B

Teğmen
23 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
31 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
11 yıl
Lenovo G780 Sıvı Teması yüzünden arızalandı yardım lütfen :(
Makinayı 1 sene önce vatanbilgisayardan almıştım.Yaklaşık 1 ay önce notebooku temizlerken fısfısı hatayla klavyeye sıktım.
Başta çoğu harf sapıttı sonradan harflerin bazıları düzelirken bazıları sorunlu kaldı.
Mesela bazıları hiç çalışmıyor çalışanda yanlış harfler atıyor format attım ne yapılması gerekirse yaptım ama nafile.
Sonradanda seste de problem çıkmaya başladı.taskbardaki ses ikonundan sesi açıp kısarken ses bir gidip bir geliyor.klasörlere basarken çıkan tik efekt sesleri aynı şekilde gidip geliyor nadirende olsa makinada kitlenmeler oluyor.
Ekran klavyesi kullanmakdan sıkıldım bir an önce garantiye vermek istiyorum ama nasıl bir yol izlemem lazım bana yardımcı olabilirmisiniz ?
1.Ürünü direk vatan bilgisayaramı göndereyim ? onlarmı lenovo teknik servisine yönlendirecek yoksa lenovo teknik servisiyle irtibat kurup onlarmı gelip notebooku alıyorlar ?
2.Sıvı teması yüzünden oluşan kullanıcı hatasında makinam garanti kapsamı dışında kalırmı teknik servis bu konuda bana sıkıntı çıkartırmı ?
3.pilde ilk zamanlara nazaran çok çabuk bitmeye başladı ve ekran kapağıda iyice gevşedi garantiye vermişken bu sıkıntılarıda halletirebilirmiyim?
4.bunun gibi sıkıntılarda teknik servis ürünü ortalama kaç günde teslim ederler sizce ?
Beni bu konularda bilgilendirirseniz çok memnun olurum ona göre bir an önce ürünü teslim edeceğim
B
13 yıl
100.000 TL Sermaye ile İddaa Bayii Açmayı Düşünüyorum Fikirlerinizi Alabilirmiyim ?
Arkadaşlar selamlar bu konuda herkesin görüşünü merak ediyorum ama tabikide özellikle bayisi olan yada olmuş olan, olmasa bile bu işlerin içinde bulunmuş olan forumdaşların görüşlerine ihtiyacım var.
Benim iddaa bayi açma planım var ön bir araştırma yaptımda iddaayı özeleştiren İnteltek 2018 yılına kadar anlaşma yapmış ve belirli dönemlerde ilan veriyormuş ama bölgesidir çekilişidir derken o kadar sırada bekleyen varken bize zor gelir diye düşünüyorum.
Araştırmalarım sırasında iddaa da devredilmenin yasal olduğunu öğrendim.
2009 yılında çıkan kanunla devir için 10.000 Amerikan Doları bayilik devir bedeli, 3.330 Amerikan Doları terminal teminatı ve 13.000 Amerikan Doları hasılat teminatını yatırması gerekmekteymiş.
Toplam 26.330 dolar şimdiki kurla 49,250 TL civarı bir ücret ödenmeliymiş.
üstünede devri alınan bayi sahibine verilecek ücret misal 50 bin TL devir olsa 100.000 TL yi buluyor.
Şimdi gelelim sadede.

1. Böyle bir meblayı iddaa bayine yatırmak sizce riskli bir yatırım olurmu ve bunun geri dönüşümü tahmini ne kadar zaman alır ?

2. Kar oranları mutlakaki bölgeye göre değişim gösterir ama örneğin misal en düşük verimli geçen aylarda bile en kötü 2000 TL kar kalırmı ? yada kalabalık nüfusun yaşadığı semtlerde ortalama gelir aylık kaç TL arasında değişir ?

3. İzmirde iddaa bayini devretmek isteyen bir işletmeci ilanında aynen şöyle yazıyordu.
İzmir de bulunan iddaa bayiliğimi sağlık nedenlerinden ötürü devretmek istiyorum. Bayilik izmir dışına yasal olarak devir yapılamaz. İzmir içerisinde mesafe koşuluna uyarak istediğiniz semte taşıyabilirsiniz.

