M

Teğmen
29 Ocak 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
51 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
2 ay
Bu Adsl nasıl çalışıyor (nokta)
Merhaba az buçuk network sistemlerinin nasıl çalıştığını anlıyorum ama bu adsl meretini bir türlü çözemedim. Iss bu iki telli sistemi kullanırken nasıl switchler kullanıyor, switchlere kadar normal cat kablo ile geliyor da sonra mı dönüştürülüyor ve ya adsl sistemler için apayrı bir teknoloji mi var. Şu canını sevdiğim internette bunun için bir bilgi bulamıyorum. Bunu merak etmemin sebebi ev internetimde sürekli kopmalar yaşanıyor ve tt de altyapı yetersizliği vs diyor. Benim anlamadığım şey şu, en eski altyapılar bile kesintisiz hizmet verebilir değil mi. Bunların tek bir kablo üzerinden bir çok abonenin servisini dağıttığını duymuştum bu olay gerçek mi ve nasıl işliyor bilmiyorum. Lütfen bu konuda bilgisi olan biri beni en detaylı şekilde aydınlatırsa sevinirim.
M
11 ay
Başka bir ilde yaşamaya nasıl başlanır.
Merhabalar ben Mustafa. Ailemle Hatay'da yaşıyorum, her gencin olabileceği gibi ben de buradan uzakta bir yerlerde yaşamak istiyorum. Hem deprem olsun hem de Hatay'ın klasik bok çukuru (kusura bakmayın) olmasından dolayı buradan gitmek istiyorum. Universite son sınıfım ve IT okuyorum. Başka illerde yaşayan akrabalarım olsa bile onlarla pek yakın değilim ve çevremde bana hem iş hem konaklama olarak referans olabilecek insanlar yok. Bursa gibi hem pahalı olmayan hem de altyapı ve ulaştırma olarak gelişmiş bir ilde yaşamak istiyorum. Öğrenci evinde kalmak ve ya oda arkadaşları edinmek benim için sorun teşkil etmiyor.

Asıl sorum şu. Sıfır birikim ile başka bir şehirde hayat kurmanın yolları var mı. Orada nasıl iş bulurum, ev nasıl bulurum, gerekirse ev arkadaşı nasıl bulurum bu konular hakkında pek bir bilgim yok. Bu yüzden burdayım. Sizin böyle bir deneyiminiz var mı ve ya bu konu hakkında çözüm önerileriniz var mı? Uzun vadede ise benimle bu konu hakkında iletişimde kalabilir misiniz ?

Teşekkür ederim iyi günler.
M
2 yıl
Hayat kurmak ve iş bulmak için çözüm önerileri.
Buralar hala eskisi kadar aktif mi bilmiyorum ama yine de bir şansımı denemek istiyorum. Merhaba arkadaşlar ben 21 yaşındaki bir erkek arkadaşınızım. Bilgisayar teknolojileri (BTBS) okuyorum ve 3. sınıftan 2. sınıfın bahar dönemini alıyorum (corona döneminde derslerle ilgilenmedim AGNO:2.73). Bilgisayar networkleri, OOP(C#), Unity game engine, Veri tabanı yönetimi ve Web developing(php) konularında giriş-orta derecede bilgilerim var. Sizden tavsiye isteyeceğim ama lütfen "kendini geliştirmeye odaklan, elinden geleni yap, bir yerlerde çalış" gibi zaten benim de halihazırda bildiğim şeylerin tekrarlanmasını istemiyorum. Ki zaten bunları başarabilsem burada bu konuyu da açmıyor olurdum.

