B

Teğmen
24 Eylül 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
5 yıl
Netflix sansür yasağını aşma yolları!
Bu konuyla ilgili bir liste derliyorum. Bildiğim kadarıyla bazı VPN uygulamaları ile bu mümkün. Alternatif yollar var mı?
https://olusum.net/sinema/netflix-sansuru-asma-yollari-2019/
B
6 yıl
Abra A5 v13.1.1
Merhaba,
Abra A5 v13.1.1 modelini yarın ya da salı günü almayı düşünüyorum.
3.999₺ fiyatı şu an kendi sitesinde, Hepsiburada için henüz stoklar yeni tükendi ama bir iki gün önce 3.899₺ den satıyorlardı.
Bu fiyata baktığım zaman ise genel olarak ürünler i5 7300hq ile i7 7700hq - çok kısıtlı - kullanıyor. Gtx1050 çoğunda var ama, onlarda da 2 Gb bellek kullanılmış. Ayrıca renkli klavye, tasarım gibi noktalar da cezbediyor.
Ama aklımda asıl soru var ki o da şu ;
Dediğim gibi benzer özellikte cihazlar 4500₺ hatta yerine göre daha yüksek fiyattan satılırken, bu cihazın bu fiyata sahip olması neyin götürüsü olabilir?
Ayrıca kullanıcılardan da yorumlar bekliyorum.
B
6 yıl
345 AYT Sözel
Sozelci arkadaşlar, 345 Ayt'de orta seviye için kaç net yapıyorsunuz sözelde, hedefiniz kaç k?
B
6 yıl
Sözelde 60 Bin
Merhaba dostlar,
Tyt ortalama netlerim
28 - 30 Türkçe
15 - 20 Matematik
12 - 15 Sosyal
Totalde 55-65 genelde 60 ortalama alıyorum.
Ayt ise denemelerde 49 - 55 aritmetik olarak 51 net olarak ortalama net alıyorum.
Kısaca toparlarsak
55-60 Türkçe 50 ayt ile 60 bin ihtimali var mı?

Yeni sistemden siteler puana dayalı bir sıralama hesabı yapılıyor, aptal bir yöntem ama yine de moral bozuyor yerine göre.
Siz ne diyorsunuz?
B
6 yıl
Eskişehir Osmangazi mi Gazi mi?
Öncelikle hepinize selamlar,
Bu sene lise son öğrencisi olarak Görsel iletişim tasarımı bölümüne girmek istiyorum. Son 1-2 yıldır hedefim bu yönde. Grafik tasarım, 3 boyutlu modelleme, web tasarım gibi derslerin birlikte verildiği lisans düzeyinde bir bölüm.
Yakında yok olmazsa aile çevresinden bir ihtimal iş bulma imkanım da varken, zaten 1 ya da 2 sene çalışıp kendi yerimi açmayı planlıyorum.

Ortalama 60 - 90 bin arası bir sıralama bekliyorum, bu sene ne olur tam kestiremiyorum.

Ancak Gazi mi yoksa Eskişehir Osmangazi mi kararını tam veremedim. Yakın bir arkadaşımla birlikte gideceğiz, o da Eskişehir Anadoluda ya da Gazide eczacılık okuyacak bana bağlı olarak.

Artı ve eksilerini yazıp sizden görüşlerinizi isteyeceğim.

Gazi +'ları :
1- Öncelikle üniversitenin ismi, Gazi Türkiye'de kabul gören en iyi 10 üniversiteden biri olarak geçiyor.
2- Öğretim kadrosu muhtemelen daha kalitelidir.

Gazi -'leri :
1- Bölümün yeri Gölbaşı'nda arkadaşım şehir merkezinde okuyacağı için ve ev tutacağımız için bu bana git gel konusunda çok negatif bir şey oluşturuyor.
2- Ankarada geçinmek de bir hayli maliyetli tabi

Osmangazi +'ları :
1- Ankarada yalnız ev kirasına vereceğimiz parayı burada evin ihtiyaçları ile birlikte rahatça karşılıyoruz. İkimizin de yoğun sigara kullanımı olduğundan onun için de yeterli bir bütçemiz + ortam için de iyi kötü bir paramız kalıyor. Ortam için laf edenler olabilir, 5 sene boyunca okuyacağız biz burada, 5 sene diş sıkıp okumak da var böyle okumak da var.
2- Zaten meraklı olduğum için C# ve bir miktar C++ biliyorum. Bu üniversiteye gidersem kalan parayla İngilizce kursu, ilerleyen vakitlerde daha detaylı yazılım dilleri öğrenebilirim.

