B

Çavuş
03 Temmuz 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
23 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
9 yıl
S4 Lollipop Güncelleme Sorun
S4'e Gelen yazılım günceleştirmesini yükledim sorunsuz , fakat Wifi açamıyorum. Yardımcı olucak arkadaşlar varsa

< Resime gitmek için tıklayın >

Bunu demekte.
B
9 yıl
Açık Devre Sıvı Soğutma Ne işe yarar ? Nerden alınız ?
Merhaba donanımhaber üyeleri , sıvı soğutma ne işe yarar ?

Başlangıçta bu soruyu cevaplıyalım.Sıvı soğutma , fanlı sisteme göre 5-6 Kat daha fazla güçte soğutma sağlar.En çok ısınan 2 temel parçamız olan.CPU ve GPU bir zamandan sonra kasılmalar başlar ve bu kasılmalar sonucunda bilgisayarınız %80 ihtimallede yanar.Bunu önlemek için 1-2 yıl'dan beri Türkiye'de yaygınlaşan açık devre sıvı soğutma artık türkiye de satışa çıktı.Maxsimum göreceğimiz sıvı soğutmanın değeri 70 C olacağının görüşündeyim.Overclock yapan bir çok kişi bu forumda mevcut.Overclock yapmak içinde sağlam bir soğutma sistemine ihtiyaç duyuluyor.Tam bu sırada işin içine sıvı soğutma giriyor.Bildiğiniz dünya çapında kendini kanıtlamış Bitspower - EK WB - Barrow markaları mevcut bu markalar artık türkiyede'de satışta.bölüm sonunda nerden satın alabileceğinizi size link olarak paylaşım yapabilirm.

Fanlı sisteme göre OC ne kadar fark eder diye bir soru soracağınızdan ben hemen cevaplıyayım ?

Fanlı sistemde i5 4690K 3.5 GHz Maximim 4.1 GHz zorlarsınız.Dahada zorlanır fakat çıkarılan hızaşırtma bir zamandan sonra ısıya dönüşeceği için dereceleriniz 70-80 derecelere kadar oluşabilir.Büyük özel fanlar alarakta artık bunun çözümü var gibi geliyor size fakat bence yok.Çünki 70 C oynayan üyelermiz vardır bu sıcaklığa iyider ama CPU Ömrünü azalmış olursunuz.Bu yüzden açık devre sıvı soğutma ile 3.5 GHZ / 4.5 GHz Stabil CPU sabitleniyor. Bu oran 4.7'ye kadar'da çıkabiliyor.GPU aşırı derecede farklılıklar ortaya çıkıyor Twin-forze sistemi yani çift fanlı ekran kartları hata 3 fanlı ekran kartlarıda mevcut OC tutkunları için bu fanlar bir işe yaramaz ama sıvı soğutma sistemiyle soğutulan bir ekran kartının 300-400 Mhz daha hızlı çalışabilir.Toplam sonuçları elde edersek verdiğim 300-400 MHz tahminidir bundan daha fazla çıkacaktır.

Toplam kazanılan performans yüzdesi %20 olacaktır.Bu Fanlı sistem ile karşılaştırıcak olursak veya base yani başlangıç performanslarına bakıcak olursak bu yüksek bir artış demektir.

Türkiyede Gamex Oyun fuarında Lansman yapan Conn Computer markası.Türkiye de ilk defa seri üretim sıvı soğutma sistemi satışı yapıyor.Amaç sıvı soğutmayı türkiye de kullanılması.İsteyen üyelerde sadece sıvı soğutma ekipmanlarınıda alabilir.Yurt dışından gelicek diye bekleyeceğinize artık Türkiye Distribitöründen 2-3 Güne elinizde olacaktır.



Sorularınızı yorum halinde atarsınız cevaplamaya da çalışırım.Herkese iyi günler dilerim.
B
9 yıl
Masa Bilgisayar
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Sıvı soğutma olduğu için X99 Sistemde hız aşırtma ile %25 oranında hız aşırtmada stabilite sağlanabilir diye düşünüyorum ?


Masa bilgisayar yapılıyor , bakalım performans sonuçları ne olacak :) #Conncomputer
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.