O

Teğmen
22 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
101 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
8 yıl
Macbook Pro\u0027da İkinci Ekran Görüntü Sorunu(acil)
merhaba,

geçen hafta 2015 macbook pro alarak aranıza katıldım(mf839tu modeli). işletim sistemim güncel. şu ana kadar bir konuda sorun yaşıyorum ama nedenini çözemedim.

evde 6-7 senelik 42" philips LCD tv var. macbook'u ona bağladıktan sonra 5-15 dk içinde görüntü aşağıdaki gibi oluyor ve kabloyu tekrar çıkarıp takana kadar böyle kalıyor.

denediğim yöntemler;

- bütün hdmi portlarını denedim değişen bir şey yok.
- belkin marka kaliteli bir hdmi kabloyla denedim. görüntünün bu hale gelmesi daha uzun sürdü ama sonuç olarak yine oldu.
- macbook üzerinden her türlü görüntü ayarlarını denedim(iki farklı ekran, duplicate ekran, düşük çözünürlük, düşük tazeleme hızı vs.), değişen hiçbir şey olmadı.

< Resime gitmek için tıklayın >

evde 32" lg marka yeni model bir led tv var. onda bu sorun oluşmuyor(çözünürlük onda da full hd).

tv'de sorun var desem 2 farklı pc'yi yıllardır bağlıyorum hiç böyle bir şey olmadı. şu anda da deniyorum sorun yok. macbook'ta sorun var desem küçük TV'ye bağladığımda onda sorun olmuyor. büyük tv'de film/dizi/maç için bilgisayarı bağlayıp izlediğimden bu sorunu çözmek benim için çok önemli.

Sorun hakkında fikri olan yada nereye başvurmam gerektiği hakkında fikri olan var mı? ekran kartında bir sorun olup olmadığını nasıl tespit edebilirim? eğer öyleyse fazla zaman kaybetmeden iade yoluna gitmek istiyorum.
O
13 yıl
paypal\u0027da taksitle ödeme ?
Merhaba, ebaydan aldığım bir ürünü taksitle ödeme imkanım var mı? Belli dönemlerde bankalar taksitlendirme yapıyor bildiğim kadarıyla. Ben worldcard'la ödeme yapacağım. Kaç taksit yaptığını nereden öğrenebilirim?

Bir de bu taksit olayı 100 TL üzerine oluyorsa, benim ödeme tutarım 97 TL tutuyor bunu 100TL'ye nasıl tamamlarım? (ebaydan alıyorum)
O
14 yıl
NBA 2k10 (Live\u0027den kadro güncelleme)
Arkadaşlar,

Biraz önce 1 aylık xbox gold üyeliğimi aktifleştirdim. Ancak NBA 2k10 oyununda kadroları güncellemeyi bulamadım. Oyuna girerken otomatik olarak yapar diye düşünüyordum ama yapmadı. Live kullanıcılarının kendi yaptıkları kadrolardan oluşan roster'lar var ama bunları indirdiğimde de nasıl aktifleştireceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
O
14 yıl
\"Asus N61JA\" mı \"Samsung R580-JS02TR\" mi ?
Merhaba arkadaşlar;

Şu meşhur Bimeks'in akşam 9'dan sabah 9'a %25 indirim kampanyalarına denk gelirsem bu iki modelden birini almayı düşünüyorum. Ancka ikisi arasında kararsız kaldım. Biraz daha Samsung modelini alma tarafındayım. Siz hangisini önerirsiniz?

"Asus N61JA" linki :http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/111995/asus-n61ja-jx114v.aspx

"Samsung R580-JS02TR" linki:http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/111053/samsung-r580-js02tr.aspx

Asus modelinin ekran kartı Samsung modelinin ise işlemcisi daha iyi gibi duruyor. Bu iki ekran kartının birebir karşılaştırmasını bulamadım hiçbir donanım inceleme sitesinde. İşlemci ve ekran kartı dışında başka temel farklılıklar var mı aralarında?

Bu iki model dışında yine bu fiyatlar civarlarında varsa notebook önerileriniz onlara da açığım.
O
15 yıl
7404 alınır mı?
merhaba arkadaşlar;

bu akşam bir lcd televizyon alacağım. philips 42pfl7404 olacak büyük ihtimalle.

size sormak istediğim şu: bu televizyona bilgisayarı bağlayacağım, wd tv hd playerım var onla da kullanacağım ve birkaç ay içinde de xbox360 alacağım. kısacası televizyonla herşeyi kullanacağım. ve azami bütçem de 2300 tl. sizce seçimim nasıl başka marka/model önerirmisiniz daha olduğunu düşündüğünüz?


