M

Binbaşı
23 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
81 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
9 yıl
Laptop Iphone 6\u0027deki yeni çektiğim fotoları görmüyor
Yaklaşık iki ay kadar önce Iphone 6 aldım. Laptopda kurulu olan Itunes vasıtasıyla da önceki telefonumdan aldığım yedeği ona yükledim. Ancak geçenlerde telefondaki yeni çektiğim fotoları laptopa atmak istediğimde laptopun onları görmediğini fark ettim. Yedekten sonraki çektiğim fotoların hiçbiri laptopta görünmüyordu. Yedek vasıtasıyla yüklediğim fotolar ise klasörler içerisinde gözüküyorlardı (ki ben onlar için eski telefonumda klasör oluşturmamıştım).
Başka bir laptopta da denedim. Sonuç alamadım. Çektiğim yeni foto ve videoları laptopa atmam lazım.

Bu problemi nasıl aşarım? Herhangi bir fikri olan?
M
12 yıl
CLS 550 (2009) aldım... Sürüş İzlenimlerim...
Merhaba arkadaşlar.
CLS'in ilk çıktığı zamanlardı. Türkiye'de CNR'da yapılan araba fuarında da bu arabanın da sergileneceği biliniyordu. Bir araba meraklısı olarak o soğuk günlerde taa Gebze'den CNR'a fuara gitmiştim. CLS'i de gerçekten merak ediyordum. O zaman epey patırtı koparmıştı. Çünkü sıradanlığın dışına çıkmıştı. Coupe görünümlü 4 kapılı sedan kendi sınıfında ilk değilse bile ilklerin arasında yerini almıştı. Ben de merakla arabanın her bir tarafını incelemeye başlamıştım. Arka koltukların iki kişilik olması dışında hoşuma gitmeyen bir yer ya da özellik olmamıştı. Tam o sırada 60 yaşlarında bir bayan geldi. Arabayı inceledi ve görevliye "ben bunu alıyorum" dedi. İçimdeki fırtınaları tahmin edebilirsiniz...
Nerden bilebilirdim yıllar sonra bu aracı satın alabileceğimi... Türkiye şartlarında bu arabayı alabilmem için ya sayısalın çıkması gerekiyordu ya da zengin bir kızla evlenmek. Bir devlet memurunun haddine miydi Mercedes'e binmek! Bir de CLS'ine üstelik...
Aradan yıllar geçti... Hayat meşgalesinden CLS'i falan unutmuştum. Aslında unutmamıştım ama geçinme önceliklerim onu tozlandırmıştı. Bu arada ABD'ye yerleşmiştim. Tamamen farklı bir dünya, hayata sıfırdan başlama, yeni ortamlar kurma derken hiç sevmediğim halde Hyundai Sonata almak durumunda kaldım. Bir de gümüş rengini... O rengi de sevmezdim.. Ama o günkü şartlarda mecbur kaldım ve aldım.
Yaklaşık 4 aydır da onu kullanıyorum. Yakın zamanlarda şanzuman takılmaya başlayınca (P'den çıkmaması) beni yolda bırakacak diye endişelendim. Buralarda yolda kalmak demek eziyetin bini bir para demek...
Bu durum beni yeni araba arayışlarına yöneltti. İki kriter belirledim. Kullanılmış alırsam 5 yaşından büyük almayacağım. Fiyatı 40 000$ dan yukarı olanları da göz önüne almayacağım. Bu şekilde bir çok seçeneği devre dışı bırakınca önüme bu sefer diğer karar vermem gereken alan geldi. Spor araba mı alayım, yoksa sedan yahut SUV mu? Spor seçeneklerim boldu. Sıfır olarak Chevrolet Camaro, Dodge Charger, Mazda MX5 Miata, Subaru BRZ Wolkswagen Golf R, kullanılmış olarak da BMW M3, Corvette vardı. Diğer arabalardan yana da seçeneğim oldukça boldu İnfiniti G37,Lexus IS ES, BMW 328 335, Audi A4 A5, Mercedes C ... Kullanılmış olarak da yazamayacağım kadar çok. Sadece Mercedes CLS'i yazmakla yetineceğim.
Biraz daha düşününce ABD arabalarını işçilik nedenleriyle eledim. Spor araba seçeneklerini de işim nedeniyle eledim (MX5 ve BRZ hariç bunları son dakikaya kadar alma eğilimindeydim). Böylece Mercedesin sadece CLS'ine, BMW'nin X5'ına, Lexus'ın RX350'sine ve İnfiniti'nin de G37'sini araştırır hale geldim.
Ve bir dealerde uygun fiyata 3 yaşında, piyasasından 8k düşük, mili biraz yüksek, carfax raporu temiz CLS 550 gördüm. 33.559$ fiyat yazmıştı. AMG paket hariç arabada diğer opsiyonlar ekliydi. Yaptığımız görüşmelerde anlaştık ve arabamı dün teslim aldım.

