P

Yüzbaşı
01 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
81 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
P
6 yıl
Antalya Burun Estetiği (Oldum)
Merhabalar

Burun estetiği (Rinoplasti) oldum , Olmadan önce netde bir çok sayfada araştırma yaptım fakat araştırma yapan kişi için il önemli olduğundan Antalya başlığıyla açmak istedim.

-Burunda Kemer ve Eğrilik vardı gitme sebebim buydu. Bu arada iyileşme süresi için net birşey diyemem kullanılan taktiğe bağlı , benim araştırmalarımdam 2. gün işe dönende vardı, 3.gün dönende. 1 ay yatanda duydum. ama şahsi fikrim 7 gün güzel bir süre . siz blinç altınızda 7 gün ayırın erken olursa süpriz olsun. Bizde radyo dalgalarıyla kemiği kesen bir alet kullanıldı. O yüzden acı felan azdı.

Ameliyat öncesinde bir çok ameliyat olanla konuştum. İyileşme süreci ve çektiğiniz acı v.b. konular tamamen sizin doktorunuzla alakalı, burada en önemlisi doğru doktoru seçmek.

Bu Ameliyatı KBB ve Estetik Cerrahlar yapıyor, acaba hangsini seçsem diye bende çok düşündüm ve kader bizi KBB doktoruyla buluşturdu :)

Fiyatlar Şu şekilde
Devletde 3000 tl
Özelde 7-8000 tl
Populer olan doktorlarda : 12 ile 15 arasında ama en pahalı 15 duydum

ben 6100 TL ye Akdeniz Tıpda oldum , Ameliyatımızı Prof. Dr. Murat TURHAN bey'e olduk. Çok pozitif enerji dolu bir doktor.

Ameliyatdan bir gün önce kan testleri, kalp kontrolü v.b. 3-4 teste giriyorsunuz sonra anestezi doktoruna görünüyorsunuz.

Ameliyat tam tamponsuz ve açık oldu. Buraya dokunacağım bir çok taktik var tamponlu kapalı açık v.b. bize doktor açık ve tamponsuz dedi bizde öyle olduk.

Ameliyat'a 3 de girecektim ama gecikme ile 17:30 da girdim, son gördüğüm anestezi uzmanıyla konuşmamdı, uyandığımda bir iki doktor saçmalamaları arkadaşlarımın önünde yapmayayım diye orada konuşuyorlardı benimle.

Sonra odaya aldılar ilk başta üşüme vardı ve bogazım acıyordu burunan nefes alabiliyordum aslında ama zorlamadım. hemşire oksiyen suyu sıktı buruna şırıngayla ağızdan kirli kan geliyor burunda kalan ve bir kaç fıs yaptılar.

22.30 da ameliyatdan cıkınca saat başı 15 dakika göz altlarına buz konuluyor :)bçyle olunca uyku tabi haram oldu. hem refakatcı için hems izin için uykuyu o gün unuttuk. sabah 10:30 gibi hastaneden çıktık ve yüzde morarma ve herhangi bir şişlik veya herhangi bir acı yoktu. bir kaç defa tura çıktık yürüyüş için hastanede.

Eve geldiğimde 2 sprey , 1 oksijen suyu ,1 krem , 1 antibiyotik ve 1 ağrı kesici hap kullanmaya devam ettim. ameliyat sonrası ilk gün hala şişme veya morarma yoktu.

2.gün göz altında şişmeler oldu, ben ilk gün şişme olmayınca olmaz artık daha diye buzu kesmiştim. Böyle olunca 2.gün buza devam ettim, saat başı 15 dakika boyunca göz altlarına buz tedavisi. Burun tıkalı pıhtılaşmış kan var, şu oksiyen suyunu bol bol kullanmayı tavsiye ediyorum zaten bir zararı yada sınırı yok.

3.gün aynı durumaydım buz tedavisi devam, kabızlık bugun geçti. diğer bir detay anestezi sonrası kabızlık bol bol ilk günden kayısı hoşafı içmeye başlayınız :) yeme içmede doktorumuz bir sınır koymadı ama zaten ağızı çok açmak istemiyorsun bilinçli bir şekilde. bende çok açmadan dişleri çok yormadan yiyebileceğim şeyler yedim.