8404 konuşulmuş sitede. ambilight benim için çok önemli değil. onun dışında çok fark eder mi 7404e göre? çünkü aradaki 200-300 liralık fark bana biraz dokunuyor da.


şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
O
15 yıl
ek yerleştirmeyle ilgili önemli bir soru
merhaba;

ben öss 1. yerleştirme sonucuma göre bir yere yerleşemedim. şimdi ise ek yerleştirmeyle il dışında bir okula gitmek istiyorum.


ilk sorum ek yerleştirmeyle tercih edeceğim yerin taban puanının benim puanımdan düşük olması gerekiyor? değil mi?

ikinci sorum ise ayın 31 inde yurt başvuruları sona eriyor. ben ek yerleştirmeyle kazanırsam yurtlarda kalamayacakmıyım?

bu soruların cevabı benim için çok önemli. cevap verirseniz sevinirim.

teşekkürler.
O
15 yıl
En iyi compact makina
Merhaba arkadaşlar;

Sorum bu kadar basit. Kolay taşınabilecek, fazla yer kaplamayan compact makinalar arasında en iyisi sizce hangisi? Nedenleriyle birlikte yazarsanız sevinirim. Benim gördüğüm kadarıyla Fujifilm F100FD liderliğe aday. Gerçekten böyle mi?
O
16 yıl
Fotoğraf Makinası Alma Sorunsalı
Merhaba arkadaşlar;

Uzun bir süredir fotoğraf makinası almak için bu ve başka siteleri araştırıyorum. Orta seviyeli bir makina arıyorum. Canon 570 IS nin çekimleri ve özellikleri benim için gayet yeterli. Ama makinayı yurtdışından ucuza alacağım için bütçeme göre daha iyi birşey alacağım. Alacağım yerde bulunan makinaları araştırdığımda iki model arasında kaldım. Canon Ixus 80 yada Fuji Finefix S1000FD den birini almak istiyorum. Bu iki modelin bana geliş fiyatı 300 YTL olacak. Siz bana hangisini önerirsiniz? Fuji nin özellikleri (12x optik zoom, 10 mp) bakımından Ixus 80 e göre daha iyi. Ama bu makinayı kullanan birine rastlamadığım için emin olamıyorum. Ixus 80 biraz daha kötü gibi görünüyor ama onu kullanan çok kişi var ve genel olarak herkes memnun. Birde Fuji de optik görüntü sabitleyici varmı bunu bilmiyorum yada olmaması demek benim için ne gibi zorluk çıkarır?

Kısacası siz olsanız hangisini alırdınız? Ixus 80 mi yoksa fuji s1000fd mi? o fiyat aralığında başka bir makina mı? yada aradaki 100 ytl lik farka değmez deyip 570is mi?

Cevaplarsanız çok sevinirim.
O
16 yıl
Fotoğraf Makinası Tavsiyesi
Selam arkadaşlar;

Artık eski fotoğraf makinamı (ilk çıkan dijital fotoğraf makinalarından) bırakıp yeni almaya karar verdim. Yaklaşık bir haftadır bu forumu okuyorum kendime uygun fotoğraf makinası için. Gördümki teknolojiyle birlikte dijital fotoğraf sektörü de büyük değişime uğramış. Burayı ne kadar okuduysam da terimler vs. bana çok yabancı geldi ve açıkçası işin içinden çıkamadım.

250-300 ytl arası bir bütçem var ama duruma göre esneklik yapabilirim. Bana bu fiyat aralığında alabileceğim en iyi makinayı yazarmısınız?

Şu anda kullandığım makinem alkalin pil kullanıyor ve beni bu konuda bıktırdı (çok çabuk bitiyor.) şu andaki makinalar bu konuda nasıl ama li-on şarj edilebilir pil tercihim.

Mesajlarınızı bekliyorum dostlar.
O
16 yıl
DVD yazıcım boş DVD yi okumuyor...
Arkadaşlar NEC marka DVD yazıcıma boş DVD takınca normalde "DVD-RW Drive" olarak görünen sürücü adı "CD Drive" olarak görünüyor ve taktığım boş DVD yi okumuyor. Ama dolu bir DVD taktığımda sorunsuz şekilde okuyor. Sonuç olarak DVD yazamıyorum maalesef.

Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.