O

Teğmen
09 Ağustos 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
7 yıl
Athlon x4 845 mini inceleme ve ryzen r7 1700 @ 3700 mhz ile karşılaştırma
Sadece meraktan ve biraz performans artışı ümidi ile evde fileserver görevi gören makinaya carrizo tabanlı x4 845 ile upgrade ettim. Karşısına da benim ryzen 7 1700'ü koydum. Bulldozer mimarisinin son nesli ile ryzen serisinin ilk nesli için mini bir inceleme oldu. İşlemci steamroller tabanlı 860'dan 650 milyon transistör fazla içeriyor. Tabi bunun ne kadarı disable edilmiş grafik işlemcisine ne kadarı işlemci içindeki farklılık bilemiyorum. Sadece birkaç test yapabildim karşılaştırmalı sonuçlarını koyuyorum. İstenen başka testler olursa yapabilirim.

Sistem
Athlon x4 845@3500 mhz
8 gb ddr 1600 gskill ram
512 mb geforce 7900
250 gb seagate 7200.10

Diğer sistemler ise

Ryzen r7 1700@3700 mhz (Noctua Nh-d14 am4 mounting kit ile)
Asus b350 prime
2*8 gb Corsair Vengeance DDR3000@ 2666 mhz
Kingston hyperx fury 240 gb SSD
Asus radeon r9 285 2 gb

Amd A10 7860k@4550 mhz+cooler master vortex plus
Msi a88xm e35v2
8gb gskill ddr3 1600 mhz
intel 330 120 gb ssd

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Cpu-z testlerinde 845 çekirdek başına neredeyse yarı yarıya performans vermekte. Çoklu çekirdekte ise smt'nin olmayışı belirgin bir şekilde göze çarpıyor. 7860k ise 4550 mhz e overcloklu olmasına rağmen neredeyse aynı performansı veriyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Cinebench r15 sonuçları ile cpu-z ile neredeyse aynı şekilde 1 excavator (2 çekirdek ten oluşan) modülü 1 ryzen çekirdeği kadar performans verebiliyor ancak. excavator çekirdeği kesinlikle steamrollerdan daha hızlı ipc açısından.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


531 Mb büyüklüğünde Corel çalışma dosyaları ve Png ler ile dolu bir klasörü sıkıştırdım. Sonuçlar saniye cinsinden aşağıda

< Resime gitmek için tıklayın >

Gelen soğutucu a10 7860k ile gelen soğutucudan kesinlikle farklı. A10 7860k ile gelen near silent soğutucuda 2 adet ısı borusu varken 845 ile gelen biraz daha iri fakat ısı borusuz bir tasarımda. Nedeninini bilemiyorum. Ben 7860k soğutucusunu kullanıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >


İşlemci parasının karşılığından azını veriyor. Bugün bu işlemci 190TL üstüne biraz daha koyarak kaby lake pentium alıyorsunuz. Excavator mimarili DDR4 ile gelen a12 serisi biraz daha iyi performans sunabilir ddr4 ile birlikte. Excavator kesinlikle ipc açısından steamroller mimarisinin önünde. Fakat bir taraftan verirken bir taraftan L2 cache azaltılmış. Belki mimari bu hali ile çıksaydı 2011 yılında ve fx ler bu mimari ile üretilseydi Amd açısından farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Keşke bu mimari ile son bir fx üretilebilseydi. Eski sistemlere bir can suyu olabilirdi.
O
11 yıl
Bir soru
Arkadaşlar 2. üniversite olarak aöf işletme okumaktayım. 3. senem .yıllık dönemde iken muhasebeden kalmıştım. geçen sene ise muhasebe 1 den geçtim 2 den kaldım.ayrıca makro iktisattan kaldım. 2. sınıfın ilk dönemi genel not ortalamam 2.69 ikinci dönem ise 2.63 oldu. Birinci döenmlerde alttan dersim yok Sorum şu;

2013-2014 dönemnde 3. sınıftan ders alabilir miyim?
O
16 yıl
Flexy ide sata raid kontrol karti incelemesi
Son zamanlarda depolama ihtiyacimin artmasi ile birlikte nforce 4 ultra anakartimda sadece 1 adet bos sata yuvasi 1 adet bir ide aygit baglayabilecegim bir ide kanalim kaldi.2 dvd writer 1 adet ide hdd ve 3 adet sata hdd ile nforce 4 ultranin cogu genisleme olanagini kullanmis bulunuyorum.Daha fazla hdd eklemem durumunda sikismamak icin ve yeni sistem yenilememde yeni anakartlarin sadece 1 ide yuvasi (bazen hic) sunmasi nedeniyle asagidaki urunu aldim.


http://www.sanalmarketim.com/urun/FLEXYSATA02/?liste&ref=,sxbiu:4,sxbia:23&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

< Resime gitmek için tıklayın >

Kart ALi nin m5283 kontrol yongasini kullaniyor.Kart 1 ide yuvasi dolayısıyla 2 ide aygit(udma 133) ayni zamanda 2 sata 150 aygit destegi veriyor.Yalniz karti kullandigim Windows xp professional 64 bit edition a kurmam biraz zor oldu.Kartin yaninda gelen driver cd sindeki sürücüler hem eski hem de karta ait sürücüler değiller.Bu yüzden internette araştirmalarim sonucunda kartin sürücülerini nvidia nin sitesinde uli başlığı altında bulabildim.Kartin kurulumunu yaptim.