Osmangazi -'leri;
1- Burada okuyup iş bulmak Gazi ile kıyaslama yapınca pek fark eder mi kestiremiyorum. Asıl konu açma amacım da bu.
2- Üniversite kalitesini bilmiyorum.

Şimdiden yanıtlar için teşekkürler :)

Ekleme :
Gazi geçen sınav döneminde 71 bin ile almış, Osmangazi 90 bin civarı.
B
6 yıl
Lenovo Moto Z2 Play Kullanıcı Kulübü [ Ana Konu ]


Lenovo Moto Z2 Play ve Moto Mod Kullanıcı Kulübü'ne hoşgeldiniz !




Cihaz hakkında kendi blogumda yazılar için tıklayınız
Lenovo ve Moto cihazlar hakkında Facebook'ta büyük bir kullanıcı kulübümüz var. Pek çok bilgiyi, pek çok yerden önce öğrenebilir, sorularınıza daha hızlı ve daha net cevaplar alabilirsiniz. Gitmek için tıklayınız.

1- Moto Z2 Play Hakkında.
2- Cihazın Teknik Detayları.
3- Cihaz Hakkında Yorumlarım.
4- Moto Modlar Hakkında Detaylar.
5- Moto Modlar Hakkında Yorumlarım.
6- Nereden Satın Alabilirim?
7- Ücretini Hak Ediyor mu?
8- Root, Rom vb. işlemler.
9- Kronik problemler var mı?
1- Moto Z2 Play Hakkında

Lenovo geçtiğimiz sene bir kaç ülke haricinde pek çok ülkede artık Lenovo markası altında değil, cep telefonu kısmını bünyesine kattığı Moto markası ile cihazlarını piyasaya süreceğini açıkladı. İlk ürünlerinden biri ise aynı zamanda 5.18 mm inceliği ile dünyanın en ince telefonu, ve Moto Mod ile modüler telefon kısmında yeni bir çığır açan Moto Z idi.
Moto Z ile birlikte bir alt segmentte Moto deneyimini ve Moto Mod kullanımını sağlayabileceğiniz Moto Z Play'de satışa sunuldu. Moto Z2 Play ise bu cihazın ikinci nesli olarak satışa sunuldu.

Merak edenler için ayrıca söylemek gerekirse Moto Z2 Play aksine Z2 ve Z2 Force ülkemizde yüksek maliyet nedeniyle satışa sunulmayacak.


2- Cihazın Teknik Detayları

Moto Z2 Play 5.5" büyüklüğünde Full HD Super Amoled bir ekrana sahip. Bu ekranı Gorilla Glass 3 ile koruyor. En boy oranı ise %70.06. Ekran noktasında şahsi yorumum Z Play ile benzer ekran teknolojilerine sahip olsalar dahi çok daha canlı ve parlak bir görüntü sunması dikkatimi çekti. Z Play'e göre ekran daha çok yağ gibi akıyor.

Temel donanım noktasında 4 Gb Ram ve 64 Gb Hafızaya sahip cihaz asıl gücünü Snapdragon 626'dan alıyor. Bu chipset 8 çekirdekli ve her biri 2.2 Ghz gücünde çalışıyor. 2 Tb'a kadar da arttırılabilir hafızaya sahip. Yazılım olarak daha sade ve saf Android'e daha yakın olduğunu da hatırlarsak performansın muadil cihazlara göre daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 32 Gb hafıza ile Z Play'de 1 yılın sonunda hafif hafif dolan hafıza ile nereden kısmaya başlasam diye düşünüyordum. Ancak 64 Gb'in çok yeterli olduğunu düşünüyorum.