Bu uzun girişten sonra sürüş izlenimlerim şöyle:
Araç ısıtmalı ve aktif havalandırmalı ön koltuklara sahip. Tüm ayarları otomatik olarak kapıdaki koltuk şeklindeki butonlarla yapılıyor ve hafizaya sahipler. Yanal kavramaları bana yetersiz geldi. 140 mil kadar yol yaptım. Herhangi bir yorgunluk hissi vermedi, terletmedi. Koltukların sertliği tam kıvamında, ne çok yumuşak, ne de çok sert.
Otomatik sunroof iki türlü hareket edebiliyor. Yukarı ve geri. Sunroof'un perdesi otomatik değil. Onun da otomatik olmasını beklerdim. Arka camın perdesi önden açılıp kapatılabiliyor. Arka koltuk kafalıkları arka görüşü engellememesi için yine ön taraftaki düğmeyle yatırılabiliyor. Araba keyless-go sistemine sahip. Anahtarla kapıyı açmanıza ve kontağı çevirmenize gerek kalmıyor. Anahtar cebinizdeyken arabaya binebiliyorsunuz ve vitesin üzerine yerleştirilmiş düğmeye basarak arabayı çalıştırabiliyorsunuz.
Süspansiyonların sertlik dereceleri 3 kademeye kadar ayarlanabiliyor. Ben (sanırım) normal modda kullandım. Epey rahattı. Daha sonraları diğer modları da deneyeceğim.
7 ileri G-tronic şanzuman (bu kelimenin doğrusu nedir ki) çok başarılı. Kesinlikle geçişlerini hissetmedim. Comfort ve Sport modlarına sahip, aynı zamanda manuel olarak da kullanılabiliyor. Direksiyondan vites değiştirme benim aracımda yok maalesef.
Harman Kardon hoparlörlere sahip (sayılarını bilmiyorum). Ses kalitesi güzeldi. Satellite Radyo özelliği de bulunuyor. Ücret ödeyerek aktif hale getirmeyi düşünüyorum. Navigasyonu pek kurcalamadım ama başarılı olduğunu düşünüyorum. Yoldayken en yakın iki çıkışı ekranda yazılı olarak gösterdiğini gördüm.
Dört bölgeyi soğutup ısıtabilen tam otomatik kliması var. Yolda denedim, iyiydi.
Bi-Xenon farlar, kendiliğinden kararan dikiz aynası, bagaj kapağının otomatik olarak kapatılabilmesi, parktronic vs de aracın özellikleri arasında.
Kapı camları coupe arabalarda olduğu gibi çerçevesiz. Bundan kaynaklanan bir rüzgar sesi duymadığımı belirtmeliyim.
Arabanın daha bir çok özelliği var. Fakat hepsini bilmiyorum. Kullanma kılavuzunun 356 sf, COMAND ekranın kullanma kılavuzunun ise 220 sf olması bu durum hakkında bir fikir edinmenizi sağlayabilir.

382 hp gücündeki V8 motor 5.5 l hacminde. İlk hızlanma ve ara hızlanmaları ağırlığına göre bence gayet iyi. 0-100 5.3 sn, 0-200 19 sn, 60-100 2.9 sn, 80-120 3.3 sn, 100-180 9.6 sn (değerler için bakınız). Hızlanmalarda koltuğa yapışma hissi gerçekten güzelmiş.
Yakıt tüketimi ise şöyle: EPA 2008'e göre sehiriçinde bir galonla (3.85 l) 14, otobanda 21 mil gidilebiliyor. Birleştirilmiş değerde ise bu rakam 16.

