R

Çavuş
12 Mayıs 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
76 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
R
7 yıl
AMD FX 8350 ile Hangi Kart Kombin Edilmelidir?
Merhabalar, iyi forumlar dilerim. Asus GTX 670 kartım çipset hatası verdikten sonra yeni kart arayışına girdim. Şuanlık aşağıdaki kartı almayı düşünüyorum. Siz değerli arkadaşlara da danışmak istedim. Farklı bir tavsiyesi olan varsa yorum olarak atmanızı rica ediyorum.


GÜNCELLEME: Saphhire markasının bu modeli daha çok övgü bulmuş, düşüncemi bu kart üzerinde yoğunlaştırdım.
https://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-rx570-pulse-gddr5-8gb-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html#genel-bakis

Sistem özelliklerim:

AMD FX 8350 4 GHz

Asus M5A99FX PRO

4x2 Gskill RipjawsX 1600MHz

750W Corsair PSU

Cooler Master Hyper 612s

Corsair Carbide 400R

120GB Corsair SSD 1 TB WD HDD

Sistemi 2013'te toplamıştım GTX 670 ile beraber. Hala PUBG vs oyunları sorunsuz oynuyordum ki her ekran kartının hazin sonu olan çipset problemi 670'i de bitirdi.
R
7 yıl
TP-LINK WR840N Router, Modem Olarak Kullanılabilir Mi?
Merhabalar, TP-LINK WR840N router sahibiyim. Router'da WAN girişi var ayrıca arayüzünde 'Network' kısmına tıkladığımda 'WAN Connection Type' 'PPPoE' olarak seçebiliyorum. Bu router'ı modem olarak kullanabilme imkanına sahip miyim? İnternette araştırdım ancak hiçbir bilgi bulamadım. Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
R
8 yıl
50 Tl\u0027ye Palit GT 9800 512mb alınır mı?
Merhaba arkadaşlar 50tlye bu kartı buldum ancak parasını hak eder mi sizce piyasada 100 200 arasi olarak satildigini gordum sizce 50 tl uygun mu bu karta
R
8 yıl
21 Yaşındaki Pentium II 350 MHz :)
Merhabalar arkadaşlar, temizlik ve düzenleme işlemleri için rahmetli dedemin evinin bodrumuna indik. 1997 yılında toplanmış rot ve balans işlerinde kullanılmış bir bilgisayar buldum. Bulduğumda haliyle toz ve pislik içindeydi temizliğini yaptım ancak kafamda çalışacağına dair ilginç bir düşünce vardı. Durumu gerçekten içler acısıydı kasadan çıkanları anlatmayayım :)

Temizlik işlemi bittikten sonra çalıştırmaya karar verdim ve evet çalışıyordu. İçerisinde bulunan rot programı windows açılmadan devreye giriyordu. 20 GB hafızası bulunan hddyi başka bir bilgisayara taktığımda 20gb 'dan 100mb lik bir bölüm oluşturulmuş bu bölüme de rot için gerekli program yüklenmiş geri kalan alan ayrılmamıştı yani faal değildi. Bu problemi halledip windows xp işletim sistemini yükledim.

Windowsun açılmasını umuyordum ancak 6. resimde olduğu gibi bilgisayar burada kalıyor. Bilgisayarın rot aletiyle birlikte geldiğini öğrendim. İçerisindeki 100mblik rot programı için ayrılmış alan da bu yüzden. Ancak neden bilgisayar XP'yi başlatmıyor? BIOS'ta bir ayar olduğunu düşünüyorum. Birçok ayar ve kombinasyon denedim ancak başarılı olamadım. Nostaljik makineyi windows ile görmek istiyorum yoksa oyun vesaire gibi elbette bir beklentim yok. BIOS resimleri, açılırken çıkan ekran ve takılı kaldığı ekranın fotoğraflarını çektim.

NOT: BIOS'un default ayarlarındaki fotoğrafları.

Bilgisayar 6. resimde kalıyor. Yapmam gereken adımları üstadlardan bekliyorum. Şimdiden fikirler için teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
R
8 yıl
150 TL\u0027ye 6 Ay Garantili Reballing
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 150 tlye 6 ay garantili reballing işlemi yaptıracağım. Sizce fiyat nasıl uygun mu pahalı mı? Aşağıdaki sistem için yaptırmaya değer mi? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

i7 640M @2.8GHz turbo boost 3.46 GHz
Ati mobility Radeon HD 5650m
640GB 5400RPM
8GB DDR3
R
8 yıl
İlginç bir durum var arkadaşlar
Öncelikle hepinizi selamlıyorum. Eskilerde aldığım ancak performansından da hayli memnun kaldığım Casper Nirvana H36 marka model laptopum mevcut. Hala faaliyette, aktif olarak kullanıyorum.