İddaa bayinin devrini aldıkdan sonra o iş yerini aynı şehir içersinde başka semte 250 metre kuralına uymak kaydıyla taşıyabilirmiyim bu mümkünmüdür gerçekden ?

4. İşin riskleri nelerdir misal sürekli para sirkulasyonu olduğu için serserisi ayyaşı hırsızı musalat olurmu bu tarz işletmelere ?

5. Ben Bahcelievler Göngören bölgesinde oturuyorum bu semtde 60.000 TL ye devrini veren 150 m2 lik iddaa bayi gördüm yine bu semtin başka bir bölgesinde 45.000 TL ye 45 m2 devir ilanı gördüm ama bunlarla henüz gidip görüşmedim.Görüşürsem bu görüşmelerde dikkat etmem gereken hususlar neler olmalıdır sizce ?

6. Sahibinden.com tarzı sitelerde 30.000 TL ye devir yapan ilanlarda var bildiğim kadarıyla 3000-6000 TL arası değişen temiz gelir bırakan bir iddaa işletmesi için bu fiyatlar normalmidir bana biraz düşük gibi geldi bu da kafamı karıştırıyor.
Bu işin geleceği ile ilgili bir risk filanmı var yada bilyoner tarzı sanal ortamlarda oynanan bahis oyunları işletmelerin işlerinde çok etkimi ediyor acabada talebi çok olan bu bayileri bu fiyatlara elden çıkartmak isteniyor ?

7. Bazı iddaa yorumlarında iddaa ve ganyanın birliktede yapılabildiğini yazmışlar bende iddaa bayi açarsam bir müddet sonra bunu ganyan ile birleştirebilirmiyim bu yasal olarak mümkünmüdür ?
mümkünse iddaa bayine ganyan eklenmesi maliyeti çok yükseltirmi.

8. Son olarak devir sonrasında dükkan taşınmasında problem olmayacaksa istanbul avrupa yakası için insan kalabalığın ve özelikle genç kesimin yoğun olduğu fakat bayi sıkıntısı yaşanan semtlerdeki işlek caddeler hakında bilginiz varsa bu konudaki görüşlerinizide paylaşırsanız sevinirim.