Fotolardan ilkini ben çektim, diğerlerini ise arabayı satın aldığım dealerın internet sitesinden aldım. Eğer konu fake diye düşünen olursa da nickimin de yazılı bulunduğu bir fotoyu ekleyebilirim.
edit: nickimin de bulunduğu fotoyu 2. sıraya ekledim
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
12 yıl
Volvo V60 D3 R-Design Test (İ-Motoring)
Arkadaşlar Süreyya İzgi bu otomobilin testini yapmış. İzlenimlerini de kendi sitesinde paylaşmış. Aşağıda linkini veriyorum:
Buradan bakabilirsiniz
M
13 yıl
google earth yüksekliği göstermiyor
merhaba arkadaşlar
google earth yüksekliği göstermiyor ne yaptıysam olmadı eski versiyonu kurdum olmadı en yeni versiyonu kurdum olmadı regeditten değerleri sıfırlayıp yeniden yükledim ama nafile yüne olmadı
bu yükseklik değeri benim için önemli ne yapmamı önerirsiniz
M
14 yıl
10 gün boyunca ücretsiz doğa kampına katılmak ister misiniz?
arkadaşlar 10 gün boyunca hatay'ı keşfetmek ister misiniz? kumsalda dev kaplumbağaların sahile çıkışını izlemek, ceylanları seyretmek, nadir kuş türlerini gözlemlemek,
tüplü dalış yapıp balıklarla beraber yüzmek;

üstelik bunların hepsi ücretsiz

hatay'daki tüm masraflar proje tarafından karşılanıyor siz sadece hatay dışından geliş ve gidiş masraflarınızı karşılayacaksınız

bu bir tübitak kapsamında mustafa kemal üniversitesindeki sevgili yaşar ergün hoca tarafından yürütülen bir doğa eğitimi projesidir. hocama burdan kucak dolusu sevgi ve saygımı gönderiyorum

ben geçen sene katıldım o 10 günü ömrüm boyunca unutamayacağım

sizden tek bir ricam olacak başvuru formunun ikinci sayfasındaki 5. soru şu şekilde "5. Amanoslar Doğa Okulu’ndan nasıl haberdar oldunuz?" buna lütfen şu cevabı yazar mısınız "donanimhaber forumunda miraculous nickli kişi den duyduk ve başvurduk"
bunu yazarsanız sevinirim yazmazsanız da canının sağolsun ne diyeyim

proje hakkında kısaca bilgi vereyim

1. Program ne zaman yapılacak ?

Birinci dönem 11-20 Temmuz 2010

ikinci dönem ise 21 Temmuz- 30 Temmuz 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.

2. Programa kimler başvurabilir ?

Programa Üniversitelerden yüksek lisans ve doktora öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi-özel okullarda çalışan öğretmenler ve doğaya ilgi duyan tüm katılımcılar başvurabilir.
kendi notum: burda katılım için sınırlama yazılmamış ama kişinin yaşının 18 den yüksek olması tercih ediliyor gibi

3. Katılım için ne zaman başvuru yapabilirim ?

Birinci dönem için 04 Temmuz 2010

ikinci dönem için ise 08 Temmuz 2010 günü 24'e kadar başvuru yapabilirsiniz

4. Programın kontenjanı kaç kişidir?

Programa 1. dönem için 30, 2. dönem için de yine 30 kişilik kontenjan ayrılmıştır

proje hakkında daha fazla bilgi alabileceğiniz site burada

başvuru linki burada linkten başvuru formunu indirip bu e-mail adresine gönderiyorsunuz

proje ile ilgili sık sorulan sorular burada


daha önceki gezilerden derlenen fotolar da burada

hepinize bol şans
M
15 yıl
Acill
İyi günler. Benim Bilgisayarımın D sürücüsü görünmüyor. Sadece Cyi görüyor. Dün birşey yoktu. Bugün açtım böyle bir durumla karşılaştım. Acaba ne yapabilirim. Teşekkür ederim...
M
15 yıl
Acil. Bilgisayarım başlayamıyor
arkadaşlar bilgisayarım dün gelip giden dengesiz elektriklerden dolayı (sanırım) kafayı yedi. açılış yapamıyor bir türlü windows logosu geçer geçmez yeniden başlıyor (bazen geçmeden). mavi ekrana da arada düşüyor başlarken ama hata kodunu alamadan tekrar yeniden başlıyor şunları denedim ama sonuç alamadım en son yapılandırma güvenli mod komutla güvenli mod ağ desteği ile güvenli mod olağan şekilde başlama
donanım şu şekilde
p4 işlemci (3.0. işlemci) intel anakart 915i chipsetli, ekran kartı ati 1950 pro 2 gb ram dual power supply 600w
başka neleri yapmam gerekiyor cevap yazarsanız sevinirim
M
16 yıl
Türkler Ne Zaman Korna Çalar?
1) Anne ben geldim, hadi aşağıya inin.

