K

Yüzbaşı
10 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
78 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
4 yıl
Githubtan Öğrencilere Ücretsiz Hizmetler
Github öğrenci maili ile öğrenci olduğunu ispat eden üyelerine ücretsiz hizmetler sunuyor.

Aşağıda githubtan gelen mail mevcut. Detaylı inceleyebilirsiniz.


Hello students!

You asked for more free tools and training to improve your skills as a student developer, and we listened.

Three times the tools in the GitHub Student Developer Pack


We're rounding out this semester having more than tripled the number of valuable offers for real-world tools and training you receive :free: through your membership in the GitHub Student Developer Pack.

This month nineteen 🆕 partners have joined the Pack:

Appfigures, app store analytics, optimization, and intelligence. Pack Benefit: Free access to the Grow plan for 1 year.

Astra Security, security suite for your website, including firewall, malware scanner, and a managed bug bounty platform. Pack Benefit: 6 month access to website malware scanner.

BoltFlare, reliable, secure, and scalable managed WordPress hosting. Pack Benefit: Host one free WordPress Website (SSL, Speed Optimization, and more).

BrowserStack, test your web apps, providing instant access to 2,000+ browsers and real iOS and Android devices. Pack Benefit: Free Automate Mobile Plan for 1 parallel and 1 user for 1 year.

Codecov, implement code coverage easier to develop healthier code. Pack Benefit: Free access to Codecov on public and private repositories.

Educative, level up on trending coding skills at your own pace with interactive, text-based courses. Pack Benefit: 6 free months of 60+ courses covering in-demand topics like Web Development, Python, Java, and Machine Learning.

EverSQL, boost your database performance by automatically optimizing your SQL queries. Pack Benefit: Free 6-month subscription to the Basic plan.

HazeOver, get focused while working on projects or studying. Pack Benefit: Free app license, including minor updates.

Iconscout, design resources marketplace with high quality icons, illustrations, and stock images. Pack Benefit: 60 premium icons per month for 1 year.

Interview Cake, makes coding interviews a piece of cake with practice questions, data structures and algorithms reference pages, cheat sheets, and more. Pack Benefit: Access to the full coding interview prep course for 3 weeks.

Kaltura, build interactive video experiences and advanced media applications. Pack Benefit: Over $10,000 per year of free Kaltura VPaaS credits for as long as you're a student.

MNX.io, managed Cloud hosting for developers. Pack Benefit: $150 in cloud hosting credits, valid for one year.

NetLicensing, cost-effective and integrated Licensing-as-a-Service (LaaS) solution for your software on any platform from Desktop to IoT and SaaS. Pack Benefit: Basic Plan for free while you are a student.

Scrapinghub, battle-tested cloud platform for running web crawlers where you can manage and automate your web spiders at scale. Pack Benefit: 1 Free Forever Scrapy Cloud Unit - Unlimited team members, projects or requests. 1 hour crawl time and 7 day data retention.

Testmail, unlimited email addresses and mailboxes for automating email tests with powerful APIs. Pack Benefit: Free Essential plan while you're a student.

Typeform, interactive forms, surveys, and quizzes to engage and grow your audience. Pack Benefit: Typeform Pro for 1 year.

USE-Together, provides a remote pair programming and team collaboration tool. Pack Benefit: Free Premium subscription while you're a student.

Weglot, make any website multilingual and manage your translations through a single platform. Pack Benefit: Free 1-year Pro Plan giving you access to unlimited languages + up to 200k translated words.

Wisej, build powerful web applications in Visual Studio with C# or VB.NET. Pack Benefit: Free Wisej Developer license plus free updates for a year.

Verified students who sign up for the Pack not only receive GitHub Pro for free while they are in school, but now also each receive more than $100-thousand 💰 worth of free tools and training from our almost seventy Pack partners.

Explore the new resources available to you in your Pack today, and help spread the word about the Pack and the tools you've found most useful.

