C

Onbaşı
01 Ocak 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
358429 Gün Cezalı
356366 gün 21 s. 31 dk.
Gönderiler Hakkında
C
8 yıl
Aziz Yildirim: Şampiyonu, düşeni hakemler belirledi
"Şampiyonu, düşeni hakemler belirledi"

Evet, çok maçta kötü oynadık ama düşeni, şampiyonu bu sene hakemler belirledi. Federasyon toplantısında, 9 Haziran'da anlatacağım, o zaman dinlersiniz beni...


Aziz yine aglamis.
C
8 yıl
Sampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Senol Gunes
Kac gundur bazi Besiktasli ve renkli uyelerin Avrupa'da "elek oluruz, bizi yerler, puansiz doneriz" gibi yorumlarina denk geliyorum. Bu yorumlari yapan arkadaslarin cogu hakli olarak savunmanin zayifligina vurgu yapsalar da, bazilari Senol Gunes'in oyun anlayisindan yakiniyor.

Senol hocanin Avrupa'da oynattigi oyun daima kontrollu olmustur. Ornek olarak bu sezonki Lokomotiv ve Sporting maclarini gosterebiliriz. Bu iki takimla yaptigimiz 4 macin sadece bir tanesini onu da deplasmanda kaybettik. Maci deplasmanda galip gotururken neden kaybettigimizin detayina girmeyecegim, zaten nedenini hepimiz biliyoruz. Yine Lokomotiv karsisinda deplasmanda galipken gol yiyip berabere kalmamizin nedeni de cok benzer.

Kimimiz Senol hocanin o maclarda oynattigi oyunu begenmese veya sikici bulsa da, sonuc almaya yonelik olarak Avrupa kupalarinda butun kucuk ve orta olcekli takimlarin oyun sekli malesef bu.

Peki Sampiyonlar Ligi'nde ne yapabiliriz? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye bosuna dememisler. Senol hoca Trabzonspor'u 82 puanla Sampiyonlar Ligi'ne tasidigi sene bir cok yildizini kaybetmis ve oldukca mutevazi bir kadroyla mucadele etmesine ragmen grubu 7 puanla tamamlamis ve son macta gruptan cikma hakkini yitirmistir.

O Besiktas seviyesinin oldukca altindaki kadroyla Inter'i deplasmanda yenmis, geri kalan 5 macinin 4'unu beraberlik ve 1'ini de maglubiyetle tamamlamistir. Kendisi dusuk kadro kalitesine karsin muthis bir savunma futbolu oynatmistir ve Avrupa kupalarinda bunu sikca yapmaktadir.

Sonuc: Peki bu yil ne yapariz? Herseyden once artik Vodafone Arena acildigi icin iceride daha cok puan toplayacagimizi dusunuyorum. Bunun disinda, hepimiz Senol Gunes'in basin toplantisinda savunmaya kaliteli takviyeler istedigini kendi kulaklarimizla duyduk. Avrupa icin kafasinda tasarladigikontrollu oyun plani gayet acik. Gruplardan cikariz veya cikamayiz, orasi biraz da tecrube ve aliskanlikla ilgili ama elek falan olmayiz, cunku basimizda Ertugrul Saglam veya onun sahip oldugu kadro yok. Kaldi ki Saglam bile elindeki malzemeyle 6 puan toplamis ve son maca kadar gruptan cikma sansimizi surdurmustu.
C
9 yıl
Yurtdisindan Internet uzerinden Lig Tv Seyretmek
Merhaba arkadaslar, Turkiye'de yasayan ailem icin internet uzerinden izlenilebilen bir Lig tv paketi satin almak istiyorum. Bu konuda pek birsey bilmedigim ve Digiplay tarafindan hep yurtdisi paketlerine yonlendirildigim icin sizlere bir kac sey sormak istiyorum. Simdiden tesekkurler.

1- Aileme Turkiye'den aldigim lig tv digiplay uyelik paketindeki Besiktas maclarini yurtdisindan internet uzerinden izleyebilir miyim? Ailenin geri kalani Fenerbahceli oldugu icin, ortak kullanmak istiyoruz.
2- Ailemin tv'si smart degil. Internetten Lig tv yayinini izleyebilmeleri icin fiyati Uygun ve kullanimi kolay olan cihazlar hangileridir? Kurulumu ve kullanimi zorsa bilgisayar uzerinden de izleyebilirler.
3- Eger bu paketi Avrupa'da oturdugum halde ben de kullanabiliyorsam, herhangi bir cihaz olmadan maclari bilgisayarimdan izleyebilir miyim?
C
9 yıl
RadioButton eklemek
Herkese merhaba,

Bir hesap makinesi projesi yazmistim odev icin ama simdi bu projeye RadioButton eklemem gerekli. Denedim ama bir turlu beceremedim. Nasil + - * / operator butonlarini GroupBox icindeki RadioButton dugmelerine cevirebilirim? Simdiden tesekkurler.

