K

Onbaşı
03 Ağustos 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
Dizel araç sahiplerine kötü haber... 2030\u0027da üretim son
Dizel araç sahiplerine kötü haber... 2030'da üretim son
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da hem çevreye, hem de insanlara zarar verdiği onaylanan dizel motorlu araçların laboratuvar testlerine göre yaklaşık 10 kat daha fazla zararlı gaz salınımı yaptığının ortaya çıkması, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada dizel araçların yasaklanması sürecini başlattı.

İlk adımı Almanya ve İtalya atarken, Fransa, Hollanda ve Norveç'te de 2020 yılından itibaren dizel araçla girilemeyen 'greenzone'lar (yeşil alan) yaratılacak. En sert tedbirlerin uygulandığı İtalya'nın Milano şehrindeyse 25 Mart 2019 tarihinden bugüne katı bir 'greenzone' uygulaması işletiliyor.

Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC'nin Türkiye CEO'su Kadir Örücü, "2030 yılına kadar dizel araçlar kademeli olarak üretimden kalkacak. Özellikle nüfus yoğunluğu yüksek ve tarihi dokusu olan şehirlerde bu tarih çok daha erkene çekilebilir. Avrupa'da başlatılan 'greenzone' uygulamalarını büyük şehirlerimizde görebilmemiz mümkün" şeklinde konuştu.

Emisyon skandalı sonrası dizelin yasaklanma süreci hızlandı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından hem çevreye hem de insanlara zarar verdiği onaylanan dizel motorlu araçların laboratuvar testlerine göre yaklaşık 10 kat daha fazla zararlı gaz salınımı yaptığının ortaya çıkması başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada dizel araçların yasaklanması sürecini başlattı.


Almanya ve İtalya'daki şehirlerde dizel araçların giremediği 'greenzone' (yeşil bölge) uygulamaları başlatılırken, 2020'de Fransa, Hollanda ve Norveç'te de yeni yeşil bölgelerin oluşturulacağı açıklandı.

Dev ekonomik güce sahip Çin, Dev ekonomik güce sahip Çin, Almanya, İngiltere, Fransa, Hindistan, Norveç, Avustralya, Japonya gibi ülkelerde ise dizel araçların kademeli olarak yasaklanacağı belirtiliyor.

'2030'a kadar dizel araçlar üretimden kaldırılacak'

Dünyanın en büyük alternatif yakıt sistemleri üreticisi BRC'nin Türkiye CEO'su Kadir Örücü, dizel araçlara olan talebin bir tek Türkiye'de arttığına dikkat çekerek, "2030 yılına kadar dizel araçlar kademeli olarak üretimden kalkacak. Özellikle nüfus yoğunluğu yüksek ve tarihi dokusu olan şehirlerde bu tarih çok daha erkene çekilebilir. Avrupa'da başlatılan 'greenzone' uygulamalarını büyük şehirlerimizde görebilmemiz mümkün. Dizel araçlar yolun sonuna geldi. Ülkeler birbiri ardına dizel otomobillerin satışını yasaklayan kanunları onaylıyorlar. Costa Rica'da yürürlükte olan kanuna göre 2021 yılından itibaren eski - yeni ayırt etmeksizin tüm dizel araçların satışı yasağı uygulanmaya başlanacak. Bu yönde dizel araç satışını yasaklayan kanunlar çıkaran diğer ülkelerden Danimarka, İrlanda, İsrail, Hollanda, İsveç ve Hindistan'da ise bu yasaklar 2030 yılından itibaren uygulanacak. İskoçya'da 2032, İngiltere, Çin ve Fransa'da ise 2040 yılından itibaren dizel araç satış yasağı uygulanmaya geçilecek" ifadelerini kullandı.

Dizele karşı en sert tedbirler Milano'da uygulanıyor


İtalya'nın Milano kentinde uygulanmaya başlanan 'greenzone' uygulaması en katı dizel karşıtı yasakları içeriyor. Kent Meclisi'nde alınan karara göre, tüm dizel araçlar yasaklandı. Şehre yalnızca, Euro 5 ve 6 benzin kullanan araçlar, LPG, Metan, Çift yakıt, hibrid ve elektrikli araçlar, 2 zamanlı Euro 5 ve 4 zamanlı Euro 4-5 motosikletler, LPG'li motosikletler giriş yapabiliyor.

kaynak:https://www.memurlar.net/haber/869680/dizel-arac-sahiplerine-kotu-haber-2030-da-uretim-son.html
K
5 yıl
Volkswagen resmen duyurdu: Manisa\u0027da fabrika kuruluyor
Volkswagen resmen duyurdu: Manisa'da fabrika kuruluyor

Volkswagen, Manisa merkezli Volkswagen Turkey Otomotiv AŞ'yi kurdu.

