V

Onbaşı
07 Kasım 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
26 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
9 yıl
Ordumuzun Yeni Silah Sistemleri
Dosta güven düşmana korku salan Türk Silahlı Kuvvetleri için yerli imkanlarla geliştirilen yeni silah sistemlerimiz.

Türkiye savunma sanayinde son 20 yılda yaptığı hamlelerle pek çok alanda dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına girmeyi başarmıştır. Türk savunma sanayi bugün kendi helikopterini, tankını, İHA sını, savaş gemisini, eğitim uçağını üretebilir komuma gelmiştir. Özellikle Altay tankının üretimine yönelik çalışmalar ile kara araçlarında her sınıfta üretim yapar hale gelmiş dünyaya da ciddi oranda ihracat yapmaya başlamıştır. Kara araçları üretiminde ilk 5'te yer aldığımızı söyleyebiliriz.

Milli imkanlarla üretilen Milgem Korveti, yine milli imkanlarla üretilecek olan Havuzlu Çıkarma Gemisi (Uçak gemisi olarakta kullanılma olasılığı var) ve TF-2000 Hava Savunma Fırkateyni projeleri ile de deniz sistemlerinde önemli bir yere geleceğiz.

Hava araçlarında üretimine başlanan ANKA İHA ve Hürkuş eğitim uçakları önemli bir bilgi birikimi oluşturdu ülkemize. Proje çalışması devam edem Milli Savaş Uçağı TF-X projesi sonuçlanırsa kendi imkanları ile savaş uçağı üretebilen bir kaç ülkeden biri haline geleceğiz.

http://www.nextincele.com/turk-silahli-kuvvetlerinin-yeni-super-silahlari/


Videoyu izlemek için tıklayınız
V
9 yıl
Yerli Lazer Silahı Görücüye Çıktı. ASELSAN
Aselsan bir kaç yıldır geliştirme aşamasında olan Yerli Lazer Silahı ilk kez İDEF 2015 fuarında görücüye çıktı. Portatip aşamasına geçtiği gözlenen Türkiye’nin ilk yerli lazer silahı özellikle alçak irtifa hava araçlarına karşı geliştiriliyor. Sistemde laze silahının yanı sıra alçak irtifa füzelerinin yer alacağı bölümler dikkat çekiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Aselsan alçak irtifa hava savunma sistemlerindeki tecrübesine(Atılgan, Zıpkın) lazer silahını da ekleyerek dünyada benzersiz bir sistem ortaya koymaktadır. Lazer silah teknolojisi henüz dünyada da geliştirme aşamasında ve henüz bitmiş bir sistem bulunmamaktadır. ABD bile hala bu silahın testlerini devam ettirmekte ve ordusuna teslim edilmiş bir ürüne sahip değildir.

Lazer silahının en önemli özelliklerinden bir tanesi, bitirildikten sonra her atışın nerede ise bedavaya mal olmasıdır. En basit bir füze bile 10 binlerce dolara mal olurken, lazer silahının hedefe kitlenip ateşlenip hedefi yok etmesinin maliyeti sadece bir kaç TL ye gelmektedir.

Alıntı:http://goo.gl/Xh0Jzo
V
9 yıl
Güneş Enerjisi Elektrik Santralleri ve Fotovoltaik Güç Santralleri
Yenilenebilir enerji kaynakları içinde rüzgar enerjisi santralleri ile birlikte önemli yere sahip güneş radyasyonları ve güneş ışınları enerjisi elektrik santralleri yeryüzünde güneş enerjisinin çok yoğun bulunduğu çölleri süslemeye başlamıştır. Alternatif enerji kaynakları stratejileri ile enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve enerji kaynak çeşitliliği yaratılması perspektifleri kapsamında çöllerde inşa edilmekte olan temiz enerji kaynakları arasında sayılan bir kısım güneş enerjisi santralleri çok büyük olmasına karşın bazı çevreci güneş elektrik santralleri ise diğerlerine nazaran daha çevre dostu küçük bir yer işgal etmektedir. Böylece, insan sağlığı ve çevre güvenliği ile dünya temel gıda maddeleri ihtiyacı sağlanması çerçevesinde can alıcı konumda bulunan küresel hububat rekoltesi perspektifi açısından önemli ve aynı zamanda küresel ısınma ve küresel iklim değişikliği nedeni içerisinde zikredilen sera gazı emisyonları bağlamında karbon emisyonları ve karbondioksit salınımları olmayan çevreye duyarlı temiz enerji kaynakları Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gelişimini sürdürmektedir. Bu yazıda güneş enerjisi santralleri türleri anlatılmaktadır. Bunlardan biri buhar türbinleri vasıtasıyla dolaylı olarak güç sağlayan güneş enerjisi elektrik santralleri diğeri ise fotovoltaik piller ile güneşten doğrudan enerji sağlayan fotovoltaik güç santralleridir.

