T

Onbaşı
28 Mayıs 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
172 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
T
2 ay
İlk araç tavsiyesine ihtiyacım var (Peugeot 206 gibi)
İyi günler herkese

İlk aracımı almayı düşünüyorum. Öncelikli olarak ev-iş arası kullanacağım için uygun fiyatlı, beni bütçe olarak çok yormayacak bir araba arıyorum. Genel olarak arabalardan anlamadığım için bilgi almak istedim.

Ev ve işim arası çok yakın zaten 5 dakikalık yol. Fakat şehir merkezine git gel yapmak istesem biraz rampalarda zorlanmayacak bir araç olması gerekiyor. Manuel değil otomatik vites bir araba almayı düşünüyorum.

Peugeot 206 gibi modellere baktım ama sizin de tavsiye edebileceğiniz modeller var mıdır?

Bütçe olarak net bir bütçem yok ne kadar uygun olursa iyi olur çünkü en fazla iki yıl kullanmayı planlıyorum. 300-500 bin bandında olsa sevinirim.
T
7 ay
Şehir İçi Bisiklet Önerisi
İyi günler,

Evimle işim arası 2.8 km düz yol. Sadece bazı saatlerde trafik oluyor onun dışında gayet akıcı otobüsle 10-15 dakikada gidilen bir rota.

Ulaşımımı bisiklet ile sağlamak istiyorum. Muhtemelen bisikleti uzun yol için kullanmayacağım, en fazla yine şehir içinde 5-10km mesafe için kullanırım. Uzun süredir de bisiklet kullanmadığım için çok iri ve hakim olamayacağım bir bisiklet düşünmüyorum.

Katlanabilir modeller benim için daha uygun gibi geldiği için Ümit Cunda ve Foldo gibi marka modellere baktım.

Hem ekonomik hem de işlevsel olan önerilere açığım.
Teşekkürler.
T
11 ay
Almanya\u0027da Diş Hekimliği Denkliği için Facebook Grubu
Herkese merhaba.

Almanya'da mesleki denklik almak isteyen diş hekimlerinin birbiri ile bilgi alışverişinde bulunacağı bir platform bulamadığım için bir Facebook grubu oluşturdum.

Sürecin her aşamasından diş hekimleri gruba dahil olursa bilgi birikimi ve paylaşımı yapılmış olunur. Gruba aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://www.facebook.com/groups/322319676834505/?ref=share
T
geçen yıl
İstanbul Üniversitesi İspanyol/İtalyan Dili ve Edebiyat hakkında bilgi verebilir misiniz?
İstanbul Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı ve İtalyan Dili Edebiyatı hakkında bilgi verebilir misiniz?

Hazırlık ve sonraki sınıflar hakkında genel bilgi verebilir misiniz?
Devamsızlık durumu nasıl? Dikkat ediliyor mu?
Genel olarak hangi seviyede dil öğrenmiş oluyoruz?
Erasmusa gidebilme durumu nasıl?
Sınavlar, hocalar, derslikler hakkında genel bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
T
geçen yıl
Yurtdışı Düşünenler için mühendislik vs sağlık
Herkese merhaba,

Sınav için herkese geçmiş olsun. Tecrübelerim sebebiyle bu yazıyı yazmak istedim. Umarım tercih yaparken faydalı olur. 5 yıl önce 20k ile diş hekimliği yazdım, yarın mezun oluyorum. Bu yazı biraz da ben yandım siz yanmayın yazısı olacak :')

Üniversite sırasında veya üniversite sonrasında yurtdışına gitmeyi düşünüyorsanız seçmeniz gereken branş kesinlikle tıp, diş hekimliği gibi sağlık branşları değil. Tecrübeyle sabit. Mühendislik, doğa bilimleri gibi branşlar yurtdışına çıkma konusunda çok daha avantajlı.

Tıp ve diş hekimliğinde hangi ülkeye giderseniz gidin o ülkenin dilini en az C1 seviyesinde bilmeniz gerekiyor, halkla birebir iletişim kuran meslekler olduğumuz için. Bunun haricinde hem teorik hem de pratik bir dizi sınavdan geçmemiz gerekiyor. Bunların hepsi zaman alan, maliyetli, uğraştırıcı süreçler. Kafaya koyulunca yapılabilen şeyler tabii.

