M

Er
15 Eylül 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
359133 Gün Cezalı
356313 gün 22 s. 12 dk.
Gönderiler Hakkında
M
8 yıl
Harp okullarının kapatılması ve özel kuvvetler hakkında
1992 yılında Tugay seviyesinde kurulmuş ve daha sonra tümen, ardından 2006 Yüksek Askeri Şura kararı ile Kolordu[3], 2010 Yüksek Askeri Şura kararı ile tekrar Tümen ve 2015 Yüksek Askeri Şura kararı ile tekrar Tugay yapıldı.[4] Hiçbir kuvvet komutanlığına bağlı olmaksızın doğrudan Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olarak görev yaparlar. Söz konusu birlik, Bordo Bereliler ile Muharebe Arama Kurtarma (MAK), doğrudan Özel Kuvvetlerin emrinde görev yapmaktadır. Burada görev yapan askerler özel olarak seçilmiş, 2004 yılında Almanya'da yapılan Dünya Özel Kuvvetler Şampiyonası'nda, yirmi altı özel kuvvet birliği arasında birinci oldu.[5][6]

Bordo Bereliler aynı zamanda devlet büyüklerinin yakın koruma görevini de yerine getirirler. Başta genelkurmay başkanı olmak üzere kuvvet komutanlarının ve yüksek rütbeli generallerin koruma ve güvenlik görevlerini üstlenirler. Abdullah Öcalan'ın yakalanma ve Türkiye'ye getirilmesi görevinde bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın, asli görevleri; olası bir savaş durumunda halkı örgütlemek ve yetiştirmektir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel_Kuvvetler_Komutanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

Şimdi harp okulları kapatıldı sivildenmi alıcaklar?
M
8 yıl
Gaziantep\u0027te olağanüstü önlemler: Yollar kapatıldı!
Gaziantep’te , terör örgütü DAEŞ'in kentte cuma namazı nedeniyle bombalı saldırı yapacağı istihbaratı polisi alarma geçirdi.

İhbarın ardından tüm camilerde önlem alınan kentin merkezindeki Ulu Cami'nin çevresine barikatlar yerleştirildi, yollar ulaşıma kapatıldı, namaza gelenler üst aramasından geçirilerek içeri alındı.

Belediyeye ait kamyonlar ile Ulu Cami'nin bulunduğu Kemal Köker Caddesi kapatılırken, zırhlı araçlarla önlem alan polis, bölgede teyakkuz durumunu sürdürüyor.

http://www.superhaber.tv/gundem/gaziantepte-olaganustu-onlemler-yollar-kapatildi/haber-20611
M
8 yıl
Erdoğan: Biz bunlara arsalar, araziler verdik
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York'ta STK temsilcileriyle bir araya geliyor. Erdoğan, "Darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen'in olduğunu Amerikalı dostlarımıza anlatamadık" dedi. Erdoğan, "Şu andaki süreç içerisinde normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi hamdolsun yapabilme imkanına, gücüne sahip olduk. Ne oldu? Biz bunlara araziler verdik, arsalar verdik. Ne diye verdik? Gelin bu ülkede eğitim için okul yapın dedik. Ülkenin ekonomisine katkı olsun diye verdik. Normal şartlarda bunları geri alabilir miydik? Alamazdık. Ama şimdi KHK ve OHAL ile bunların hepsini toparlayarak bu okulları devlete teslim ettik" diye konuştu.

"Biz bunlara araziler verdik, arsalar verdik, ne diye verdik?"

"Güç silahlarda değil. Onların tankları, topları helikopterleri varsa, benim milletim de 'benim imanım var' dedi. Şairimizin de dediği gibi 'İmandır o cevher ki ne yüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' Şu andaki süreç içerisinde normal zamanlarda yapamayacağımız birçok şeyi hamdolsun yapabilme imkanına, gücüne sahip olduk. Ne oldu? Biz bunlara araziler verdik, arsalar verdik. Ne diye verdik? Gelin bu ülkede eğitim için okul yapın dedik. Ülkenin ekonomisine katkı olsun diye verdik. Normal şartlarda bunları geri alabilir miydik? Alamazdık. Ama şimdi KHK ve OHAL ile bunların hepsini toparlayarak bu okulları devlete teslim ettik"

http://t24.com.tr/haber/erdogan-ohal-ile-normal-zamanlarda-yapamayacagimiz-seyleri-yapabilme-gucune-sahip-olduk,361194

Bu nasıl itiraftır abı
M
8 yıl
Metrobüs kaza yaptı: \u0027Yolcu şoföre tekme attı\u0027
Kontrolü kaybedip yola giren metrobüs önce çift katlı bir halk otobüsüne çarptı, 3-4 aracı altına aldı. Gelen son dakika bilgisine göre çok sayıda yaralı var...

