F

Onbaşı
15 Ekim 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
36 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
9 ay
Çağımızın hastalığı fiziksel değil psikolojik çöküntüdeyiz. (Anksiyete panik atak)
Arkadaşlar merhaba benim gibi bu süreci yaşayan çok insan vardır diye tahmin ediyorum. Artık içinde bulunduğum durum beni çok ciddi yıpratıyor. Buna engel olamıyorum.

Benim derdimin tıptaki adı ankisiyete galiba aşırı kaygı ve olumsuz düşünceler. Öncelikle kendimden bahsedeyim. Yaşım 30 Bir firmada yöneticilik yapıyorum. 3 yıldır evliyim. İş yerinde başarılı iş disiplini iyi olan sektör tarafından referanslı eli ayağı düzgün bir erkek evladıyım.


Benim problemim sürekli içimdeki olumsuz düşünceler. Üniversite hayatımdan beri bu düşünceler beni kendi kimliğimden uzaklaştırarak farklı bir birey yaptı. Üniversiteye kadar ben arkadaşı çevresi olan eğlenceli espirili gülen bir insandım. Yaşanan bazı üzücü olaylar üniversite hayatı vs derken içime kapanık çok fazla arkadaş edinmemeye gayret gösteren biri oluverdim. Durumumun en basit şeklini şöyle anlatayım.

İlk arabamı aldığımda arabada arıza çıktığında çok kafaya takardım bir yerinden ses geldiğinde morelim bozulurdu. Bu tamir olmaz bişey uğraşmaya değmez keşke almasaydım gibi düşünceler. ( Not arabamı 3 yıl kullandım rutin bakım dışında bir sorun olmadı)

Arkadaş ortamında veya gezer tozarken bir anda içime umutsuzluk ve çözemediğim bir his düşüyor morelim bozuluyor.

İş hayatına atılmadan önce iş bulabilirmiyim ilerde nasıl geçineceğim korkusu, üniversite son sınıfta arkadaşlar goy goy yapar eğlenirken ben hesap kitap ilerde evlensem nasıl geçinirim nasıl iş bulurum derdine düşüp mutsuz oluyorum. ( Şuan çalıştığım sektörde bulunduğum kurumdan ayrılsam dahi 3 gün sonra başka bir yerde çalışabilirim. İş bulamama durumu yaşamıyorum. Ancak hep aklımın bir köşesinde bu düşünce beni rahatsız ediyor.

Bu devirde İstanbul gibi bir yerden ev alabilecek düzeye geldim ev aldık ama bu sefer ya kiracı çıkmazsa 5-10 yıl ne yaparım psikolojisindeyim ya hiç oturamazsak niye aldım diyorum.

Haberleri takip eden biriydim hep kendimi bildim bileli ekonomik şartlar iklim vs ileriye doğru o kadar çok fazla olumsuz haber varki bunları gördükçe hayata karşı bir amacım yok diyorum. Artık haberlere dahi bakmamaya çalışıyorum.

Sabahları iç huzursuzluğu ile uyanıyorum. Eşim düğün için abisinde kendisi yok. Birde başka bir eve taşındık. Eve alışamıyorum. Sürekli evin bir yeri bozulacak bir yerinden su akacak düşüncesi geliyor. Deliriyor muyum diye korkuyorum. İnsanlardan uzak bir köyde yaşamak istiyorum. Köy işi yaparım toprakla uğraşırım diyorum. 2-3 yıl içerisinde borç harç bitsin bunu deneyeceğim. Artık şehir hayatını kaldıramıyorum kalabalık insanlarla uğraşmayı kaldıramıyorum. ağaç yeşillik toprakla uğraşmak o kadar iyi geliyorki. Köy hayatı çok zor ama bunu denicem yapamazsam tekrar dönerim diyorum.

Ekonomik anlamda Kötü bir ücrete çalışmıyorum biraz borcum var. En erken ödemem gereken rakam 1 yıl sonra 50 bin lira ödeyemezsem ne yaparım o borcu diyip huzursuz oluyorum.

