U

Yüzbaşı
11 Temmuz 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
62 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
U
15 yıl
Laptop ve modem yanyana, yine de sinyal zayıf
Merhaba arkadaşlar,

Wireless modemimiz salonda duruyor. Eski laptopum ile XP kullanıyordum ve hiçbir sorun yoktu. Ev zaten küçük, en uzak noktasına bile gitsem bağlantı hızı hala en yüksek idi.

Yeni laptopumda ise vista var. Geç bağlantı kurmasını bir yana bırakıyorum, bağlantı hızı bir türlü 5 kare üstünden 2'nin üstüne çıkmıyor. Hız olarak da orta yazıyor. Oysa modem ve laptop yanyana duruyordu bu testi yaparken. Hız ne yapsam 3/5 olmuyor hep 2/5.

Vista kullanmamak çözüm olabilir ama zor geliyor kurduğum herşeyi silip XP'ye geçmek, modemde sorun olmadığına eminim. Laptop ise fujitsu siemens.
Wireless adaptörü ise: Fujitsu Siemens Computers WLAN 802.11b/g (SiS163u)

Fujitsu Siemens web sitesinden son wireless driver'ini de kurdum. Hiçbir şey farketmedi.

Ne dersiniz? Ne yapabilirim?
U
16 yıl
Silinen konumla ilgili
Merhaba,

Konumun en başında rahatsızlık verirse silinebilir yazmış ve altına sayfalar dolusu yazı yazmıştım. Silinmiş. Silinmesine zaten itirazım yoktu. Böyle bir şeyin olabileceğini biliyordum ama neden silindiğine dair hiç değilse bana bir mesaj atılsaydı sevinirdim. Yönetimin böyle bir mesaj atma zorunluluğu olmadığını biliyorum ama yine de ince bir davranış olurdu.

Sayın yöneticiler; bu mesajı okuduktan sonra, isteğimi 5 dakikada kısa bir mesaj yazmaya değer bulursanız, mesajınızı beklerim, olmadı bunu da silersiniz, problem değil.

2A Mühendislik - Donanım Haber ailesinden huzurlarını kaçırdığım için tekrar özür dilerim.

Saygılarımla,
Umut
U
16 yıl
LPG montajı yaptırdım
Bu konuda yazdıklarımı silip silmemek konusunda inanın çok düşündüm.

Her ne kadar başımdan geçen olaylar okuması bile rahatsızlık verici nitelikte olsalar da, mevzu bahis olan şirketlerin en istisnai tüm hatalarının bir tek müşteride inanılmaz bir şanssızlık eseri bir araya geldiği bir hatalar zincir olduğunu düşünüyorum. En sonunda konu maddi zararımın karşılanması ve LPG kitinin iade alınması ile sonuçlandığı için ve işin iç yüzünde bir tek şirketle değil, o şirketin bayileri ile yaşanalar ve bayilerin birbirleri ile ilişkileri ve bu ilişkilerin sonuçlarını talihsiz biçimde müşteri ile paylaşmaları sonucu olaylar gereksiz ve çok talihsiz biçimde büyümüş, müşteri yaşananların arasında kalmış, kendisine her söylenene mecburen inanmış, inandıkça ve dinlemeye devam ettikçe sıkıntsı git gide artmış ve 46 gün boyunca sinir harbi yaşayarak tenis topu gibi oradan oraya sekerek sorununa çözüm ve mağduriyetine sonuç aramıştır.

Esasında ilgili şirketler hakkındaki yazdıklarımı duyuru niteliği taşıması için bu sayfalarda bırakmayı isterdim. Fakat vicdanımın el vermediği bir konu var. O da benden yaşanan sıkıntılar için defalarca özür dilenmiş olması ve sıkıntıların maddi bacağının giderilmiş olmasının yanı sıra, her kişinin veya kurumun sayısı ne kadar fazla olursa olsun; hata yapabileceği, verilen maddi zararı nakden ödemenin yanı sıra, manevi zararlar için de özür dilemek dışında o kişi/kurumdan kendilerini affetmek için beklenebilecek mantıklı hiç bir şeyin olmamasıdır. Hata yapmak ne kadar kolaysa, affetmek de o kadar zordur. Fakat ancak affedebildiğimiz kadar büyüyebilir, hayatta o kadar yol alabiliriz. Yaşanan sıkıntıların ilgili şirketlerdeki yanlışların giderilmesi için kendilerine bir örnek vaka niteliği teşkil etmesi ve benzer olayların gelecekte yaşanmaması aracılığıyla sonuçta herkese faydalı olması en içten beklentimdir.