Acıbadem'de bariyerleri aşıp yoldan çıkan bir metrobüs arkadan iki katlı halk otobüsüne çarptı, 3 ya da 4 aracı altına alarak ezdi. Bir minibüsün de kazaya karıştığı belirtiliyor.

Olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu belirtilirken ambulanslar bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekipleri metrobüsün altında kalan araçları çıkarmaya çalışıyor. Can kaybı olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi yok.

ŞOFÖRE TEKME İDDİASI...

Kazanın nedeni henüz netleşmedi, resmi bir açıklama yapılmadı.

A Haber'de yer alan iddiaya göre ise metrobüs şoförüyle bir yolcu arasında tartışma çıktı.

Tartışma sonrası yolcu şoföre tekme attı. Bu tekmenin ardından şoför direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride girdi.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

Acıbadem'de metrobüsün D-100'e girip araçları ezmesinin ardından Anadolu yakasında trafik durma noktasına geldi.

İstanbul Acıbadem'de bir metrobüs, D-100'e girerek Feci kazada, yoldan çıkan metrobüs bir otobüse çarptı, 2 ya da 3 aracı altına aldı. Kazanın ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne istikamet durdu. Özellikle Anadolu yakasında trafik durma noktasına geldi.

http://www.mynet.com/haber/yasam/metrobus-kaza-yapti-yolcu-sofore-tekme-atti-2642633-1

Bununda altından sıyası tartısma cıkmazsa...
Tekme olayı gercekmıs..
M
8 yıl
Melih Gökçek gözaltına alınmıs
M
8 yıl
Aslanlarımız domuz yakalamıs..
Videoyu izlemek için tıklayınız
Bu itlerın mertlıgı anca mayın eşşeklıgı , nasıl inlıyor kanı bozuk
M
8 yıl
PKK\u0027lılar 2\u0027si asker 4 kişiyi kaçırdı!
Alınan bilgilere göre, Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Doğanlı köyü yakınlarında yol kesen PKK’lı teröristler, sivil bir aracı durdurdu. Araçta bulunan 2 uzman çavuş, şoför ve bir sivil vatandaşı indirerek kaçıran teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise olayı doğrulayarak, “Hakkari-Çukurca karayolu Doğanlı köyü yakınlarında yol kesen bölücü terör örgütü mensupları, araçtaki 2 uzman çavuş, şoför ve 1 sivil şahsı kaçırdı. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor” dedi.

http://www.ihtargazetesi.com/http://www.ihtargazetesi.com/guvenlik/pkk-lilar-2-si-asker-4-kisiyi-kacirdi-h1037.htm
M
8 yıl
Kimlik soran polisi bacağından ısırdı! Polise kuduz aşısı yapıldı
http://www.ensonhaber.com/kimlik-soran-polisi-isirdi-2016-09-21.html

Olay, Taşpazar Mahallesi Kurşunlu Camii arkasında meydana geldi. Uyuşturucu operasyonu kapsamında bir şüpheliyi teknik ve fiziksel takibe alan İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, yapılan takibin ardından şüpheliyi durdurarak kimlik sordu.

BACAĞINDAN ISIRDI
Bunun üzerine kimliğini göstermek istemeyen şüpheli Muhammet Emin G. (22), polis memuru Abdullah A.’nın (43) kasığına tekme attıktan sonra bacağından ısırdı.