Laptopumun sağ tarafında 2 usb girişi sol tarafında ise 1 usb girişi mevcut. Birkaç yıl önce sağ tarafındaki usb girişleri çalışmamaya başladı çözüm de bulamamıştım. Sol tarafındaki usb ise benim hatam sonucu çalışamaz duruma gelmişti. Mecburen bir bilgisayar servisine gönderdim. Geri geldiğinde bir parçasının yandığını, bu yüzden sağ taraftaki usblerin çalışmadığını söyledi. Soldaki usbyi ise tamir ettiğini belirtmişti. Tahmin ediyorum yanan parça anakartın güney köprüsü olması lazım güvendiğimiz biri için sorun üzerinde durmamıştım detaya girmemiştik. Güney köprüsü usb klavye touchpad dwd rom vesaireden sorumlu olduğu için güney köprüsünde sorun olduğunu düşünüyordum. Aradan biraz zaman geçti, ekran kartının driverinin hatalı yüklendiğini düşünmeye başladım zira inanılmaz bir performans kaybı mevcuttu. COD MW3 oyununda 60 fpsnin altına düşmeyen ekran kartım, cs 1.6 da takılıyordu. Ekran kartı driverini sildim yeniden kurmaya çalıştım ancak ekran kartı cevap vermiyordu görüntü ekrana gelmiyor mecburen onboard çalıştırdım. Meğerse bilgisayar başından beri onboard çalışıyormuş ben laptopu aradan geçen süre içerisinde kullanmamıştım gtx 670 li bilgisayarım üzerinden işlerimi yürütüyordum. Sorun bununla da sınırlı değil, klavye kendi kendine tuşlara basıyordu. Güvendiğimiz arkadaş da işten çıkmış, yanında çalıştığı bilgisayarcı da soruna çözüm bulmayı reddediyordu. Allah'a havale edip ayrıldım. Laptopu bir süre daha kullanmadım. Atıl vaziyette bekleyen makinemi birkaç ay önce açtım. Bu sefer de bilgisayar windows ekranında takılı kalıyordu. Format atmaya çalıştığım sırada ise sürekli aniden restartlıyordu kendisini. HDD den şüphelenip başka bir bilgisayarda format atarak çalıştırınca sorunun HDD de olmadığını anladım. Bir abimin yardımıyla komut sistemiyle format attı ve muvaffak olduk. Bilgisayarı onboard olarak çalıştırabiliyorum şu anda.

1- Formatı tamamladığımızda kendi kendine tuş basan klavyenin ve touchpadin devre dışı olduğunu gördük. Ancak klavyeyi bios ekranında kullanabiliyorduk (kendi kendine esc vesaire basıyordu yine), windows açıldığında ise devre dışı oluyordu tabii ki bundan memnunum ancak neden böyle oldu?

2- Bir umutla ekran kartının da faaliyete geçebileceğini düşündüm ve bir hışımla casperin verdiği orijinal driverini kurdum. Ancak hüsranla sonuçlandı. Şu anda ise şöyle bir durum var; ekran kartı çipim inanılmaz bir şekilde ısınıyor. Bios ekranında başlıyor elimle dokunamayacağım kadar ısınıyor. 100 dereceleri aştığını düşünüyorum. Bios ekranında işlemcim de aşırı ısınıyor. İşlemcinin ısınma sorununu 4 adet bilgisayar kasası fanları ve bilgisayar poweri ile yaptığım notebook soğutucuyla aşıyorum fakat neden bilgisayar ilk açıldığı andan itibaren işlemcisiyle ekran kartıyla ısınmaya başlıyor?

3- Ekran kartımın biosta ısınmaya başlayıp windows açıldığında dahi kesilmediğini söylemiştim. Ekran kartını mecburen devre dışı bırakıp onboard olarak kullandığımı da belirtmiştim. Ekran kartının devre dışı olmasına rağmen hala ateş gibi. Elimle dokunamıyorum. Bunun sebebi nedir?

4- Laptopu güveli modda açarak cpu-z programına giriş yaptığımda intel core i5 olarak gösteriyor. Halbuki i7 işlemciye sahip ?

5- Son olarak, bu sorunlarımı nasıl çözebilirim? Evde yapmam gereken müdahaleler nelerdir?