Arkadaşlar kısacası deliriyorum galiba ve bu son 1 aylık süreçte daha yoğun olarak bu durumu yaşamaya başladım. Birşeyin ilk olumsuz tarafını düşünüyorum. Manevi olarak eksikmiyim diyorum. Namazlarımı kılmaya çalışıyorum. Ama içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Evde tvnin uydu kablosuna sinyal gelmiyor 1 aydır kendim gidip bakıcam olmazsa adam çağırcam yapcak. Yok arkadaş zerre içimden gelmiyor.

Ruh gibiyim ileriye dönük bir amacım yok gibi yaşıyorum. Eşim yanımdayken belli etmemeye çalışıyorum ama o yokken bildiğiniz sokak çocuğu gibi eve girmiyorum sürekli dolaşıyorum dışarda uyumadan uyumaya eve geçiyorum. Evde duramıyorum. Sürekli bir arkadaşın yanına gidelim sohbet edelim düşünmeyeyim diyorum.

Bazen diyorum iş vs olarak yerinde olmak isteyen binlerce insan vardır. En önemlisi sağlığın yerinde sokakta yaşamıyorsun. En kötü birşey olsa muhtaç olmazsın annen baban var diyorum kendime bazen bir rahatlama geliyor sonra o kötü düşünceler tekrar geliyor bütün morelim bozuluyor. Bir ara psikoloğa bunu için gittim. Ama adam beni hiç dinlemeden bir ilaç verdi git kullan bitir gel dedi. Yani ben derdimi anlatayım az rahatlayayım dedim ne ilacı kullandım nede sonra tekrardan gittim. Bu durumun artık fiziki olarak sağlığımı bozacağını bir yerimden bir hastalık çıkacağından korkmaya başladım. Bu durumları yaşayan arkadaşlar var ise nasıl bir yol izliyorlar.
F
11 ay
Evden Taşıma ve Fatura Taşıma YARDIM
Arkadaşlar merhaba bu konuya tam hakim olmadığım için ev taşıma ve fatura taşıma ile alakalı olarak bir iki soru sormak istiyorum.

Şuan oturduğum mahallenin başka bir sokağına taşınacağım. Elektrik su ve doğalgaz faturalarını taşındığım adrese taşıyacağım.

1-) Arkadaşlar bu taşıma işleminde işlem bedeli ödüyor muyum yoksa direk taşıma mı yapılıyor.
2-) Şuan yeni taşındığım ev ile alakalı elimde eski bir fatura yok o yüzden tesisat no vs bilmiyorum.
3-) Yeni ev sahibim teknoloji özürlü aferdersiniz biraz daskı bile yardım ettim birlikte yaptık.
4-) Ayedaş igdaş ve iskiye gittiğimde direk kira sözleşmesi ve daskı verdiğimde değişim yaparlar mı büyük ihtimalle tesisat numarası isteyecektir veya sayaç no bunu nasıl öğrenebilirim fatura yoksa.
5-) Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok makbule geçer
F
11 ay
Kiracıyım kendi kiracımı çıkarma aşamaları
Arkadaşlar bir konu hakkında bilgi alacağım. Başına bu durum gelen ve süreci yaşayan arkadaşlar var ise görüşlerini bildirirse çok teşekkür edeceğim.

Arkadaşlar 1.5 yıl önce evlendim ve hayatımda ilk defa kiralık bir daire tuttum. Ancak bizim ev sahibi gerçekten insan değil empati yapıyorum orta yolu bulmaya çalışıyorum. En son evlerini yıkmışlar bana çık diyordu. Bende canıma tak etti borç harç ne buluyosam gözü kapalı bir ev aldım. Aldığım evde kiracı var. Kendilerini çağırdım konuştum durumumu anlattım. Hatta kendi ev sahibimle birlikte gelin oturup konuşalım dedim. Gerçekten insan gibi konuştum durumumu anlattım en son kendilerine ihtarname çekeceğimi bu ihtarnameye aklınızda şu kalmasın diye ya bu bizi çıkarır başkasına kira verir diye ek madde ekleteceğim dedim. Kendi dışımda oturursam size 1 yıllık kira tazminat vereceğim diye. E devletten üzerimize herhangi bir mülk olmadığını gösterdim. Evi alırken 0a 0 aldım borç ödüyorum.