ÜRETİLECEK İKİ MODEL:
Buna göre; Volkswagen Manisa'da Passat ve Skoda Superb'nin üretimini yapacak.

kaynak:https://www.timeturk.com/iste-volkswagen-in-turkiye-de-uretecegi-2-model/haber-1229931
K
5 yıl
Sıfır araç aldı, hayatının şokunu yaşadı!
Olay, 2017 yılında Esenyurt’ta bayisi bulunan bir otomobil firmasında yaşandı. İddiaya göre, Yatmaz ailesi indirimli olan hafif ticari bir aracı sıfır olarak satın aldı. Tolunay Yatmaz (24), bir süre sonra aracında kendince düzenlemeler yaptı. Yeni yıla girilmesiyle muayene tarihi gelen aracı istasyona götüren Yatmaz, büyük şok yaşadı. Yatmaz’a muayene istasyonu görevlileri aracında 2 adet şase numarası basılı olduğunu bu yüzden muayeneden geçmeyecekleri söyledi. Zaman kaybetmeden sıfır aracını aldığı firmaya giden Yatmaz, burada aracın değiştirilmesi ya da fark ödeyerek yeni bir araç almak istediğini söyledi. Firma tarafından bu isteği olumsuz yanıtlanan Yatmaz ailesi hukuk mücadelesi başlattı.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


KAYNAK :http://www.milliyet.com.tr/gundem/sifir-arac-aldi-hayatinin-sokunu-yasadi-6023004
K
5 yıl
MERSEDES ALACAKLAR DİKKAT.. İNGİLTEREDE MERSEDESLERE GİZLİ TAKİP CİHAZI YERLEŞTİRİLMİŞ.
İngiltere'de satılan Mercedes marka araçlara nerede olduğunun takibi yapılması için sensör yerleştirildiği ortaya çıktı.

Ülke karıştı. mersedes markasına büyük tepki var.

KAYNAK:http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/mercedeste-sensor-krizi-41307587
K
5 yıl
anahtarsız aracınız var diye övünmeyin çalınması 10 saniye sürüyor.
İngiltere'de çok satılan bazı yeni anahtarsız otomobillerin 10 saniye içinde çalınabileceği ortaya çıktı. Bu arabaların bir kısmı Türkiye'de de satılıyor.

Bu sistemin kullanıldığı arabalarda sürücüler, anahtarlarını ceplerinden çıkarmadan araçlarına girebiliyor ve motoru çalıştırabiliyor.

İngiltere'de yayımlanan "What Car?" adlı otomobil dergisi, anahtarsız sistemle çalışan yedi araba modelinin güvenliğini test etti.

Testler sırasında uzmanların DS 3 Crossback ve Audi TT RS'e girmesi 10'ar saniye aldı. Land Rover Discovery Sport TD4 180 HSE ise 30 saniyede 'çalındı'.

Otomobillerin güvenlik karnesi
DS 3 Crossback Puretech 155 Ultra Prestige - 10 saniyede çalındı.
Land Rover Discovery Sport TD4 180 HSE (2018 model) - 30 saniyede çalındı.
Land Rover Discovery SD6 306 HSE - Uzmanlar arabaya 20 saniye içinde girdi ama aracı hareket ettiremedi.
BMW X3 xDrive20i M Sport (2018 model) - 60 saniye içinde çalındı. (Arabayı sadece "akıllı anahtar" aktifken çalmak mümkün.)
Audi TT RS Roadster - 10 saniyede çalındı. (Sadece akıllı anahtar aktifken)
Ford Fiesta 1.0 Ecoboost 140 ST-Line X - 60 saniye içinde çalındı. (Sadece akıllı anahtar aktifken)
Mercedes A-Class A220 AMG Line - 50 saniyede çalındı. (Sadece akıllı anahtar aktifken)
(Kaynak: What Car? dergisi)


KAYNAK:https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49287960
K
5 yıl
94 - 96 MODEL KİA SPORTAGE KLÜBÜ (96 kia SUV sahipleri buraya)
gençlik yıllarımın en havalı 4x4 aracıydı. en azından bana öyle geliyor. şimdilerde bir tane buldum. biraz sıkıntıları var. ankara şaşmaz ha otomotiv ve yaren yedek parça firmaları ile beraber

aracı düzeltmeye çalışıyorum. bu model araçların yaşaması için araç sahiplerinin örgütlü ve organize olması gerekiyor.diğer illerde olanlar ile beraber bu platformda buluşabilirsek daha rahat

iş görebiliriz. ayrıca ben bu model araçların ortak bir platformu olduğunu görmedim. böyle bir platforma ihtiyaç var. işbirliği bekliyorum.. teşekkürler..
K
5 yıl
96 model KİA hangi motor yağı YARDIM.
arkadaşlar merhaba:

1996 model kia tam otomatik sportage aldım.

tüplü olan ve 2000 motoru olan aracıma hangi marka ve özellikte motor yağı

koyacağımı bilmiyorum. ankarada yaz ve kış şartlarınıda hesaba katarak,

eğer varsa ayrı ayrı olmak üzere

bana işten anlayan arkadaşların doğru yağ tavsiyesi

yapmasını istiyorum. şimdiden teşekkürler.
K
5 yıl
Otomobil Alacaklar Dikkat!
Otomobil Alacaklar Dikkat! Koyu Renkli Araçlar Daha Fazla Yakıt Tüketiyor
Bursa'daki bir meslek lisesinin Motorlu Taşıtlar Bölümü öğrencileri ile bölüm öğretmeni Muharrem Karapınar, yaptıkları ölçüm ve araştırmalar sonucunda, aynı marka ve modele sahip koyu renkli araçların, açık renkli araçlara göre daha fazla yakıt tükettiğini belirledi.

