D

Yüzbaşı
22 Haziran 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
6 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
9 yıl
Hukukun Tm2\u0027den Tm3\u0027e Geçmesi ve Sıralamalar
Arkadaşlar, istediğimiz kadar yorum yapalım sonunda çaresiz bir şekilde geçen senenin Tm2 sıralamalarına bakarak tercih yapacağız. Ama şöyle de bir durum olduğunu düşünüyorum: Tm1 ve Tm2'de sayısalın ağırlığı malum. Yani sayısalcılar içinden bazısı şov için, bazısı da "hangisi tutarsa artık" diyerek edebiyat sınavına girenler oluyor ve yüksek mat-geo netlerinin de etkisiyle iyi sıralamalar elde edebiliyorlar.

Tm1 ve Tm2 sıralamalarının düşük olma sebebi eşit ağırlıktan tercih yapmayan sayısalcılardır bence. Tm3'te ise edebiyatın ağırlığı artırıldığı için sıralamalarda eşit ağırlıkçıların ağırlığını koyduğunu düşünüyorum. Atıyorum, Tm1'de ilk 10 binde (sayısaldan tercih yapacak) 2 bin sayısal var ise (bence) Tm3'te bin kişi vardır. Atıyoruz tabi, fakat böyle bi'şeyler olabilir.

Sonuç olarak İstanbul hukuk 10k'dan 7k'ya, Ankara hukuk 7k'dan 5k'ya düşerse şok olunmaması gerekir. Yine 20k'dan 15k'ya düşüş olursa açık söyleyeyim şaşırmam.

Tabi yine de tercihlerimizi geçen senenin Tm2 sıralamalarına göre yapacağız. Bakalım nolcek.
D
9 yıl
Tıp mı? Hukuk mu? Mühendislik mi? [Riskli, +18]
"Tıp olmazsa mühendislik", "Hukuk olmazsa mühendislik" gibi yazılar var. Arkadaş, mühendis demek canavar demektir. Üretim, iletişim araçlarını bu adamlar tasarlar. Bina dikerler, elektronik cihazlar tasarlarlar, yazılımcıdırlar, üretirler, fark yaratırlar. Hangi üniversiteyi bitirirlerse bitirsinler, aldıkları eğitimden midir nedir hepsi de zehir gibidir la bunların.
Tm'ciyim ama bizim sülale hep mühendis. Cumhuriyet'ten de İzmit'ten de Boğaziçi'den de, Odtü'den de mühendis var. Hiçbiri de işsiz değil.

" Tıp olmazsa işsizsin" neyin kafası la. Mühendislerin işsiz kaldığı bir yerde üretim yoktur, hazırcıdılar, yiyicidirler. Mühendis la, boru mu? Yaz arkadaş mühendisliği, üret, tasarla, patent al, Avrupa'ya Amerika'ya git master yap. Tıp da iyi, sağlık, tamam. "Aç poponu bakim neyin varmış" güzel. Güzel de arkadaş mühendis dediğin adam tarihin akışını değiştirir la

Ben de Tm'de 800 küsürüncü oldum. Mf1, Mf4 filan 12.000'le 15.000 arası. Hukuk olmazsa tıp, olmazsa mühendislik o da olmazsa kanatlı eşek yetiştiriciliği okuycam. Evet, bildiğin kaşar oldum, boncuk dağıtıyorum bölümlere

(not: Forumda mimarlık, elektronik, bilg., makine müh. tercih edecek kızlara sesleniyorum. Ben hep sizi savundum mesajlarıma da bakabilirsiniz. Ösel mesaşlarını beqliyorums. Kıps )
D
9 yıl
Hayrına Yerleştirme Yardımı Yapılır
Sıralamanızı, hayalinizdeki bölümü yazın. Dipolar abiniz size bi' güzellik yapacak yine. Akıt gelsin

(not: Düşündüm taşındım. Bazı arkadaşlar sadece puanlarını yazıp tercih önermemi de istemiş. Ben böyle bir sorumluluk alıp vicdan azabından geberebilecek biri değilim.
Arkadaşları, yapılarını, özelliklerini, şeylerini bilmem etmem, kendi kafama göre bir şeyler söylerim, tutarlar beni ciddiye alırlar sonra mutsuz olurlar. yok arkadaş, kafamı tokatlar intihar ederim.

İşte bu sebeple siz aranızda takılın ben bi'şey söylemem Ahan da sustum. sonkiüçdört tıp. )
D
9 yıl
Sonuçlar Açıklandı... Koş [30 Haz. 22.07]
Zaten hep yanlış zamanda, yanlış yerde oluyorum
D
9 yıl
Tm3 - 800 küsür / Bilkent Hukuk çok önemli
Arkadaşlar tam sınırdayım. Bilkent burslu hukuk 255'ten almış benim sıralamam 800 küsür. 600 kişi tercih etmezse Bilkent'teyim.
Amcamın kayınçosunun oğlu Bilkent'te okuyor ve fakültenin çok kalitesiz olduğunu söyledi. Kaliteli hocalar hep Kırıkkale Hukuk'taymış. Bi' de okul kokuyormuş. Şok oldum ben de duyunca.
Arkadaşlar fakülte tezek kokuyormuş.
Lütfen yayalım.
D
9 yıl
Zenginler İçin Tercih Rehberi
Öncelikle melaba. Ben de inşallah Bilkent'ten burslu bir bölüm kazanıp aranıza karışacam. Babam da hediye olarak güneş gözlüğü alacak bana. Neyse, bakın Ankara'nın doğusunu tercih etmeyin çünkim fakir çok oralarda.
Atılım, Kültür, Aydın, Koç, Sabancı yazın. Devlet okullarını da yazmayın. Zaten devlet okullarında çay 50 kuruş. Ben de Bilkent yazcam, evden yumurtalı dürüm getircem, öğle yemeğinde Le-Cola'ya yerim.

Bıktım fakirlerden, artık ben de kahvaltıda çikolata yiyen insanlarla okumak istiyorum.
D
9 yıl
Niye Herkes Tıp İstiyor
Ciddi soruyorum. Sayısalcıların %99'u rabbül alemin sanki alınlarına Tıp Fakültesi yazmış gibi davranıyor. 2 yaşımdan beri doktor olmak istiyorum, diyenler bile var. Çok hilginç
D
9 yıl
Forumdaki İnsanlardan Uzak Durun
Size bir hipopotam tavsiyesi.
D
9 yıl
Fakirler İçin Tercih Rehberi
Sıralaması 40k ile 150k arası olan(olacak olan) fakirlere yardımcı olabilmek için bu konuyu açmaya karar verdim.
Öncelikle Antalya, İzmir, Ankara gibi illeri tercih etmeyin. Çünkü hep televizyondan izlediğiniz hayatlara canlı canlı şahit olup da yaşayamayacağınız için, içinizde hep bir nefret, hep bir ukte olarak kalacak yapamadıklarınız. Bu yüzden Sivas, Erzurum, Elazığ hattından ayrılmayın.

Tekniker olun, öğretmen olun, çevre mühendisi, iktisatçı olun lakin içmimar olmayın.

Yazın Yozgat üniversitesini ve mutlu olun. Rahat rahat, çekinmeden arabesk Rap de dinleyebilirsiniz;

"Burası Yozgat, Sorgun yow yow
Babam bizi açlıktan demir levyeyle döverdi, ama biz hep gülerdik,
çünküm biz acılar içinde yaşadık sosyete kızı yow yow"
D
9 yıl
Gothic Sıralama Tahmini
Netlerini yaz ve sadece tahmin bekle.

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.