Kamera kısmına bakarsak cihaz 12 Mp arka kameraya sahip. Bu kamera 4K video kaydı yapabiliyor, diyafram açıklığı ise 1.7 ki iyi bir değer. Ön kamera ise 5 Mp, Full Hd video kaydı yapabiliyor. Daha iyi selfieler için daha geniş bir açı ile gelmekte. Kamera noktasında söylemem gerekirse Z2 Play ile pek çok 4K video çektim, çekim sırasında renkler ve video kaydı hoş gözükmüyordu. Hatta kamera neden bu kadar kötü diye düşünmüştüm ki, videoyu izleyince fark ettim ki kayıttan sonra görüntü gayet güzel hale gelmiş. Renkler ton olarak doğru yansımıştı. Ayrıntılar noktasında yine de pek iyi bir cihaz değil. Kamera noktasında bu cihaz ile ilgili pek şey söylenemez, iyi derseniz çok iyi değil, ama kötü demeyi de pek hak etmiyor.

Tasarım noktasında cihaz gayet belirgin olarak artı puan aldı benden. 5.99mm ile standartların çok altında, ince bir cihaz. Alüminyum kasa, hatları düzgün oturtulmuş bir şekilde.
Ağırlık olarak 145 Gr. Şimdi tabi pek çok kişinin eksi puan olarak belirttiği kamera çıkıntısı var, bunu da içinde çıkan ahşap Moto kılıfı takarak minimum düzeye indirgeme fırsatı buluyorsunuz. Batarya kısmına da burada değinirsek, 3000 Mah bataryası, Z Play'de olduğu gibi, değerlere rağmen uzun bir kullanım süresi sunuyor. Kutu içinden çıkan şarj aleti yeterli sürede şarjı sağlıyor. Bağlantı olarak ise Type C kablo kullanıyor.

Bağlantı özellikleri ve yazılım kısmını da bu başlık altında toplayalım. Cihaz Cat 6 Lte teknolojisine sahip. Gerekli şartlar sağlanır ise 300 Mbps'e kadar download ve 50 Mbps'e kadar Upload yapabiliyorsunuz. Wifi a/b/g/n standartlarına, Nfc'e ve Bluetooth 4.2 standartlarına sahip. Yani bulunduğumuz yıl için gayet yeni standartlar ile donatmışlar kendisini. Wifi konusunu hariç tutalım, ki o da eski veya bir kötü standart değil aslında. Cihazda 3.5 mm jack girişi bulunuyor. Z gibi bağlantı kısmından takılan kulaklıklar kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Parmak izi okuyucu, ve damlamalara karşı suya dayanıklı yapısı var. Tek nano sim girişi bulunuyor. Son olarak ise yazılım noktasında 7.1.1 ile geliyor ve 8.0'ı en yakın zamanda alacak. Muhtemelen bir sonraki güncellemeyi de alacaktır.

3- Cihaz Hakkında Yorumlarım.

Moto Z2 Play gerek donanımsal özellikleri, gerek tasarımı gerekse yenilikçi modüler tasarımı ile sizi her an moddan moda geçirtebilecek bir cihaz. Mesela canınız film izlemek istediyse cihazınızdan 70"e kadar büyüyen bir görüntüyü duvara yansıtabilirsiniz. Müzik sesini duymakta zorlanıyor musunuz? Jbl Soundboost sizin için hazırda bekliyor. Bataryanıza 2200 Mah ya da 3490 Mah ek mi yapmak istiyorsunuz? Batarya Modları kullanabilirsiniz. Ve daha saymakta zorlandığım pek çok şey ile Moto Modlar ile mod'dan moda geçebilirsiniz. O yüzden bu cihazı kendi başına bir cihaz olarak düşünmek doğru gözükmüyor. Ayrıca cihazın kutu içeriğine de göz atalım..

Şarj adaptörü seyahat tipi.: 5 V - 3 A "" 9 V - 1.6 A "" 12 V - 1.2 A
Kablo yeterli uzunlukta sayılır tabi bir Z Play'inki gibi değil :)
Kulaklık ise denemedim, ama bir telefon kulaklığı için tasarımı güzel. Önceki modellere koydukları kulaklıklara göre daha da iyi sayılır.


Bunların dışında ahsap arka kapak, cihazın kendisi, kullanım kılavuzları, garanti belgesi ve sim iğnesi geliyor.
Bir kaç ek fotoğrafta yerleştireyim..