Yaz tatili geldi ve artık evlere dönüyoruz. Bu normal bir öğrenci için iyi bir haber olabilirdi ama benim için kesinlikle değil çünkü ev beni felç ediyor. Üniversitede yurtta kalıyorum ve mükemmel çalışmasam da kendi projelerim, dersler ve proje ödevleri ile kendimi geliştiriyorum. Ev ise beni tamamen kasfete sürüklüyor ve tüm motivasyonumu içimden çekiyor. Bu yüzden en kısa zamanda stajyer olarak da olsa bir yerlerde çalışıp kendi yolumu bulmak istiyorum. Evim Hatay'ın tenha bir köyünde ve gram benim için olanak yok. Bu yüzden daha egede teknolojinin daha var olduğu bir yerde iş yapmak istiyorum. Sorun da burada başlıyor. Linkedin, kariyernet vs gibi yerlerde benim gibi yeni başlayanlar için gram olanak yok(ya da benim karşıma çıkmıyor). Staj olarak baksam zaten binlerce kişi hali hazırda sıra bekliyor üstüne Staj olanakları yüz yüze olduğu için kalıcak yerim de olacağını sanmıyorum. Akrabalarım desen onlarla iyi geçinemiyorum, düşünce biçimlerimiz uyuşmuyor. Tanıdık desen kimseyi tanımıyorum. Ailem bir yer bulmaya çalışsa vizyonları küçük gider bir hızara çalışmaya gönderirler Hatay'da günlük 10 liraya (gerçekten de öyle Türkiye piyasasını takip edemeyen insanlar, deneyimledim). Buraya cevap bile geleceğini sanmıyorum ama elimden gelen her şeyi kullanmak istiyorum.