Peki derseniz ki bu sayfaları okuyan kişiler ne olacak? Niçin yeni okuyacak kişilere yapılan bu hataları öğrenme şansı vermiyorsun? Bunu diyenleri, bakış açılarında son derece haklı gördüğümü belirtmek isterim. Fakat LPG sektörüne dair edindiğim bütün bu deneyimlere göre, bence sektör bazında hangi markanın, hangi bayisine gitsem, bu yaşadıklarımı yaşayabilirdim. Yani yaşadıklarım çok uzun ve bir araya gelmesi çok zor bir şanssızlıklar zinciri. Bu hikayedeki kahramanları çıkartıp yerine başka bir şirketin, başka bir bayisini de koysaydık, yine aynı şeylerin yaşanabileceğine dair inancım malesef tam. Bu yapılan hataların ciddiyetini küçültmek için sarfedilmiş bir cümle değil, aksine tüm sektör bazında benzer hataların (müşteri başına düşen ortalama hata sayısı çok daha az elbette) yapıldığını düşündüğümün ifadesidir.

Sonuç olarak; LPG dönüşüm sistemlerinin son derece Plug & Play sistemler olduğunu ve teknolojik olarak güncel motorları besleyebilecek sistemler olduğunu, motorların enselerine yapışmış bir kene gibi motor ömrünü emip bitirecek aygıtlar değil, motor ile symbiotic bir bağ kurarak, hem daha uzun ömürlü olmasını sağlayan, hem de ekonomi yaptıran, ama en önemlisi; modern motor teknolojilerine yeterince adapte olabilmiş bir teknoloji olduğunu düşünüyorum.

Fakat Plug & Play olarak nitelediğim bu cihazları kimi zaman bilgi eksikliğimiz, kimi zaman ise dikkatsiz-isteksiz çalışma huyumuz yüzünden ve malesef bazen de maddi hırsımız yüzünden milletçe Plug & Pray haline çevirebildiğimizi düşünüyorum.

Bir başka deyişle şahsen bundan sonra bana LPG dönüşümü yaptırmak istiyorum diyecek kişilere yanıtım; eğer arabalarını sadece bir eşya olarak görüyorlarsa "boş şanslar" olacak, ama benim gibi ailesinin bir ferdi olarak gören, elleriyle yıkayan, üstüne titreyen kişilere yanıtım ise "etme, eyleme" olacaktır.

Bunları söyleme sebebim; tüm sektör bazında oldukça yüksek hata marjı bulunduğuna inandığım bu dev sektörde (belki de biraz da işin yapısı gereği) cımbızı bir tek yere takıp onu çekiştirmenin tüm yaşananlardan sonra kimseye bir fayda sağlamayacağını düşünmemdir.
U
16 yıl
Çözülemeyen Datron S-Video Ntsc/Pal Sorunu
Merhaba arkadaşlar,

Datron TWM (TW3M) Modeli bir laptop sahibiyim. Herşeyinden memnunum ama renkli olarak TV çıkışı (TV Out) almayı başaramadım. Ne yaptıysam siyah beyaz görüntüden kurtulamadım. Cihazdan çıkışı S-Video ile yapıyorum. TV'nin 3 adet scart girişi var. Ayrıca bağımsız S-Video girişi de var. Nereye taktıysam olmadı. Kablolar sağlam, hepsini 2 kere değiştirdim ve en kalitelilerinden aldım. Ayrıca bu kablolar başka laptopu renkli olarak bağlayabildi. Ekran kartı driverlarını yenileri ve eskileri olmak üzere defalarca değiştirdim. Bana mısın demedi. Bios güncellemesi yaptım, sonuç değişmedi. Bios ayarlarından Pal denemekle birlikte belki bir umut diyerek ntsc ayarlarını bile denedim. Olmadı. TV'nin ayarlarından ülke seçimlerinde tüm ülkeleri tek tek denedim olmadı...

Bunların haricinde scart adaptöründeki 20 ve 15 numaralı pinleri kısa devre etmeyi denedim. Sonuç yok. Ve son olarak S-Video kablosundaki chroma ve luma pinlerini kısa devre ettim ve yine sonuç yok.

Aynı televizyona farklı laptop, aynı kablolar ile renkli çıkış veriyor. Dolayısıyla sorunun laptopta olduğu kesin.

Merak ediyorum; bana yardımcı olabilecek birisi var mı? Teşekkürler.
Eğer beceremezsem bu laptopu sırf bu yüzden satacağım çünkü benim için en önemli kullanım alanı TV bağlantısı ile film izlemek idi. Bunu yapamadıktan sonra bir fonksiyonu kalmıyor, değiştirmek zorunda kalacağım. Önce bir sizlere danışayım dedim.