4- MotoMod Hakkında Detaylar

MotoMod'lar geçtiğimiz sene , Moto Z ile birlikte ilk kez tanıtıldı. O zamanlar 4 adet olan Moto Mod'ların sayısı gün geçtikçe artıyor ve çeşitleniyor. Bazıları;

360 kamera modu ile 3 boyutlu ses ve 4K teknolojisi dahilinde 360 derece videolar çekebilirsiniz. Henüz satışta olmayan ve çok yakında satışa sunulacak bu modun fiyatı 699 TL olacak. Kullanımı gayet basit, cihaz kapak kısmında ince. Kapağın arkasında ekrana dokunmadan fotoğraf çekimi yapabileceğiniz Motorola logosu şeklinde bir buton bulunuyor.


Jbl Soundboost 2 ile cihazınızı güçlü bir hoparlöre çevirebilirsiniz. Ayrıca hoparlör cihazın şarjından yemeden 8 saate kadar müzik akışı sağlayabilir şekilde kendi bataryasına sahip. Ses kalitesi standart Jbl yani gayet kaliteli, sesin yüksekliği ise bir evi rahatlıkla rahatsız edebilecek bir seviyede :) Fiyatı henüz belli değil.


Insta Share Projector ile cihazınız 70"e kadar görüntü paylaşımı sağlayabiliyor. Ayrıca 1 saate kadar telefonun bataryasından yemeden bunu sağlayabilirsiniz. Bu benim en sevdiğim mod, ve bence en keyiflisi de bu. Bir yerden sonra eğer varsa televizyon ve sinema alışkanlığınızı terk edebilirsiniz. Fiyatı 899 Tl


Cihazınıza 2200 Mah boyutunda bir ek batarya katmaya ne dersiniz? Tak çıkar ve 2200 Mah büyüyen bir bataryaya sahip ol. Bu modu, ben arka kapağı çıkartarak standart bir hale getirdim. Sabah akşam bu takılı şekilde. Ve 2 gün en azından şarj etmeden cihazı kullanabiliyorsunuz. Fiyatı 199 Tl


Ve fark ettiğime göre en çok beklenen mod bu. 299 Tl fiyatı ile yakında satışa sunulacak. Kendi hafızasına ve bataryasına sahip. Oyunlarda gayet eğlenceli oluyor. Mesela Real Racing'de yol tutuşunu arttırıyor, diğer oyunlarda karakterin yön kontrolünü daha optimize şekilde kullanabiliyorsunuz.

Diğer Mod'lar neler, ya da yakında neler satışa sunulacak?
Hasselblad Kamera Modu
Jbl Soundboost => Yukarıdaki ürünün ilk nesil cihazı
Printer Mod => Cihazdan küçük çıktılar alın.
Turbo Power Pack => 3490 Mah ve yüksek amperlere sahip
Kablosuz Şarj Kiti
Cüzdan
Tansiyon, Kan Şekeri Ölçer
Daha Gelişmiş Kamera
Pos Cihazı

Bir kaç ekran alıntısı ve fotoğraf bırakayım...





5- Moto Modlar Hakkındaki Yorumlarım

Moto Mod'lar pek çok şekilde hayatınızı kolaylaştıracak, telefonunuzun belirli özelliklerini maksimuma çıkartacak ve telefonunuza renk katacak şeylere sahip. Hepsi farklı şekillerde çok kullanışlı. Mesela sıradan bir powerbanki ayrıca taşımak ve sarkan kablolar ile uğraşmak yerine cihazınızın arkasına takacağınız Mod ile cihazınızı şarj edebilirsiniz. Film izlemek için ekranınızı yansıtacağınız kablolar ve yazılımlar aramak yerine takıp tek dokunma ile ekranı kocaman bir alana yansıtabilirsiniz ve diğer pek çok şekilde kombinasyon uygulayabilirsiniz.

6- Nerelerden Satın Alabilirim?

Şuan Moto Z2 Play Turkcell'de 12 ay peşin fiyatına ve Jbl Mod hediyesi ile 2.299 TL'lik fiyat üzerinden satışta! Bunun dışında hepsiburada, n11 gibi sitelerden bulabilirsiniz. Çok yakında fiziki mağazalarda da satışa sunulacaktır.

