S

Onbaşı
17 Ocak 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
359291 Gün Cezalı
356667 gün 14 s. 32 dk.
Gönderiler Hakkında
S
7 yıl
İslam olmasaydı Türklüğümüzü unuturduk diyen akpliler...
bu gece açıp biraz Türk kökenli bilim adamlarının hayatlarına bakayım göz atayım dedim ...


bilindiği üzre wikipedia en çok ilgi gören kaynak sitesi internet üzerinde.

Nedense bazı yav vaşak oğulları tüm Orta Asya bilim adamlarını İranlı yani pers göstermiş ingilizce kaynaklarda.

baktım gazneli ve harzemşahlar döneminde doğma ibni sina - al biruni falan ... al birunu kosegant vs gibi geometrik tanımlamarı bulmuş. dünyanın kendi etrafında döndüğünü ilk düşünen insanmış.

ulan bakıyorum adamın doğduğu yeri Khazerm bölgesi ilan etmiş. Horasan yani. Ama wiki sayfasında doğduğu yerle alakalı bilgi olarak hangi imparatorlukta doğmuş bilgi yok. ama ebesi nenesinin dıdısının nikahından 3000 yıl öncesini bağlamışlar.

lakin biruniyi adam eden bizim Türkler. Ona kaynak sağlayanlar falan. ama bir bilgi yok. her kaynakta fars. koskoca celalettin rumi için de pers yazmakta. adamın ben türküm diye şiiri var. ama kaynak olarak gösterileceğine yok persiada doğmuş diye persmişs. ulan harzemlerde gaznelilerde doğanlar ozaman Turania denilen topraklarda doğdu! hepsi Türk o zaman. Yani biz yapınca hede hödö. yunan pers arap yapınca ehhh eski medeniyetlermiş. ulan ne kadar saçma. Aziz sancar ben Türküm diye bağırmasına rağmen ona da her batılı röportajında kürdmüsün arap mısın diye sormuştu.


Mesela Selhattin Eyyübi ... Tamam isim arapça ama kürt diyorlar. ulan Tuğrul adında kürt mü vardı 12. yüzyıllarda.

yani demem o ki isimler arapça olunca adamlar Türk haricinde pers ve arapça yapılıyor. e be adam sen hiç düşünmedin mi arapça isimleri koyarken ? Arapça destan gibi isim koymuş. Araya Türkçe bir sıfat da sıkıştır isim olarak!

< Resime gitmek için tıklayın >

yukarıdaki resim gazneli soy ağacı! ulan 7 nesilde tek 4 kişinin adı Türkçe. ülkenin resmi dili Farsçaymış sonra arapça sonra ise Türkçe konuşan askerler var.

ulan hani bu islam dini bizim Türklüğümüzü korumuştu ? ben öyle görmüyorum gazneli ve harzemlere baktığımda! yabancı forumlarda konuşamıyoruz anlatamıyoruz. adam çünkü öyle yazmış öyle yediriyor yıllardır!

Timur olmasaydı ( osmanlıcı deli fanatik tarihçi geçinenin attığı palavraların aksine) orta asyada Türk nüfusu kalmayacakmış. Koca selçuklu bile farsça yani irancaymış resmi dili.

Buda açıkca gösteriyorki anadoludaki 72 etnik toplumu Türk yapan ATATÜRK'dür.

Bu yüzden yeni anayasa ve başkanlık ile başkannın "TÜRK" olma şartı kaldırılıyor sanırım. adamlar Türklüğü tarihten silecekler. dedeleri 150 yıldır denediler yapamadılar ama sanırım sonunda başaracaklar. malum hayır diyen içeri alınıyor!

Türk olarak hissediyorsa insan, HAYIR ile HAYIR-A vesile olmalı.
S
7 yıl
akpliler Sürmene\u0027yi nasıl sindirebiliyorlar!!! Ben hala sindiremedim
< Resime gitmek için tıklayın >


benim köken balkanlardan geliyor. karlı ova denilen yer. bugün bulgarsitanda karlovo denilen. rodopları severim çünkü yeşildir. Güzelliktir. ferahlıktır.

ayrıca Türkiye'de tek gıpta ettiğim iki yer vardı. biri trabzon ve diğeri artvinin yeşilleri.

ulan kış vakti o araplar için yakılan ormanı nasıl sindirebiliyorsunuz veya sindirebildiniz ?

lafa gelince müslümansınız lafa gelince sizden başkası olamaz da. kış vakti ne yangını idi o ?

ne hikmetse tayyibin katar emirine gösterdiği bölgeler yandı.

ulan bu tayyip mi uğursuz yoksa ? adamın gösterdiği yeri Allah mı yaktı ?

ne arkadaş bunun sebebi ne ?

o bölgenin insanına zaten lafım yok! 1000 yıl önce pontus idi. sonra gürcü imparatorluğu hakim oldu falan.

< Resime gitmek için tıklayın >

bunu yazarken aklıma mehmet ali birand'ın "Türkiye Türklere bırakılmayacak kadar değerlidir" lafı aklıma geliyor. hoş anadolunun %80 ni rum kökenli ama bu yine de Mehmet Ali'yi haksız yapmaz. şu ülke japonların elinde olacaktı. gerek yer altı zenginlikleri gerek katledilmelerine rağmen olan doğal güzellikleri...
S
7 yıl
Bizim TFX yani yerli üretim savaş uçağı da mi Kore\u0027den çakma ?
https://en.wikipedia.org/wiki/KAI_KF-X

Proje ismi bile çakma ...


< Resime gitmek için tıklayın >


tanıtım çizimlerini dahi sanırım koreden almış bizimkiler...

proje bizim tfx kaynak olmuş. 3 türlü varyantı olacak. çift motorlu tek motorlo vs vs. ayrıntılar verdiğim linkte mevcut.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


şimdi o akp yapıyor diye konu açan mod arkadaşı konuya davet ediyorum. işte bu yüzden yerli malı diye yutturacağınız zırvalıkları istemezük !
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.