Y

Yüzbaşı
29 Mart 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
133 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Y
geçen yıl
Logitech K400 Plus mı, Microsoft All-in-One Media Keyboard mu?
Bugün TCL 65P735 65" 4K Google Smart TV kullanmaya başladık. Servis kurulumu yaptı, biz de Google hesaplarımızı ekledik.

Fakat üzerindeki kumanda ile yazı yazmak zor olabiliyor. Ben de deneme amaçlı TV'ye bir fare bağladım ve sorunsuz çalıştı. Bu bağlamda TV için touchpad özellikli klavye almak istiyorum.

Bu konuda iki tane büyük ürün var. Biri Logitech K400 Plus, diğeri ise Microsoft All-in-One Media Keyboard.

Logitech K400 Plus Vatan'da 700 TL ve daha çok Android odaklı özellikler sunuyor. Android geri, ana ekran, uygulama değiştirme tuşları gibi özellikler mevcut. Ancak touchpad sol ve sağ tuşları touchpad'den ayrık şekilde.

Microsoft All-in-One Media Keyboard ise Vatan'da 750 TL ve touchpad'i tamamen tıklanabilir bir alandan oluşuyor. Fakat Microsoft klavye de daha çok Windows odaklı özellikler sunuyor. Bu nedenle Android TV/Google TV'de ne kadar iyi olur bilemiyorum.

Google TV için Logitech K400 Plus mı almalıyım, Microsoft All-in-One Media Keyboard mu?
Y
geçen yıl
2 ay kenarda bekleyen YAK1 telefon boncuğu kullanılır mı?
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce telefon kablomdaki 2 yamalı yeri (yamalı yerler elle sarılıp bantlanmıştı) düzgün bir şekilde tekrar yapmak için bir elektrikçiden 12 tane YAK1 telefon boncuğu aldım. Fakat o gün sadece bir yamalı yeri yapmaya fırsat bulabildik. Diğer yamalı yer hala aynı şekilde duruyor.

Son birkaç aydır hava bozukken packet loss çok çıkıyor. Sebebinin yamalı telefon kablosu olduğunu düşünüyorum. En kısa sürede diğer yamalı yere de YAK1 yapacağım. Fakat şüphelendiğim bir durum var.

YAK1 telefon boncukları odamdaki çekmecede bir kabın içinde kapalı olarak 2 aydır duruyor. Bu yüzden YAK1'lerin içindeki yağ kurudu mu bilmiyorum.

2 ay kenarda beklemiş YAK1 telefon boncukları tekrar ek yapmak için kullanılır mı?
Y
geçen yıl
TT Fiber gelirse VDSL iptal mi olur?
Merhaba arkadaşlar. Şu anda VDSL kullanıyorum. Bulunduğum yere fiber ne zaman gelir orası belli değil. Açıkçası çok da umrumda değil.

Fakat eğer Türk Telekom bir gün fiber bağlarsa VDSL kullanmaya devam edebilir miyim? Yoksa illaki zorunlu olarak fibere geçiş mi yapılıyor?
Y
geçen yıl
Windows 10\u0027un format sonrası kendi kendine uygulama kurması
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 ilk çıktığından beri format sonrası kendi kendine uygulama kuruyor. Bunu sadece bir defa yapıyor, kurulan uygulamaları sildikten sonra bir daha kurmuyor. Fakat yine de her format sonrasında uygulama silmek biraz sinir bozucu.

Windows 10'un ilk günlerinde Candy Crush yükleniyordu. Sonra Netflix yüklenmeye başladı. Sonraki yıllarda Spotify da yüklenmeye başladı. En son olarak da Haziran 2022'den itibaren Netflix yerine Disney+ kurulmaya başlandı. (Türkiye için konuşuyorum)

Bu uygulama kurulumları hali hazırda kurulmuş ve kullanılan bir Windows 10 sistemde gerçekleşmiyor. Mesela Microsoft yeni Windows 10 kurulumlarına Disney+ kurmaya başladığında hali hazırda 2017'de formatlanmış bir Windows 10 kullanıyorsanız uygulama kurulumundan etkilenmiyorsunuz. Fakat bilgisayarınız bir gün çöküp format atmanız gerekirse ve format atarsanız Disney+ ve Spotify kendi kendine kuruluyor.

Ne Windows 8.1, ne Windows 7, ne Windows XP, ne de Windows 11 bu sinir bozucu şeyi yapmıyor. Sadece Windows 10 bunu yapıyor. Windows 11 de 5 yıldan eski işlemciye sahip sistemleri desteklemediği için fazlaca sinir bozuyor.