Mühendislikte yurtdışında yüksek lisans bulma ihtimaliniz çok daha yüksek. Örneğin Almanya'da çok düşük ücretlerde mühendislik alanında yüksek lisans bulabilirsiniz fakat diş hekimliği ile ilgili olan sınırlı sayıdaki yüksek lisans programları 30k Euro civarında. İngilterede genel olarak yüksek lisans ücretleri yüksek fakat diş hekimligi alanındakiler diğer bölümlerin neredeyse 3-4 katı ücretinde.

Mühendislikte eğer mavi diplomaniz varsa ve yurtdışında iş kabulü alırsanız denklikle uğraşmadan yurtdışına çıkabilirsiniz (tabii belli prosedürleri vardır). Sağlık alanında yurtdışından teklif/ kabul alsanız dahi denklik olmazsa işinizi yapamazsınız. :')

Mühendislikte genellikle istenilen yabancı dil seviyesi sağlık alanından daha düşük, daha kolay ulaşılabilir seviyede. Hatta bazı durumlarda dil şartı aranmayabiliyormuş. Sanırım firmadan firmaya değişiyor.

Sağlık alanında denklik almak için en az 1 yıl (ortalama 2 yıl) kafadan çıkarmak gerekiyor. Bu süreç sonucu kesin olan, randevu tarihleri sınav tarihleri kesin belli olan, belli bir akış içerisinde ilerleyen süreç değil.

Eğer yurtdışı düşünüyorsanız ve sağlık alanında kararliysaniz lisans eğitiminizi yurtdışında almanızı öneririm. Yani direkt olarak orada geçerli olan bir diploma edinmeniz çok daha iyi olacaktır. Yoksa süreç gerçekten çok zorlu ve belirsizlik dolu geçiyor. Denklik süreçleri hakkında detaylı bilgi almak isteyen olursa seve seve açıklarım. Sadece ana hatlarıyla karşılaştırmak istedim. Eklemek yapmak isteyen veya düzeltme yapmak isteyenlere şimdiden teşekkürler.
T
geçen yıl
Almancamı Nasıl Geliştirebilirim? Almanya\u0027dan Şartlı Kabul
Herkese merhaba,
Daha önceden A2-B1-B2 kurları için Almanca kursuna gitmiştim ama üzerinden 7 yıl geçti, çoğu şey unutuldu. Şu anda A1 konusunda dahi eksiklerim olduğunu hissediyorum. Bu yüzden A1in başından başlayarak ilerleyeceğim. Önümde A1 ve A2yi revize etmek için 5 ay gibi bir süre var.

Bir şekilde Almancamı A2 düzeyine kadar geliştirip Almanya'dan bir üniversiteden şartlı kabul almak istiyorum. Bu konuda Almanya'da şartlı kabul veren üniversiteleri araştırıyorum.

Almanya'da şartlı kabul veren üniversiteler hangileri?
A1-A2 düzeyi için nasıl bir çalışma planı önerirsiniz?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
T
2 yıl
Diş Hekimleri için Almanya mı İngiltere mi?
Herkese iyi günler.

Konuyu daha önce yabancı dil bölümünde actim fakat yeterli etkileşim almadığı için buradan da paylaşmak istiyorum. Ne kadar çok fikir duyarsam benim için o kadar faydalı olacak, şimdiden fikrini paylaşacak kişilere çok teşekkür ederim.

Ben diş hekimliği fakültesi 5. Sınıf öğrencisiyim. Mezuniyetimden sonra yani 2023 yazından sonra yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum. Mesleğim gereği hangi ülkeye gidersem gideyim denklik sınavına girmem gerekiyor. Şu an ülke seçimi yapma ve seçtiğim ülke için çalışmalara başlama dönemindeyim.