http://goo.gl/zqz2dG


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
V
9 yıl
Drogba Messi Thy Reklamı - Yatcaz Kalkcaz Davul Zurna Versiyon :)
Özlemişiz be Drogbayı. Adam 36 yaşında hala taş gibi. Keşke gitmeseydi :(

Videoyu izlemek için tıklayınız
V
9 yıl
T-129 Helikopterlerimiz Aselsanın AVCI Kaskı İle Vuracak
. 2007 yılında ASELSAN ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalanan “Kaska Entegre Kumanda Sistemi (AVCI) Projesi” sözleşmesi kapsamında taarruz helikopteri platformuna uyumlu bir kaska entegre kumanda sistemi geliştirilmesi ve prototip sistemlerin üretilmesi amacı ile bir AR-GE projesi başlatıldı. AVCI Kaska Entegre Kumanda Sistemi’nin ilk fazı kapsamında, 2012-2013 yıllarında fabrika kalifikasyon ve SEL (Sis­tem Entegrasyon Laboratuarı) tamamlan­dı. Sistemin yer, uçuş ve atış testleri T-129 ATAK Helikopteri’nde başarı ile gerçekleş­tirildi. T-129 ATAK Helikopterleri için seri üretim teslimatları halen devam etmekte­dir. AVCI Kaska Entegre Kumanda Siste­mi, ilk T-129 ATAK Helikopteri’nin teslimatı ile Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi. AVCI, TÜBİTAK-TTGV-TÜSİAD tarafından düzenlenen XI.Teknoloji Ödülleri’nde Tek­noloji Büyük Ödülüne layık görüldü. AVCI Sistemi’nin entegre edildiği ilk platform T-129 ATAK Helikopteri’dir. AVCI sisteminin amacı, taarruz helikopterlerinde pilotların gece ve gündüz şartlarında uçuş bilgilerini, hedef tespit sistemine ait video görüntüsünü ve gece görüş görüntüsünü kaskın vizöründe pilota sağlayarak farkın­dalığını arttırmak ve iş yükünü azaltmaktır. Ayrıca, pilotun kafa hareketleri takip edi­lerek helikopterdeki silahların, hedef tespit ve nişangah sisteminin hedefe yönlendiril­mesini sağlayarak görev etkinliğinin artırıl­ması amaçlanmaktadır.

Detay:http://goo.gl/w0hshV

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
V
9 yıl
Adım Adım Çamurdan Ev Yapımı - Antikapitalist Mimari :) Maliyet 2.250 TL
Adamlar üşenmemişler her şeyi doğal olarak doğadan topladıkları malzemelerle müthiş bir çalışma yapmışlar. 74 günde hayallerdeki gibi bir dağ evi yapmışlar.

Adım Adım yapımı:http://goo.gl/jEvgOQ

Helal olsun diyorum sadece. Ölmeden önce yapmak istediklerim arasında kesinlikle :)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
V
9 yıl
Yeni Nesiller Bunlar Arasındaki İlişkiyi Asla Anlamayacaklar :)
V
9 yıl
Ülkemizde Beslenen FİLO GÜVERCİNLERİ
Kimilerine göre bir hastalık, hastalarına göre yaşam biçimi :)

Ülkemizde özellikle Doğu Akdeniz ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde yetiştirilen Filo Güvercinleri (Tabur uçuşu, karışım uçuşları)

Videoyu izlemek için tıklayınız
V
9 yıl
Büt Sınavında Final Sorularının Aynısının Çıkacağını Duyunca Ben :)
Büt Sınavında Final Sorularının Aynısının Çıkacağını Duyunca Ben :)

Videoyu izlemek için tıklayınız
V
9 yıl
Beyin Yakan Caspler :)
Sesi kısıp izleyin, koltuktan fırlamayın :)

Videoyu izlemek için tıklayınız
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.