F

Binbaşı
10 Temmuz 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
67 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
F
2 hafta
Eski HDD üzerindeki windows ile nasıl boot ederim?
Eski bilgisayarımı yeğenlere vermeyi düşünüyorum ancak üzerinde windows kurulu olan SSD diskimi yeni bilgisayara taşıyacağım bu yüzden SSD vermek istemiyorum.
Eskiden SSD yi aldığımda HDD üzerindeki windows u Kingston acronis ile SSD ye taşımıştım ve hala eski HDD üzerinde windows un eski hali duruyor ama SSD yi çıkarıp bu HDD ile boot etmeye çalıştığımda required device is inaccessible hatası veriyor ve eski HDD ile boot edemiyorum.
Bu konuda bilgisi lan var mı eski HDD üzerindeki windows ile nasıl boot edebilirim? Bootmgr dosyasında bir ayarı mı değiştirmek lazım ya da nasıl yapılabilir?
F
2 hafta
SSD den HDD ye geri almak mümkün mü?
Eski bilgisayarımı yeğenlere vermeyi düşünüyorum ancak üzerinde windows kurulu olan SSD diskimi yeni bilgisayara taşıyacağım bu yüzden SSD vermek istemiyorum.
Eskiden SSD yi aldığımda HDD üzerindeki windows u Kingston acronis ile SSD ye taşımıştım ve hala eski HDD üzerinde windows un eski hali duruyor ama SSD yi çıkarıp bu HDD ile boot etmeye çalıştığımda required device is inaccessible hatası veriyor ve eski HDD ile boot edemiyorum.
Bu konuda bilgisi lan var mı eski HDD üzerindeki windows ile nasıl boot edebilirim? Bootmgr dowsyasında bir ayarı mı değiştirmek lazım ya da nasıl yapılabilir?
F
2 ay
Uzmanlara soru: SATA Diskleri taktıktan sonra sürekli Mavi Ekran alıyorum
2 hafta önce bilgisayarımı yeniledim. Komple tüm birleşenler Asus , anakart B760M Plus üzerinde Kingston M2 NVME var ve Windows 11 Pro kurulu.
2 haftadır sorunsuz kullanıyordum ama dün eski SATA disklerimi taktığımda Windows açılmadı ve mavi ekran aldım. Bu arada disklerin ikisi de aynı Seagate 1TB HDD.
BIOS üzerinde VMD zaten enabled dı ama Map SATA Controller under VMD disabled dı ve bunu enable edince Mavi ekrandan kurtuldum ama diskleri Windows üzerinde yine göremedim.
Diskleri tek tek denediğimde alttaki SATA yı her taktığımda patladığını görüyorum oysa daha dün eski PC de hala çalışıyordu. Farklı SATA portları ile de denediğimde alttaki disk sorun oluşturdu. Metale mi dokunuyor kısa devre mi oluşturdu bilmiyorum ama akşam eve gidince tekrar eski kasaya takıp çalışıp çalışmayacağını deneyeceğim.
Ama çalışan diski de Windows göremiyor. BIOS üzerinden VMD kapatırsam AHCI ye döndüğü için o zaman görmeye başlıyor ama neden VMD açıkken görmüyor? BIOS dan yapmam gereken bir tanım var mı?
Bu arada diski formatlamak istemiyorum, eğer BIOS üzerinden RAID yap dediğinizde formatlayacak ise bu benim için çözüm değil.

VMD ile neden görmediğini kurcalarken Intel RST driver ın kurulu olmadığını gördüm. Asus programı üzerinden kurmaya çalıştım mavi ekran ayrıca internetten indirip de kurmaya çalıştım sonuç hep aynı. IRST driver kurarken her seferinde %10 a geldiğinde mavi ekran veriyor. Internetten araştırdığımda bazıları windows kurulurken tanımlanmalıydı falan demiş ama bu sanırım M2 diskleri RAID olarak göstermek için gerekli sanırım, benim böyle bir niyetim yok.

