T

Er
11 Temmuz 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
9 yıl
Video Montajı İçin Boş Videolar Nereden Bulurum
Merhaba, bende gerekli montaj programları var ve bunları çok iyi kullanabiliyorum mesela Adobe After Effects. Şimdi bir video çekeceğim ve kendimi şehrin ortasında biriyle konuşurken göstermek istiyorum hemen gidiyorum odama yeşil ince bezi indiriyorum videoyu çekiyorum kendimi orada, sonra kendimi oradan ayırmaya kadar geliyorum. İşte sorun burada başlıyor kendimi yapıştıracağım boş şehir görünümlü (sadece bu değil hiçbir mekan) bulamıyorum. GREEN BOX VİDEO mesela burada 2. dakika 5. saniyeye bakın orada yeşil bez (greenbox) göstermeden önceki şehir videosunu nereden öyle bulabilirim? Filmlerde kullanılan videolar lazım editlenmeden önceki normal hali.

Sanki orada çekim yapılmış gibi boş boş orada kamera konulmuş olacak öyle videolar nereden bulabilirim sonra o videoyu indirip kendimi o videolara ekleyeceğim. Yani "emty area for edit programs or greenbox" gibi bir torrent bulmak istiyorum orada mesela 45-50 tane video olacak şehir mekanı, sahil mekanı, orman mekanı falan işte öyle bir şey nasıl bulabilirim yardımcı olur musunuz ? Youtube kanalı yapıyoruzda birde site alan adı alıp 30 dakikalık dizi çekeceğiz her şey bu mekan sorunu yüzünden yarıda kaldı şimdi uçak yolculuğu videosu için mesela uçağa binmeyeceğiz herhalde GREENBOX VİDEO 2 bakın bu videonun 10. saniyelerini izleyin adam orada değil arkasında yeşil perde var kendini buraya yapıştırmış ama birisi uçağın boş koltuğunu böyle bir iş için daha önceden çekmiş boş koltuğu.

İşte böyle film için daha önceden hazırlanmış videolar gerek bulursanız şimdiden çok çok teşekkür ediyorum. Bulamasanızda hangi yolu izlemeliyim söylerseniz çok yardımcı olursunuz. İyi günler...
T
9 yıl
Yazılımla hack\u0027lemenin kavramı nasıldır?
Merhaba, ben son zamanlarda yazılım-programlama-web tasarım işlerine çok baktım ve kararımı ilerideki mesleki hayatımı bu yönde belirledim. Ancak kafama takılan birkaç soru işareti var. Günümüzde Hacker denilen kavramın yaptığı yöntem üzerideki metodu anlayamadım. Benim amacım çocuklar gibi herhangi bir sosyal medya hesabı şifresi vb. ele geçirmek değil sadece bu hackerlerin kullandığı sızma yöntemini merak ediyorum. Ben mesleğimi program yönünde ilerleteceğim ve bilmeye hakkım var :) Yani şimdi ben mesela 10 yıl bu işle ilgilensem programlama dillerinden birçoğunu profesyonel bir şekilde öğrensem yapacağım şey en fazla kaliteli bir program yazmak olur. Benim anlayamadığım çevrimiçi bir bilgiye sızmak için yapılan işlem nedir. Programlama dilleriyle çok güzel bir program yapsamda örneğin bakın kafadan sallama mesela şöyle bir açıklama istiyorum: Bildiğin programlama dilleriyle şu tarzda birşey yapacaksın, verinin bulunduğu ip adresindeki aygıtın yerini bilmemne uydusundan saptamak için bilmemne işlevinde kullanılan sitenin verisini kullanıp aygıtın yerini saptadıktan sonra ıp adresini bulup sızmak için bağlantıda kullanılan kodları yazarak aradaki bağlantıyı kullanarak verilere ulaşabilirsin. Gibi... Yani benim sorunum toplamayı bilmek 5+5 in kaç olduğunu bilmek ama sadece 5+5 i toplayabilmek işte herhangi bir problemde bunu kullanamamak gibi tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Yani filmlerde falan adamları görüyorum bilgisayardan çeşitli yazılımlarla yaklaşık 50-60 cümlelik şeylerle sistemdeki bilgilere erişiyor, şimdi diyeceksiniz git öğren işte o kodları diye ama sorun kodları öğrenmek değil, o kod ile yapman gereken işlem ne? Oradaki asıl amaç ne öncelik ne yani şöyle yapılmıyor elbet mesela C++'ı çok iyi bilsem. Şöyle birşey yoktur break=password şifreyi kır diyerek kırmıyor elbet herhangi bir metot kullanıyor, kafamdakileri tam olarak aktarabildimmi bilmiyorum ama umarım anlamıştırsınız.

Özet: Kod bilsek bunu kır=şifre çal=veriyi şeklinde kullanmıyoruz elbet, bildiğimiz kodları nerden nasıl bir yönlendirme ile nasıl bir şekilde öğreniyoruz kendi bilgisayarımıza aktarıyoruz.

