T

Çavuş
13 Aralık 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
12 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
6 yıl
Bir TürkNet Rezilliği de Benden Gelsin
Bundan yaklaşık 2 hafta önce hattımı Türknete geçirmek için başvuru yaptım. 02.10.2018 tarihinde internet geçişi tamamlandı. Güzel dedim sıkıntı çıkmadı. 2 gün kullandım. 04.10.2018 de dsl ışıgı gitti. Hat değerleri 0 gösteriyor modemde, online işlem sayfasında ise Fiziksel Durum (VAE) KAPALI duruma geçmiş. Teknik destekten yazdım sorunu. Aynı gün akşam gelen cevap:

"İnternet Arıza
Merhaba, Türk Telekom saha ekibi santral ve binanızdaki ankastre kutusu arasında bulunan fiziksel bağlantıyı kontrol ederek sorunu çözdü. TurkNet bağlantı noktasındaki son incelemeleri yapıyoruz. Kısa bir süre içinde bağlantı sağlayabileceksiniz. Bağlantınızın aktif olup olmadığına dair sizi teyit almak için kısa bir süre içinde arayacağız."

fakat sorun şu ki hala dsl ışığı yanmıyor. Telefondan ulaşılamıyor bildiğiniz gibi Türknet'e. Mecburen desteğe yazıyorum fakat dönüş yapan yok 5 gündür. Tahminim olay şu şekilde gelişti. Eski sağlayıcısı Ttnet'e müşteri hattı kapattı diye yazı gönderdi. Türknet müşteri bize geçti diye yazı ulaştırmadığı için Ttnet ekibi hattı fiziksel olarak kesti. Belkide port başkasına verildi ve şuan port olmadığı için bağlantım yapılamıyor. Cevapta verilmiyor bana.

Eğer bir yanıt gelirse editlerim olayı sorunun kaynağını.
T
7 yıl
Portre için 2 Lens seçeneğinden Hangisi ?
Merhabalar. Portre çekimi için sizce
Sigma 60mm F2.8 DN
bu mu yoksa
Sigma 30mm f/1.4 DC DN
bu mu daha iyidir.

Sigma 60mm F2.8 DN ile çekilmiş örnek
ƒ/2.8 60.0 mm 1/125 iso 100 ve 2 flaş kullanılmış.

Sigma 30mm f/1.4 DC DN ile çekilmiş örnek
ƒ/1.4 30.0 mm 1/250 iso 100

dxomark puanları
Sigma 60mm F2.8 DN 25
Sigma 30mm f/1.4 DC DN 29

aklımda 30mm olan vardı ama 60mm deki verdigim fotoyu görünce keskinliği daha iyi geldi. İki fotografta a6000 ile çekilmiş.

Sizce hangisi daha iyidir neden ?

Ek olarak: Birde geçen birinin mesajında dudaklara netleyince kulak çevresinin netliği gidiyor gibi bişey demişti. Bunun olmaması için sadece diyafram açıklıgı mı önemli ?

jiddi hocam seni birkaç konuda gördüm ondan seni etiketledim vaktin varsa cevaplarsan sevinirim. Diğer üstadlarında yorumunu bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.