DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
8

Teğmen
01 Aralık 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
351 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
8
6 yıl
Psu 3.3v Sorunu ve Sistemin Açılmaması
Merhaba
Kullandığım psu markası seasonic focus plus modeli 750w. Test cihazı ile ölçtüğümüzde cpu kablolarinin her 2side yani 2x 8pin 3.3v çıkışında sorun görünüyor. Sorun şu ki asus x570 prime p model anakart aldim. İşlemci r 3700x. Hiçbir sekilde bios ekrani gelmiyor. Herşey çalışıyor. Ancak sistem açılmıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >
8
6 yıl
R7 3700X yükseltme sonrası M.2 SSD BIOS\u0027ta görünmüyor (b450 Tomahawk)
Merhaba
MSI B450 TOMAHAWK model anakartım var sistemimde. 2600x işlemciden ryzen 3700x işlemciye geçiş yaptım. Ancak "Samsung 970 EVO 250 GB SSD, NVMe M.2" ssd biosda hiç bir şekilde görünmüyor.
Enson sistemden diğer işlemciyi çıkartmadan önce ssde herhangi bir sorun yoktu. Üzerinde windows 10 kurulu idi. Ancak sorun işlemciden mi anakarttan mı yoksa SSD den mi kaynaklanıyor bir türlü çözemedim. Diğer işlemciyi sattıgım için eski işlemciyi takma ihtimalimde yok. Windows ortamında da hiç bir şekilde M2 portuna takılı 970 evo ssd görünmüyor. Elimde bulunan sata sandisk sata ssdye yeni kurulum yapıp sistemi kurdum.

Bios ayarlarım aşagıdaki gibi inceleyebilirsiniz. Buarada bios en son sürüme güncel. Bios son sürümünde hata oldugunu düşünüyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.