S

Yüzbaşı
20 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
70 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
10 ay
pci 5.0 vs 4.0
Merhaba arkadaşlar. Asus Prime B650m-a Wifi anakartım var. m2_1 yuvasında (pci 5.0 x4) 6GB/sn hızında ssd takılı. Şimdi bir tane daha 7GB/sn hızında ssd alıp takmak istiyorum. Sorum şu, alacağım ssd'yi m2_2 (alttaki yuva) taksam hızında düşüş olur mu? Üstteki pci 5.0 x4, alttaki pci 4.0 x4 hızında çalışıyor.
S
2 yıl
Router kurulumu hata
Merhaba arkadaşlar!
TP-Link TD W8960N modem router aldık (daha doğrusu depoadan çıkardık), ofise ana modemden gelen LAN kablosuna bağladık, DHCP sunucusunu devre dışı bıraktık, LAN IP adresini değiştirdik, ağ kurulumunu yaptık, kabloyla bağladığımızda internetin bağlantısının çalıştığını gördük . Kablosuz bağlantıda router'a bağlanıyoruz ancak internet yok. Yani kablolu bağlantıda internet var, kablosuzda internet yok, nerede hata yaptık acaba? Sorun mondem/router'in kendisinde olabilir mi?
S
4 yıl
Çok fazla mavi ekran hatası
Merhaba arkadaşlar arkadaşım için yeni bilgisayar topladım sistem kurulumunu yaptık o sürücüleri yüklemeden mavi ekran hatası verdi sürücüleri yüklerken sistem kurulumunu yaparken sürekli mavi ekran hataları verdiHer mavi ekran farklı kodlu hata verdi ilk defa bu kadar mavi ekran hatası aldım menteşe ile test yaptığında hiçbir donanım hatası yoktu bu kadar çok mavi ekran hatası vermesinin bir sebebi olabilir mi
S
4 yıl
Akbank.com Açılmıyor
An itibariyle (sabah 08:00'dan beri) akbank internet sitesine web üzerinden erişim sağlayamıyorum, diğer tüm sitelere erişim sağlayabilirsen Akbank'a özel bir durum mu?
Siz bir kontrol eder misiniz?
S
5 yıl
M2 x2 vs x4
Merhaba...
Asus Tuf B450M Pro gaming anakartım var, Adata XPG Gammix s11 m.2 disk aldım. Anakartta 2 adet m2 yuvası var ve ben alttakine (m2.2) taktım. Crystal Disk Mark ile test ettiğimde okuma hızı 3,200 MB/s olması gerekirken 1,500 MB/s civarında çıkıyor, nette araştırdım, başkaları 3,000 MB/s hızlarına ulaşmış, kullanım klavuzuna baktığımda üstteki m2 yuvasının X4, alttaki yuvanın x2 modunda çalıştığını gördüm, şimdi üstte taksam 3 K okuma hızına ulaşabilir miyim? Biostan AHCI seçili mi diye sormayın, zaten AHCI açık olarak geliyor...
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
S
5 yıl
Asus b450m 24v girişi
Asus TUF B450 anakartın 24v girişi 8 pin kasadan güç kaynağından çıkan uç 6+2, 6 pin uyuyor ama +2 pin uymuyor 6 pin taksam yeterli mi?
S
5 yıl
Rx 570 driver sorunu
Merhaba ikinci el RX 570 aldım mevcut kartım hd 1950 idi, kartı taktım sürücü kurdum ve rX 580 olarak gördü ddu ile sürücü kaldırıp yeniden deneme çalıştığımda sürücü yükleme sorunu ile karşılaştım Radeon aygıtı bulunamadı hatası veriyor formatlamadan kurmanın bir yolu var mı teşekkür ederim
S
6 yıl
Sistemin donması
Merhaba, oyunlarda, internette gezinirken, video izlerken bilgisayarım donuyor.
Donma esnasında ekranda dikine yeşil/beyaz çizgiler çıkıyor, sabit tiz sesi geliyor, restart yapana kadar tiz sesi devam ediyor.
Restart yapınca bir kaç dakika power ışığı yanmasına rağmen sisteme güç vermiyor, iyice bekleyince güç verip bormal çalışmasına devam ediyor.
3-4 yıldır aynı sorun devam ediyor, işlemci ısınıyor dedim, çift fanlı gelişmiş soğutucu taktım, sonuç değişmedi.
Ekran kartı arızalıdır dedim, defalarca test ettirdik, sorun çıkmadı, bellekler test edildi, 3 ayrı işletim sistemi kuruldu, sonuç aynı.
Bazen saatlerce oyundan sonra kilitleniyor, bazen 1-2 dakika sonra.
Kasa ve psu kalitelidir, onlardan yana bir sıkıntı yok.
Tek seçenek kaldı, anakart.
Kasayı açtık, donma esnasında anakart üzerindeki bus'ları kontrol ettiğimde pasif soğutuculardan işlemcinin alt tarafındaki
soğutucu parça çok ısınmış, el yakacak kadar.
Sorun bence o çipte, sonuçta bus (kuzey/güney köprüsü) aşırı ısınınca sistem kararsız kalabilir, ben ona yorumluyorum.
İşlemci soğutucu çok büyük, bus için soğutucu takacak alan yok, bu yüzden anakartı değiştirmeye karar verdim.
Siz tecrübeli kullanıcılardan tavsiye bekliyorum, sizce de sorun aşırı ısınan anakarttan olabilir mi?
Gigabyte UD970 anakart
FX-8320 işlemci
Xigmatek Tyr Sd964B soğutucu
Sapphire HD7950 GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 ekran kartı
Cooler Master MasterBox 5 GM 750W 80+ kasa
Win 10 pro os
S
6 yıl
Kulaklık Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, dersler haricinde fps oynamayı seven çocuğum için kulaklık tavsiyesi istiyorum.
Alttaki 3 kulaklık arasında bir tercih yapacağım, tavsiyeleriniz nelerdir?
1-Cooler Master MasterPulse Pro BASS-FX 7.1 RGB LED Profesyonel Mikrofonlu Oyuncu Kulaklığı (SGH-8700-KK7D1) 399 TL
2-Plantronics RIG 515HD 7.1 Surround Dolby Ses Kartlı Kulaküstü Oyuncu Kulaklık 339 TL
3-SteelSeries Arctis 3 Oyuncu Kulaklığı 7.1 369 TL
Bu üçünden hangisini tavsiye edersiniz?
S
8 yıl
Bi video arıyorum
Bi video vardı, kız erkekten hep bişeyler istiyordu, erkek önce küpe, yüzük, para, ev, araba, kalp veriyor, kız her seferinden yine bişe istiyordu, sonunda erkek donunu çıkarıp verdi.. Face'de görmüş olabilirim..
Bilenler var mı bu videoyu?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.