D

Er
19 Eylül 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
3 yıl
Warzone FPS düşmesi ve Sıcaklık Değerleri
Hocam herkese iyi günler. Altta bırakmış olduğum videodaki sistemle, benim sistemim aynı. Adam, oyundan medium ayarlarda bile rahat 60 ila 80 arası FPS alırken ben low ayarlarda bile 40 ila 50 fps ile oynayabiliyorum. Sırf rahat, akıcı oynayabileyim diye geçenlerde bilgisayarıma ram takviyesi yaptım ve 16 GB Ram yaptım. Ama değişen hiç bir şey olmadı.

Call of Duty Warzone : GTX 1650 4GB & i5-9300H ( ALL Settings ) Benchmark Test - YouTube


Sistemim;

  • Nvidia GTX 1650
  • Intel i5 9300h
  • DDR4 16GB Ram

Altta oyunumun after burner değerlerini paylaştım. Medium ayarlara alınca oyun biraz daha akıcı olabiliyor ama yine de kasma hissi oluyor ve yukarıda vermiş olduğum videodaki performansı alamıyorum.

Medium oyun değerlerim : Ercan Erdem - YouTube
(0.57 Saniyede grafikler bozuluyor ve 1:03 kısmında ayarlarımı gösteriyorum)

Low oyun değerlerim : Ercan Erdem - YouTube

Yardımlarınıza ve önerilerinze açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
D
5 yıl
DÜŞÜK GPU KULLANIMI
İyi günler herkese. Konuyu yanlış yere açtıysam affola, kusuruma bakmayın lütfen. Başlamadan önce sistem özellilerim şu şekilde ;

Nvidia GTX 950 4GB
Intel I5 3470 3.20 GHZ 8GB RAM
ASUS P8H61-M LE r2.0

Gelelim sorunuma ..
Oyuna girdiğim zaman belli bir süre geçtiğinde (5DK Gibi) Ufak tefek kasmalar, arkasından da garip cızırtı sesleri geliyor hemen sonrada oyun donuyor. PC çok yavaşladıgından ötürü tek çevremde restart atmak oluyor. Bunun kaynağını öğrenmek için MSI Afterburner programını yükleyip bazı değerlere baktığımda %100 GPU kullanımı birden %50 gibi değerlere düşüyor ki bu esnada anlık kasmalar ve ardınan gelen cızırtı sesi geliyor (kulaklıktan)
Cızırtı sesi diye tabir ettiğim ses :https://www.youtube.com/watch?v=xQ0YPDvOKJQ
/ Önceleri Youtube'de v.s de oluyordu fakat artık sadece oyunlarda olmaya başladı /

The Witcher 3 Oyununda test ettim ekran görüntüleri ; https://hizliresim.com/VQAzrP (Kasma esnasında)

Ne yapmamı önerirsiniz ? Aklıma gelen herşeyi denedim.. Yine bu foruman MSI Afterburner ile işlemci çekirdeğini değiştirmesi hakkında birşey yazmıştılar fakat onu nasıl yapılır bilemediğim için yapamadım. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar.
D
5 yıl
PC Aşırı Kasma Sorunu
İyi geceler arkadaşlar. Sizlere bir sorunumdan bahsedeğim. Bu olay bu ay kendi kendilğinden başladı. Öncelikle sistem özelliklerim şu şekilde ;

- Nvidia GTX 950 4GB
- Intel I5 3470
- 8GB Ram
- ASUS P8H61-M LE R2.0 Anakart Modelim.

Sorunum ise , masaüstünde iken ufak tefek kasmalar oluyor bunun dışında oyuna girdiğimde ise yaklaşık 5 dakika zaman geçtikten sonra anlık donmalar ve bu donmalar ile birlikte "Cızırtı" şeklinde tabir edebileceğim aşırı rahatsızlık veren sesler. Ardından da donuyor ve hiç birşey yapamıyorum. Daha önce forumdan birisinin tavsiyesi ile bir program ile HD'mi kontrol ettim fakat herhangi bir hata çıkmadı. Yaptıklarım;

1 - İlk olarak elimden geldiği karadı ile kasamın içini temizledim. ( Güç kaynağının içinde toz biraz fazlaydı fakat orayı temizleyemedim )
2 - Malwarebytes programı ile pc'mi tarattım fakat sonuç 0...
3 - Format atmayı da denedim fakat sonuç aynı ...

Malesef aklıma tek gelen bunlar idi. Donanımsal bir sorun olarak düşünüyorum. Aklıma da pek bişey gelmedi açıkcası. Yardımlarınıza açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Güç kaynağının altındaki Fanım (120mm) bazenleri çalışmıyor. Yeni fan alacağım bu sebebten ötürü. Acaba bundan mı yapıyor diye düşünüyorum ama pek sanmıyorum. Sorunum tam olarak neyden kaynaklanıyor onu bile bilmiyorum.. Fanıma ait görseller ;

1:https://i.hizliresim.com/4pZ1RY.jpg
2:https://i.hizliresim.com/Or3Vd3.jpg
D
5 yıl
KASA TEMİZLEMEK
İyi günler herkese. Son zamanlarda sistemim çok kasmaya başladı. Youtubede herhangi bir video izlerken v.s anlık takılmalar/donmalar olup bununla birlikte cızırtı geliyordu. Bu sebepten ötürü kasamın içini iyce bi temizleyeceğim. Gelelim asıl soruma, daha önce titiz bir şekilde kasa temizlememiştim. Anakartımı,İşlemcimi ve özellikle CPU Fanı'nı ne tür aletler kullanarak temizleyebilirim ? Detaylı bir şekilde. Fön makinesi ile biraz tozunu almayı denedim ama işe yaramadı gibi. önerilerinizi bekliyorum. İyi günler tekrardan.
D
5 yıl
Oyuna girdiğimde klavyemin çalışmaması
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarımda sonradan indirdiğim oyunlara girince klavyem çalışmıyor. Polygold pg 956 markalı ürünü kullanmaktayım. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir ? Ayrıdan ( önceden yüklemiş olduğum ) Rainbow Six Siege , CSGO gibi oyunlarda herhangi bir sorun olmuyor. Fakat sonradan yüklediğim Apex Legends ve World War Z gibi oyunlara giriş yaptığpımda klavyem çalışmıyor. Belli bir süre sonra da ( 1-2 dakika ) ışıkları da sönüyor temelli gidiyor.
D
9 yıl
Life is Strange Epsido 3 Yardım
Hepinize merhaba arkadaşlar. Steam aracılığı ile Life is Strange sahibiyim. Oyunu çok sevdim... Fakat 3. epsido'da bi kısım var ( Fotoğrafa odaklanmak gerekiyor ve bunu yapamıyorum. ) Yapabilen arkadslar varsa llütfen nasıl yapacagım hakkında biraz bilgilendirebilirmi. Gerçekten çok zor fotoğrafa odaklanması..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.