4.gün buz baskından oldugunu dusunuyorum gözlerde yanma ve kızarma olmaya basladı. bende göz damlası vardı rahatladan onu kullandım. burun hala tıkalı kan pıhtıları ile, ama sanki sümkürsen gelecek gibi hissediyorsun ama sümkürmedim ( doktora sormadan birşey yapmamak lazım)

5.gün sabah baktım rahat rahat nefes alabiliyorum , bunuda 5.günde yazıyorum. Normal hayata yavaş yavaş dönüyorum şükürler olsun, Burun tabi hala tıkalı ama rahat rahat geçiyor oksihen burundan nefes almaya kalkarsam

Gelişmeleri yazacağım editleyerek.
P
8 yıl
ASUS K555LN KIZAK
http://oi64.tinypic.com/25tjod2.jpg

9.5MM bile olmadı arada kalınlık farkı var, bana acil bu modele uyan kızak lazım.

K555 serisine ait uyumlu kızak aldık resimde görüldüğü üzere o bile kalın geldi

Bu model kullanan veya birazdaha ince (en azından yapı olarak) kızak modeli bilen varsa bilgilendirebilir mi
< Resime gitmek için tıklayın >
P
10 yıl
Upgrade ne kadar suruyor ? Takıldı mı ?
macbook pro 17 inc var elimde, uzun zamandır upgrade edilmemiş, bende edeyim şunu dedim indirildi zaten yuklenecek dedi ok dedim bastım restart a kapanırken ki background resmi var şuan sadece ekranda vede mouse imleci..

2 saatdir bekliyorum bölye.. harddisk ten ses mes duymuyorum. ne kadar beklemem gerek
P
10 yıl
JETTA Multimedia Tavsiye
Merhabalar

Jetta 2014 Model Comfortline için Multimedia tavsiyesi alabilirmiyim

Donanımsal özelliklerine bakarak seçmek çok saçma olacak, ona kalırsan çin işi cihaz hepsini tokatlıyor :)))

Bende bu yüzden 4 marka arasında kaldım

Zenec : Tahminimce en sağlamı ve uzun vadede kullanılan
Necvox : Buda zenecden sonra en tutulan 2.marka sanırım
Navimex : Bu Zenec kadar sağlam mı mesela?
Navitech : Bunla navimex aynımıdır nedir :) isimler ne kadarda yakın

Bu 4 markadan arka kamerasıda bulunan hangisi işimi görür ? yardım beklemekteyim

Bir navimex ve navitech fiyat olarak daha uygun tabiki, ama kaliteleri nasıl ?

Kullanıcı yorumu gerekli
P
11 yıl
Itunes Yedek Dosyasını Sildim Lazım
Arkadaşlar işe hız kazandırmak adına açıyorum google da zaten arama yapıyorum ve standart recovery programları ile deniyorum. Itunes ile bilgisayar alınanyedek dosyasını arkadaş silmiş. Silnen yedek dosyası çok acil lazım bana
bildigiğiniz tamamını kurtaran program var mı acaba ?

Inanın durum çok acil.
P
11 yıl
Ukrayna Zaporozhye Hakkında
Merhaba arkadaşlar

Öncelikle biraz bilgi vereyim, Ukraynain meshur sehirlerinin hepsinde bulundum ve ruscam var.

Zaporozhye şehri Dneprepetrovska yakın trenle 2 saat gibi bir sürede oradasınız.

Daha önce bunca şehir gördüm ama Zaporozhye kadar sıkıcı bir şehir daha görmedim.

Bir hafta geçirdim bu yalandan şehirde, 2 arkadaş geldi ve 2mizde rusça biliyoruz. Şehirde gezilecek güzel yer sayısı 3-4 dür. Ki zaten Lviv Kiev Odessa gibi şehirlerden sonra o beğenmediğim dandik kharkiv bile gözümde cennete dönüştü burayı görünce.

Sokaklar bomboş kocaman lenin prospekt diye bir yol var olay o yol üzerinde geçiyor, ha koca şehirde sokaklar bomboş, diyorum ya ne kadar sessiz sakin bir şehir burası.

yolda giderken bir soru soracağım adres, dur bari bir bayana sorayım diyorum tanışma flean çıkar, yolda karşımdan gelecek genç ve güzel bir bayan bekliyorum bekle baba bekle :) gelir.

Bir türk restoranı var ama gitmedik, Unutmayın türk restoranları en pahalı restorantlardandır Ukraynada.

Ukrania Mall ve Avrora diye 2 alışveriş mağazası var. Avrora daha modern en üst katında şehiri net görebiğeceiniz bir cafe var (5. kat) , en alt katda vernus diye alışveriş mağazası var eve malzeme oradan alabilirsiniz. giriş katdada JOBS COFFEE var fena değil. Bizim ev buraya çok yakındı buluşma yeri hep burayı söylüyorduk.

İnsanlar yardım sever : %50 diyeyim kharkive giden varsa orayla aynı fakat bir Lviv değil.