Aklıma gelebilecek tüm soruları sordum bayiiniz olsun olmasın yanıltıcı bilgiler dışında yöneltiğim sorular ile ilgili deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Saygılar.
B
13 yıl
Senle Ben Paketi Sorunu
Arkadaşlar dün vodafonenin senle ben aylık paketi için 7580'e mesaj gönderdim.
http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/senle-ben-paketleri.php?default_id=senlebenpaketleri
1 saat geçmesine ragmen onay gelmeyince müşteri hizmetlerini aradım görüştüğüm temsilci onayı gerçekleştirdi.Her neyse akşam ortalama 1 saat görüştüm telin şarjı bitti kapandı yenien şarja taktımki mesaj geldi hattınızda 50 kuruş düşmüştür diye.Her neyse dedim bir daha aradım 2 saat civarı yine görüştüm kapattım kapatınca yine hattımdan 50 kuruş düştü.Bakiye sorgulamaya giriyorum aylık 1800 dakika konuşma limitim var ama 3 saat görüşmemden sonra 1600 lere düşmeliyken hiç görüşülmemiş ibi gösteriyor.
Senle ben için yönlendirdiğim numarayı tekrar tekrar kontrol etttim sorunda yok.
Bugün netde araştırma yaptım başka bir forumda 2 hafta önce benim yaşadığım aynı olayı başka bir üye de yaşamış.Müşteri hizmetleri kayıt oluşturmuşlar ama geri dönüşü oldumu bilmiyorum.
Bende bugün müşteri hizmetlerini arayıp durumu izah ettim.
Onlardada 1800 dakikam kullanılmamış olarak gözüküyormuş ama verdiğim numarada doğru sorun yok.
Şikayetinizi kayıda alıyorum gerekli birimler araştırdıkdan sonra umuyorum size geri dönerler filan dedi Allahdan ümit kesilmez yani bekle diyor
Ben hiçbirşey anlamadım bu pakketden.Aylık ücreti 9 TL ama yönlendirdiğiniz numarayı her aramada 50 kuruş otomatik olarak düşürüyor.Günde 4 kez arasan 2 liradan ayda 60 TL aramaya para gidecek ama 30 saat arama paketine 9 TL para alıyorlar.
Bu sorunu yaşayan oldumu acaba hiç ?
Bu konuda ne yapabilirim acaba ?
B
14 yıl
Projeksiyondan Teledünya İzlemek Hakkında.
Arkadaşlar forumda aradım ama bu konuda yorum bulamadım teledünya genel konusunda sordum yorumda yapılmamış googledende bilgi edinemedim.
Benim LG HS102G model Led projeksiyonum var kablolu tv'yi bağlama imkanı yok cihaz arkasında RGB IN(PC/DTV) giriş var buradan vga bağlantısı yapıp bilgisayara bağlanıyorum merak ettiğim TeleDünya'nın SD Set Top Box'u ile görüntüyü direk bu projeksiyona yansıtma şansım varmı ?
Akşamları bazen projeksiyondan izlemek istiyorum ama kablo tv imkan vermiyor ona göre teledünyayanın ücretsiz sd box kampanyasından yararlanıp geçiş yapacağım.
Teledünyanın SD Set Top Box'u projeksiyonundan takıp kullanan varmı yada bu sd set top box arkasında dış cihazlar için vga girişi falan varmı acaba ?
Beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
B
14 yıl
Projeksiyon Perdesi Temizlemek ?
Arkadaşlar 8 ay önce 2. el lg led projeksiyon aldım 180x200 perde ile birlikde geldi.
Ürün kahvehanede ligtv yayını için bir süre kullanılmış sonra sahibi bana satmıştı.
Kahvehanede açık tutulduğu için o ortamda perdenin kirliliğini tahmin edebilirsiniz, koyu krem rengi bir hal almıştı.
İşimi gördüğü için ekstradan perde almak istemedim ama kirli görünmesi rahatsız ediyor birde rengi beyazlarsa görüntünün netliğide artacak onun için iyice temizlemek istiyorum.
Perde Storlu bir perde, ürünü aldığım zaman çamaşır suyuyla 1 saat devamlı sildiğim halde yarı yarıya bir renk açılması oldu ama perde tam açılıp kullanılmadığı için 30 cm lik bir kısmı bembeyaz duruyor.
Şimdi kirli kısmı iyice temizleyip o beyazlığa getirmek istiyorum ama çamaşır suyuyla olacak gibi değil ne kullanabilirim bunun için ?
Storlu perde için tavsiye edebileceğiniz derinlemesine beyazlatan bir ürün varmı ?
Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi günler.
B
14 yıl
Modeme Router Alacağım ama Bir Sorun var..
Netmaster cxc 150 kablo modemimi netbook'a dağıtabilmek için TP Link WR741ND routerden almaya karar verdim ama kafamı karıştıran bir konu var bilgilendirirseniz sevinirim.
Ben internete usb wireless ile kablosuz bağlantı sağlıyorum
Benim uydunetim 512 k olduğu için ve dışarıdan 2 mb hız çektiğim ve günün her saati açık olduğu için onu kullanmak daha cazip geliyor.
Uydunetimide iptal ettirmedim olurda sahibi iptal ettirir falan netsiz kalmayayım diye 3 aydır öyle duruyor.
Netbook'u ablam kullanıyor o da wireless den benim bağlantı kurduğum kulanıcıya bağlanıyor fakat netbook devamlı yer değiştirdiği için haliyle çekim gücü zayıf kalıyor ve devamlı kopma yaşıyor ve bir çok odadada çekmiyor.
Şimdi benim yapmak istediğim şey uydunete madem aylık abonelik ücreti veriyorum en azından routerle oradaki bağlantıyı netbooka vereyim uyduneti ablam kullansın bende bilgisayarımdan dışardan kablosuz bağlantı kurmaya devam ediyim :)
İşte kafamı karıştıran nokta bu.
Bunu nasıl yapacağım ?
Usb wireless ile bağlı olduğum zaman ağ bağlantılarımdan uydunet modemimi devre dışı bırak diyorum yoksa çakışıyorlar.
ben bilgisayarımda netbook için uydunet modemi ve routeri aktif tutarken aynı anda usb wirelessimden nasıl kablosuz bağlantı sağlayacağım bilgisayarımda aynı anda iki internet açamamki ?
Merak ettiğim şey uydunet modemimi çakışmaması için ağ bağlantılarından devre dışı etsem bile modem ve router fişi takılı olduğu sürece netbookum modemimi algılayıp bağlantı kurabilecekmi ?
Yoksa uyduneti netbooka gösterebilmem için bilgisayarımdada uydunetden bağlantı kurmak zorundamıyım ?
Biraz karışık oldu kusura bakmayın bu router işlerine yabancıyım umarım derdimi anlatabilmişidir.
B
15 yıl
Netbook Alacağım Ama 3 Marka Arasında Kaldım Yardım Lütfen.
Samsung NC10
http://www.exa.com.tr/samsung/netbook/samsung_nc10jd03tr-487-9767.html