Uzun soluklu maceramı dinlediğiniz için teşekkür ederim. Bu laptopun üzerine bu kadar düşmemin sebebi performansından çok memnun kalmam ve uzun süre performansını koruyabilmiş olması. Ahmak bir bilgisayarcının mahvettiği laptopumu tüm uzuvlarıyla hayata döndürmek istiyorum. Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

Intel Core i7 640m 2.8 GHz

Ati mobility radeon hd 5650m

8gb ddr3 ram

640 gb hdd

Casper h36

Resimler:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Eminim ki benzer problemleri yaşayanlar olmuştur, olacaktır. Bu konunun da onlara rehber olmasını diliyorum.


ÖNEMLİ EDİT: Arkadaşlar hesabım yeni değil fakat bu hesapta yeni faaliyete geçtim.
R
8 yıl
Peder bey yeni televizyon almak istediğini söyledi ancak monitörü tvye çevirmek istiyorum
Merhabalar donanımhaber ailesi, şöyle bir fikir geldi aklıma.

Babam yeni bir televizyon alacağını benden araştırmamı istedi. TV lere baktığımda 100hz,200hz 400hz 600hz vs vs gidiyor. Önce anlamadım nasıl bir panele sahip bunlar diye düşündüm biraz araştırınca gerçek ortaya çıktı.

50hz olan paneli programla kat kat arttırdıklarını öğrendim. Gerçek panel hızını ise paylaşmıyorlar.

Şans oyunu oynamak istemediğimden (malum 200hz yazanda yüksek ihtimalle 50hz panel var, 600-800 yazanlarda 100hz olması kuvvetle muhtemel), güzel bir 144hz 1 ms bilgisayar monitörü alıp ona uydu alıcısı bağlayabilir miyim diye düşündüm. Böyle bir şey mümkün mü? Araştırdım ancak tatmin edici bir bilgi bulamadım. Bazı uydu alıcılarında HDMI çıkışı mevcut. Direk monitöre bağlasam çalışır mı yoksa ek bir şeyler mi yapmam gerek?

Monitör hem tvden daha yüksek hzde çalışacak hem 1 ms hem de istediğim zaman bilgisayarımı bağlayıp güzel bir oyun keyfi sürebilirim. Cevaplarınızı bekliyorum.
R
8 yıl
Laptopumda ekran kartını aktifleştirince hdd duruyor
Merhabalar donanımhaber ailesi, 3 yıl aradan sonra ilk mesajım olacak :) 7-8 senelik 1. nesil i7 640m ati mobility radeon hd 5650 ekran kartlı laptopumu n ekran kartını faal olarak kullanmıyordum. Hikayeye şöyle başlasam daha iyi olacak:

7-8 senelik laptopumu tekrar faal hale getirmeye kanaat getirdim. Çok memnun olduğum laptopumun ilk önce usbleri teker teker çalışmamaya başladı. Ancak ekran kartında herhangi bir sıkıntı yoktu. Ben de bilgisayarcı bir tanıdığımıza götürdüm. Bilgisayar geri geldiğinde usbler tamamdı ancak ekran kartı çalışmıyordu. Tanıdığımız bana bilmem neresi yanmış demişti aradan uzun zaman geçtiği için hatırlayamıyorum. Neden tekrar götürmedim laptopu diye hala kendime kızarım. Bu sömestr gözüme ilişti biraz kurcalayayım dedim. Bilgisayara format atmakla başlayayım dedim ancak bilgisayar kendine reset atıp duruyordu. Bir yakınıma gösterdim kendisi birkaç kod yazdı hdd sorununu hallettik. Şuan normal sayılabilecek durumda çalışıyor. İnternette dolaşmada veya hafif uygulamalar çalıştırmada sorun yok. Ekran kartı onboard olduğu için haliyle oyun oynayamıyorum. Bu laptopta amacım oyun oynamak değil zaten ancak bütün yükü işlemci çektiği için normalden biraz fazla ısınıyor. Bu yüzden ekran kartını çalıştırmak istiyorum. Casperin kendi verdiği orijinal driveri kurdum grafik donanımı algılandı sürücü yüklendi sistemi tekrar başlattım windows ikonu geliyor ancak hoşgeldiniz ekranı geleceği sırada hdd ışığı reaksiyon vermeyi kesiyor haliyle ekran da gelmiyor. Hdd de problem olduğunu düşünmüyorum çünkü farklı bir bilgisayarda aynı hddye format attık çalıştırdık herhangi bir problemle karşılaşmadık. Haa bu arada, laptopun fişini takar takmaz kendisi çalışıyor power düğmesine basmıyorum kendi kendine açılıyor. Sorun nerede olabilir?

< Resime gitmek için tıklayın >

Velhasılı kelam, düşüncelerinizi almak istiyorum biliyorum ki daha önceden olduğu gibi yardımcı olabilecek arkadaşlarımız hala forumdadır.
Saygılarımla,
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.