Türklere bakış açısı : Ukrania Mall un yanındaki yoldan gidince grill cafe diye bir mekan var, fiyatlar çok uygun arkadaşlar kesinlikle tavsiye ederim. Hatta kalite ve fiyatda gördüğün en uygun cafeydi :) işin komik tarafı koca şehirde tek türk gördügüm cafeydi. Diğer şehirlerdeki kadar çok yokuz burada, bana 2 kişi denk geldi sadece. Dün diskodaydım mesela 2 tane kevaşe(afedersiniz) elimde içki sağa sola bakarken parmakla beni çağırdılar sen arabmısın diye sordular yani türkü arap sanacaklar.

Gelelim gece hayatına

Ptesi : en dandik gündür zaten gitmedik bizde bir yere
Sali : Dediler diskolar bugunde kapali (tanidigmiz kizlar bakti bir kac diskoya zaten bizde yahu daha 2.gun bosver yarin gideriz carsambalari guzel olur diye gitmedik)

Carsamba : Banana Club'a gittik eve cok yakindi. carsamba olmasina ragmen neredeyse bombostu. 2 tane sulanilabilecek kiz vardi. onlarda bakip durdu fakat iş tanişmaya gelince uzak durdular. 2 tane 35li yaşlarda kadın vardı deli gibi bizi kesiyordu ama o kadarda düşmedik be abi diye kaçtık hatta. Nargile içtik ogün nargile ve meyve tabagi 120grivnydi 15TL ediyor. eve donduk (giriş bedavaydi)

Persembe : Bugun soyle diskoları güzelce gezelim yarın nereye gidecegimizi bilelim diye dusunduk. Bananayı zaten görmüştük dans pisti felan küçük. Orbita denen mekana gittik (giriş bedavaydi), genelde burada coluk cocuk var 17 , 18, 19... girdigimizde dans pistinde dans eden 10 kisi felan vardi.. ama hepsi erkekti :)))))))
hatta fotosunu cektim o anin atabilirim inanmayan olursa. 1+1 =3 vardi buradada gittik 2 viski kola aldik 1 bardak daha geldi bu ne diye sorunca hediyesi dediler. ickileri icip kacalim buradan diye can attik son gelen bedava ickiyi verecek kiz bulamadim. sonra erkek arkadaslariyla gelmis kizlar vardi bari bunlara vereim dedim. Bu arada pisti büyük kocaman .Ciktik oradan
Gittik bu sefer Music Hall'a , iceri giris 20 grivniydi 8 e bolun işte TL karşılığı. arkadaş dışarıda bekledi ben içeri girdim koca pisti var güzel açıkcası 10 kız 10 erkek flean vardı içeride pistde sadece kızlar vardı ama yanlardada hep erkek. koca alanda 20 kişi komedi gibi sırıtıyordu. Çıktım dışarı arakdaşa gidelim burayada girilmez dedim. 2 tane ukraynali cocuk kalabalikmi diye sordu. gosterdim icerinin halini onlarda dedi hadi BANANA ya gidelim. Dün oradaydık crowbar varmiş ona bakacagız dedim. Bugun calışmıyor dediler. Cocuklarda araba varmış atladık crowbar harbiden kapalıydı. Banana ya kaldık artık girdik, 2 tane abla seksi seksi dans ediyor. Cocuk cok fırmalaydı hemen atladı zaten sarmaş dolaş dansa döndü ama kızlar herkese okeydi. bir ben dans ediyorum bir benim arkadaş bir cocuk , bir cocugun arkadaşı :) 4 erkege 2 kız takıldıkta takıldık :))) ha başka kızda vardı ama yahu bunlar banko diye dusunduk. Cocuk sonra beni tuvalate çekti kizlari size atalim mi ? gibi abuk subuk bir soru sordu. senle ben mi ? dedigimde yok 4 e 2 cevabi aldim ! Yuh o kadrda degil ya siz alin ya biz dedim bende ilk sen tanistin hattta sen al dedim.
neyse uzatmayayim kazanan bizdik :) onlar eve donmusken biz kizlarla beraber kapattik mekani, aksama 2 kizdan biri (Arkadasa dusen) nazın kralını yaptı. Kızın kaybolan cantasını bulmama ragmen. benimkisi gel onlara gidelim desede gelmek nedir bilmedi. butun dil dokmelerine ragmen bende ikna edemedim. Guzel bir geceydi ama eve donduk