İngilizcem C1 seviyesinde. Şu an çok rahat bir şekilde diş hekimliği ile ilgili textbooklari okuyup ders çalışabiliyorum. İngiltere'nin denklik süreci daha zor bir süreç, elektronik ortamda sınava kayıt olmak gerekiyor ve sınırlı kişide kontenjan var böylece sınavı geçebilmek bir yana sınava giriş hakkı kazanmak bile zor. Bir teorik bir de pratik sınava girmek gerekiyor, bunlar için kurslar vb var. Diş hekimliği için istenen IELTS overall 7. Biraz üzerine düşerek alabileceğim bir skor olduğunu düşünüyorum. İngiltere'de denklik sürecinden maaşı ortalama bir maaş olan dental hygienist olarak gecimimi sürdürme şansım var. (Bu yolun bu sene kapanacağı söyleniyor o yüzden ben mezun olana kadar kapanır mı bilemiyorum)

Almanca için ise A1'den başlamam gerekecek. Almanca için önceden kursa gidip B2 sertifikası almıştım fakat üzerinden 8 yıl geçti ve çok az bilgiyi hatırlayabiliyorum. Yani asla İngilizcemin yanından bile geçemez. Kendimce A1 kuruna göz gezdirdikten sonra A2-B1- B2 kurlarını kursla veya birebir derslerle tamamlamam gerekecek. Ve bunun üzerine Almanca olarak diş hekimliği bazında da çalışma yapmam gerekecek. İstenilen seviye ise B2. Denklik sürecinde 2 yıl geçerli olmak şartıyla geçici izin alinabiliyor ve bir diş hekiminin gözetiminde diş hekimliği yapabiliyorsunuz (daha düşük ücretle).

Almanya'nın, dili hariç tutarsak, İngiltereye göre çok fazla avantajı var. Denklik sınavı daha kolay (gibi duruyor), Almanya'da tanıdıklarımız var, normalde bunun pek taraftarı değilim ama başınız sıkışsa en azından alışma sürecinde Türkçe konusabileceginiz insan bulmak vb daha kolay, Türkiye'ye daha yakın, Avrupa'nın merkezinde olması, yaşamın İngiltere'den daha uygun fiyatlı olması gibi...

Dil problemi olmasa Almanya için düşünmeden çalışmalara başlardım fakat benim aklımı dil olayı kurcalıyor. İngiltere'ye şu an gitsem çok rahat yaşayabileceğimi düşünüyorum fakat Almancamı geliştirmek konusunda endişelerim var. Bu sene yani 5. Sınıf öğrencisiyken dil çalışmaya başlasam sizce Almancamı diş hekimliği mesleğini icra edebilecek kadar geliştirebilir miyim?

Her iki ülke için de sürecin gitgide daha zorlaştığı söyleniyor. Olumlu yorum yapan da çok, olumsuz yorum yapan da. Almanya'da sürecin artık çok uzun aylar hatta yıllar sürdüğü söyleniyor. Geri dönüş yapan diş hekimi sayısı da yok denecek kadar az.

Bir an önce karar verip hem dil sınavlarına hem de mesleki sınavlara hazırlanmak istiyorum. Bu doğrultuda ülke önerinize, çalışma tavsiyenize, paylaşmak istediğiniz her türlü bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
T
2 yıl
Diş Hekimliği Fakültesi Tercih Edeceklere Tavsiyeler
Herkese merhaba,
YKS'yi atlatmış olan herkese geçmiş olsun. Sonuçların açıklanmasına daha zaman olsa da ileriye yönelik bir "Diş Hekimliği Fakültesi Tercih Edeceklere Tavsiyeler" yazısı yazmak istedim. Umarım hem şu an hem de sonuçlar açıklandıktan sonra diş hekimliği tercih etmek isteyen kişilere yararlı bir içerik olur.

Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben perifer illerin birinde (küçük şehir) diş hekimliği okuyorum ve bu yaz sonunda son sınıfa geçeceğim. Yazıdaki her şey benim kendi tecrübem ve görüşüm olduğu için katılmayanlar da mutlaka olacaktır.

