O

Yüzbaşı
05 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
105 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
O
8 ay
Motor nasıl sürülür?
Rkm710 12v motor var aratınca corum kalorifer motoru diye cıkıyor. Bu motor nasıl sürülür. Arduino ile motor hızını ve devrini kontrol etmem lazım.
O
4 yıl
Bir bilgisayarda birden fazla WiFi adaptör ile çalışma.
İyi günler. 10 tane WiFi adaptoru bir bilgisayara 1 yada daha fazla hub ile veya usb portaları ile bağlamak istiyoruz. Denedim aynı anda eternet ve wifi ile internete çıkılamıyor. Çıkılsada neler olduğunu bilmiyorum. Sorunum şu:
1 den fazla cihazla internete çıkmak için ne yapmam gerekir? Yani bir pc ye usb wifi adaptorler bağlamak ve aynı anda hepsinden internete çıkmak istiyorum. Yada 30dk birinden daha sonra diğerinden çıkmak istiyorum. Bunu otomatik yapmak istiyorum.
Denetim windows 10 da sağ alttan istediğim ile manual olarak çıkıyor ama benim otomatik değiştirmem lazım. Yardımcı olacak arkadas varmı? Kolay bir yolu varmı? Bilgi işlemdeki arkadas dos ta script yazmalısın dedi ama ben bu konulara uzagım.
O
6 yıl
Yeni kasa avensis 2016 rüzgarlık
https://urun.n11.com/ruzgarlik/toyota-avensis-2009-2017-mugen-cam-ruzgarligi-4lu-set-P17946419

Bunu aldım uydu. Herkese tavsiye ederim. Sadece navigasyon bulamadım onuda bulursam tamamdır. Sadece yazılıma 6-7000 lira vermek istemiyorum.

Birde araçiçi ve dısını cekecek dikiz aynası ustune monte kamera almayı dusunuyorum. Önerisi olan varmı? Bu kameraya elektriği nereden alırız? Bakıma gittiğimde serviste soracağım bakalım.
O
6 yıl
Avensis 2016 multimedya piyasada varmı?
Arkadaslar 2016 avenesis yeni kasa aracıma navi yazılımına o kadar para vermek istemiyorum. O yuzden multimedya alayım dedim ama galiba bu kasaya uretilmemiş. Bulamadım. Android kaliteli birsey alayım diyorum ama piyasada varmı bilen varmı? Servis navitech dedi ama webde bulamadım. Saygılar.
O
8 yıl
Arduino nrf24l01 veya esp8266 haberleşmesi
nrf24l01 yada esp 8266 ile arduinoları haberleştirmek istiyorum.

2 tane laptop var 1 tane masaüstü bilgisayar.
İlk aşamada laptopa taktıgım arduino+nrf24l01 ile masaüstüne taktığım arduino+nrf24l01 i haberleştirmek isityorum.
Daha sonra 2 laptopa geçeyim dedim ama çalıştıramadım.

Mesela laptoptaki arduinoya buton baglayıp butona bastıkca masaüstündeki arduinonun seri port ekranında hello goreyim.

Yardımcı olacak varmı acaba nrfl01 i çalıştırıp bu konuda? Daha sonra 3-4 tanesi ile haberleştirmeyi deneyeceğim.
O
8 yıl
Arduino nrf24l01 ve esp8266 haberleşmesi
nrf24l01 yada esp 8266 ile arduinoları haberleştirmek istiyorum.

2 tane laptop var 1 tane masaüstü bilgisayar.
İlk aşamada laptopa taktıgım arduino+nrf24l01 ile masaüstüne taktığım arduino+nrf24l01 i haberleştirmek isityorum.
Daha sonra 2 laptopa geçeyim dedim ama çalıştıramadım.

Mesela laptoptaki arduinoya buton baglayıp butona bastıkca masaüstündeki arduinonun seri port ekranında hello goreyim.

Yardımcı olacak varmı acaba nrfl01 i çalıştırıp bu konuda? Daha sonra 3-4 tanesi ile haberleştirmeyi deneyeceğim.
O
9 yıl
CH340G 5 V/3.3 V, TTL-UART USB Seri Dönüştürücü yu bilgisayara baglama?
Arkadaslar bu usb seri donusturucu ye 433mhz alıcı taksam bir kac tane 433 mhz vericiden gelen bilgileri bilgisayara atabilirmiyim? Yoksa bir arduino nano ya rf alıcı takıp bilgisayaramı baglayacagım? Bilgisayara 2 tane 433 mhz vericiden gelen verilerin farklarını alacagım.

Soyle anlatayım iki verici farklı zamanlarda ir sensorlerden tetiklenecek bu tetik anlarının farkını alacagım. Aradaki farkı hesaplayacagım. 100 m yarısı gibi dusunun giriste bir ir sensor ve verici bitis te bir ir verici alıcı ya tetik gonderecekler bilgisayarda bunların farkını alıp rekor hesaplayacak.
O
9 yıl
Arduino projesi
Arkadaslar merhabalar.

Arduino ile bir proje yapmaya baslayacagım. İlk etapta bir bilgisayara kablosuz olarak 5-6 tane arduinodan bilgi gonderip almak istiyorum.

Bu 6 tane arduino da keypad lcd ve wifi yada 433 mhz transreceiver olacak. Her bir arduino bir sayı gonderceek keypada basılınca taiki.

LCd ekranına bu sayıyı yazacak.

Bilgisayar ise bu 6 tane arduino dan gelen sayıları bir satıra yazacak. Sonra tusa basılınca 6 tane arduinoya tekrar sayı gonderebilecekleri verisini gonderecek.

arduino nano ile yapabilirmiyim? Portları lcd keypad ve kablosuz verici için yeterli olurmu? Bu altı tane arduino yu lion pille 10 saat calıstırmam lazım.

Ne dersiniz onerileriniz nedir?
O
9 yıl
Frisby foem m30f8 mi codegen micro 250 mi?
Arkadaşlar bu iki güç kaynağından birisini alacağım. foem sessiz çalışırmı? itx kasaya takacağım ses yapmamamsı lazım.

Yasa 2 ci alternatif codegen.

foem hem güç olarak hemde fiyat olarak öne çıkıyor. Dark marka slim kasa aldım. İçinde tx in itx mini powerı var ama turbo mübarek. 2 tane alacağım iyi çıkarsa.

Teşekkürler.
O
9 yıl
windows 10 güncelleştirme %1 de kalıyor
Windows 10 u sıfırladım ofisi falan kurdum güncelleme % 1 de kalıyor. 2 gündür boyle. Bir suru ofis guncellemesi yuklenemedi. Bunun bir cozumu varmıdır?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.