Soru şu neden VMD açıkken Windows görmez acaba BIOS dan mı bir tanım yapmam lazım.
Eğer IRST driver kurulu olmadığı için ise mavi ekran almadan nasıl kurabilirim, internetteki gördüğüm çözümleri denedim çözüm olmadı.
Bu konuda uzman deneyimli birileri akıl verebilirse sevinirim.
F
2 ay
Intel RST Driver kurmaya çalıştığımda mavi ekran alıyorum
2 hafta önce bilgisayarımı yeniledim. Komple tüm birleşenler Asus , üzerinde Kingston M2 NVME var ve Windows 11 Pro kurulu.
2 haftadır sorunsuz kullanıyordum ama dün eski SATA disklerimi taktığımda windows diskleri görmedi.
BIOS üzerinden VMD kapatırsam diskler AHCI ye döndüğü için o zaman görmeye başlıyor.
VMD ile neden görmediğini kurcalarken Intel RST driver ı görmediğini farkettim. Asus programı üzerinden de denedim ayrıca internetten indirip de kurmaya çalıştım sonuçl hep aynı. IRST driver kurarken her seferinde %10 a geldiğinde mavi ekran veriyor. Internetten araştırdığımda bazıları windows kurulurken tanımlanmalıydı falan demiş ama bu sanırım M2 diskleri RAID olarak göstermek için gerekli benim böyle bir niyetim yok.
Soru şu neden VMD açıkken Windows görmez acaba BIOS dan mı bir tanım yapmam lazım.
Eğer IRST driver kurulu olmadığı için ise mavi ekran almadan nasıl kurabilirim, internetteki gördüğüm çözümleri denedim çözüm olmadı.
Daha deneyimli birileri akıl verebilirse sevinirim.
F
2 yıl
Dead by daylight ve superonline
Aranızda dead by daylight oyununu superonline ile oynayanlarınız var mı? Özellikle survivor olarak arkadaşlarınızla aynı party de?
Biz 5 arkadaş oynuyoruz ve 2miz superonline kullanıyor . Diğer telekomlularda bir sıkıntı yok ancak bizim ping daha iyi olmasına rağmen sık sık network hatası alıyoruz ya da lobby den matche girmede sıkıntı yaşanıyor.
Port forwarding yaptım olmadı, destop un IP adresini DMZ ekledim yine olmadı. Bir türlü çözüm bulamadım. İçinizde çözümünü bulan varsa ya da superonline ile aynı sorunu yaşayanlar yazarsanız sevinirim.
F
2 yıl
Superonline ve online oyun problemi
Arkadaşlar aslında sorun yaşadığım oyun spesifik ama başka bir arkadaşım ben de başka bir oyunda superonline ile sorun yaşamıştım dediğinde genel olarak açayım dedim belki başka oyunlarda da bu sorunu yaşayanlar vardır.
Superonline fiber kullanıyorum ve ping'im oldukça iyi sayılır 52-65 ms arasında değişiyor ancak sıkıntı şu ki 1.5 aydır Dead by daylight oynuyoruz arkadaşlarla ve sadece 2 kişi bu sorunu yaşıyoruz. Diğer türk telekom kullanıcılarında bu şekilde bir sorun yok. Bu yüzden sorunun SOL kaynaklı ya da modem ayarlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Oyunda lobby de arkadaşlarla party kuruyoruz ve match a gireceği zaman muhtemelen başka bir sunucuya bağlanıyor ve bu sırada herkes diğer suncuya bağlanırken superonline kullanan 2 kişi bazen katılabişliyoruz bazen giremiyoruz ve unknown error vererek oyundan atıyor.
Oyunun forumlarında söylenilen tüm tavsiyeleri denedim. Port forwarding, firewall a ekleme hatta PC yi sabit IP yaparak DMZ e ekleme gibi ama buna rağmen çözüm olmadı.
Benim tahminim superonline kullandığı bir ayar oyun ile uyumsuz oluyor ya da çok çabuk timeout alıyorum bu yüzden lobby de çok beklediğimde tekrar bağlantı kurması uzun sürüyor olabilir.
Ama çözümü için ne yapmak lazım bulamadım. sizlerden bu şekilde sıkıntı yaşayanlar oldu mu? Ya da neleri denemek lazım?
F
3 yıl
EA Play mi Fifa 21 mi PES 21 mi?
Arkadaşlar forumda olduğu söyleniyor ama ben bunun tam cevabını cidden bulamadım. Bu yüzden cevabını net almadan silinmez ise sevinirim.
Bugün Fifa 21 indirimi son günü olduğu için karar vermem gerekiyor. Fifa 21 champion edition 168 TL.
Aynı şekilde senelik EA Play de aynı fiyat ve Fifa 20 haricinde içinde başka bir çok oyun daha var.
Ama EA Play de PSN Plus şeklinde kardeşlik oluyor mu? Kastettiğim sadece offline değil online olarak da. Yani ben satın alsam arkadaşla online aynı hesaptan oynayabiliyor muyuz?