DELL Inspiron Mini 1011WP
http://www.exa.com.tr/dell/netbook/dell_inspiron-487-9824.html

LENOVO S10-2
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031066&CS_Category=_SBSHAD_63_1307_439_1&CS_Catalog=_bilgisayar&T_Category=_NOTEBOOK63#

Bu 3 ürün arasında kaldım arkadaşlar
bu arada oradaki fiyatlara bakmayın sadece örnek olarak attım.
Dell marka olanın forumda çok fazla kullanıcısı yok biliyorum ama kullananlarda öve öve bitirememiş dell'e karşı daha sıcağım bana daha çok güven veriyor ve daha kaliteli geliyor nedense.
Samsung ve lenovo'nun fazlaca bir kullanıcısı var hal böyle olunca o'da kafamı karıştırıyor ama samsung hakkında forumdada bazı üyeler sinyal sorunu yaşadıklarını sıklıkla bağlantının koptuğunu belirtmişler bu kafamı karışıtırdı.
Bu 3 model üzerinde durma nedenim pembe renkli netbooklar olması ve (ablama hediye olarak alacağım)
Makinada sadece internete girilecek brrip , dvdrip film falan belki aralarda izlenir o kadar
benim için önemli olan kesinlikle ve kesinlikle kablosuz ağlara bağlanırken iyi sinyal çekmesi ve kopma sorununun nadir olarak yaşanmasıı.
Geçen hafta arkadaşım casper notebook'unu getirmişti wireless'ten kablosuz ağlara bağlandık benim odada 2 sinyal çekiyor ama diğer tüm odalarda ağları görsede bağlanmıyor ,bağlanıncada hemen düşüyor.
Böyle bir sorun yaşamak istemiyorum açıkcası birde tabiki şarj süresinin mümkün olduğunca uzun olup ısınma sorununun bulunmamasıda benim için önemli.
bu söylediklerim doğrultusunda bana öneride bulunursanız çok memnun olurum bugün yarın hemen alacağım ürünü.
Başka model önerisi istemiyorum çünkü pembe netbook almakta kararlıyım sadece bu 3'ü arasında tercihlerime göre en makul olanını öğrenmek istiyorum.
muhtemelen herkes kendi ürününü tavsiye edecektir ama objektif olarak bu 3 ürün arasında kalsaydınız bu beklentiler doğrultusunda hangisini tercih ederdiniz acaba ?
Yardımlarınızı bekliyorum
B
15 yıl
Netbook Alacağım Ama 3 Marka Arasında Kaldım Yardım Lütfen.
SAMSUNG NC10
http://www.exa.com.tr/samsung/netbook/samsung_nc10jd03tr-487-9767.html

DELL Inspiron Mini 1011WP
http://www.exa.com.tr/dell/netbook/dell_inspiron-487-9824.html

LENOVO S10-2
http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031066&CS_Category=_SBSHAD_63_1307_439_1&CS_Catalog=_bilgisayar&T_Category=_NOTEBOOK63#