2) Sevgilim, mahallenizden geçiyorum.

3) Arabam yeni de, fark edin hadi.

4) Ehliyet aldım, bakın ne güzel araba sürüyorum.

5)Ulan, sağa çeksene, seni sollayacağım.

6) Hey, hızlı gitsene be kadın!

7) O park yeri benim, çık çabuk oradan!

8) Yaşasın, maçı kazandık!

9) Yaşasın, seçimlerde biz fark attık!

10) En yakın arkadaşım evleniyor, biz düğün alayıyız!

11) Oğlum askere gidiyor, dat daaaat daaat! En büyük asker bizim asker!

12) E hadi, acele et, bak sarı yandı, geçsene! (Dikkatinizi çekerim, daha yeşil yanmamış.)

13) (Gecenin bir yarısı ama pencereden bizi uğurlayanlara daaaaat daaat.) Güzel bir geceydi, teşekkürler.

14) (Esnafın önünden geçerken daaat daat) Eeee, işler nasıl?

Alıntıdır!
M
16 yıl
Nikon\u0026Canon
En başta söyleyeyim ben Nikon cuyum

canon moderndir, nikon klasik

canon aldatabilir, nikon vefalıdır

canon reklama önem verir, nikon reklamı sevmez

canon biseksüeldir, nikon heteroseksüel

canon sorumsuzdur, nikon sorumluluk sahibidir

canon sarışındır, nikon esmer

canon batılıdır, nikon doğulu

canon 2 boyutludur, nikon 3 boyutlu

canon heyecan vericidir, nikon sıkıntı verir biraz

canon çok eşlidir, nikon tek eşli

canon sayısal verilere tapar, nikon analog verilere güvenir

canon bilimkurgu ve polisiye edebiyatı sever, aşk romanları okur, çizgi romanlara bayılır

nikon klasiklerden vazgeçmez, deneme kitapları okur, belgesel filmlere takılır

canon picasso'dur biraz, nikon ise balthus,

canon quentin tarantino'dur, nikon akira kurosawa

canon hafiftir, nikon ağır

canon yenilikçidir, nikon tutucu

canon şakacı ve neşelidir, nikon ciddi ve hüzünlü

canon süslüdür, nikon sade

canon yalancıdır, nikon doğrucu

canon delişmen ve duygusaldır, nikon akılcı ve gerçekçi

canon gelişmelere açık ve atılgandır, nikon tedbirli ve temkinli

canon yamalı bohçadır, biraz ondan biraz bundan almayı sever, nikon yekpare gövdeleri sever, karışık olaylardan hazzetmez

canon samimi davranır, sıcaktır, nikon cool'dur, soğukkanlıdır

canon detaylarda boğulur, nikon detayları kontrol eder

canon havayı ve suyu sever, nikon ateşi ve toprağı

canon modayı takip eder, nikon modadan uzak durur

canon mandrake'dir, nikon ken parker

canon maceracıdır, evde durmayı sevmeyenlere benzer, nikon evcimendir, ama görev bilinci vardır, istenen yere gidebilir

canon risk almayı sever, nikon sağlam gider

canon alıngandır, nikon aldırmaz

canon sabırsızdır, nikon sabır taşı

canon gevezedir, nikon fazla konuşmayı sevmez

Alıntıdır!

bana laf saymayın yani
M
17 yıl
be quiet dark power dan sürtünme sesi
arkadaşlar
geçen sene be quiet dork power 600w güç kaynağı almıştım çok da memnundum düne kadar dün geceden beri güç kaynağının alt fanından sürtünme sesi geliyor ızgarasını çıkardım baktım ama sürtünen herhangi bir nesne ya da fanda eğrilik göremedim sizce neden olabilir garantisi henüz bitmedi servisine götürsem hemen giderilebilecek bi arıza mı acaba çok aksi bi zamanda oldu tam tezi sonuçlandıracam kafamı şişirdi ya
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.