A

Teğmen
23 Ekim 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
34 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
A
8 yıl
Renault Megane 2-Fiat Linea-Ford Focus-Opel Vectra(C Kasa) Benim Durumuma Göre Hagisi
Max 25.000 TL - Sedan - Manuel - Yılda 15.000-17.000 km veya daha az
Bu fiyatlardaki araçların hemen hemen hepsi 100.000-170.000 km aralığında. Yeterince araştırdım.
Bu fiyata vuruk, değişik, boyalı, hasar kayıtlı (olabildiğince az mümkünse de olmayan) ve yüksek km'li bir araç alacağımı biliyorum.

Önceliğim Dizel. Dizelin torkunu kuvvetini, yakıt ekonomisini ve LPG sorunlarının (sızdırmazlığı, muayenesi, çalışmama, tekleme, arıza yakma sorunları ile uğraşmamak) olmaması nedeniyle dizeli severim. Ancak maddiyat düşünce dizele ulaşmakta sıkıntı oluyor kiii Yüksek KM'li bir dizel aracın sorun çıkarma ihtimalinin fazla ve masrafının da ağır olacağını düşündüğümüzde pekte akıllıca geldiğini söyleyemem. Ama yine de içim dizele daha yakın.
Arkadaşlar ben memurum. Yeni ev aldım. Kredi ödüyorum. 3 çocuk, hanım ve ben 5 kişiyiz. Geniş bir aileyiz. Araç güvenli ve donanımlı bir araç olsun istiyorum. Uzun süre kullanayım. Uzun süre araç değişikliği ve araç sorunları ile uğraşmayayım istemiyorum. Ayrıca ekonomikte bir araç olsun istiyorum. Durum ortada. Kendim işin içinden çıkamadım. Bu araçlardan bazılarını yada birini kullananların, bilgili ya da tecrübeli büyüklerimden yardım isteyeyim dedim. Beni yönlendirin lütfen.

Renault Megane 2 (Dizel) (Privilage-Dynamiq) - Donanımlı, parça temini kolay parça ve bakım masrafları uygun. Ekonomik ve geniş bir aile aracı. Euro Ncaptan 5 yıldız almış.
Opel Vectra (C Kasa) 1.6 (Benzin+LPG) (Comfort-Elegance) - Donanımlı, parça temini ve bakım masrafları ile ilgili hiç bilgim yok. Geniş yakışıklı bir aile aracı. Euro Ncaptan 4 yıldız almış. (Çok yorum okudum. Bir alan bir de almayan pişman)
- Vectra D segmenti ve 1.6 motor o kasayı çekmiyor diye yorumlar yazmazsanız memnun olurum arkadaşlar. Çünkü araç almaya segment olarak değil de maddiyat olarak bakmanızı rica edicem. Hemen hemen aynı fiyatta araçlar ondan vectra'ya da baktım. Donanımlı ve opel olması nedeniyle tercihlerim arasında yer alıyor. Ayrıca kullanıcıları 1.6 motorunda yeterli olduğunu açıkça beyan ediyor. Bende yarışlara katılmayacağım. Güvenli ve ekonomik olsun yeter.
Fiat Linea 1.3 Mjet (Dizel)- (Olabildiğince yüksek donanımlı paket) - Donanım konusunda fazla şeyler vadeden özellikleri yok. Ama yeterli özelliklere sahip. Parça temini kolay, parça ve bakım masrafları uygun. Orta genişliğe sahip ekonomik bir aile aracı. Euro Ncap testlerine girmemiş.
Ford Focus (Dizel-Benzin) (1998-2010) (Tüm modeller) - Donanımlı, parça temini ve bakım masrafları ile ilgili hiç bilgim yok. 1998-2004 yılları arasındaki modeller çok yakışıklı değil ama sağlıklı olduğu sürece para buna yetiyorsa bu olacak Euro Ncaptan 4 yıldız almış. 2004-2010 yılları arasındaki modeller geniş ve yakışıklı. Euro Ncaptan 5 yıldız almış. Fordu pek bilmiyorum. Yakıt ekonomisi için öncelik tabi ki dizel ancak iyiyse benzin+LPG de olabilir.
A
8 yıl
Renault Megane 2-Fiat Linea-Ford Focus-Opel Vectra(C Kasa) Benim Durumuma Göre Hagisi
Max 25.000 TL – Sedan – Olabildiğince Manuel - Yılda 15.000-17.000 km veya daha az –
Bu fiyatlardaki araçların hemen hemen hepsi 100.000-170.000 km aralığında. Yeterince araştırdım.
Bu fiyata vuruk, değişik, boyalı, hasar kayıtlı ve yüksek km’li bir araç alacağımı biliyorum.