Want to suggest some other tool or training be included in the Pack for Spring? Let the developer know (and tag us) on social media using the hashtag #GitHubPack. Interested companies may apply here to join the pack.

Cheers,
@sanicki 🍎
GitHub Education
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
K
5 yıl
Otoyol A.Ş. Ceza Hikayesi ve Hukuk Savaşı
SONUÇ :
Gelen ödeme emrine yaptığım itiraz ile cezalar silindiğine dair yazı geldi. Ben icraya vermelerini bekliyordum aslında ama kısa sürdü.

İtiraz etmeseydim, 1114TL geçireceklerdi.

------------------------------------------------------
İlk mesaj :

Hikaye biraz karışık gelse de nasıl soyulduğumuzun filmini çekiyor adamlar. Ama yol yapıyolar (!)
Madde madde gidelim.

1- 17.08.2019 tarihinde Osmangazi Köprüsünden geçtim. Binek araçtan otoyol kullanımı dahil 136,55TL HGS çekim yaptı. Buraya kadar normal herşey.
2- Aynı zamanda kamyon sınıfı araç çekimi de yaptı. Yani 344,15TL daha çekti.
3- Müşteri hizmetlerinden ulaşıp fazla çekimin iadesini talep ettim. Ödenecek denilen 13.09.2019 tarihine kadar oyaladılar, halen daha iade gerçekleşmedi.

-- HİKAYE BURADA BAŞLIYOR --
4- 30.08.2019 tarihinde İstanbul-İzmir otoyolunu kullandım. HGS'mi Otoyol AŞ sömürdüğü için ihlali geçiş yaptığım söylendi ve 15 gün içinde ödemem gerektiği söylendi. Tutar : 103,05+119,75 = 222.80TL
5- Ben de dedim, 344,15TL iade olur ayın 13ünde, 222,80TL çeker, bakiye kalır.
6- Defaatle aradım tabi, iade işlemi ne zaman olacak diye. Şu gün olacak, şu gün olur. Dedim ihlalli geçişim var, o zaman ödeyin dendi.

İkisi ayrı işlem dediler. Ayrıymış. HGS hesabını sömürerek bakiye kalmadığı için ihlalli geçiş yapmak zorunda kaldım ama farklı şeylermiş. İnanmamı istediler.

7- Bomba patlıyor. 16.09.2019 tarihinde son ödemesi olan ihlalli geçiş için ceza çıkardılar, ne kadar mı? Tam 1114,00 TL. Kemiksiz.

Kısaca ben senin paranı gasp ettim, benim yüzümden ihlalli geçtin, 1 ay paranı da kullandım, üzerine 5 kat ceza ödeyeceksin diyor.

Ödemedim.

Tüketici Hakem Heyetine başvurdum elbette, cevap bekliyorum. Yetkisizlik vb. çıkar ise Sulh Mahkemesine başvuracağım. Eşim avukat bu arada.

Büyük ihtimalle icraye verecekler, öncellikle icraya itiraz edip dava açacağız, tedbir aldırıp ehaciz vb. önleyeceğiz, sonra cezayı sildirip fazla çekilen tutar ve vekalet ücretlerini talep edeceğiz.

Gelişme oldukça güncelleyeceğim.

-- 23.09.2019 --
Otoyol A.Ş. 207,60TL'lik iade gerçekleştirdi. Yani 344.15TL'den 136,55TL'lik geçiş ücretini düşerek iade yaptı ama bu ücreti zaten çekmişti. Yine mükerrer çekim yapmış oldu.
CİMER üzerinden gelen cevap ise PTT kaynaklı HGS bilgilerinin geç gelmesi nedeniyle iadenin gecikeceği yönünde. Bu bizi bağlamaz elbette, ben 15 günde borcumu ödemediğimden ceza çıkarıyorsan sen de iade edecekken cezalı etmen gerekiyor. Sosyal devlet bunu gerektirir.

