L

Çavuş
23 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
0 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
L
13 yıl
Outlook ta sürükle bırak taki varsayılan uzantı
Arkadaşlar merhaba,

Microsoft Outlook 2007 de sürükle bırakla herhangi bir maili dışarı attığımızda varsayılan olarak *.msg uzantısı ile atıyor. Bizim bunu *.html olarak varsayılan ayarlamamız mümkünmü eğer mümkünse nerden ?

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(Bu arada yabancı forumlarda ve sitelerde araştırmama rağmen herhangi bir çözüm bulamadım çoğu kullanıcı VB ile birşeyler yazıp programa müdahele öneriyor. Ancak benim istediğim bu tarz yorucu bir yol değilde bu işlerden pek fazla anlamayan bir kullanıcının yapabileceği bir şekilde)
L
13 yıl
Ağdaki Başka bilgisayarlara dosya kopyalama
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 400 bilgisayarlık bir ağımız var bu ağda sabit bir hedefe c:\kabul\ adresine bir dll kopyalamam gerekiyor. Domain Administrator um yanı tum yetkıler var bunun ıcın benım tek tek ugrasmam yerıne bıldıgını bır program varmı bunu benım yerıme yapabılcek

Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım
L
13 yıl
Makina Açılma Problemi
Slm arkadaşlar bir sorum olacak sizinde tecrübelerinizden faydalanmak istedim

Bilgisayarımın özellikleri:

P4 3.2 HT
Assrock dual vsta 770 mb
1 gb ram ---> ana sorun buna 2 gb daha takmamla başladı
Palit 9600gt
2 tane 7200 rpm lik hdd seagate
1 dvd writer

En önemliside 300 W tamamen random 1 psu m var

Şimdi soruma geliyim:

Bundan yaklasık 3 ay kadar önce bilgisayarımda dehşet bir yavaşlama vardı yanı yavaşlıktan kastım şu windows açılırken bir ses geliyor ya (windows açılış sesi) o takılarak ve boğuk geliyordu. Cpu kullanımına baktığımda %100 lük bir kullanım oluyordu açılırken servisleri başlatıyor windows eskidi vs gibi yorumlarla üzerinde durmadım ancak makinam anlamsız şekilde kitlenmeye başlayınca cpu da problem olabilceğini düşündüm ve cpu fanını temızledım evet düzeldi. Tabi kısa bir süre için ardından bilgisayarım arada bir tamamen kafasına göre açılmamaya başladı açılmamaktan kastım monitörün hiç açılmaması ama haftada 1 falan yapıyordu 2 dk sonra basınca açılıyordu. Anlam veremedim tekmeleyerek yoluma devam ettim. He gidip bide cok pahalı olmayan 30 40 tl lik bir cpu fanı aldım gayette memnunum. Ancak 2 gün once 2 gb lık ddr2 667 mhz 16 chipli bir ram aldım makınama taktım 1+2 = 3 gb ramla makınamı actım 3.08 bios, 2.94 windows gördü. (Boardın ozellıklerıne baktıgımda system total memory de 2 gb lik bir ibare var) Neyse prototype adındakı oyunu basladım 1 2 dk oynadıktan sonra makına kitlendı ve reset attıgımda cok zor bir sürece girdik. Makına acılmıyor...

Aradan biraz zaman geçtikten sonra makinamdan ilk tepkileri aldım windows ekranına geliyor mouse imleci gözüküyor ve bilgisayarım (yada sadece ekran kartı bazlı olarak monitorum) kapanıyordu. Güvenli modda başlatıp msconfig le gözüme çarpan ve bana gereksiz gelen bazı servisleri kapadım. Ardından başlattığımda yavaşta olsa windowsuma ulaşıp kullanmaya başladım. Ancak tabiki bu stabil olmayan ortamda bilgisayarım durup dururken (kesin mantıklı bir sebebi vardır) misal msn de bir arkadaşımla sesli sohbet yaparken kapanıyor ancak bilgisayarım değil monitörüm kapanıyor.

Ayrıca yeniden başlattığımda daha dogrusu başlatmaya çalıştığımda hiç bir şekilde bilgisayarım açılmıyor. Kafasına göre 10 dakka 15 dakka yada 1 dk sonra bilgisayarım açılmakta.


Şimdi sonuç kısmına geldiğimizde ben olayı direk psu ya bağlıyorum bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat bu kolaycı bir yaklaşım oldu. Sizin aklınıza gelen başka bir problem olabilirmi ?
Evet psu yetersiz olabilir ama bu sorunun ana kaynağı psu nun yetersiz olması olmayabilir.

Her türlü virüs vs taraması yaptım
Format atıp temiz os kurdum
Tüm parçaları çıkarıp teker teker temiz temiz taktım.
Kabloları kontrol ettim
3 farklı os kurdum
tüm güncel driverleri yükledim

"Sadece bios update yapmadım kötü anılarım var diye ama onunda bu kdar etkili olacağını düşünmüyorum çünkü tanıma vs ile alakalı bir sorun yaşamıyorum."

Boardım via çipsetli ekran kartım nvidia buda aklımda bir soru işareti ?


Yukarıdada dediğim gibi %80 psu diyorum ancak olmama ihtimalide var eğerki bilgisi olan arkadaşlar varsa hem ben hemde başka arkadaşların işine yarayabilir buraya yazacaklarımz şimdiden hepinize teşekkürler arkadaşlar kolay gelsin
L
14 yıl
Ekran Kartı Sorunu
Arkadaşlar yaklaşık olarak 1 saat önce sapphiron hd 3850 pci ex ekran kartı aldım 512mb 256 bit bilgisayara taktım wow a girdiğimde şu tarz görüntü sorunu alıyorum anlamsız çizgiler şekiller çıkıyor forumu biraz araştırdım bir şeyler alınarak çözüm bulunabileceği söyleniyor ancak bundan bir önceki ekran kartım 256mb 9550 idi gayet te ıyı bır sekılde oynuyordum burda demek ıstedıgım hanı bılgısayar takılıyor zorlanıyor falan degıl sadece anlamsız sekıller cıkıyor ve bunun ıcınde gıdıp cpu psu falan gıbı bısıler almak bana bıraz anlamsız geldı bana daha cok yazılımsal bır sorunmus gıbı gelıyor ama daha once basıma gelmedıgı ıcınde bır cozum bulamadım bılgısı olan arkadaslardan bılgılerını paylasmalarını rıca edıyorum sımdıden tesekkurler

bılgısayarımın ozellıklerı: p4 3.2 1gb ram
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.