Diş hekimliği fakültesi hakkında bilinmesi gerekenler, keşke bilseydim dediklerim:
• Diş hekimliği doğal olarak çok fazla pratik eğitimi barındıran bir bölüm. Daha ilk geldiğiniz haftadan el becerilerinizi, alet tutmanızı geliştirmek için pratik eğitimler başlıyor.
• Sınıfta kalmak çok kolay. Üstten ders asla alınmıyor. Alttan ders alma durumu ise çok sınırlı. Örneğin benim okuduğum üniversitede pratik eğitimi olan bir dersten kalırsak direkt sene kaybediyoruz. Kaybettiğimiz senede geçtiğimiz dersleri tekrar almıyoruz sadece tek dersten kalsak dahi o yıl sadece o derse giriyoruz. Eğer pratik eğitimi olmayan tek bir teorik dersten kalırsak sadece bir yıl olmak şartıyla o dersi alttan alabiliyoruz. Kurallar her üniversitede değişiklik gösterse de duyduğum çoğu üniversitede bu şekilde.
• Hem alan (diş hekimliği ile ilgili) hem de alan dışı (tıp ile ilgili- temel bilimler) dersler bulunmakta. Temel tıp bilimleri, hocadan hocaya değişse de, genellikle detaylı işlenmekte ve tüm vücudu kapsamakta. Yani eğitim sadece diş ve çene bölgesini kapsamamakta.
• Dönemler diğer fakültelerden daha uzun. Genellikle diğer fakültelerden 2 hafta erken başlayıp 2 hafta geç tatile giriliyor. Tabii uzayıp giden bütünleme dönemi, telafi eğitimi dönemlerini de düşünürsek genel olarak 3. Sınıftan sonra pek yaz tatiliniz kalmıyor.
• Diş hekimliği fakültelerinde yaz okulu yok. Yani bütünleme, o dersi geçmeniz için son şansınız diyebiliriz.
• Dışarıda gezmeye, şehir dışına çıkmaya elverişli bir bölüm değil. Yapabilenler de var tabii ama sosyal hayatı bir şekilde sınırlamak gerekiyor.
• Fakülte eğitimi çok masraflı. Yılın başında toplu bir şekilde malzeme alımı yapılıyor her yıl (yaklaşık 2000-3000 TL). Fakat malzeme bittikçe haftalık veya aylık alışverişlerde 300-500 TL harcanıyor.
• Fakülteye ilk girdiğiniz günden itibaren hiyerarşiyi hissedeceksiniz. Ben saygı konusunda çok hassas bir insanım, asistanlara ve hocalara saygımı hiç eksik etmemeye çalışırım ama hiyerarşi dediğim şey saygıdan öte bir şey. Bu biraz da işin içine girince anlaşılıyor diyebilirim. Daha ilk defa yaptığınız bir şeyi kötü yaparsanız size kızabilirler, art niyet gütmeden yaptığınız ufak bir hatadan dolayı stajdan kalabilirsiniz veya sudan sebeplerle hastanızın önünde azarlanabilirsiniz. Ve bu hiyerarşi sebebiyle sesinizi de pek çıkartamazsınız ve "peki, haklısınız, özür dilerim hocam" gibi cümlelerle o anı atlatıp lavaboya gidip ağlarsınız. Bunlar normal ve olağan şeyler. Eminim geçmişe göre bu konuda çok daha iyi durumdayızdır. Her yeni gelen asistan hocamız bize karşı daha iyi bir yaklaşım sergiliyor ve umarım bu ezme ve aşağılama durumları yine bizler sayesinde son bulacaktır.