Cezanın silinerek kalan tutarın iadesi edilmesi için mail gönderdim. Maillere cevap vermiyorlar ne yazık ki.
İcraya verilmesini bekliyorum halen.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
5 yıl
Milenicom Kesinti
Kesinti yaşayan var mı? Ümraniye 40dkdir kesinti var.
Müşteri hizmetleri Türkiye genelinde çalışma var dedi, nasıl çalışmaysa.
K
5 yıl
Akıllı Saat Önerisi
Çin'den akıllı saat aldıracağım. Konu ile alakalı hiçbir bilgim yok. Bütçe çok fazla olmamak kaydı ile limit yok. Saat önerilerinizi bekliyorum.

Toplam 2 adet olacak şekilde;
Genelde spor için kullanılacak; işte koşu, yürüme, nabız vb. özellikleri olacak.
Spotify yüklenirse iyi olur ama şart değil.
Ben klasik saat şekilde istiyorum ama hanım da bant-saat şeklinde istiyor.

Şöyle bir baktığımda Samsung Galaxy Sport/ Huawei Honor Band 4 gibi alternatifler var. Farklı alternatifler de uygun olur.

Şimdiden teşekkür ederim.
K
5 yıl
Turknetten Millenicom\u0027a Geçiş
Öncelikle Turknet pişmanlıktır!

Forumda da daha önce dile getirdiğim üzere Turknet bağlatmıştım.
Özet geçeyim;
Turknet önce YAPA hattımı farklı bir fiziksel hatta bağladı, 100MBit'e kadar paketimden 6-7Mbit alıyordum.
Sonra telekom yetkilisi durumu düzeltti, 16Mbit oldu, sonra geri 10MBite düştü. Neyse arıza talebi açtım.

40 gün sonra Turknet'ten aradım. Altyapının YAPA olduğunu ve en fazla bu kadar verebildiklerini söyledi. VAE'e geçiş yapın dedim, aktif altyapıdasınız geçiremeyiz dediler. Sokakta herkes cayır cayır VDLS ile 35Mbit alırken ben 6-7 Mbit ancak alıyordum.

Sonra millenicoma başvurdum, aynı gün içinde telekom yetkilisi Turknet YAPA hattımı VDSL olarak telekom'a geçirdi. Meğer kutuya kadar fiber varmış.

Ertesi gün de yetkili ile sözleşme imzaladık. Şu anda 96MBit internet mevcut. Modem ayarlarında 129Mbit görünüyor.

100MBite kadar 85TL'lik paket aldım. Sıkıntısız çalışıyor. İleride sorunlar elbette olabilir ama şu anda 96 ile devam.

İşin ilginci telekom yetkilisi kablo bağlantısını değiştirdiğinde Turknet kullanıcı adı ve şifresini VDLS olarak girdiğimde aynı bağlantı hızına ulaşabiliyordum.

Turknet müşteri memnuniyeti açısından VAE ile bu hızı verebilecekken (sanırım şirket politikası ve telekoma ücret ödüyorlar) YAPA'da kalmamda ısrar etti ve sonuç iptal edip milenicoma geçmemle sonlandı.

Hız testlerini üst kattan ve kablosuz bağlantı ile yaptım, kablolu bağlantı sonuçlarını da daha sonra atarım.

Bu bağlantı telekom YAPA bağlantımı değiştirdikten sonra Turknet kullancı adı şifresiyle olan bağlantı.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu bağlantı millenicom bağlantısı.
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da aralıklarla yaptığım üst kat kablosuz testler.
< Resime gitmek için tıklayın >
K
11 yıl
Gerçek Hikaye : Bir web index sitesinin seyir defteri
Size ziyaretçi gönderiyoruz..
Firmasayfalarim.com isminde bir firma. Netteki firmaları indexleyip ziyaretçi gönderiyor.

