C

Binbaşı
21 Haziran 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
8 yıl
İstanbul Avrupa yakasında boks salonu arıyorum
önereceğiniz salon var mı yeni başlayacagım.boksör arkadaşlarımdan tavsiye bekliyorum.
C
8 yıl
Adam özetlemiş be
bakıyorsun öğretmenlere, atanan kendini bir daha geliştirmiyor, her sene sınav yapılıp kalitesi ölçülmesi gereken öğretmenler meb'e kapağı attığına seviniyor.

doktorlara bakıyorsun. kazanması büyük dert. kazandın tam 6 yıl imanını gevretiyorlar. sonra bu da yetmiyor tus'a giriyorsun. sonra ne ile karşılaşıyorsun? hasta yakınlarından doktor dayağı.

eczacılara bakıyorsun. bakkal gibi. hepsi hazır ilacı alıp satıyor. bir tanesi ilaç üretmiyor. bir prezervatif fabrikası bile yok türkiye'de. prezervatif bile ithal ediliyor.

mühendislere bakıyorsun. gece gündüz tekniker gibi çalıştırılıyorlar. işçiler bir hata yapıyor hemen bunun sorumlusu mühendis ilan ediliyor. özel sektörde çalıştırılanları asgari ücret üzerinden sigorta yaptırılıyor. bir projeye tehlikeli gördüğü için imza atmak istemeyen mühendis işten atılıyor. bir de bunların üstüne 2 yıl okuyan teknik öğretmenler mühendislik diploması alıyor.

fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih gibi bölümlerden mezun olanlar eğer şansları varsa dershanelerde öğretmenlik yapıyor. yoksa kpss için çalışıp duruyor.

işçilere bakıyorsun. 750 lira para veren herkes onlara istedikleri her işi yaptırıyor malesef. işçiyi işçi gibi değil köle gibi görüyor iş verenler. çoğu sigorta bile yaptırmıyor. sigorta yaptırırsa hadi bakalım cumartesi de çalış. pazar da çalış. bugün işler uzun sürdü gece vardiyasına da kal... insan gibi değil köle gibi davranıyorlar.

bakıyorsun özel sektöre her şey ithal ediliyor. örneğin bir tane telefon üretilmiyor ülkemizde. bir tane araba üretilmiyor. (bursa ve kocaeli'ndeki otomobil fabrikalarında montaj yapılıyor. beyin kısımları ithalatla geliyor) bir tane arama motoru bile yok mesela. rusya'nın yandex'i var, çin'in baidu'su var, abd'nin google'ı var ama bizim ülkede olsa nolur muhtemelen sansürden siteye de kurucusuna da dava açılır. (en iyi örnek ekşi sözlük olur sanırım buna da)

kendimize ait pardus adında bir tane işletim sistemi var sadece isim olarak var. interneti çok sık kullanmayanlar veya bilgisayarın yazılım kısmıyla ilgilenmeyenler pardus'un anlamını bile bilmiyor.

araplar benzin çıkarıp petrolü satarken bizim ülkede benzin çıkan yerlerin üstüne beton döküp kapatıyorlardı. ham petrolü işleyecek yerlerimiz bile kısıtlı.

örneğin en kaliteli altın madenlerinin ülkemizde olduğu söyleniyor fakat hiçbir altın madenini Türkler işletemiyor. bütün hepsini avusturalya, abd, kanada gibi şirketler çıkartıyor.

ülkemizde arkeolojik kazılar yapılıyor. kazıları almanyadan, ingiltereden gelen insanlar yapıyor. Türk arkeologları yanlarında stajyer olarak kullanıyorlar.

istanbul'da gemi tershaneleri var. bugün o tershaneler kapatılıp yerine AVM'ler açılıyor. boğaz özelleştiriliyor. otoyollar köprüler satışa çıkartılıyor.



Türkiye'de para kazanmak için iyi çalışmaya çok iyi bir ortalamaya ihtiyacın yok. eğer yurt dışına çıkmayacaksan odtü itü diplomasına bile gerek yok. çünkü eğer torpilin varsa twitter'dan bile belediye başkanlığı yaparsın. kedili videolar paylaşır, başka parti liderlerinin fotoğrafının altına üstüne kırmızı şerit içinde yazı yazarsın, kimse de sana nasıl milletvekilisin, sen nasıl belediye başkanısın demez. aksine en çok sevilen adam olursun.

malesef böyle bu ülke. sırtını dayayacağın insanlar varsa krallığını da ilan edersin bu memlekette özerkliğini de.



alıntıdır.
C
8 yıl
arkadaşlar bana ünlü otobiyografi kitapları önerirmisiniz
ufuk açan,farklı bakış açıları kazandıran. yabancı-türk önemli adamların
C
8 yıl
sene içinde kyk yurt değişikliği(istanbul içi yurt değişecek arkadaş arıyorum)
okulama 2.5saat uzaklıkta çıktı kyk yurdu.buraya kayıt yaptırsam,sene içinde 1hafta/1ay içinde okuluma yakın yurda geçme ihtimalim var mı arkadaşlar?

edit:arkadaşlar bana çıkan yurt Mahmut Celalettin Ökten Erkek Öğr. Yurdu Sancaktepe/İstanbul da.Okulum İtü nün Maçka Kampüsü.

okulu, bana çıkan yurda yakın olup;size çıkan yurtta, benım okuluma yakınsa iletişime geçelim arkadaşlar.
C
8 yıl
OKULUMA 2,5saat UZAKLIKTAKİ YURT ÇIKTI
kafalarına göre yerleştiriyolar heralde büyük ihtimalle benim okulumun yakınındaki yurtlarda da benım durumumda ögrenci vardır. adam akıllı iş yok ki ülkede
C
8 yıl
KYK yurtları ve kredisi hakkında
arkadaşlar bu yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor kesin bi tarih var mı?

bir de kredi başvuruları ne zaman başlıyor?
C
8 yıl
ÇOK BÜYÜK ŞİRKETLERDE ÇAYCI OLMAK
mesleğimle ilgili çok büyük bi şirkete(mezun olduktan sonra,çalışmak istediğim şirkete) okurken temizlikçi,çaycı falan olmak istiyorum,okul zamanı part time iş verirler mi? :D
C
8 yıl
AMERİKA\u0027YA YERLEŞMEK
nasıl yapcaz gençler ya, odtü de kimya mühendisliği okuyacagım.
C
8 yıl
bölüme giriş sırası okul yurtlarının çıkması için
bi avantaj sağlar mı? 5.girdim
C
8 yıl
WAT ve Merkezi yatay geçiş hakkında
Arkadaşlar bu yaz wat yapmak istiyorum ama ayrıca yatay geçişte yapmam gerekiyor odtü ye ve odtü ingilizce yeterlilik sınavı istiyor ve bunu ben amerikadayken istiyor.sınavın ertelenmesi gibi bi durum olamaz mı ya da daha erken girmek gibi bi durum? varsa bilgisi olan,yardımcı olursa sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.