Microsoft neden böyle bir hamle yapıyor olabilir? Ayrıca bu Windows 11'de yapılmazken Windows 10'da yapılmasının nedeni ne olabilir?
Y
geçen yıl
İnternet İptali ve Yeni Hat Başvurusu Deneyimim (Ben Yaptım Siz Yapmayın)
Merhaba arkadaşlar. Bu konuda sizlere Kasım 2020'den beri kullandığım ve abimin adına kayıtlı olan Netspeed hattı iptal etme ve kendi adıma TurkNet internet başvurusu yapma deneyimimden bahsedeceğim.

Tüm olay geçen ay başladı. Geçen ay Netspeed'de akşam vakti aşırı derecede ping ve paket kaybı sorunu yaşamaya başladım. İlk başta sorun oyundandır veya başka bir şeydir diyordum fakat Kasım ayının sonunda tesadüfen Türk Telekom sunucularına Speedtest yapınca acı gerçekle karşılaştım. 10 ms olması gereken ping 38 ms'e çıkmıştı.

Akşam vakti ping ve paket kaybı sorunu yüzünden Star Wars Battlefront II bile sorunlu çalışıyordu. Eşleştirmeye bağlanmaya çalışınca sürekli Error Code 216 hatası veriyordu. Birkaç kere deneyince zar zor giriyordu. Devamlı çıkan ping ve paket kaybı sorunu da cabası.

Bu yüzden de Netspeed'den TurkNet'e geçmek istedim. Fakat Netspeed aboneliği abimin adına kayıtlıydı ve ben kendi adıma almak istiyordum. Bunun için de bir neden vardı tabii ki. Adıma kayıtlı %80 engelli raporu bulunduğu için bu rapor ile indirim de almak istiyordum. Bu nedenle TurkNet'i kendi adıma almak istiyordum. Fakat TurkNet hat sahibi değişikliği diye bir şeyin olmadığını söyledi. Tek çarenin hattın iptal edilip yeni müşterinin yeni abonelik başvurusunda bulunması olduğunu söyledi.

Ben de bu nedenle 24 Kasım'da Netspeed'i iptal etmeye başladım. Aynı gün TurkNet başvurusunu da yaptım.

4 gün sonra, yani 28 Kasım'da Netspeed iptal dilekçem onaylandı ve Netspeed internet iptal edildi. İptalden sonra aynı hafta içinde internete kavuşmak istiyordum aslında. Fakat işler hiç de beklediğim gibi gitmedi.

30 Kasım'da saha ekipleri randevu için aradılar ve 2 Aralık'a randevu aldılar. 2 Aralık saat 20:30 gibi saha ekipleri aradı fakat bakamadım. Bu nedenle randevu iptal oldu. Bir haftayı (Pazartesi hariç) tamamen internetsiz geçirdim.

6 Aralık'ta saha ekipleri tekrar randevu için aradı ve 8 Aralık'a randevu aldı. Fakat sonra tekrar arayıp "Eğer müsait iseniz şimdi gelebiliriz" dedi. Ben de müsait olduğum için kabul ettim ve 6 Aralık saat 18:30-19:00 gibi ekipler geldi. Fakat modeme sinyal gelmediği tespit edildi. Sorunun Türk Telekom kaynaklı olduğunu ilettiler.

Ben de 7 Aralık'ta arıza kaydı oluşturdum. 8 Aralık'ta Türk Telekom ekipleri geldi ve hattı bağladı. Bu sayede nihayet internet geldi.

İnternet geldi fakat hala birçok site açılmıyordu. Bu sorunu çözmek için TurkNet ile uzun süre uğraştık, epey kontrol sağladılar. Fakat TurkNet tarafında herhangi bir sorun gözükmüyordu. Hatta TurkNet direkt olarak modem dışı olarak internetimi test etti ve sorunsuz erişim sağladı. Ben de 12 Aralık'ta, yani dün modemimi sıfırladım (Keenetic Extra DSL kullanıyorum) ve sorun tamamen çözüldü. Şu anda sorunsuz internet kullanıyorum.

Eski internet 28 Kasım'da iptal oldu, TurkNet internet ise ancak 12 Aralık'ta kullanılabilir hale geldi. Tam 14 gün internetsiz kaldım. Bu süre zarfında Turkcell mobil hattımdan 30 GB internet kotası kullandım. Neyse ki kotam yeterliydi ve ek hediyeler vardı, bu sayede kotam bitmedi.

Yani uzun lafın kısası eğer operatör değiştirecekseniz eski internetinizi iptal etmeyin. Abonelik taşıma (churn) yapın.
Y
geçen yıl
Türk Telekom ev telefonu bağlatıp telefon hattı üzerinden TurkNet başvurusu yapmak
Merhaba arkadaşlar. 24 Kasım'da TurkNet başvurusu yaptım. Saha ekipleri arayınca Cuma gününe randevu almıştım fakat ekipler gelmedi, telefon da gelmedi. Hatta abim TurkNet'e dolandırıcı dedi.