7- Ücretini Hak Ediyor mu?

Bu soru konuşursak uzar gider. İki cümle kuracağım:
Eğer bir telefonun fiyatı donanımsal özellikleri üzerinden muadillerine bakarak uyarlanması gerekiyorsa Apple ve Samsung'a ne diyebiliriz, eğer böyle değilse sizce pahalı mı?
Bir cihazın fiyatını muadilleri ile kıyaslamak yerine onlardan ayıran ne var olarak bakarsanız kendi şahsi fikrinizi oluşturursunuz, bu soruya cevabı alacak kişi kendisi verir, ben ne desem taraflı gibi gözükürüm o yüzden bir şey yazmayacağım.

8- Root , Rom , Recovery

Bu kısımı daha sonra güncelleyeceğim.

9- Kronik Sorun Var mı?

Yanıtlamak için erken

Kulüp imzası => Burası yakında güncellenecek.
B
7 yıl
Acil Vodafone Red
Merhaba
Arkadaşa kahve dünyası kodu verecektim, ben kullandım ona yenisini atarım diye, ayda 2 kez hak varmış.
Bana kodu ss ilw atabilecek birisi varsa pm den iletişim kurabilir mi?
B
7 yıl
Lenovo / Moto Kullanıcı Kulübü (Facebook)
Merhaba dostlar,
Lenovo ve Moto akıllı telefonlar ve aksesuarları hakkında daha hızlı ve daha profesyonel şekilde bilgi almak isterseniz sizi gruba beklerim.

Türkiye'nin en büyük ve kaliteli Lenovo / Motorola kullanıcı kulübü olmasından dolayı pek çok yönetici ile de iletişimimiz var.

Mesela Lenovo P2 satışa çıkmadan 3 ay önce inceleme yazılarını paylaşabilme, Moto Z² Play'in bir kaç hafta önce kutu içeriğini paylaşabilme gibi pek çok şansımız oldu. Bunlar gibi pek çok avantajımız mevcut.

SDN yada pek çok haber sitesinden daha erken ve doğru bilgi yapma şansımız da bulunuyor. Eğer sizde aramızda olmak isterseniz linke tıklayarak üye olabilirsiniz.

https://m.facebook.com/profile.php?id=1002799576422770&ref=content_filter
B
7 yıl
Moto Z² Modelleri Ana Konu
/ Konu bir kaç saate hazır hale gelecek \
B
7 yıl
Taahhüt İptal Durumları vs.
Merhaba dostlar,
Yarın saat 17:00 gibi hattım Vodafone'a taşınacak, ancak bir kaç yeri araştırdığım vakit beni şok edici pek çok şeyle karşılaştım.

Öncelikle Türk Telekom'dan geçiş yapıyorum. Prime tarifelerinden, Vodafone'un Red tarifesine.

Türk Telekom hattım 1,5 yıldır aktif, istediğim zaman istediğim gibi cezai bedel ödemeden sınırsız olarak tarife değişikliği yapabiliyordum. Ama Vodafone tarife değişikliğinden cezai bedel kesiyormuş?
Ya bir yere kaçtığımız yok sonuçta, neden böyle saçma bir şey var? Bugün aldığım paket fazla gelir bir alta geçerim, az gelir bir üste geçerim nede ceza ödeyeyim?

Bir diğer konu Türk Telekom'dan geçerken tahmin ettiğiniz üzere cezai bedel ödeyerek geçiyorum. Ama mesela 12 aylık olarak ise taahhüt kalan aylar indirimi ile kullanılan aylar indiriminin senin lehine olanı kesiliyordu. Vodafone bu noktada da bir ilginçliğe parmak basarak 11. ayda bile olsan 11 aylık cezai bedel kesiyormuş.


Açık söylemek gerekirse bunları okuduktan sonra, acaba yanlış mı yaptım diye düşündüm. Kullanan kişiler olaraktan bana bu durumun avantaj ve dezavantajlarını, ayrıca yol yakınken kalmalı mı, yoksa gitmeli mi olduğumu söyleyebilir misiniz?

Hepinize şimdiden teşekkürler :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.