Bir salı günü telefon çaldı. Bu firmadan arayan kişi bana sitesine benim sitemi ekleyip, ziyaretçi göndereceğini söyledi. Ücreti de yıllık 150 TL + KDV. gider olarak gösterirsiniz demeyi de eksik etmedi tabi.
Neden sonra, benim adıma bir sayfa oluşturup bilgime sunacaklarını söylediler. Yapmışlar da, istemedim tabi.

Sayfa geldi önüme..
99dan beri hasbelkader web tasarımı içinde biri olarak dedim ki : "Grafikerinizi işte çıkarın."
Printscreen ile logoyu almalar mı dertsiniz, çita resmi koyup bir günde iş teslimi mi dersini (ki ben taahhüt etmiyorum öyle bir şey)

Dedim, berbat. Dediler ki bu web sitesi değil. Dedim "Yahu geleceği varsa da kaçar müşteri."

Sonra düşündüm ki bana ziyaretçi gönderirlerse öderim parasını, işime geliyor neden ödemeyim. Analyticse gir çık gir çık yok bi yönlendirme. Google'a para ödüyorum o kadar, dönüş mükemmel.

Sonra ablamız sinirlenmiş ki, aradı. Dedim sizden dönüş yok. El-cevap :

Parayı ödeyecek misiniz? (Yemek siparişi ettiğim lahmacuncu bile ücret diyor)
Siteniz sitemize yönlendirilmiş durumda. (Benden habersiz 301 mi yaptılar acaba? ) Size dönüş mönüş olmaz. (dönüş mönüş?)
Ben öyle bir şey olmayacağını izah etmeye çalıştığımda ablamız küplere bindi. Bir güzel haddimi bildirdi bana

Bendeniz de biçare şekilde, "Kaldırın madem, o kadar ziyaretçi kaçırıyorum ama napalım. Sinirlenmeyin siz yeter ki." deyip, telefonu kapattım. En son arkadaşım başımı kollarımla örtmüş vaziyette hıçkırırken buldu beni.

Aman dikkat. "1000 dolara seo yapıyoruz"culardan sonra bunlar da var. Aman dikkat.
K
11 yıl
Acil Yazıcı TAvsiyesi - S/B Laser Çok Fonksiyonlu
O kadar çok başlık okudum ki artık hepsi birbirine girdi. Başlıktaki gibi bir yazıcı arıyorum.

Yalnız yazıcının üzerindeki TARA tuşuna bastığımda ADF'den arkalı önlü tarama yapıp bilgisayara kaydetmesini istiyorum.
Tek tek taratma ile, ya da arkasını çevirmeye vaktim yok. Vereceğim 10 sayfa dökümanı arkalı önlü tarayacak ADF'den ve nereye istiyorsa istediği formatta kaydedecek.

Çip. mip muhabbeti olmasa, toneri de ucuza dolsa süper olur. Hem bayan yanı, hem cam kenarı hesabı :)

Diğer konulardan kopyalaım belki yardımcı olur.

1-fiyat aralığı : max 600 tl
2-aylık ortalama çıktı sayısı 500
3-çok fonksiyonlu yazıcı tarayıcı fotokopi fax EveT
4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz. LAZER
5-Renkli çıktı gerekli mi ? HAYIR
6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız? EVET
7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı? HAYIR
8-Fax özelliği isteniyor mu? MÜMKÜNSE EVET
9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) ETHERNET WIFI ya da USB olabilir. Hepsi de olabilir, sadece biri de. USB standart zaten.

Ama dediğim gibi en önemlisi ADF'den çekip çekip bilgisayara atması..

Şimdiden teşekkür ederim.
K
11 yıl
Silinebilir
Silinebilir
K
12 yıl
Maksimum 1200 TL i5\u0027li LAPTOP TAVSİYESİ
Marka çok şikayet alan markalar dışında farketmez.

Maksimum bütçe 1200TL i5 işlemcili; office, internet amaçlı laptop arıyorum. Bu fiyata maksimum performans veren laptopları yazabilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
K
12 yıl
Silinebilir
Silinebilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.