S

Er
01 Nisan 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
2 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
8 yıl
Yazılım arayüzlerinde kullanılabilirlik (usability)
Arkadaşlar merhaba konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama "Yazılım arayüzlerinde kullanılabilirlik kavramı?" adına iki sayfalık bir makaleye ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek var mı? İnternette bulamadım bulduklarımda doğru mu bilmiyorum.
S
8 yıl
Yazılım arayüzlerinde kullanılabilirlik kavramı?
Arkadaşlar merhaba konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama Yazılım arayüzlerinde kullanılabilirlik kavramı? adına iki sayfalık bir makaleye ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek var mı?
S
9 yıl
Veri Yapıları ve Algoritma Mantığı
Arkadaşlar Merhaba,
yazılım Mühendisliği öğrencisiyim. Veri Yapıları ve Algoritma dersi alıyorum. Yarın vize sınavım var. Fakat hoca derste bize sadece mantığını öğretiyor. Yani kodlama kısmı işin içinde yok. Örneğin bir ağaç yapısı verip;
preorder list
postorder list
inorder list istiyor. ve sadece onu yazıyoruz. İşin mantığı yeterli oluyor yani.
Arkadaşlar benim bunları öğreneceğim bildiğiniz bir link var mı? Çünkü elimde tam notları yok dersimin ve ders ingilizce olduğu için derslerde hiçbir şey anlamıyorum. bana yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim.

Youtube a yazdım ya java, yada C dilinde anlatıyor o yüzden anlayamıyorum. Çünkü daha C ye bile yeni başladık. Yardımcı olursanız sevinirim. Birkaç örnek yolluyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
S
9 yıl
Yazılım Mühendisliği hakkında bilgisi olanlar var mı?
Merhaba DH üyeleri,

Kime sorsam, nereden araştırsam, ne yapsam bilemedim. Bu sitenin kitlesine ve birikimine güvenerek buraya geldim.

Ben yazılım mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Ailemden uzakta yaşıyorum. 2,5 sene evvel hiç bilgim ve birikimim olmamasına rağmen bu bölümü seçtim. İlk sene hazırlık okudum, zorlanmadan geçtim. Hayat toz pembeydi. Birinci ve ikinci sınıfta hiç ders çalışmadım. Çoğu dersim alttan duruyor. 1,5 sene oldu hala ne yaptığımı anlamış değilim. Okula gidiyorum ama hocaların anlattığından anlamıyorum, arkadaşlarımın ettiği sohbetten bir şey anlamıyorum, bu okulu bitirdiğimde ne iş yapacağımı bilmiyorum. Konuya çok yabancıyım. Derslere çalışıyorum, çalıştıkça kavrıyorum ama zorlanıyorum da. Anlayabiliyorum ama çalışmaya, öğrenmeye nereden başlayacağımı bilmiyorum. Bu yazılım dünyasına nereden giriş yapabilirim diye düşünüp duruyorum. Bölümden de çok fazla kimseyi tanımadığım için kimseye soramıyorum. Onlardan çok gerideyim. Çoğu öğrenci hem okuyup hem de yazılımla ilgili bir firmada çalışıyor. Oysa ben java, c+ ,c# ,coder ,developer gibi terimlerin tanımlarını bile tam anlamıyla bilmiyorum. Yüksek lisansı nasıl yapılır? Nerelerde iş bulur? Özel sektörde nasıl çalışır? Ne kadar kazanır? bilmek istiyorum. Okulda hocaların yanına yaklaşılmıyor, iki kelime edilmiyor. Kimsenin vakti yok. İnternetteki makaleler de yetersiz. Kendi kendime "dışarıda birçok kişi bu bölümü okumak için can atıyor ama ben elimdekinin değerini bilmiyorum" diyorum. Kafama yeni dank etti. Bu zamana kadar hep miskinlik ettim ağustos böceği gibi. Şimdi bir anda okulu bitirememe korkusu, ailemi mahçup etme korkusu sardı beni. Zararın neresinden dönersem kardır.

Bu bölümü bitirmiş veya halen okuyan kullanıcılardan fikirlerini ve düşüncelerini paylaşmasını dilerim. Gerekirse yüz yüze görüşebileceğim, dersler hakkında yardımcı olabilecek hatta ahbaplık edebilecek birileri umarım vardır.

Şimdiden ilginize teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.