A

Teğmen
12 Şubat 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
2 yıl
Fiber internete geçiş, wifi den ne hız alırım
Merhaba,
Türknetin 35mb internetini kullanıyoruz ve 2 ay önce ev kadar fiber optik kablo hattı bağladılar.Dün türknetten aradılar,fiber altyapının ahzır olduğunu istersek 103 tl (şuan 98tl ödüyorum)karşılığı yeni modemde dahil geçiş yapabileceğimizi söylediler.Evde 2 laptop,3 telefon ve bir tanede masaüstü bilgisayar var. wifi den masaüstü bilgisayar hariç diğer cihazlar daha hızlı bağlanacak.Ancak masaüstü bilgisayar şuan duvarın içinden geçen internet kablosundan modeme internet geliyor modemde bilgisayarın yanında.Fiberi ise evin dış kapısının doğal gaz borusunun yanında içeri soktular.fiber kablo boyundan emin olamasam da (bilgisayar uzakta) tavandan veya duvar köşesinden geçirirsek çok kötü gözükecek bu yüzden büyük ihtimal ile yeni modem evin girişinde holde duracak. Bu şartlarda bilgisayarıma usb wifi taksam ne kadar bir hız kazanırım veya kaybederim.Şuan bilgisayarın internet durumunda 100mb bağlantı gözüküyor, anakartın sitesinde ise -Realtek 8211CL LAN Yongası (10/100/1000 Mbit) - yazıyor.Bu durumda ne yapmam daha iyi olur usb wifi kurtarırmı. İlgilenen herkese teşekkürler.

Bilgisayarın özellikleri
gigabyte GA-M68MT-S2P anakart
AMD Phenom II X4 840
8gb ram
sapphire 4850 ekran kartı
win10 64bit
A
2 yıl
HP Pavilion dv6 açılmıyor
İyi günler,daha önce ısınmadan kaynaklı kapandığı oluyordu, ama bu sefer şarjı takılı iken açmaya çalıştığım da bütün ışıkları yandı ancak ekrana hiç görüntü gelmedi ekranın arka aydınlatması bir anlığına dahi bile yanmadı.capslock ve del tuşlarında ki ışıklar sürekli yanıp sönüyor,diger ışıklar yanık duruyor. Hdd yi başka PC de açıyorum bir sorun yok.
Win7, 4gb ram,160gb hdd laptop.
A
3 yıl
Anakart Ddr3 rami görmedi
Letgo üzerinde 2 adet 4gb lik ram aldım,anakarta taktığımda fanlar dönüyor ancak bios bile gelmiyor, ben ramlerin server rami olabileceğinden şüpheleniyorum internetten aradım ama bulamadım, resimleri aşağıda.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Hdd bağlantı
Seagate St3100640ss 1tb hdd, server sunucu için yazıyor. Normal bilgisayar da kullanılamaz mı, sata girişlimi yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.
A
4 yıl
Windows 10 açılmıyor
Dün pc normal açık iken kapatmadan bıraktım uykuya geçmiş, akşam baktığımdan windows onarılıyor diyordu saatlerce onaramadı.Tekrar başlattığımda normal şekilde windowsu aşlat dediğim de yine aynı en son bu yazı geldi. Hdd den şüpheleniyorum
< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Win10 açarken turuncu ekran hatası
İyi günler, Win10 2004 kurdum hardiske sonradan bilgisayarı açarken turuncu renk üstüne beyaz çizgiler görüyorum. Ramleri sırayla denedim ekran kartını çıkarıp denedim birşey degişmedi.ctrl alt del yapınca reset atıyor.
< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Harddiske win10 kurulmuyor
İyi günler arkadaşlar.
Yakın zamanlarda 2. El hdd aldım tüm testlerini yaptım hiçbir problem yaşamadım.eski 160gb lik hdd yerine yeni almış olduğum hdd ye win10 kurmak istedim olmadı sonra win7 denedim yine olmadı. Galiba anakart veya bios ile alakalı duğunu düşünüyorum.

Ddr2 4+2 6gb ram
Amd athlon x2 265 3.30 ghz
Gigabyte anakart
160gb hdd
1tb hdd
Win10
< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
HDD gözükmüyor
Öncelikle elimde daha önce taşınabilir olan kabında çıkarılmış 2 tb lık bir hdd var.Bunu önce win10 daha sonra win7 bir bilgisayarda sata kablosu üzerinden çalıştırmayı denedim ikisinde de bilgisayarımda gözükmüyor, denetim masasında gözüküyor ve disk yönetimi kısmında da gözüküyor. disk yönetimi kısmında bilinmeyen ve başlatılmamış yazıyor.ne kadar denesem de harf te veremedim başlatamadım da yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Ampül ün garip şekilde patlaması
Öncelikle ablamın şarj olmuyor dediği sony telefonunu orjinal asus adaptör ile şarja taktım onun odasında ki ampul patladı 20 dk sonra.Ardından telefonu benim odamda şarja taktım pc de oyun oynuyordum o sıra 20 dk sonra hem benim odanın ampül ü patladı hemde evin komple sigortası attı.sigortaları açtığımda şükürler olsun başka bişeyde arıza yoktu ve şuan telefonda çalışıyor ve acaba ne oldu biç bir şey anlayamadım.
A
4 yıl
GARİP ilk açılışta ekran gelmiyor
Bu problem ilk kez başıma geliyor ve garip. Öncelikle bilgisayarı açıyorum ve ekran hariç her şey normal şekilde açılıyor bios ve win10 açılışı da geliyor sonra birden bire ekran yok. Reset atıyorum ve bilgisayar hiçbir şey olmamış gibi normal bir şekilde açılıyor.Uyku yapıp tekrar açtığımda da sorun yok ancak bilgisayarı kapatayım yada elektrikler kesilsin hep ilk açılışta ekran kapanıyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.