İnternet bizim için kritik bir önem taşıyor. Bu nedenle bir an önce internete kavuşmamız gerekiyor. Aklımda bir yedek plan var.

Türk Telekom'a ev telefonu için başvurup eve ev telefonu hattı bağlamak ve bu sayede saha dolabından bir port tahsis edip sinyal almak, sonra ise bu ev telefonu üzerinden TurkNet internet başvurusu yapmak.

Peki bu mümkün müdür? Eğer mümkün ise ve bunu yaparsam TurkNet'e kurulum ücreti öder miyim?
Y
geçen yıl
TurkNet randevu gününde saha ekipleri gelmedi
Merhaba arkadaşlar. 24 Kasım’da yaptığım TurkNet başvurusu devam ediyor. Saha ekiplerinin gelip kurulum yapmasını bekliyorum. Saha ekipleri de randevu günü olarak bugünü verdi.

Fakat bugün ekiplerin de mesai saati bitti (akşam 6’da bitiyor) ve ortada ne ekip var ne de telefon çağrısı var.

Destek kaydı numarası: 58421496
Abone numarası: 2990789

Ekipler neden gelmedi? Bir an önce ekiplerin gelmesini ve başvurunun tamamlanmasını istiyorum.
@TurkNetDestek
Y
geçen yıl
87 TL’ye Aşmaz 20 paket aldım
Merhaba arkadaşlar. Bu ayın başında annemin adına olan Turkcell faturasız hattı kendi üstüme aldım. Bugün de engelli raporum olduğu için engelli kampanyasına katılmak istedim.

Bu sabah Turkcell bayisine gittim ve engelli kampanyasına katılmak istediğimi söyledim. Hemen telefon numaramı ve kimliğimi istedi, verdim. Sonra ise bayideki görevli “Faturasız kullanıyorsunuz, faturasızda engelli indirimi yok. Sadece aldığınız paketlerin içeriği %25 daha fazla oluyor” dedi ki bunu zaten okumuştum. İlk başta bunu yapmak istiyordum fakat görevli bu şekilde fazla bir avantaj olmayacağını söyledi. Gerçekten de öyleydi, 100 TL’ye 11 GB kullanıyordum ve engelli kampanyasıyla 13.75 GB olacaktı. Görevli de bunu önermedi, onun yerine faturalıya geçersem benzer fiyata daha fazla internetli paket alabileceğimi söyledi.

Ben de 20 GB paket fiyatını sordum, 87 TL olacağını söyledi. Kabul eder etmez benden fatura örneği olarak e-Devlet’ten ikametgah belgesi aldı. Normalde kabul etmiyoruz fakat senin için kabul edeceğiz dedi.

Sonra ise engelli kampanyası için asıl gerekli belge olan sağlık kurulu raporunu verdim. Verdiğim rapor orijinal rapor değil, noterden çıkarılmış aslı gibidir yazan kopyaydı. Görevli de raporu tarayıp sisteme kaydetti, son olarak da benden bir imza aldı ve faturalıya geçiş ve engelli kampanyasına katılma işlemim tamamlandı.

Turkcell uygulamasında paket ismi Aşmaz 20 olarak görünüyor. Bu paketin fiyatı normalde 110 TL. Fakat engelli kampanyası ile %25 indirim yapıldı ve paketin fiyatı 82.50 TL oldu. 4.5 TL de telsiz ücreti eklenince toplam fiyat 87 TL oluyor.

Sizce 87 TL’ye 20 GB internet nasıldır, iyi midir?
Y
geçen yıl
Netspeed iptal talebi ne zaman onaylanır?
Merhaba arkadaşlar. Abimin adına kayıtlı Netspeed aboneliğini sonlandırmak için Netspeed'in iptal mail adresine kimlik ön ve arka fotoğrafları (ön ve arka yüz 2 ayrı fotoğraf şeklinde) ve imzalı dilekçe fotoğrafı ile mail attım. İptal etmemin nedeni TurkNet'e kendi adıma başvurmak istemem ki başvurdum da.

Netspeed iptal talebi ne zaman onaylanır? Kaç gün sürer? Ayrıca yaptıklarım doğru mu, yani bir sıkıntı çıkar mı?
Y
geçen yıl
Mevcut internet iptal edilmeden TurkNet başvurusu yapılabilir mi?
Merhaba arkadaşlar. Evimizde Netspeed VDSL internet mevcut ve hat abimin adına kayıtlı. Fakat ben TurkNet'e kendi adıma başvurmak istiyorum.

Boş port yok sorunu yaşamamak için mevcutta boş port varken TurkNet'i ikinci internet olarak bağlamak istiyorum. İnternet aktif olunca da Netspeed'i iptal edeceğim.

Mevcut internet iptal edilmeden direkt olarak TurkNet başvurusu yapılıp ikinci internet bağlanabilir mi?
@TurkNetDestek
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.