Önceliğim Dizel. Dizelin torkunu kuvvetini, yakıt ekonomisini ve LPG sorunlarının (sızdırmazlığı, muayenesi, çalışmama, tekleme, arıza yakma sorunları ile uğraşmamak) olmaması nedeniyle dizeli severim. Ancak maddiyat düşünce dizele ulaşmakta sıkıntı oluyor kiii Yüksek KM’li bir dizel aracın sorun çıkarma ihtimalinin fazla ve masrafının da ağır olacağını düşündüğümüzde pekte akıllıca geldiğini söyleyemem. Ama yine de içim dizele daha yakın.
Arkadaşlar ben memurum. Yeni ev aldım. Kredi ödüyorum. 3 çocuk, hanım ve ben 5 kişiyiz. Geniş bir aileyiz. Araç güvenli ve donanımlı bir araç olsun istiyorum. Uzun süre kullanayım. Uzun süre araç değişikliği ve araç sorunları ile uğraşmayayım istemiyorum. Ayrıca ekonomikte bir araç olsun istiyorum. Durum ortada. Kendim işin içinden çıkamadım. Bu araçlardan bazılarını yada birini kullananların, bilgili ya da tecrübeli büyüklerimden yardım isteyeyim dedim. Beni yönlendirin lütfen.

Renault Megane 2 (Dizel) (Privilage-Dynamiq) – Donanımlı, parça temini kolay parça ve bakım masrafları uygun. Ekonomik ve geniş bir aile aracı. Euro Ncaptan 5 yıldız almış.
Opel Vectra (C Kasa) 1.6 (Benzin+LPG) (Comfort-Elegance) – Donanımlı, parça temini ve bakım masrafları ile ilgili hiç bilgim yok. Geniş yakışıklı bir aile aracı. Euro Ncaptan 4 yıldız almış. (Çok yorum okudum. Bir alan bir de almayan pişman)
- Vectra D segmenti ve 1.6 motor o kasayı çekmiyor diye yorumlar yazmazsanız memnun olurum arkadaşlar. Çünkü araç almaya segment olarak değil de maddiyat olarak bakmanızı rica edicem. Hemen hemen aynı fiyatta araçlar ondan vectra’ya da baktım. Donanımlı ve opel olması nedeniyle tercihlerim arasında yer alıyor. Ayrıca kullanıcıları 1.6 motorunda yeterli olduğunu açıkça beyan ediyor. Bende yarışlara katılmayacağım. Güvenli ve ekonomik olsun yeter.
Fiat Linea 1.3 Mjet (Dizel) – (Olabildiğince yüksek donanımlı paket) – Donanım konusunda fazla şeyler vadeden özellikleri yok. Ama yeterli özelliklere sahip. Parça temini kolay, parça ve bakım masrafları uygun. Orta genişliğe sahip ekonomik bir aile aracı. Euro Ncap testlerine girmemiş.
Ford Focus (Dizel-Benzin) (1998-2010) (Tüm modeller) – Donanımlı, parça temini ve bakım masrafları ile ilgili hiç bilgim yok. 1998-2004 yılları arasındaki modeller çok yakışıklı değil ama sağlıklı olduğu sürece para buna yetiyorsa bu olacak Euro Ncaptan 4 yıldız almış. 2004-2010 yılları arasındaki modeller geniş ve yakışıklı. Euro Ncaptan 5 yıldız almış. Fordu pek bilmiyorum. Yakıt ekonomisi için öncelik tabi ki dizel ancak iyiyse benzin+LPG de olabilir.
A
8 yıl
BU ARAÇLARDAN SİZCE HANGİSİ FİKİR VERMEK İSTEYEN İÇERİ LÜTFEN
Arkadaşlar araçlar ikinci el ve max 28.000 TL tutarında olacak. Fiyat üzerindeki araçlar için öneride bulunmayın lütfen. Daha düşük fiyatlardaki araç önerilerinde bulunabilirsiniz. Tabi ki çok eski model olmamak, pert kaydı, ağır hasar kaydı olmamak koşuluyla.

