DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
H

Yüzbaşı
22 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
20 yıl
C Builder\u0027da Formlar
C Builder'da birden fazla form kullanıyorum. Ana formdan açtığım ikinci formun sadece ana form içinde kalmasını istiyorum. İkinci formun ana formdan bağımsız olarak gezdirilebilmesini nasıl engelleyebilirim?
H
20 yıl
Böyle bir iletken bilen var mı?
Kırılgan bir iletken arıyorum. Kuvvetli bir üfleme ile bile kırılabilecek ve piyasada kolaylıkla bulabileceğim birşey. Fikri olan var mı?
H
20 yıl
AKBİL ve Kentkart ne kadar güvenli?
AKBİL güvenliği hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Kentkart güvenliği hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
H
20 yıl
Analog Devices dan Blackfin İşlemci Semineri
H
20 yıl
ADSL Bağlantı ile Webserver Yapmak
ADSL bağlantısı kullanan bir ağdaki makinelerden birisini webserver olarak kullanmak istiyorum. IP şu an statik değil ama verimli çalışacak gibi olursa statik IP'ye çevirmeyi düşünüyorum.

Dail-up ile nete bağlandığımızda gerçek bir IP kullandığımız için browser'a IP adresini yazdığımızda kurulu web sunucu misal (IIS) devreye girip çalışıyordu. ADSL'de sadece modemin IP adresi gerçek. Bu IP'yi web browser'a yazdığımız zaman, ADSL modemin arayüzü ile karşılaşıyoruz.

Şimdi sorunum dışarıdan gelen web isteklerini içerideki ağımda bulunan bir makineye nasıl yönlendirebilirim? Modemin ayarlarını biraz kurcaladım ama bulamadım.
H
20 yıl
C ile txt dosyasından float ve double veri okuma !!!!
Bir text dosyadaki verileri C'de işlemem gerekiyor. Bu amaçla dosyayı açıp değişkenleri okuduğum zaman değişkenin noktadan sonraki kısmında sorun yaşıyorum. Örneğin float verileri içeren dosyada

7992.504285 2.988834 9206.547066 verileri varken değişkenlerde
7992.504395 2.988834 9206.546875 verieri oluyor.

Float tipinin duyarlılığının yetmediğini düşünerek bu kez verileri double formatında dosyaya yazdım. Bu kez double formatında okuduğum veriler tamamen anlamsızdı.

Program kodunu aşağıda veriyorum. Özellikle double tipi ile ilgili sorunun nerden kaynaklandığı konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Veriler dosyada aralarında bir boşluk karakteri ile bulunuyor. "7992.504285 2.988834 9206.547066 1591.434319" , "4.801184e+002 4.357349e+003 5.415224e+003 2.415224e+003" gibi


 
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#include <conio.h>

const char directory[]= "C:\\MATLAB6p5\\work\\flicker_ohuchi\\";

int main()
{
double d1,d2,d3;
float f1,f2,f3;
char inf1[70],inf2[70];

FILE *infile;

strcpy(inf1,directory);
strcpy(inf2,directory);
strcat(inf1,"input_double.txt"); // double data
strcat(inf2,"input_float.txt"); // float data

infile=fopen(inf1,"rt");
fscanf(infile,"%e %e %e",&d1,&d2,&d3); // read double data
printf("%e %e %e\n",d1,d2,d3); // display them

infile=fopen(inf2,"rt");
fscanf(infile,"%f %f %f",&f1,&f2,&f3); // read float data
printf("%f %f %f",f1,f2,f3); // display them

getch();

fclose(infile);
return 0;
}



Edit: Verilerin dosyada bulunma biçimi hk.
H
20 yıl
Acer TM4104WLMi Hakkında
Makinenin özellikleri şöyle; ( 1.360,00 USD + KDV) pcdepo (özellikler)

-Sonoma 2.0GHz / 533MHz FSB
-512MB RAM (533MHz)
-60GB HDD (Sanırım 4200 rpm, 5400 olsa yazarlardı)
-15.4" WXGA 1280x800
-Intel Media Accelerator GMA 900 128MB Dx9.0
-DVD Writer Dual Layer

İşlemci ve RAM hızı iyi görünüyor. Oyun ile işim olmadığı için ekran kartı önemli değil. HDD'de 60GB yeterli. Bu klasta Asus A6V ve FS 2045V'yi incelemiştim. Siz ne dersiniz? Maximum 1350$+KDV civarı başka önerisi olan var mı?
H
21 yıl
Pentium-2 Anakarta AGP 8X ekran kartı olur mu?
Merhaba,

Üzerinde P2 işlemci olan bir anakartın AGP slotuna herhangi bir AGP ekran kartı takılabilir mi? Bazı ekran kartlarının yanında 8X gibi ibareler mevcut. Muhtemelen hızla ilgili bir ibare. P2 işlemciler için tasarımlanan anakartlardaki AGP slotlara bu hızları destekler mi? Veya bu 8X ekran kartları bahsettiğim anakartta çalışır mı?
H
21 yıl
Ön Araştırma Yapmadan Soru Soranlar Hakkında DEVAMI
http://forum.donanimhaber.com/m_1683752/tm.htm adresinde kilitlenen topiğin devamı için buraya açtım. Ön araştırma yapılmadan sorulan sorular hakkındaki yorumlarınızı kimseyi rencide etmeden yazmanızı ve bu konudaki önerilerinizi bekliyorum.
H
21 yıl
Ön Araştırma Yapmadan Soru Soranlar Hakkında
Merhaba Arkadaşlar,

Bence artık forum amacına hizmetten uzaklaşmaya başladı. Birileri hiç bir ön araştırma yapmadan sorularını doğrudan foruma sorup yanut bekliyor. Yanıt gelmeyince de "ağlanıyor". Oysaki sorulan soruların cevapları büyük ihtimalle nette bir yerlede mevcut. Bu sorulara cevap vermenin bir sonu da yok. Az önce başka bir topic'e de yazdığım gibi birilerine sürekli balık vermek yerine balık tutmak öğretilmeli. Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.