Bu 3 ürün arasında kaldım arkadaşlar
bu arada oradaki fiyatlara bakmayın sadece örnek olarak attım.
Dell marka olanın forumda çok fazla kullanıcısı yok biliyorum ama kullananlarda öve öve bitirememiş dell'e karşı daha sıcağım bana daha çok güven veriyor ve daha kaliteli geliyor nedense.
Samsung ve lenovo'nun fazlaca bir kullanıcısı var hal böyle olunca o'da kafamı karıştırıyor ama samsung hakkında forumdada bazı üyeler sinyal sorunu yaşadıklarını sıklıkla bağlantının koptuğunu belirtmişler bu kafamı karışıtırdı.
Bu 3 model üzerinde durma nedenim pembe renkli netbooklar olması ve (ablama hediye olarak alacağım)
Makinada sadece internete girilecek brrip , dvdrip film falan belki aralarda izlenir o kadar
benim için önemli olan kesinlikle ve kesinlikle kablosuz ağlara bağlanırken iyi sinyal çekmesi ve kopma sorununun nadir olarak yaşanmasıı.
Geçen hafta arkadaşım casper notebook'unu getirmişti wireless'ten kablosuz ağlara bağlandık benim odada 2 sinyal çekiyor ama diğer tüm odalarda ağları görsede bağlanmıyor ,bağlanıncada hemen düşüyor.
Böyle bir sorun yaşamak istemiyorum açıkcası birde tabiki şarj süresinin mümkün olduğunca uzun olup ısınma sorununun bulunmamasıda benim için önemli.
bu söylediklerim doğrultusunda bana öneride bulunursanız çok memnun olurum bugün yarın hemen alacağım ürünü.
Başka model önerisi istemiyorum çünkü pembe netbook almakta kararlıyım sadece bu 3'ü arasında tercihlerime göre en makul olanını öğrenmek istiyorum.
muhtemelen herkes kendi ürününü tavsiye edecektir ama objektif olarak bu 3 ürün arasında kalsaydınız bu beklentiler doğrultusunda hangisini tercih ederdiniz acaba ?
Yardımlarınızı bekliyorum
B
15 yıl
Uydunetim Çıldırdı... Geceden Beri 30 Mbps Hız Görüyorum Netimse Sadece 512 Kbps !!!
Şaka yaptığımı yada kafa bulduğumu düşünmeyin gece saat 4'den beri saniyede 4 MB ile download yapıyorum 200 mb'lik bir dosyanın inmesi 1 dakika sürmüyor işte kanıtı.
http://img205.imageshack.us/i/84127174.png/

Speed Test Sonuçları

http://www.speedtest.net/result/634000324.png

Anlık bir olaydır düzelir dedim ama 6 saatir bu hızdayım 4 saatde rapid'den 30 gb dosya indirdim ve 512 k kullanıcısıyım yani normaldeki download hızım saniyede 60 kbps
Uydunet en yüksek hız 20 mbps biliyorum speed testde hızımı şuan 31 mbps görüyor nasıl iş bu
şimdiye kadar böyle birşeyle karşılaşan oldumu ?
bayram diye 2-3 günlük böyle bir kıyakmı geçtiler acaba ?
eğer düzelmezse tel açıp durumu belirtsemmi başım falan ağrımasın sonra ?
B
15 yıl
Yabancı Sitelere Girişde Bir Sorunmu Var ?
Arkadaşlar yasaklı yabancı sitelere dns değiştirip rahatlıkla girebiliyordum fakat son 1 haftadır girdiğim bazı adult içerikli siteler hiç bir şekilde açmıyor mozillada şu hatayı veriyor.

Bağlantı kesildi

Sayfa yüklenirken sunucuyla bağlantı kesildi.

Bağlantı sırasında ağ iletişimi kesintiye uğradı. Lütfen yeniden deneyin.


Explorer de ise : Sayfa görüntülenemiyor
Aradığınız sayfa şu an kullanılamıyor. Web sitesi teknik sorunlar yaşıyor olabilir ya da tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir hatası veriyor.


4.2.2.1 i de denedim 208 olanıda diğer alternatiflerede baktım ama hep aynı dns artık işe yaramıyor.
Ktunnel tarzı sitelerle giriş yapabiliyorum fakat ben şifreyle giriş yapıp videoları indirdiğim için ktunnel ve o tarz sitelerle login olsamda videoların download linklerine ulaşamıyorum
bahsetiğim siteler :
incrediblepass
vidz.com

şifreyi kullandığım ve tespit olduğum için ban yemiş olabilirmiyim acaba eğer öyleyse bunu nasıl kaldırabilirim ip'mi de değiştiriyorum ama o da kar etmedi bu sorunu çözmek için hangi yöntemi kullanmam gerekiyor acaba yardımcı olabilirmisiniz ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.