< Resime gitmek için tıklayın >

Kart bilgisayar acilirken kendi uzerindeki ide aygitlari denetliyor.Fakat kartin işletim sistemini acip acmadigini deneyemedim.Kart hdd nizi otomatik olarak taniyim windows altinda kullanmaniza herhangi bir ayar yapmadan izin veriyor.Karti yükledigimde windows altinda bir raid manager ile karsilastim.Hem ide raid hem sata raid yapabiliyorsunuz.Raid secenekleri Jbod(Just a bunch of disks(farklı boyuttaki diskleri tek disk olarak gösterme))raid0 ve raid 1 destekliyor.Aşağida raid managerin ekran görüntülerini veriyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Kartin hizini görmek için ise hdtach testleri yapip nforce 4 un onboard sata denetcisi ile karşılaştirdim.Önce kartin short bench modunda alinmis hdtach sonucunu veriyorum.Kullanilan hdd wd2500ks 16 mb.

Önce short bench modu

< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi de nforce 4 ile short bench modunda alinan sonuç:

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir sonraki adimda Long bench ile denedim.

< Resime gitmek için tıklayın >

simdi de nforce 4 long bench değerine bakalim.

< Resime gitmek için tıklayın >

Kartin hdd kontrol performansi fena değil gibi.Burst değeri elbetteki düşük pci veriyolu yüzünden.Hdd leri teker teker bağlarsaniz pek bir şey farkettirmeyecektir.Fakat pci veriyolu 133 mb/s gibi bir değere sahip olduğu için karta ayni anda 4 hdd bağlarsaniz veya raid 0 modunda raid kullanirsaniz kart sizi sinirlayacaktir.pci express 4x kullanan modeller yurtdisinda var fakat ülkemizde bulunmamakta.Umarim böyle bir fikri olan arkadaşlara yardimci olabilmisimdir.
O
19 yıl
Turkish Hardware Association Folding@home Projesine A Destek Verin
Arkadaslar folding@home projesi insanoglunun basinin en fazla dertte oldugu kanser alzheimer gibi hastaliklara tedavi bumak icin duzenlenmis bir dagitik hesaplama projesidir.Bu proje protein yapilarini kullanicilarinin islemci guclerini kullanarak proteinleri simule etmektedir.yapmaniz gereken sadce programi asagidaki linkten yuklemek ve yukledikten sonra gelen ekrande teame uye olmak. team numberimiz 46330 dur.Yardimlarinizi bekliyoruz.Su an team imiz hARDWAREMANİA, Hardwarelife,pcolic ve bazi pclabs userlari uzerine kuruludur.Siz donanimhaber userlarini da aramizda gormekten gurur duyariz

programi indirmek icin link

http://folding.stanford.edu/download.html

dagitik hesaplama ile ilgili yazdigim biraz bilgi


Bildiginiz gibi onemli projeler icin superbilgisayarlar kullanilir.superbilgisayarlar gunumuz pc lerinden daha gucsuz islemciler kullanirlar fakat paralel isleme ve binlerce islemci ile oldukca buyuk islem guclerine ulasirlar.Sozgelimi su an ki en guclu super bilgisayar ibm in 800 mhz lik powerpc lerini kullanir.veya 2004 ve 2003 yillarinin en guclu superbilgisayari nec in 500 mhz lik islemcilerini kullanir.Birebir dusundugunuz zaman bizim islemcilerimiz bu islemcilerden gucludur.Bundan 10 sene oncesine kadar network hizlari artmadigi icin bu tarz islemler icin illa ki superbilgisayar kullanimi gerekli idi.Fakat takribi olarak 10 sene once nasa 18000 tane pentium200mmx i kullanark bir superbilgisayar yapti.Bu sayede hem yeterli islem gucune sahip oldu.hem de superbilgisayarlardan daha ucuza maledilmis oldu.Bu olaya grid computing denildi.fakat nasa bu isi yerel bir networkle yapti.internet hizlarinin artmasi ile grid computing halka indi.İlk olarak seti@home sonrasinda united devices,genome@home gibi projelerle devam etti.Su an folding @home bir milyon islemci kullanmaktadir.

bos duran cpulariniz insanlik adina ise yarasin
O
22 yıl
celeron 400 overclcock hakkında
ben bu forumları aylardır okuyorum gerçekten hepiniz duzeylı ınsanlarsınız yalnız bır sorunum war elimdeki celron 400 (overclock sistemim olur kendisi)biostan fsb yi feistirmeme izin wermio dip switchler nerede olur sizce anakartın markası A-corp

P4 and Celeron
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.