- Evi alalı 1 hafta oldu. ( kuzenim avukat işlerimizi o yürütüyor.)

-Bugün itibari ile kiracının kendilerine söylediğim gibi avukat aracılığı ile ihtarname çektim.

- Ne benim nede benim eşim üzerine bu evden başka bir mülk yok.

-Kendim kiracıyım o yüzden kendi kiracımıda çok iyi anlıyorum. ( normalde sözleşme bitişi boşaltması gerekiyor ancak sözleşme eylülde bitmesine rağmen kasıma kadar süren var dedim.)

-Kendi kiracıma şunuda söyledim. Bakın ev bulup taşınma durumunuz olur ise nakliye masraflarını karşılayacağım.( tanıdık nakliyeci var ucuza taşır ben ona veririm dedim.)

-Kuzen avukat ihtarname sonunda çıkmazsa mahkeme süreci var dedi 1 yılı gözden çıkar dedi.

-Problem zaman değil benim ev sahibinin beni sıkıştırması adama noterden ihtar çek diyorum bana en azından karşı tarafa göstereyim ikna edeyim oda yok.

- Bizim kiracı işi yokuşa sürerse ben bu evden çıkıp sokakta kalacak halim yok. Amacım kimseyi zor durumda bırakmak değil ama bende zor kullanacağım gibi duruyor.

-Evi alırken kiracı olduğunu bilerek aldım. Paramın yettiği son kurşundu kiradan kurtulmak için aldım.
F
12 ay
Boyun fıtığı rahatsızlığı yaşayan varmı
Çok değerli forum üyelerimiz, sizlerle bir derdimi paylaşmak bu derdi yaşayan arkadaşların tavsiyeleri ile çözüm bulmak istiyorum. Derdimiz boyun fıtığı:

Yaklaşık 1 ay önce sabahları boynumda tutulma ile uyandım. Normal tutulma dedim ama geçmedi. Sonra doktora gittim emar çekildi. Bu arada boyum 1.86 kilom 83
Şikayetlerimi sayarsak
- Boynumda ve sırtımda ağrı
- Sırt ağrısı boydanmıdır nedir bilmiyorum kendimi bildim bileli var bende ne zaman ayakta çok dursam ağrır.
- Boynumda tutukluk hissi, ilk başlar sağa sola dönmüyordu şimdi dönüyor ama tutuk gibi
- Bu ağrılar çok şiddetli olmadı dayanılmayacak düzeyde değildi.

Emar çekildim. Raporu çıktı ancak sonuçlarını doktora bu hafta göstereceğim. Tanıdığımız bir prof ortopedi doktoru vardı sağolsun öncesinden ona attık o kontrol etti. 3 tane fıtık var ama küçük önemsiz dedi. Senin boyunda olan insanların %80'ine emar çeksek 2 tanesi kesin onlardada çıkar dedi. Ancak birtanesi protüzyon denilen fıtık başlangıç evresindeymiş. Oda dikkat edersen ilerlemez aksine küçülür dedi.



Bu süreçte aldığım önlemlere gelecek olursak.
-Pc başında çalıştığımdam dolayı özellikle son 6 ay kafamı sağa çevirip mal gibi pcde günlerce çalıştım. En büyük sebebi bence buydu. Bunu düzelttim. Artık direk pc karşımda göz hizasında ve kesinlikle dik oturuyorum.
- Pc başında tek seferde en fazla 1 saat duruyorum sonra kalkıp yürüyorum ve sağa sola çeviriyorum başımı
- 1.5 saatte bir iş yerinin mescidinde 5 dakika zırt üstü uzannıyorum.
- Gece uyurken kesinlikle sırt üstü yatıyorum.

Bu süreçte sadece bengay krem sürdüm iki kez. Onun dışında ağrılarım ciddi anlamda azaldı.

Yüzme ve fizik tedaviyede sonuçları gösterdikten sonra başlayacağım ve hayat düzenimi değiştireceğim. Bu fıtık hep benle devam edecek dikkat etmezsem ilerleyecek belimden biliyorum.