Bursa'daki bir meslek lisesinde öğretmen olan Muharrem Karapınar yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Koyu renk araçların, açık renklilere göre 10-12 derece daha fazla ısındığını ve bu nedenle klima kullanımının arttığını belirten Karapınar, "Açık renkli araçlar hem ekonominize hem de çevreye daha yararlı" dedi.

YAKIT KULLANIMI YÜZDE 30 ARTIYOR

Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Motorlu Taşıtlar Bölümü öğrencileri, 2 ay süren ölçüm ve araştırmalardan sonra, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren bir sonuca ulaştı. Eşit hava koşullarında farklı araçların iç kabin sıcaklıklarını ölçen bölüm öğrencileri ile bölüm öğretmeni Muharrem Karapınar, aynı marka ve modele sahip olan siyah renkli aracın, beyaz renkli araca göre 10-12 derece daha fazla ısındığını belirledi. 10-12 derece daha fazla ısınan araçta daha güçlü ve daha uzun süre klima kullanılacağı için yakıt kullanımının açık renkli araçlara göre yaklaşık yüzde 30 daha fazla olacağını belirten öğrenciler, daha fazla yakıt yakıldığında aynı zamanda doğaya salınan egzoz gazının artacağına dikkat çekti. Öğrenciler, tüketicilere, koyu renkli araç almaktan kaçınmaları tavsiyesinde bulundu.

'KOYU RENKLİ ARAÇLARDAN UZAK DURUN'

Veysel Karani Meslek Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Muharrem Karapınar ise yaptıkları araştırma hakkında şu açıklamada bulundu:

"Öğrencilerim bana farklı renklerdeki araçların kabin içi sıcaklıklarıyla ilgili çeşitli sorular getirdiler ve ölçümler yapmak istediklerini söylediler. Biz de bununla ilgili 2 ay boyunca çeşitli hava koşullarında ölçümler yaptık. Bu ölçümler neticesinde özellikle 30 derecenin üstündeki hava sıcaklıklarında kabin içi sıcaklığın aracın rengine göre 10 ila 12 derece fark ortaya çıktığını tespit ettik. Park, kırmızı ışık gibi çeşitli sebeplerle araç durduğunda koyu renkli araçlarda ısı oldukça yükseliyor ve sürücüler klima açmaya yöneliyorlar. Bu klima kullanımı hem yakıt sarfiyatını arttırmakta hem de zararlı gazların doğaya salınımını arttırmaktadır. Bu dünya çapında düşünüldüğünde doğaya büyük bir zarar da demektir. Ayrıca klima kullanılan araçlarda yakıt sarfiyatı yüzde 30 civarında artmaktadır. Aracın kullanım tarzına bağlı olmakla birlikte klima yakıt sarfiyatını en çok etkileyen sebeplerden biridir. Özetle; aynı hava sıcaklığında ve eşit konfor şartlarında kullanıldığında siyah bir araç, beyaz bir araca göre yazın yaklaşık yüzde 30 daha fazla yakıt sarf etmektedir. Bu yüzden size tavsiyem araç alırken koyu renkli araçlardan uzak durmanız."


KAYNAK :https://www.haberler.com/acik-renkli-araclar-koyulara-gore-daha-az-yakit-12052799-haberi/
K
5 yıl
PERT Mİ YOKSA SADECE BOYALI MI..?????!!!!!!!!!
bugün haberlerden aldığım bir kaza görüntüsü. alttaki aracın durumu

1-pert
2-çamurluk boyalı
3-hasar kayıtlı
4-temizlik boyalı
5-7000 lira hasar kaydı vardır.
6-sadece bel altı boyalı


sizce seçenekler bunlardan hangisidir. çünkü piyasada böyle

araçların ikinci elde satıldığını biliyoruz. hemde en masum ve

hasarsız haliyle bizlere satıyorlar. yardımlarınıza, ilginize ve bilginize şimdiden

teşekkürler.







< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
K
5 yıl
GARİBAN İŞİ TAVSİYE
20 İLE 30 arasında

öğrenmek için otomatik, sağlam(bozulmasın) ve senede 1000 km yapacak araç arıyorum.


herkesin katkısını ve fikrini bekliyorum. şimdiden herkese teşekkürler.

Allah sizden razı olsun.. Allah iyi insanların yardımcısı olsun.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.