Geely Emgrand
Fiat Linea
Renault Megane 2
Kia Cerato
Kia Rio
Hyundai Accent Era

Merhaba arkadaşlar. Elimde Hyundai İ30 CRDİ 2012 model aracım var. Ev almayı düşündüğüm için satacağım. Ancak çocuk bekliyoruz. Ve kalabalık bir aile olacağız. Çocuklar varken araçsız olmaz. Bu yüzden uygun fiyatlı da bir araç almak zorundayım. Araç muhakkak sedan olmalı sonuçta çocuk eşyaları falan çok alan kaplayacak, kilometresi 80.000 km altında olmalı ve olabildiğince ekonomik bir araç olmalı. Geniş bir araç olmak zorunda. Araba için max. 28.000 TL ayırabiliyorum. Ki ne kadar aşağı olursa o kadar da iyi olur. Bu fiyata tipini az beğendiğim ve ekonomime uygun olabilen araçları yazdım. Hepsi hemen hemen aynı fiyat diliminde. Bazısının vuruğu kırığı var, motoru yapılmış değişeni olmuş, hasar kaydı mevcut. Ağır bir hasarı olmadığı sürece sorun yok. Önceliğim tabi ki ekonomi anlamında da DİZEL. Ancak benzinli LPG ile de kullanabilirim. Son zamanlarda kafama en çok yatan beni en çok cezbeden Geely Emgrand. Çin malı olması biraz korkutsa da kullanıcılarının küçük sorunlar dışında memnun olduğunu okudum. Ayrıca 2011-2012 yıllarına ait yeni araçlar olması ve geniş olması LPG dönüşümüne uygun olması benim için artı özellikler. Ancak ikinci elinin neredeyse olmaması düşündürüyor biraz. Aslında aracı aldığımda uzun süre kullanmak zorunda kalacağım. Ev kredisi çocuk masrafları falan bayağı yorucu olacak. Ama yinede bir şey olsa ikinci elini de düşünmek gerek. Ama benim düşündüğüm bu aracı uzun süre kullanabilir miyim? Yarın öbür gün sorun çıkarır mı? Bursa da yaşayacağız. Görmedim ama burada 2 adet servis varmış. Sitelerinden baktım.

Sormak istediğim son şey de sizce bu aracı almak yerine gidip daha düşük modelli bilinen tutulan diğer modellerden biri mi alınmalı. O kadar arada kaldım ki. İçim Geely Emgrand'ı al LPG ile uzun süre kullan diyor. Ama bir yanımda korkuyor. Bilemedim yani. Gerçekten oturaklı mantıklı fikirlere ihtiyacım var.

Bir şey daha, bir araca yeni motorun yapılmış olması sıkıntılı bir durum mudur? Bazı araçların motorları yeni yapılmış km 20.000 yazıyor. Bu tip araçlar alınabilir mi? Sorunsuz kullanılabilir mi?

Arkadaşlar araçları hiç bilmeyen tanımayan anlamayan üyelerin yorum yapmamasını için rica ediyorum. Bilhassa ÇİN MALI yarı yolda kalır frenleri tutmaz gibi yorumları rica ediyorum yapmayın. Aracı kullandıysanız beğenip beğenmediğinizi yazın. Aynı şekilde diğer araçlar içinde yorumlarınızı yaparsanız çok memnun olurum.
A
8 yıl
(SATILDI)800,00 TL XİAOMİ REDMİ NOTE 3-3GB/32GB BLACK GREY\" \"SIFIR\" TÜRKÇE DİL
(TÜM CİHAZLAR SATILDI İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER)

Xiaomi Redmi Note 3 (Black Grey) - TÜRKÇE

3GB ram / 32GB rom

Sıfır, kutusunda - Slikon kılıfı, kırılmaz cam filmi, Türkiye prizlerine uyumlu çevirici başlığı, şarj aleti ve kablosu, nano-mikro sim kartlar için dönüştürücüsü ile birlikte verilecektir. (6 adet mevcuttur. Bu fiyata bu aksesuarlarla satan başka birini biliyorsanız ve benden almak istemiyorsanız bence kaçırmayın hemen alın. Çünkü bu fiyata bu aksesuarlarla satan başka birisi yok.)

İMEİ kaydı size aittir. İşlemci MTK olduğu için İMEİ değişimi kolaylıkla yapılmaktadır. Kendinizi Google amcaya bırakın o size istediğinizi verecektir.

Ankara, İstanbul, Eskişehir'den elden teslim edilir. Diğer iller görüşülür.
A
9 yıl
telefonda 2 GB ram mı 3GB ram mı?
Merhaba arkadaşlar. Belki defalarca sorulmuş bir soru sormak istiyorum sizlere. Soru aslında başlıktan da anlaşılacağı üzere RAM muhabbeti. Şöyle bir kaç bilgi vermek istiyorum. Nadir telefon alan biriyim. Elimde bulunan telefon 3 sene 1 aydır kullandığım Google nexus i9250 modelidir. (1 GB ram 1.2 ghz işlemci hızı mevcut) Ancak aradan geçen bunca zamandan sonra gelişen uygulama ve oyunlar karşısında artık telefonum neredeyse hiç bir performans gösteremiyor. Oyun oynamayı da seven bir adam olduğum için daha düzgün bir model istiyorum. (oyun kolik değilde bekleme anlarında, şurda burda ara ara sıkılmamak için çıkarıp bir kaç oyun oynayan biriyim)