Not: Yazdıklarımı tekrar okurken, işletim sistemi değiştirmeyi hiç yapmadığımı farkettim. Akşama makina ile orjinal yüklü gelen Vista'yı silip yerine XP kuracağım. Bu da aklıma gelen son çare artık...

Saygılar,
Umut
U
17 yıl
Bana bir yardım edin lütfen (GERÇEKTEN ISITACAK KLİMA LAZIM)
Arkadaşlar, bundan bir sene önce bir klima aldık. Airfel ekibi keşfe geldi, 12 metre karelik odamıza 9000 lik yeter dediler. Ben insiyatif kullanıp 12.000 lik aldım. O da yetmedi 450 ytl'lik modelleri yerine 750 ytl'lik modellerini tercih ettim. Bu klima ile kışın verimli bir ısınma sağlayamadık. Cihazın soğutma konusunda bir problemi yok, memnunuz ama ısıtma konusunda ihtiyacımızı karşılayamadı.

Evi tarif edeyim. İstanbul'dayız ama Silivri tarafında. Bizim buralar şehir içine göre daima 3-4 derece daha soğuk olur. Rüzgar almıyor (etrafı binalarla kapalı). Klimanın yerleştirileceği oda güney cepheli. Odanın tek cepheden penceresi var. Ama pencere boyu çok büyük (esasında pencere değil kapı bu 2.5 x 3 metre). Bunun dışında balkon var ama balkonda da panjurlar var ve panjurlar ısınma için kullanırken daima kapalı duruyorlar. Isı yalıtımı konusunda bir sorun yok. Cam kapılar kapalıyken içeri soğuk hava girmiyor. Klima da tepeye monte edildiğinden, yer seviyesi buz gibi olduğu için ve klimanın gücü odayı 22-23 dereceden yukarı taşıyamadığı için yerler de buz gibi olunca ortam ısınmıyor, ancak kırılıyor.

Bana 12 metre kare odayı ısıtma amaçlı klima önermenizi (hem marka hem de model mümkünse) rica ediyorum. Yerlerin buz gibi olduğunu (ev 1. kat) ve ortam soğukluğunun Istanbul'a göre 3-4 derece daha serin olduğunu da hesaba katmanızı rica ediyorum.

Benim gidip fazla masraf yapmadan bir 24.000 lik klima almam mı daha akıllıca olur yoksa ısıtma sistemli klimalar var, onlardan mı almalıyım, ya da inverter olanlardan mı??? Kafam çok karışık lütfen bana yardım edin.

Not: Varolan klimamız Airfel. Birçok kere incelendi ve ölçüldü. Sonuç olarak bu klimadan alabileceğimiz ısıtma performansının bu kadar olduğu söylendi. Dolayısıyla Airfel'e pek sıcak bakmıyorum.

Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çok teşekkür ederim.

Umut
U
17 yıl
Eski XBOX oyun tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,

Hafta sonu bir XBOX aldım. 360 değil ama, eskisinden. Cihaz sıfır, Singapur'dan gelmiş. 2 adet gamepad'i var.

Bu işlerden hiç anlamıyorum o yüzden yardımınıza ihtiyacım var.
Aşağıda tarif ettiğim biçimde oyunlar arıyorum.


  • Süper grafikleri, efektleri falan olmasına gerek yok.
  • 2 kişinin oynayabilmesi şart. Olmasa bile hikaye biçiminde bir oyunu sırayla oynamak olabilir. Mesela Nemo var bizim cihazda, sırayla oynuyoruz.
  • Vahşet içeren oyunlardan daha çok, şirin veya komik, iki kişinin zevle oynayabileceği, alışkanlık ve hırs yapan tarzda oyunlar.


Bana tavsiyede bulunabilirseniz çok sevinirim :)

Teşekkürler.

Umut
U
17 yıl
Airfel AS12-3002S 12,000 Btu NORMAL Mİ?
Merhaba Arkadaşlar,

Airfel AS12-3002S 12,000 Btu/h İoner Plus Duvar Tipi Klima aldık.

Isıtılacak mekan 12 metre kare ve ısı yalıtımı da kötü sayılmaz. Camlar ahşap ve tek cam ama en azından tek cephe cam var ve panjurlar kapalı olduğu için hiç rüzgar almıyor. Ayrıca güney cephe.

Rahat ve sorunsuz ısınabilmek için 12m2 odaya 12000 lik klima almıştım.

Cihaz isterse 10 saat boyunca 30 dereceye ayarlı biçimde açık kalsın. Yine de oda sıcaklığını 24 dereceden yukarıya taşıyamıyor. Hava sıcaklığının 4-5 derecelerde gezdiği günlerde bile birçok kez defrost'a girdiğini gördüm.

