T

Çavuş
12 Aralık 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
108 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
T
2 yıl
Lastik Basınç Sensörü (Fıat linea)
Herkese merhabalar. 2015 model fıat linea aracım vardı ve 2022 yılında lastik basınç sistemi kontrol dışı arızasını vererek lastik basınç sistemini devre dışı bırakıyordu. Bunun sebebi herhangi bir basınç sensörlerinden birinin veya birçoğunun pilinin bitmesinden dolayı veyahut zarar görerek işlevini yitirmesinden, veya yedek lastiği taktığınızda bu hatayı veriyor. Basınç sensörlerinden birtanesi bile çalışmasa bu arıza belirtisini veriyor bu sistem. Genelde pillerin ömrü 5-10 yıl arasındadır. Bu 5. yıldada arıza verebilir, 10. yılda da arıza verebilir. En sonunda bu arızayı kesinlikle verecek bunu herkes bilsin.
Fıat linea larda kullanılan orijinal sensörün modeli 53104671 adında bir modeldir. Fakat bunlara birçok model kullanılabiliyor. Farkı neden. Çünkü bu sensörler sürekli yenileniyor. Yenilendikçe versiyonlarıda değişiyor. Bunlara shcraderservice.com markalı ürünler oluyor. Ben doblolarda kullanılan 53351971 modelini kullandım. 53104671 ve 53351971 birbirinin muadili dir. Taktım ve çalıştı. Hiç bir sıkıntı bile olmadı. Taktıktan sonra 5dk bi yolculuk yaptıktan sonra hatayı siliyor ve sistem devreye giriyor. Çinde satılan sensörlerde bunlara uyacaktır. Fakat ülkeye getirmesi biraz pahalı oluyor.neredeyse ülke piyasasıyla aynı ücretlere geliyor. Beklediğiniz zaman da cabası oluyor. Ülkemizde bazı kullanıcılar satıyor sahibindende veyahut letgo da falan... araştırıp daha uyguna alabilirsiniz. Çünkü yıllar geçtikçe bu olaydan dolayı çoğu kişi bu problem ile karşılaşacaktır. Sonuçta pil var. Elbet birgün bitecek. Fıat grubunun sensörlerini shcrader yapmış ve kontrol merkezi de schrader olduğu için sadece kendine ait olan sensörleri seçiyor.
Uyumlular:
53104671,53351971,56029398AB, bunlar birbiriyle uyumludur. Bunları kontrol merkezi 5 dk içinde tanıyor bilgilerini kendisi alıyor. Sisteme tanıtma gereği falan kalmıyor. Otomatik tanıyor. İsterseniz lastiklerin yerlerini değiştirin otomatik olarak doğru yerdeki lastiği bulup kodluyor.
FCC ID:MRX....
IC: 2546A.......
gibi olanların hepsi uyar. Bunların üretim tarhleri farklı olduğu için MRX'ten sonraki rakamlar değişiyor. Önemli olan bu değerlerle başlamasıdır.
Piyasada pillerinin değişimini yapan yerlerde var. Ben hiç gitmedim. Baktırmadım. Şu günde orijinal olan ürünlere internetten en ucuz fiyatlısına 400tl istiyorlar. Ben 4 tanesini 750tl ye temin ettim. Kafam rahat en az 7 sene daha. Eskileride yedek kaldı.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bunlar doblo için orijinal olan üründür. Ama linea da çalıştılar. Bunların hepsi tüm fiat grubunda çalışmaktadır.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Bu da linea dan çıkan orijinal sensördür.
T
3 yıl
Çözüldü!!! 9520 ye mesaj gönderememe problemini çözdüm.
Türk Telekom "9520" ye mesaj gönderememe problemi. Çözüldü!!!


Mrb arkadaşlar. 9520'ye şifre yazıp göndermeye çalıştığımda hiçbir türlü gönderemiyordum. Tt müşteri hizmetlerini kaç kez aramama rağmen kimse bir çözüm bulamadı. Bunlara tt ana bayii leri de dahildir. Neredeyse hattı yeniden çıkartacaktılar bu problemden ötürü.

Bu problemi yaşayan birçok arkadaşım var. İnşallah faydalı olur. Teşekkür etmeyi unutmayın. Çünkü birçok insan bu konudan müzgarip olduğu için konu ilk sıralara çıksın ve insanlığa faydası olsun...

Aşağıdaki sayıları telefonunuzun arama yapma kısmına girerek aynı şekilde yazıp arama yapma (yeşil) tuşuna basın. Herşey bu kadar...

##002# arama tuşu
#330*0000# arama tuşu
T
8 yıl
Baymak kombi E98,E99 arıza kodu ve çözümü
Bakmak kombi E98 ve E99 arızası ve çözümü buradadır.
Oncelikle bu arizanin sebebi güç problemidir.devre kartını besleyen güç yok anlamina geliyor.benim de başıma geldi.kombide bu 2 arızayı veriyor ve cihaz kendini açıp kapatiyordu.
Çözümü:
Kart uzerindeki 220v girişinin yanindaki filtre kondansator'unu değiştirin duzelecektir.resimde gorulen ve mavi renkte olan malzemeyi.
Bu arizanin oluşma sebebi çok elektrik kesintilerinin oldugu yerde meydana gelir.Giris filtre kondansatoru kisa devreye düşüyor ve cihazin gücünü vermiyor.kondansatora bakilinca ariza yokmus gibi tertemiz duruyor fakat kesinlikle bunu değistirin.tek ariza sebebi budur.insallah bu yazıyı okuyup ta fayda görecek arkadaşlar olur.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.