Sanırım anlamadınız ama ben yinede şansımı deniyeyim :)

(NOT: Dalga geçmeyin 10 yıl programcılık yapmayı seçseniz sadece bir şirkette program yazmayı değil sizde elbet bir yere sızmayı istersiniz ben sadece bunun mantığını anlamadım :) )
T
9 yıl
Yazılım Öğrensem Unutur muyum ?
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda uğraşmak istediğim bir konu var ve amacım hacker hevesliği değil :D Sadece farklı yazılım dilleri öğrenmek istiyorum ilerki mesleki hayatım da bana yardımcı olacaktır. Sadece ben şimdiden yazılım öğrenmeye başlasam unutur muyum bu çok kafamı karıştırıyor. Yaşım şuan 16, son 3 senedir ders not ortalaması 90+ geliyor hep. Yapabilme kapasitem var lakin işte korkuyorum bu kadar öğrenirim 1-2 yıl sonra aksaklık yaşarım vb. Mesela ben şu dilleri 2-3 yıl boyunca çalışsam;

C++
Html 5
Lisp
Perl
Phyton
Basic
Java

Gayret edeceklerim:

C++
Html 5
Java

En çok bunlara eğilim göstereceğim (en az 2-3 yıl boyunca)

Şimdi asıl konuya gelelim. Hafızam oldukça güçlüdür ama ben 5 sene önceki matematik konusunu hatırlayamam soruları çıksa kolay bile olsa yöntemleri aklıma gelmez çünkü aradan 5 yıl geçmiş :) Bunda da böyle bir sıkıntı olur mu arkadaşlar öğrenipte bu sıkıntıyı çeken var mı mesela ben 2-3 programlama dili biliyorum birkaç yıldır ama şu dili unutuyorum vb. diyen var mı arkadaşlar ? Yada bir yöntem verebilecek var mı mesela günde ben uzun zamandır yarım saat küçük işlerde falan bu dilleri kullanarak uzun zamandır hala hatırlayabiliyorum gibi bir önerisi olan var mı? Bu soruların cevabını yazarsanız sevinirim :)
T
9 yıl
Kafayı yiyecem lütfen yardım Flash Bellek!
Arkadaşlar lütfen çok acil ama 1 saattir zaman harcadım bulamadım. Flash belleği okuldaki tahtaya taktım virüs vardı biliyordum ama eve gidince taratırım dedim eve gittim birşey yoktu 1 kere daha kullanayım dedim filim attım ardından tekrar bilgisayara taktığımda 1-2 gün sonra flash bellek 8gb ama 2gb si dolu görünüyordu içi de boş görünüyordu bende biçimlendir dedim sağ tıklayıp. Sonra artık gb çubuğu da çıkmadı mavi olan altında mesela %20 si dolu olduğunu gösteren çubukta gitti sadece disk resmi var, içine giriyorum birşey kopyalayınca kopyaladığınız dosya (örneğin masaüstünden kopyalıyorsam) artık o konumda değil diyor kopyalanmıyor hiç birşey, tekrar biçimlendirmek istiyorum ama sağ tıklayıp biçimlendire basınca hiçbirşey olmuyor. Eset ile taradım, 0 virüs buldu, Usb disk security ile taradım disk bulunamadı diyor. :/ Ne yapabilirim lütfen yardım!
T
9 yıl
OYUN YAPMAK İSTEYENLER BURAYA (CAYLAK ORTAK ARANIYOR)
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi ortak arıyorum ama çaylak olsa da olur :) Ben de bu işte yeni sayılırım ama birkaç program kullanmışlığım ve birşeyler yapmışlığım var. İlk önce pivot çizgifilm programıyla başladım. Sonra cry engine ve autodesk 3d max ve autodesk maya, bunların öncesinde belirtmek isterim, çok güzel photoshop kullanırım. Şimdi konumuza gelelim. Ben ortalama 1 ay emekle olacak bir oyun yapmayı planlıyorum. (Yorumların altına göz korkutacak yok o iş öyle olmaz 50 kişilik kadro gerek falan yazmayın, daha önce cry engine ile güzel bir oyun yaptım, autodesk programlarından çizimi yaptım cryengine'e attım sonra işte mini bir şehir yarattım ve bir görev yaptım. Silahlar zaten programın mağazasında mevcut. 2 kişi ile yapmak daha kolay olacaktır. :D ) Benim aradığım, photoshopu en azından 3-5 kere eline almış, birkaç oyun programı indirip denemeler yapmış çok profesyonel olmasada bilgisayar üzerinde studio programı kullanmış olması yeterli. Yaşı şu rakam arasında olmalıdır: 14-25 . İletişimi önce facebook üzerinden sağlayacağız sonradan hamachi gibi programlarla daha da iyi bir iletişim kurabiliriz pc her açıldığında birbirimizi görürüz vb. İlgilenenler bu konuda meraklı olanlar yorum, bana mesaj falan atsın bir şekilde irtibata geçsin ama lütfen gelecek kişi 2 gün sonra sıkılmayacak biri olsun, en az 10-15 gün dayanacak azimli olacak. Yapacağı iş çok zor olmayacak, vereceğim 1-2 kanal var ortalama 10 dakikalık 20 adet video çoğunu izleyerek cry engine, autodesk 3d max kullanmayı bilecek az çok. Ben mesela bir masa yapmak istiyorum yarısını ben yapacam yarısını o sonra birbirimize dosyaları atıp birleştirecez vb. Birde şuna dikkat edelim pc özellikleri en az 1.90Ghz hız 4GB ram 250GB boş alan (okadarını kullanmayacazda kalitesini öğrenmek için :D ) Ekran kartıda 1 GB olsa yeterli ama 2 Gb daha iyi olur. Benim pc özellikler 4GB ekran kartı 8gb ram 1TB hafıza 2.30GHZ hız. Özet olarak bilgisayardan hafif anlayan hevesli adam aranır :D Lider çırak olayı olmayacak ortak olacağız. Reklam işi benden olacak, oyunun sitesini açarım heryerde paylaşırım vb. acele edin 3/1 şuan en fazla 2 kişi alacağım, maximum 3 kişi olacağız. İyi günler... İlerleyen zamanlarda, reklam için video ile alakalı kişiler falan da alacağım :) İrtibat için yoruma facebook ad soyat ve resminizi bir-iki kelime ile açıklarsanız ben sizi bulurum. (Not: yaşım 15 ama küçümsemeyin, biraz benimle zaman geçirince ne kadar iyi işler başardığımızı göreceksiniz :D )
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.