Telefona fazla para vermeyi sevmeyen biriyim,
Telefonu aldığım zaman 2-3 sene sonunda da fazla kasılmadan kullanabilmeliyim,

Şimdi bulduğum bir kaç model var. İlk başta yaptığım araştırmalar sonucunda Meizu mx5 modelini (MediaTek MT6795T helio X10-3GB ram-8 Çekirdek-2.2 ghz işlemci-32GB dahili hafıza-21 MP kamera) almaya karar verdim. Tasarımı şıklığı kalitesi gelişmiş bir özellik olan parmak okuyucusu tam benim istediğim gibi tipi ile birlikte çok beğendiğim bir telefon oldu. Ülkemize distribütör tarafından getirilmesini bekliyordum. Lakin adamlar çok gevşek çıktı eylül başı denen cihaz şuan kasım başı için gelecek diyorlar. O zaman gelince ne derler Allah bilir. Diğer model ise bugün arkadaşlarımdan biri tarafından söylendi Xiaomi Redmi Note 2 (MediaTek MT6795T helio X10-2GB ram-8 çekirdek-2.2 ghz işlemci-32GB dahili hafıza-13 MP kamera). Daha önce xiaomi mi 4 modelini incelemiştim. Xiaominin yazılım konusunda çok iyi olduğunu falan da öğrendim. Her neyse uzatmayayım bu iki telefon arasında kaldım. Telefonu uzun süre kullanacak biri olarak sizce hangini tercih etmeliyim.

Ayrıca en önemli konulardan biri olan fiyatları:
Meizu mx5 : 1.400 TL (olacak)
Xiaomi Redmi Note 2 : 700-800 max

aslında hani 3GB olarak düşününce belki bu listede mi 4 de olmalı;

Xiaomi mi 4 : 1.050 (Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974-AC-3GB ram-4 çekirdek-2,45 ghz-16 GB dahili hafıza-13 MP kamera)

fiyat aralığında. Meizu her ne kadar da olsa Kasım başı Türkiyeye gelecek ve distribütör garantisi olacak (ya da öyle farzederek cevaplayın), xiaomi mi 4 içinde aynı şekilde garanti var ancak xiaomi Redmi Note 2 için herhangi bir bilgim bulunmuyor arkadaşım bu gün dediği için ancak bir kaç yere bakabildim ve her hangi bir tarif belirtilmediği yazıyordu. Ayrıca ülkemize getirilecek mi onuda bilmiyorum zaten.

Her neyse sizce hangini seçmeliyim.
A
9 yıl
BİR ARACIN GÖRÜNTÜSÜNÜ TAMAMEN DEĞİŞTİRİP....
Merhaba arkadaşlar.
Şöyle ki;

Ben kendisine spor bir araba yapma hayali olan biriyim. (he yaparım yapamam, imkanlarım ya da bilgim yeter yetmez. Ama bir gün ölmez kalırsak sağlığımız el verirse uğraşmak istiyorum.) Neden diye sormayın boş verin. Yapamazsın şunlar şunlar lazım bunlar bunlar gerekli çok masraf edersin demeyin. Hayal işte. İnsanında merakının olduğu bazı şeyler oluyor. İnsan kendine dur diyemiyor...

- Yaptığım araştırmalarda sıfırdan kendi yaptığın bir araç için trafiğe çıkma izni almanın imkansıza yakın bir durum olduğu anladım. Şimdi peki olaya birde şöyle baksak. Eski bir araç bulsak bunun markasının ne olduğunun önemi olmadan misal olarak "serçeyi" ele alalım. Bunun şase numarasını kullanarak bu aracı tutup spor bir araca çevirsek. Eski araçtan eser kalmasa. Şase numarasını da olması gerektiği yere yapıştırsak yada yerleştirsek. Yeni bir motor koysak ve numarasını da eklesek. (ayrıca hani serçe gibi bir arabada motor ön tarafta motoru arka kısma koysak) Sizce bu araçla trafiğe çıkılabilir mi? Bu araç için muayene gibi sorunlar çıkar mı? Yasal olarak sıkıntı yaşanır mı? Bu soruyu cevap bulmak için araştırma yaptım ama hiç bir şey bulamadım. Belki bilgisi fikri olan vardır yardımcı olmak ister diye yazmak istedim. Hani bir gün böyle bir şeye başlar yapar bitirir dur şunla bir tur atayım derken daha ilk çıkışta bir trafik polisi tarafından durdurulup "oğlum bu ne, nereden buldun bunu, bağlayın bu aracı dedi mi işte o zaman yazık etmiş olmayalım emeğime diyorum. Bilgisi olup yardım etmek isteyen olursa çok memnun olurum arkadaşlar... Hayırlı geceler...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.