Diş Hekimliği Fakültesi Tercih Etmeden Önce, Üniversitesi Seçimi Sürecinde Yapılması Gerekenler (keşke yapsaydım dediklerim :'))
• Muhakkak tercih edeceğiniz şehre, üniversiteye tercih yapmadan önce gidin. Bunu sadece ortamı görmeniz açısından soylemiyorum aynı zamanda okulun imkanlarını da değerlendirin.
• Okulu ziyaret ettiğinizde mutlaka kliniklere ve mümkünse prekliniklere gidin. Çünkü günümüzde en büyük sıkıntılardan biri sürekli üniversite açtıkları için yetersiz imkanlara sahip olsa dahi üniversite açmaları veya kontenjanı gereğinden fazla artırmaları. Bu da özellikle kliniklerde bizleri zor duruma sokuyor. 30 kişilik prekliniklere 120 kişi sığmak için gruplara bölünüyoruz, yetiştirilmesi gereken işler yetişmiyor vb.
• Tercih edeceğiniz okulun hastanesi hasta bakabilme açısından büyük olmalı. Mümkünse hastane binası olan bir okul seçmenizi tavsiye ederim. Her kliniğe 3-5 ünit (koltuk) konulan kliniklerde hasta kapmak için, bulduğunuz hastayı oturtup işlem yapmak için veya hastanıza randevu vermek için birbirinizle kapışmanız gerekiyor.
• Bir fakülte hakkında en iyi bilgiyi orada okuyan kişiden öğrenebilirsiniz. Fakat sosyal medya üzerinde insanlar olumsuz yanlardan pek bahsetmek istemeyebilir bu yüzden mümkünse özel mesajlaşma yolu ile iletişim kurun derim. Bunun için Instagram'da X üniversitesi diş hekimliği fakültesi diye gruplar oluyor. O gruplardan bir kişi seçip kibar bir üslup ile rahatsız etmeden mesaj atarsanız eminim yardımcı olurlar.
• Mesaj attığınız kişilerden hocalar ve asistanlar hakkında da genel olarak bilgi alın. Maalesef diş hekimliği fakültesinde mobbing mevcut ve mümkünse en az mobbing olan okulu tercih etmekte fayda var çünkü bir süre sonra bölümü sevseniz dahi yaşadığınız olaylar sizi bölümden soğutuyor.
• Asistan, hoca, profesör sayısına okulun akademik kadro websitesinden ulaşabilirsiniz. Asistanın az olması preklinikte ama daha çok klinikte büyük sıkıntı yaşatıyor.
• Tercih etme durumunuz olan birkaç üniversitenin yönetmeliğini okuyun. Sınıfta nasıl kalıyoruz, hangi dersin barajı ne kadar, vize final oranı nasıl vb. sorulara yönetmelikten cevap bulabilirsiniz. Çok ayrıntılı gibi görünse de sizi fakülte eğitiminde en çok bıktıracak olan şeyler bunlar maalesef.
• Ders yoğunluğunu öğrenmek için geçmiş yıllarda paylaşılan ders programlarına göz atabilirsiniz. Fakültenin yoğunluğu hakkında bilgi verir.
• Ana hatlarıyla dönemler hakkında bilgi sahibi olmak için YouTubeda video izleyebilirsiniz.

Şehir Tercihi Nasıl Olmalı? (benim kendi düşüncem ve tavsiyemdir kişiden kişiye değişebilir)
Diş hekimliği fakültesinde en azından şu an için okuduğunuz okulun pek bir önemi olmuyor. Tabii ileride çok fazla fakülte açılmasının bir sonucu olarak önemli hale gelebilir fakat günümüz için konuştuğumuzdan nereden çıkarsanız çıkın diş hekimisiniz. Özellikle 4 ve 5. Sınıflarda hiç tatiliniz olmayacağı için memleketinizi tercih etmeniz faydalı olabilir. Ayrıca diş hekimliği fakültesi (özellikle her gün gittikçe artan kurlardan dolayı) çok masraflı bir bölüm, ailenizin yanında kalmanızı da bu açıdan tavsiye ederim. Tabii farklı şehire gitmek isteyenler muhakkak vardır, bu durumda da gideceğiniz üniversitenin şartlarına bakarak değerlendirmelisiniz. Yine çok fazla zamanınız olmayacağı için memleketinize yakın bir şehir seçmeniz avantajlı olacaktır. Memleketiniz sizin için çok öncelikli bir noktada değilse veya büyük sehirlerdeki köklü üniversitelerinden birini kazanmışsanız da tabii ki oralara gidin derim. Demeye çalıştığım "şimdiki aklım olsa kendi şehrimdeki fakülteyi yazardım" :')


Son olarak şunu söylemek istiyorum. Diş hekimliği fakültesi hem teorik olarak hem pratik olarak çok yoğun eğitim içerir, işin sonunda da insanlarla birebir iletişimde olan bir meslek grubuna dahil olursunuz. Eğer puanınız başka bölümlere yetmediği için istemeye istemeye yazıyorsanız, eğer sağlık konusuna ilginiz yoksa, insanlarla birebir ilişkilerde iyi değilseniz yol yakınken dönün demekte de fayda var diye düşünüyorum. Buraya geleceğiniz puanla birçok üniversitenin güzel bölümüne gidebilirsiniz. Başkalarının dedikleri ile okunacak bir bölüm asla değil. Girince alışılıyor fakat mesele gerçekten isteyip istemediğiniz. 4. Sınıfta da okulu bırakan arkadaşım var 1. Sınıfta da.
Çok karamsar bir yazı oldu farkındayım. Bunlar bence dikkat edilmesi ve göz önünde bulundurulması gereken önemli seyler. Yine de bu hedef uğruna çalışmayı düşünüyorsanız da kimsenin sözü ile vazgeçmeyin. Burayı kazanabilecek zeka ve çalışkanlığa sahip herhangi bir kişi öyle ya da böyle bu fakülteyi bitirecek beceriye de sahiptir.