Şimdi Benim PSN hesabı var ismi A olsun, arkadaşım da bunu tanımladı kendine ve Etkin kıldığı için kendi B hesabı ile oynayabiliyor, Ben de A hesabı ile. Bunda sorun yok.
Şimdi Ben A hesabı ile EA Play aldım diyelim. Burada ayrı bir login tanımlamayacak mıyım? A_EA hesabı diye tanımlasam arkadaşım kendi B hesabında nasıl girecek? O da A_EA tanımlasa çakışıcaz, kendisi B_EA açsa bu sefer de satın almadığı için patlamayacak mı?
Cevabı Kesin biliyorsanız biraz açıklayıcı anlatabilirseniz sevinirim, herkes farklı şeyler söylemiş biri oluyor demiş biri olmuyor demiş kafalar karışık.

Ya da PES 21 de şu an Plus üyelerine 99 TL ama hangisi iyidir FİFA mı PES mi bilemedim.
F
3 yıl
Ps Plus da oyunu kaçırmamak için?
Arkadaşlar Merhaba,

Malum PS5 henüz gelemedi ve bu ay sonuna kadar da gelecebilecek mi belli değil. Ama bu ay verdiği Tomb Raider ı kaçırmak istemiyorum da. Acaba psn üyeliğini bu ay başlatsam bu oyunu listeme ekleyebiliyor muyum yoksa bu da Collection da oldugu gibi PS5 in kendisini mi istiyor?
Bir de oyunlar ne zaman değişiyor yani ayın kaçında değişir bu oyun?
F
3 yıl
Bu pandemi biraz daha sürerse hepimizin sonu belli
Sonunda sıkıntıdan aklımı kaçırıyorum galiba ama böylesi acaba daha mı hayırlıdır bilemedim.
Sizlerin de yorumlarını alayım


Videoyu izlemek için tıklayınız
F
4 yıl
Optik çıkışlı Medya oynatıcıları?
Yeni nesil bir player arıyorum ama bulamamamın ve buradan yeni topic açmamın sebebi şu; yeni nesil playerlarda optic ses çıkışı bulunmuyor.Yoksa Mi box oldukça güzel bir alet onu alır geçerdim.
Benim evde sinemada en sevdiğim olay surround sound ve televizyonum eski olduğundan optic çıkışı var ama passthrough yapıyor mu bilmiyorum. Tabi bunun yanında yeni playerın youtube, spotify ya da cep telefonunu yansıtma gibi özellikleri olursa artı olur.
Ses sistemim logitech z5500. Optik ve COAX girişi mevcut. Yeni nesil playerlarda optic ses çıkışı olmayınca TV üzerinden mi surround alınıyor yoksa converter tipi şeyler işi çözüyor mu?
Yurtdışında X99 var optic ses çıkışı olan ama TR de satanlarda göremedim bu aleti. INKA X10 denilen bir alet gördüm onda da mevcut. Beni daha önce INKA router ile kötü bir tecrübem olduğu için biraz bu markaya önyargılıyım ama tavsiye eder misiniz?
Yada başka ne gibi önerileriniz olabilir?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.