H

Onbaşı
11 Ağustos 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
7 yıl
ACİLLL
arkadaşlar merhaba acil yardımcı olursanız sevinirim


Ben 3 ekimde zenfone 6 cihazimi teknik servise gonderdim ve buna karşılık 27 ekimde bana 0 kapali kutu cihaz gönderildi. Cihazi islerimin yoğunluğundan dolayı dün akşam açabildim. Cihazi açtığımda ilk kurulumu yaptım cihazin menüsüne girdigimde olmamasi gereken 3.parti yazilimlar (cia-uninstall tarzı programlar) gordum normal olduğunu düşünerek hesabıma giriş yaptım ve playden uygulama güncellemelerini yaptım. Cihazı yeniden başlattım. Ancak açıldığında birsürü hata mesajı almaya başladım. Eski sürümden kaynaklandığını düşünerek cihazı android 5 sürümüne yukseltme işlemini gerçekleştirdim cihaz kendini kapadi yeniden acildi ancak başlangıçtaki asus yazisinda kaldi. Cihaz suan şarj alıyor ancak hiçbir sekilde açılmıyor. bu durumda ne yapmam lazım
H
8 yıl
CHUWİ Hİ12 TABLET BİLGİSAYAR
Herkese merhabalar. Öncelikle ilk defa böyle bir konu oluşturuyorum ve muhtemelen eksikliklerim olacaktır. Bu nedenle sizden özür diliyor ve gördüğünüz eksiklikleri bana bildirmenizi rica ediyorum.

Konumuza dönecek olursak ben uzun süredir çeşitli markaların laptoplarını kullanmaktaydım. Ancak hem boyutları hem de ağırlığı nedeniyle yanımda taşımak benim için eziyet anlamına geliyordu. Bu nedenle ilk önce ultrabook araştırmaya başladım. Orta seviye bir ultrabook fiyatı benim bütçemi oldukça aşmaktaydı. Surface tarzı bir tablet bilgisayar arayışına girdim. Bu tarz cihazların Türkiye fiyatları hepinizce malumdur bundan dolayı biraz araştırmaya koyuldum ve forumdaki birçok arkadaş gibi yurtdışı sitelere yöneldim. Birkaç ürünü gözüme kestirdim ve bunların üzerinde yoğunlaşmaya başladım. Bu sürecin sonunda ise size şuan tanıtımını yapmaya çalıştığım Chuwi Hi12 tablette karar kıldım. Ürün birçok çin menşeili sitede 230-280$ bandında değişmekteydi. Banggood sitesinden 633 tl karşılığında 23 haziranda sipariş verdim. Bonusway adlı site üzerinden bu alışverişi gerçekleştirdiğim için ürünün bana maliyeti 600tl oldu. Normal şartlarda fiyatından dolayı gümrüğe takılıyordu ancak üzerine 70$ yazdırdım ve hiçbir sorun olmadan kapıma kadar geldi cihaz. Ürünün özelliklerini aşağıda belirttim. Kullandığım süre zarfında cihazdan oldukça memnunum yabancı forumlarda 11.000 mah bataryası olduğundan bahsediliyor ama benim indirdiğim uygulamada şuan bataryası 9517 olarak gözüküyor ancak bu zaman zaman değişiyor. Cihazla alakalı türkçe hiçbir bilgi yok neredeyse bu nedenle hep yabancı forumlardan ve youtube daki incelemelerden yararlandım. cihazda orjinal Win 10 ve android 5.1 bulunuyor cihaz açıldığında size seçenek sunuyor ve istediğiniz sistemi seçebiliyorsunuz. Ben genelde Windowsu kullandım ve bana şimdilik bir sorun çıkarmadı. Youtube da videolarına göz atarsanız oyun oynayan kullanıcıları görürsünüz. Ben de ufak çaplı oyunlar denedim ve onları da sorunsuz çalıştırdı. Birazda cihazın tasarımına değinecek olursam Cihazın ekran haricindeki tüm bölgeleri metalden oluşuyor ve bu insana çok güzel bir tutma hissi veriyor. Cihazın üzerinde micro hdmı, bir usb 2 bir usb 3 girişi, micro usb girişi, micro sd kart girişi ve 3.5mm kulaklık girişi mevcut. Aşağıda hem sitelerden derlediğim hem de kendi cihazımın resimlerini paylaşacağım. Başta da belirttiğim gibi lütfen eksiklik görürseniz belirtin ben de tekrardan düzenleme yapayım.


ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

Marka: CHUWI
Tip: Tablet PC
CPU Markası: Intel
CPU: Cherry Trail Z8300
GPU: Intel HD Graphic(Gen8)
Core: 1.44GHz, Quad Core
Optional Version: Windows 10, Windows 10 + Android 5.1


DBepolama
RAM: 4GB
Hafıza: 64GB
Arttırılabilir Hafıza: 128 gb'ta kadar micro sd kart desteği


Desteklenen Ağlar: External 3G,WiFi
WIFI: 802.11b/g/n wireless internet
Bluetooth: Var

Ekran
Ekran Tipi: Capacitive (10-Point),IPS
Ekran Boyutu: 12 inch
Ekran Çözünürlüğü: 2160 x 1440

Kamera
Kamera tipi: Çift Kamera (Ön ve Arka)
Arka Camera: 5.0MP
Ön Kamera: 2.0MP

Bağlanabilirlik
Micro Sd Kart Girişi: Var
Micro USB Girişi: Var
USB Girişi: Yes (USB 2.0 ve USB 3.0 olmak üzere 2 adet)
Micro HDMI: Var
3.5mm Kulaklık Girişi: Var


Medya Formatları
Resim format: BMP,GIF,JPEG,JPG,PNG
Müzik format: AAC,ACC,AMR,FLAC,M4A,MP3,OGG,WAV
Video format: 3GP,AVI,M4V,MKV,MP4,MPEG4,WEBM
3D Oyun: Destekliyor

Dil
Win 10: Fabrika çıkışında cihazda sadece çince ve ingilizce mevcut. Daha sonra internetten istediğiniz dil paketini indirerek kurabilirsiniz.
Android: Herhangi bir dil sorunu yok ayarlardan istediğiniz dili seçebilirsiniz.

Boyutları
Ürün Boyutu: 29.67 x 20.28 x 0.89 cm / 11.68 x 7.98 x 0.35 inches
Kutu Boyutu: 38.00 x 23.50 x 3.50 cm / 14.96 x 9.25 x 1.38 inches
Ürün Ağırlığı: 0.852 kg
Paket Ağırlığı: 1.520 kg

Kutu İçeriği
Tablet PC: 1
Charger: 1
USB kablosu: 1




Tekrardan merhabalar tablet için klavye siparişi vermiştim ancak hasarlı geldiği için yenisini yolladılar ve o da bugün elime geçti. Chuwi firmasının bu tablet için çıkarttığı klavye tam bir fiyaskoydu. Hem tasarım açısından he de kullanılabilirlik açısından gerçekten kötüydü. Ben de bu nedenle klavye siparişi vermemiştim. Ancak Chuwi müşteri yorumlarını dikkate alarak yeni bir klavye tasarladı ve piyasaya sürdü. Yeni klavye gerçekten çok güzel tasarlanmış hem tuşları hem mouse pad i gayet kullanışlı. Ayrıca ilk versiyonda kullanılan plastik kasa bunda terkedilerek tamamen alüminyum kullanılmış ve bu da gayet şık duruyor. Tablet klavyeye yerleştirilip kapatıldığında ise ekranın zarar görmemesi için dört köşeye de kauçuk yerleştirilmiş. Tabletin klavyeyle birlikte kalınlığı ön kısımda 1 cm, arka kısımlarda ise 2 cm civarı. Arka kısmın daha kalın olmasının en büyük nedeni klavye üzerinde bulunan iki adet usb girişi. Bu girişler de usb sıkıntısı çekmememiz için gayet güzel olmuş. Klavyeyle ilgili görselleri paylaşıyorum gelen yorumlar üzerine istenirse video da çekebilirim.

H
8 yıl
Chuwi hi12 ?????
Merhaba arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım tam bilmiyorum yanlışsa özür dilerim ben bu tableti almayı düşünüyorum forumda kullanan gören bilen var mı acaba???
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.