Merhaba sayın donanım haber üyeleri. bugün sizlere hayat hikayemi anlatıp büyüklerimden tavsiye istemeye geldim.

Ben marmara bölgesinde üniversite üçüncü sınıf bir kardeşinizim. üniversite hayatımın başından beri kendimi resmen dış dünyaya kapatıp derslerime delicesine çalıştım. şuan bölümümde yüksek derecelere sahip aynı zamanda çift anadal yapan muhasebe finans uzmanlık alanında ilerleyen bir kardeşinizim. Hayatım boyunca hammallık yapıp sanayilerde çalıştıktan sonra aklım başıma geldi ve ben bu hayatta rahat etmek istiyorum dedim. sonunda ise üstten ders almam sebebiyle dersim neredeyse kalmadığı için kurumsal bir tekstil fabrikası tarafından muhasebe uzman yardımcısı olarak sigortalı işe alındım.

Bu hayatta işten hiç kaçmadım ve asla doğamda bu yoktur. Ben kazanıyorsam önce iş yerim kazanmalı mantığı ile işime yaklaştım ve girdiğim her işte takdir edildim. Bu işe alındığıma çok sevindim çünkü günümüzde üniversite mezunları iş görüşmesinde komik rakamlar almayı bile başaramazken ben onlarca kişiyi mülakatta eleyip işbaşı yaptım. Fakat siz de takdir edersiniz ki günümüzde asgari ücretin pek bir değeri kalmadı. asgari ücreti asla küçümsemiyorum ve benim yaşımda aile evinde yaşayan birisi için bu rakamın yeteceğini düşünüyorum.

Sizlere şunu sormak istiyorum;
siz büyüklerim okulu bitirdiğinizde alım gücü ve kiralar nasıldı, geçinebiliyor veya eğlenebiliyor muydunuz? (ben bu parayla şehrimde tek başıma yaşayamam kiralar 5000 tl den başlıyor, İstanbul'da yaşamıyorum)
hem okuyup hem tecrübe edinmek sizce mantıklı bir karar mı?
verdiğim zamana sizce değecek mi?
bu ekonomide araba almayı hayal bile edemez hale gelmişken benim maaşım nereye kadar yükselecek de ben arabaya, ev gibi temel ihtiyaçlarımı karşılayacağım?


Çaresiz hissediyorum. Eskiden ailem az bir para biriktirip ev, araba alabiliyorlardı. bizim neslimiz nasıl alabilecek?

Son olarak da, sizce biriktirdiğim parayı nereye yatırmalıyım(finansal bilgim yeterli seviyede fakat yine de danışmak istedim)?

Herkese hayırlı iftarlar dilerim.