Özet geçecek olursam bu mesajı buraya hem hedefim için bir çözüm önerisi verebilirsiniz hem haberdar olmadığım bir fırsattan haberdar edersiniz diye hem de belki beni merak edip daha yakından tanımak istersiniz diye bırakıyorum. Şu anlık evde yine yaz için çalışmaya zorlama olacağını varsayıyorum, istemediğim bir seçenek sunulursa reddedicem ve akıl sağlığımı korumak için örgü örmeyi öğrenicem. Unutmadan yazayım ulusal staj seferberliği başvurusuna da katılmıştım ve herhangi bir şey çıkmadı. Tapu kadastro okuyan arkadaşlarımın çoğuna çıkmış...
M
3 yıl
Çocukken bastırılmışlık Yetişkinlikte nasıl düzeltilir?
Biraz googlede de baktım ama pek sonuç bulamadım, aklıma bura geldi uzun süreden sonra döneyim dedim umarım geri dönüş alırım. Neyse başlığa ek olarak bilgi vereyim. Çocuklukta sınıfın dışlananı, tuhaf çocuğu olan bir insandım (derslerin falan fena değildi ama sadece toplumsal baskı.). Üstüne şiddet gördüm sürekli ailem tarafından sindirildim. Yok sen başarısızsın, salak çocuk vs.. Zeki bir insan olduğum için bunların doğru olmadığını biliyordum ama insan hislerini değiştiremiyor işte. Ben de corona yı bahane bilip depresyonumdan dolayı devlet psikiyatrisine baş vurdum ve oradan psikoloğa yönlendirdiler. İlaçsız olarak destek aldım ve depresyon konusunda baya ilerleme kaydettim ama ilk başta baksettiğim etkenler beni yatalak bir insana dönüştürdü. Kendimi düzeltmek için kitaplar okuyorum, birkaç zihin egzersizi yapıyorum, arkadaşlarımla sohbet ediyorum ama içimdeki hiçbir şey yapmama sadece yatarak ölümü bekleme isteği geçmiyor. İntihar gibi bir düşüncem yok çünkü onu yapmaya bile enerjim yok. Ve bir gün bunu yapacak enerjim olmasından korkuyorum.
M
4 yıl
Forum öldü mü.
Canım sıkıldıkça dh a girerim ilgin konuları okur mesaj yazardım. Şimdi sadece 2019 dan kalma hortlamış mesajları görüyorum. Umarım bu sadece konu dışı içindir. Evet biliyorum ki bu yazıya da dönüş gelmiyecek ama gelecek nesil için buraya bırakayım.
M
4 yıl
Sana hangi ASCII çıkacak?
Hadi bakalım ilk okul veya lise numaranızı Alt tuşuna basılı tutup yazın ve size hangi ascii ler çıkacağına bakın. (ilk : ♪ lise : ♦)
M
4 yıl
Akp yasa önerileri neden yok
Sabahın 6 sı olmuş canım sıkıldı ne hikmetse yasa tasarılarını okuyayım dedim. Başladım okumaya ve birkaç taneden sonra bir şey dikkatimi çekti. Hiç akp den öneri görmemiştim. Akp önerileri direkt kabul mü ediliyor yoksa iktidardaki parti öneride bulunamıyor mu? Sonra düşündüm ki bu partinin tasarıları kesin en baştadır diye ve en son çıkan tasarıyı açtım. Çok şaşırdım hiçbir şey önerilmemiş, sadece ilgili kurumlar var ve 50 akp oyu. Bu da akp nin tasarı sunamayacağı yanılgımı kırdı. Ama aklımda başka sorular oluştu " Neden diğer tasarılarda 1-2 imza varken bunda 50. Neden bunun açıklaması yok? Neden daha fazla akp önerisi yok" diye. Ben mi hatalıyım yoksa bir şeyler çok mu ters gidiyor?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
Neden kahkaha atmıyorum.
Arkadaşlar neden komiş şeylere kahkaha atmıyorum. Komik bir şey gördüğümde "komikmiş" deyip geçiyorum ya da sadece bir "hıh" sesi çıkıyor. Arkadaşlarım da diyor senin güldüğünü hiç görmedik diye. Yoksa bende mi problem var ben de diğer herkes gibi gülüp kahkaha atmak istiyorum ama nafile. Yoksa benim prostatım mı var?
M
4 yıl
Sizce ben çalışma konusunda nasılım?
Eve hikayemi anlatmaya başlayayım. İlk iş deneyimim 1 gün sürdü. Daha 12-13 yaş civarında arkadaşımla market market gezip iş var mı diye soruyorduk ve öğlene doğru bir market bizi onayladı. Tabi daha çocuğuz koşa koşa götürüyoz siparişleri XD. Günün sonuna doğru ailem ziyarete gideceği için ayrılmak zorunda kaldım ve o günkü karım 50 kr olmuştu. Babam bir daha gitmeme izin vermedi. İlerleyen yılda bir eczanede günde 5 liraya çalışmaya başladım ve 1,5 hafta kadar çalıştıktan sonra ne olduğunu hatırlamıyorum bıraktım. 17 yaşımda ise babamım çook ısrarlarıyla bir hızarda işe girdim (60 kiloyum lan ben hızarda ne yapam. 184 boyla kereste olarak mı kullansınlar. ) 4 gün çalıştım ve hem bünyem dayanmadığı hem de oruç başladığı için bıraktım ve sonunda elime geçen 50 liraydı. Ben de o günden sonra anladım ki çalışmak kölelikmiş. Bundan sonra hiç mavi yakalı biri olmayı istemem (Not: burada mavi yakalı abi-ablalarıma bir hakaret yoktur. Ne haddime! Sadece iş skalasını belirtmek için öyle dedim. ). Evet sizce ben mi çok abartıyorum yoksa insanlar gerçekten köle gibi çalışıyor mu? Şimdi "ne kadar çalışmışsın ki yorum yapasın" diyecek olanlar olacaktır. Onlara cevabım ise siz köleliğe alıştıysanız ben napayım? Evet şartlar böyle gerektiriyor ama biliyorsunuz ki bu durumda olmamızın sebebi de sizsiniz. (gerek siyasi, gerek başka bir konuda) yaş daha 18. Saygılar.
M
4 yıl
kimim ben ?
gece gece insan duygusallaşırmış. İşte bu yüzden tüm arzularını gece gerçekleştirme isteği. Neyse konumuza gelirsek ben yaklaşık 5 yıldır bu durumdan muzdaribim. Evdeyken sessiz en ufak bir şeye bile sinirlenen bir yapıya sahibim. Ama dışarıda (okulda- gezmede) daha iyi huylu ve tahammüllüyüm. Dışardan birisi beni görse oha çok efendi çok kibar ve anlayışlı der ama evdeyken kendimi hiç öyle hissetmiyorum. Hangisi gerçek ben, içerdeki mi yoksa dışardaki mi ? Peki bunlardan biri maske mi ben artık stabil biri olmak istiyorum yakın arkadaşlarım benden korktuklarını bile dile getirmişlerdir. Yaşım 18 bana bir tavsiye verin. ( Büyük ihtimal yarın bu yazımın çok saçma olduğunu düşünüp sileceğim umarım hızlıca yanıtlar verirsiniz. Hazır modumdayken yazayım dedim.)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.