public partial class frmHesapMakinesi : Form 
{
public frmHesapMakinesi()
{
InitializeComponent();
}

private void IslemiSec(object sender, System.EventArgs e)
{

Button btnIslem = (Button)sender;
string Islem = btnIslem.Text;

try
{
if (IsValidData())
{
double sayi1 = Convert.ToDouble(txtsayi1.Text);
double sayi2 = Convert.ToDouble(txtsayi2.Text);
double sonuc = Hesapla(sayi1, Islem, sayi2);
sonuc = Math.Round(sonuc, 4);
this.lblsonuc.Text = sonuc.ToString();
}
}
catch (Exception ex)
{
MessageBox.Show(ex.Message + "\n\n" + ex.GetType().ToString() + "\n" +
ex.StackTrace, "Exception");
txtsayi2.Focus();
}
}

private double Hesapla(double sayi1, string Islem, double sayi2)
{
double sonuc = 0;



switch (Islem)
{
case "+":
sonuc = sayi1 + sayi2;
break;
case "-":
sonuc = sayi1 - sayi2;
break;
case "*":
sonuc = sayi1 * sayi2;
break;
case "/":
if (sayi2 == 0)
throw new Exception("Gecersiz islem. Sifira bolemezsiniz!");
else
sonuc = sayi1 / sayi2;
break;
default:
break;
}
return sonuc;

}

public bool IsValidData()
{
return
// Validate the Score text box
Validator.IsPresent(txtsayi1, "Operand 1") &&
Validator.IsDouble(txtsayi1, "Operand 1") &&
Validator.IsWithinRange(txtsayi1, "Operand 1", 0, 1000000) &&
// Validate the sayi2 text box
Validator.IsPresent(txtsayi2, "Operand 2") &&
Validator.IsDouble(txtsayi2, "Operand 2") &&
Validator.IsWithinRange(txtsayi2, "Operand 2", 0, 1000000);
}


private void btnExit_Click(object sender, System.EventArgs e)
{
this.Close();
}


private void Clearsonuc(object sender, System.EventArgs e)
{
this.lblsonuc.Text = "";
}
}
C
9 yıl
Ataturk Havalimani - Ust Bostanci E5 arasi ulasim
Merhaba arkadaslar, Ataturk Havalimani'ndan Ust Bostanci E5' nasil ulasabilirim? Duyduguma gore Havas otobusleri calismiyormus. Sizce en iyi aktarmali veya direk alternatiflerim hangileri olabilir? IETT otobusleri, metro, halk otobusu, dolmus....vs. Simdiden tesekkurler.
C
9 yıl
C# TextBox\u0027tan Array dizinine kaydetmek
Merhaba arkadaslar, bir Windows Form odevi uzerinde calisiyorum. Odevin konusu TextBox'a girilen verileri Array olarak kaydedip Gunluk maksimum, minumum ve ortalama, haftaliksa toplam ve ortalama yagis miktarini gostermek. Asagida ornek programin resmini paylatigim uzere bu programin aynisini yapmak zorundayim. Gormek isteyen olursa diye programin kendisini de yukledim.

Gunler TextBox'a Pt, Sa, Ca, Pe, Cu, Ct, Pa olarak girilecek ve index degeri de 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6 seklinde olacak. Girilmesi gereken yagis miktariysa 0-25 arasi olmali. Validation'i ben sonra hallederim, orasi cok onemli degil.

Yalniz nereden baslayacagimi hic bilmiyorum. Internette biraz arastirma yaptim ve buldugum kaynaklar benim gibi daha cok yeni baslamis bir ogrenci icin oldukca karmasik. Simdi once her iki TextBox icin ayri birer Array tanimlayip, daha sonra her girilen degerle Array'i degistirmeli miyim? Simdiden tesekkurler. Saygilar.

Not: Girilen degerleri Array olarak kaydetmek zorundayim. Hoca "List" olmaz dedi. Sanirim oncelikle gun icin lblGun'e bir array dizini olusturacagiz. Sonra bir baska array dizinini de lblYagis'a olusturacagiz. TextBoxGun ve TextBoxYagis'a girilen degerler bu arraylari degistirip btnKaydet'te kaydedicek. Ve sonra degerleri "Gunluk maksimum, minumum ve ortalama yagis miktarini goster" butonuyla da gosterecegiz.

Ama butun bunlari nasil yapabilecegimi bilmiyorum. Kac saattir de ugrasiyorum en ufak bir ilerleme yok.

Bu da programin linki:

Yagis veri programi


Yalniz program Flemenkce oldugu icin resmi Turkce duzenledim. Indirseniz de anlamaniz zor olur.



< Resime gitmek için tıklayın >
C
9 yıl
C# Windows Form\u0027da iki string array\u0027i nasil eslestirebilirim?
Merhaba arkadaslar C# Windows Form'da iki string array'i nasil eslestirebilirim?

Ornegin:

string[] isimler = { "ahmet", "mehmet", "veli", "burak", "alper" };
string[] telNolar = { "2720774", "5678554", "457682", "426813", "725913"};

Yani textbox'a bu isimlerden birini yazinca label'de o isme ait tel no'yu nasil gosterebilirim? Simdiden tesekkurler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.