Almadan önce birçok kişi ile konuştum ve Airfel iyidir demişlerdi. Şimdi şu havalarda bile 24 dereceye ancak getirebiliyorsa, sıfır derece ve altına inince 12m2 odada 12000 lik klimaya takviye olsun diye bir de elektrik sobası mı yakacağız yani?

Servisi aradım normal mi bu diye, ama geri dönüş yapılmadı henüz.

Yorumunuz var mı?

Saygılar,
Umut
U
17 yıl
Çizikler ve birkaç da ufak ezik
Merhaba :)

Geçenlerde ikinci el bir araba aldık. Aldık diyorum çünkü eşime aldık.

Bu bizim ilk arabamız o yüzden hevesli ve heyecanlıyız.

Sorumuz şu:

2005 model arabamızın jantları komple çizik ve kötü durumda.
Çamurlukları ve etekleri de yine çiziklerle dolu (park ederken sürtülmekten kaynaklı sanıyorum)
Kaportada birkaç yerde taş çarpması boyunda ufak ezikler var ama buralarda boya kalkması vs. yok.

Bu bahsettiğim problemleri makyajlamak için yetkili servis tonla para istedi.

Bunu yaptırmanın uygun bir yolu var mıdır? Ne tavsiye edersiniz? Ya da hiç uğraşmayalım, "İstanbul trafiğinde eninde sonunda benzer şeylere siz de denk geleceksiniz" mi diyorsunuz?

Not: Aracın boyası metalik değil.

Saygılar,
Umut
U
18 yıl
Daihatsu Kulübü
Benim aracım 2005 model Sirion otomatik vites.

Yeni aldım.

Hergün yeni şeyler keşfediyorum. Keşfettikçe buraya yazacağım. Sizler de aynısını yaparsanız sevinirim.


< Resime gitmek için tıklayın >
U
18 yıl
Kafam çok karışık (CANON S2 IS)
Siteye yeni kayıt olduğum için, herkese selamlar.

Nikon 3700 kullanıyordum. Muhteşem kaliteli çekimler yapan, bana göre harika bir point and shoot makina idi. Ve benim fotoğrafçılık konusunda neredeyse yok sayılabilecek bilgim için son derece yeterliydi.

Özellikle macro çekimleri yapmaktan çok keyif alıyordum.

Topu topu 3x optik zoom u olan bu cici makinam ile kendimce çok beğendiğim şeyler de yapmıştım.
Birazdan bunları buraya göndermeye çalışacağım.

Sorunuma gelince: Bir süre önce şuursuzun birisi o çok sevdiğim makinamın üstüne içki dökmüş. Alet komple ıslanmıştı. Kendimce bir uyanıklık yapıp hiç çalıştırmayıp kurumasını bekledim birkaç gün. Kuruduğu zaman çalıştı, her fonksiyonu çalışıyordu ama kör olmuştu. Yani simsiyah. Hiçbirşey göremiyor. Zavallıcık karanlıkta olduğunu sanıp flash patlatıyor güpe gündüz ama nafile. Yer gök karanlık...

Bunun üstüne madem ki bozuldu, bir yukarı adım atmanın zamanı geldi diye düşünerek, kendime de biraz güvenerek iki adım birden attım ve gidip bir CANON S2 IS aldım. Daha topu topu birkaç gün oldu ama ne yaptıysam S2 den düzgün görüntü elde etmeyi beceremedim.

Yani evet, iyi çekiyor. Ama nerede benim eski 3700'cüğümün fotoğrafları, nerede bunlar! Tahminimce ben o iki adımı birden atarak büyük bir hata işledim. Eski makinam tam anlamıyla otomatikti ve herşeyi kendi içinde hallediveriyordu, ben sadece neyin/ne ortamda fotoğraf çekeceksem o sceneyi ayarlıyordum iş bitiyordu.

Ama sanırım Canon S2 gibi bir makinadan aynı kalitede fotoğrafları elde edebilmek için bir sürü ayar yapmam gerekiyor. Durum böyle mi ve ben bu işi azimle çözebilir miyim? Yoksa benim S2'imde bir sorun mu var? Eski makinemde olduğu kalitede macro çekimi yapabilmek için S2 de ne gibi ayarlar yapmalıyım??

Örnek fotoğrafları birazdan koyacağım buraya.

Gerçekten canım çok sıkılıyor bu işe. S2 yi verip point-n-shoot makinalara geri dönsem mi falan diye düşünüyorum ya da onca parayı verip bozuk makina mı aldım

Bana yardım ederseniz çok sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.