Herhangi bir sorunuz olursa yorum veya mesaj yoluyla yardımcı olmak isterim.
T
2 yıl
İngilizce vs Almanca
Herkese iyi günler.

Ben diş hekimliği fakültesi 4. Sınıf öğrencisiyim. Mezuniyetimden sonra yurtdışına yerleşmeyi düşünüyorum. Şu an ülke seçimi yapma ve sectigim ülke için çalışmalara başlama dönemindeyim.

İngilizcem B2-C1 seviyesinde. Şu an çok rahat bir şekilde diş hekimliği ile ilgili textbooklari okuyup ders çalışabiliyorum. İngiltere'nin denklik süreci daha zor bir süreç ve ekonomik olarak Almanya daha avantajlı. Diş hekimliği için istenen IELTS overall 7.

Almanca için ise A1'den başlamam gerekecek. Almanca için önceden kursa gidip B2 sertifikası almıştım fakat üzerinden 8 yıl geçti ve çok az bilgiyi hatırlayabiliyorum. Yani asla İngilizcemin yanından bile geçemez. Kendimce A1 kuruna göz gezdirdikten sonra A2-B1- B2 kurlarını kursla veya birebir derslerle tamamlamam gerekecek. Ve bunun üzerine Almanca olarak diş hekimliği bazında da çalışma yapmam gerekecek. İstenilen seviye ise B2.

Almanya'nın, dili hariç tutarsak, İngiltereye göre çok fazla avantajı var. Denklik sınavı daha kolay, Almanya'da tanıdıklarımız var, normalde bunun pek taraftarı değilim ama basınız sıkışsa en azından alışma sürecinde Türkçe konusanileceginiz insan bulmak vb daha kolay, Türkiye'ye daha yakın, Avrupa'nın merkezinde olması, yaşamın İngiltere'den daha uygun fiyatlı olması gibi...

Dil problemi olmasa Almanya için düşünmeden çalışmalara başlardım fakat benim aklımı dil olayı kurcalıyor. İngiltere'ye şu an gitsem çok rahat yaşayabileceğimi düşünüyorum fakat Almancamı geliştirmek konusunda endişelerim var. Önümüzdeki sene yani diş hekimliği 5. Sınıf öğrencisiyken dil çalışmaya başlasam sizce Almancamı diş hekimliği mesleğini icra edebilecek kadar geliştirebilir miyim?
T
2 yıl
İngiltere\u0027de saatlik £30 maaş güzel bir maaş mıdır?
Herkese iyi günler,

Türkiye'de aldığım üniversite diploması ile dil yeterliliğini sağladıktan sonra herhangi bir sınava girmeden İngiltere'de saati 25-35 pound olan bir işte çalışabiliyorum. Bahsettiğim meslek genellikle part time çalıştığı için bu kişiler genellikle iki farklı yerde çalışıyormuş. (Örneğin pazartesi ve perşembe günleri bir klinikte, salı cumartesi günleri başka bir klinikte çalışmak gibi.)

İş ilanlarında da ortalama saatlik £30, yıllık da £30.000-50.000 arasında değişmekte maaşlar.

  • 4 (hafta) x 4 (gün) x 8 (saat) x £25-35 = €3000-4500 gibi bir maaş olmakta.

Tabii istenilirse 4 gün yerine daha fazla da çalışılabilir. Çok farklı kombinasyonlarda iş ilanları mevcut. Örneğin bazı klinikler sadece haftasonu bazıları sadece Çarşamba gunu için ilan vermişler. Bir şekilde program yapılabilir diye düşünüyorum. Ayrıca zamanla tecrübe ile birlikte maaş da artış gösterecektir.

İngiltere'de hiç bulunmadığım için genel olarak gelir ve giderlere sadece YouTube üzerinden öğrendiğim kadarıyla hakimim. Bu yüzden fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Benim aklımda şu sorular var: Bu maaş İngiltere şartlarında güzel bir maaş mıdır? Ayda yaklaşık ne kadar birikim yapılabilir? Böyle bir fırsatım varken değerlendirmeli miyim sizce?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.