Bunun dışında ne gibi önlemler almam gerekiyor nelere dikkat etmemiz gerekiyor bu rahatsızlığı yaşayan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Sonuçlarımı acıbadem hastanesinde necmettin pamir doktoruna randevu alıp ayırca göstereceğim.
F
geçen yıl
Sizde Psikolojik olarak hasta mısınız?
Arkadaşlar kendimde şöyle bir özellik keşfettim. Bunu daha öncede yaşamıştım. Ben bir hastalık ile ilgili okuduğum belirtiler bendede oluyor. Örnek vericek olursak. Yakın zamanda ciddi boyun ve bel ağrıları çektim. Doktora gidip emar çektik. Sonuçları henüz kendi doktoruma göstermedim ancak tanıdığım bir doktor arkadaşa yorum yapmasını istedim. Sende boyun düzleşmesi buna bağlı olarakta boyun fıtığı var başlangıç seviyesinde görünüyor sinire hafif bir bası yapıyor dedi. Kollarında uyuşma ve güç kaybı gibi sorunlar var mı dedi. Onlar yok sadece boyun ve sırtıma doğru bir ağrı var dedim. Eskiye görede düzeldi ağrı kendi doktorumada haftaya sonuçları göstercem büyük ihtimalle oda fıtık diyecek. Fizik tedavi vs yönlendirecektir.

Gelelim meseleye bunu arkadaş dedikten sonra akşam bir araştırma yaptım. Kolda uyuşma güçsüzlük gibi belirtileri oluyormuş. 1 gün sonra sol kolum hafif ağrıyor parmak uçlarım uyuşuyor gibi hissediyorum. Sol ayağım bile uyuşuyor kolarım tutmuyor hiç güç yok gibi hissediyorum. Arkadaş bunu demeden ve araştırmadan önce bu belirtilerim yoktu. Ulan diyorum fıtık mı ilerledi ben mi kafayı yiyorum acaba diye kendime soruyorum. Daha öncelerinde üroloji ile alakalı gittiğimde bir hastalık için belirtiler vardı sık idrara çıkma yazıyordu. Onu okuduğumdada ulan sürekli idrarım geliyordu. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz
F
geçen yıl
Arkadaşlar Anadolu yaşamını anlatan film önerisi
Değerli arkadaşlar sizden bir konuda yardım isteyeceğim internette arattım tam olarak aradığımı bulamadım.
Bir zamanlar Anadoluda tarzı bir film arıyorum. Filmin konusu olarak ise korku olmayacak ve Anadolu yaşamını kırsalı bize anlatacak bir film.

Geçenlerde TRT-2'de kısa film gibi bir filme denk geldim adını unuttum. Büyük ihtimalle artvin tarafında geçen bir filmdi. Yayla ve köyü anlatıyordu. Tam bir konusu yoktu ancak oranın yaşamını tamamiyle bize anlatıyordu.

TRT Belgselin Anadolu'da yaşam veya başka ülkeri anlattığı kısa filmler oluyordu o tarzda film önerileri aramaktayım. Bu filmler güncelde olabilir eski çekilmiş yeşilçam filmleride olabilir. Yılanların öcü kurbağalar veya aylavyu veya hükümet kadın veya mucize
F
10 yıl
Lenovo g5070 Yardımmmm
Öncelikle merhaba arkadaşlar üniversite 2. sınftayım bu laptop olaylarında felan pek ilgim yok babam bana hediye bir laptop almış dersler için lenovo g5070 ama aklıma takılan bişey var benim evde masaüstü bir pcim var 512 ekran kartı intel duo2 4gb ram 3.07 hızı var orda counter strike 1.6 ve birçok oyunu oynama rağmen bu laptopta her oyun kasıyor anlamadım gitti okadr oyun oynamam ama en azından counter strike 1.6 oynarım az parada vermemiş 1.200 e felan almış size laptopun özellklerininn fotosunu atayım yardımcı olursanız çok makbule geçer


https://i.hizliresim.com/9pYqEN.jpg

https://i.hizliresim.com/aBnM04.jpg

https://i.hizliresim.com/voa884.jpg
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.