POLİSE KUDUZ AŞISI YAPILDI
Şüpheli diğer polis ekiplerince zor kullanılarak etkisiz hale getirildi. Yaralanan polis memuru iie Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tetanoz ve kuduz aşısı yapılan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Şüpheli Muhammet Emin G. ise, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
M
8 yıl
Türkiye Ekonomisin\u0027de Kırmızı Alarm
İnsanlar sıcak para bulamıyor
http://ekonomi.haber7.com/turkiye-ekonomisi/haber/2126695-market-alisverislerine-taksit-geliyor
quote:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, iç piyasanın hareketlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, bazı ürünler için kredi kartıyla alışverişlerde taksit imkanı sağlanacağını bildirdi.


http://t24.com.tr/haber/mahcupyan-turkiyenin-uzerindeki-asil-tehdit-ekonomi-cari-acik-alarm-veriyor,357531

Büyümeye muhtaç olan bu ülkede rakamlar iyi işaret vermiyor. Gerçi 500 büyük sanayi firmasında esas faaliyetten elde edilen kar arttı, ama büyüme oranı yüzde 4 civarında tıkanmış gözüküyor ve daha önemlisi büyümeye olan katkı tüketimden geliyor. 2015 yılının büyümesine özel tüketimin ve kamu tüketiminin katkısı sırasıyla yüzde 3 ve 0,7 iken özel yatırım ve kamu yatırımı katkısı yine sırasıyla 0,5 ve 0,3. Diğer bir deyişle tüketimin katkısı yatırımın üç buçuk misli ve esas olarak da özel tüketimden geliyor. 2016’nın ilk çeyreğinin bir önceki çeyreğe göre mukayesesinde bu dört rakam daha da uyarıcı sinyaller veriyor: Sırasıyla 1,9 / 0,5 /- 0,4 /- 0,2. Yani kamu tüketimi hariç hepsi düşmekle kalmıyor, yatırımın katkısı eksi… Doğrudan sanayiye bakarsak 2015 ilk yarı büyüme oranı 4,3 iken bu yıl 1,0 olmuş. İlave etmek gerek ki kurtarıcı olarak düşünülen inşaat sektörünün büyümeye katkısı da 2010 sonrasında dalgalanarak aşağıya doğru iniyor.

İşgücü verimliliği alarm veriyor
2005-2014 yılları arasında OECD işgücü verimliliği ortalamada yüzde 3,2 oranında artarken, Türkiye’de bu artış oranı yüzde 1,64 seviyesinde kaldı.
http://www.paraanaliz.com/2016/ekonomi/isgucu-verimliligi-alarm-veriyor-2396/

Türkiye Ekonomisin'de Kırmızı Alarm
TİSK’in Ağustos Ayı Ekonomi Bülteni’ne göre bu yıl Haziran ayında cari açık, geçen yılın aynı ayına göre 1 milyar 726 milyon dolar artarak 4 milyar 942 milyon dolara ulaşırken, yıllık cari açık da 29 milyar 416 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.
http://www.mesajhaber.com/?haber,24988

İşsizlik oranı yüzde 10.2`ye yükseldi
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2016 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 247 bin kişi artarak 3 milyon 127 bin kişi oldu.
Buna suriyelılerıde eklersek en az 1 milyonu çoçuk kadın ve calısımaz durumda kabul ettım 2 milyon kısı daha eklersek %15-16 civarını buluyor


Her hangı bı haber kanalında yok nedense ne konusu acılıyor ne bakan cıkıp acıklama yapıyor
M
8 yıl
Erdoğan: Mülteciler için vatandaşlık sürecini başlattık
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM Mülteciler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, "Mülteciler için vatandaşlık sürecini başlattık" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"Herkese aynı duyarlılıkla yaklaştık. Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların her türlü ihtiyacını karşılamaya devam ediyoruz. Mülteciler için harcamamız 12 milyar doları aşmış durumdayız. Tüm dünyadan aldığımız toplam destek sadece 512 milyon dolardır. Sığınmacıları kamp hayatına mahkum etmek istemiyoruz. Çadır kentlerde bu süreci devam ettirmek istemiyoruz. 3 milyonun içerisinden 300 bini çadır kentlerde misafir edilirken diğerleri de evlerde kalmaktadır. Kendi ayakları üzerine durabilmelerini sağlamak için çalışmalarına izin veriyoruz ve vatandaşlık süreçlerini de başlatmış vaziyetteyiz."
"Sosyal risk problemi de meydana getiriyor. Bu riski aldık ve pişman değiliz. 15 bine yakın Suriyeli'yi çalışma hayatına dahil ettik. G20 toplantılarında bu konuyu gündeme getirdik. Küresel göç ve kalkınma forumu dönem başkanlığımız süresinde farkındalık yaratacak çalışmalar yürüttük"

farkli kaynak bulursam eklerim http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/dunya/602945/Erdogan__Multeciler_icin_vatandaslik_surecini_baslattik.html
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.