Cuma : Bugun bakalim nasilmiş şu mekanlar dedik. Project ile başlayan bir disko var aman uzak durun nerede kendini bir halt sanan kari var orada para yiyicilik derdindeymiş. uğramadım bile zaten en lux mekan.
Orbita ya yine gittik içeri tek grdim arkadaş dışarıdaydı. içerisi full ! arkadasa gel dedim oda girdi, 1 kız dans ederken durmadan bakiyor oburu bakior, ama sonra kayboluyorlar arkadaş, öyle uzun uzun yok birşey. yarım saat durduk orada, ha kalsak belki birşeyler olabilirdi. gelen tayfa zaten sıradan öğrenci tayvası havalı bir kız asla gitmez bu mekana. Çıktık oradan Music Hall'a gitik (KAPALI) ne alakaysa cuma günü kapalı :)
Crowbarda dün kapalıydı oraya geçtik. Dışarıda takılsanızda olur :D heryer kızdı, disko full dolmuş 2. kata alıyorlardı sadece ve 2. kat bomboştu ! (dışarısıda ondan o kadar kalabalıktı sanırım giremeyen tayfa)
Dedik kaldık yine BANANA ya dün iyiydi ! :) son anda şans yaver gitmedi diye düşündük.
Bananaya girdik adım zor atıyorsun zaten küçük bir mekan. Kızlar çok garip bu şehirde, bakıyorlar gülüyorlar tanışmaya gelince uzaklaşıyorlar. Ulan ne bakıyorsun o zaman ! :) Benim arkadaş kafa oldu 2 gibiydi gel gidelim ya buradanb birşey cıkmaz dedi. bende bekle hep sen gidince ben birşeyler dusuruyorum dedim (diger şehirlerdeki maceralarımızdan) . işte içeride 2 kız beni cagirip sen arapmısın dedi ama 2side sexy kelimesinin dibine vurmuş ablalardı. a sen rusça biliyorsuna girdiler, burası cok ucuz 100 doları harca harca bitmiyor lafima 100 dolar bize 2gün bile yetmiyor dedi.. içimden hassktir lan salak dedim tabi. ne iş yapıyorsunuz diyorum "Holiday" diyor biz calismiyoruz diye kısacası para yiyici tayfa ve anladılar benimde saf olmadıgım bir süre sonra soguk davranmaya başladılar zaten böyleleri dans etmiyor durup erkke kesiyor. bir baktım tanıdık bir sima içeride Antalyadan tanıdıgım gördügüm en sexy ve para avcısı kadın ! :) Yulia... zaporojie da yaşıyordu oda unutmuştum ! Fakat kadın zengin bir milyoner bulup sydneye yerleşmişti demekki herif bir süre sonra koymuş tekmeyi ! bana baktı baktı baktı gülümsedi ki yuliada neredeyse ciplak gezer ama gosterip vermez. bakti baya bana, gitmedim yanina, gitsem ne olacakti ? zaman kaybi ! oda cekti gitti zaten zengin erkek ariyorlar belli yanindada kiz arkadasi vardi. Tabi beni Zaporozhye da gorunce şaşırdı surat ifadesnden belliydi... Arkadaş ısrarla gidelim dediginde bende sen git otur demiştim. En son baktım harbidende göz teması kesişme yok ! yani biz degil kendi erkeklerinede yok sanki herkes sadece dansa gelmiş :) arkadaşa otur dedigim yere gittim ve yanına oturdum ! dibimde bir kız dans ediyordu. bakışmaya başladık ! kalktım az dans ettim onla oturdum, foto cekindim :) sonra kızlar oturma yerinden kaltı piste gitti ama oradan durmadan bize bakıyorlar. bizde yanlarına gittik dans ettik (ama dibinde degil yakın)
kızlara ukraynalı bir herif salca oldu ve kızlardan digeri bizim arkadaşa bizimle dururmusunuz , sulanmasın bize dedi. Bizde dahada yanaştık! dısarı cıkıp konusalım mı dedik ? diskodan cıktıgımız an oldu dönmemek üzere :) gittik cafede sabah 6 ya kadar konuştuk ! yine aynı senaryo ! benim kız okey, digeri arkadaşa övgüler saydırıyor sen cok yakısıklısın gozlerin böyle felan ama gelmiyor eve !:) benimkisi dedi yarın annemin yanına gidecektim ama senin için gitmeyeceğim. işte yarın bugun olyuro yeni uyandım yazayım dedim hazır buradayken...bakalim gelecek mi ? Ukraynali kizin lafina asla güvenmeyin ! yarın gorusuruz desede deli gibi aşık gibi sana baksada "mesgulum" der gelmez. ya birde demezlermi eve cagirinca "ne kadar hizlisiniz size boylemi turkiyeede bizde boyle degil" ulan sanki hic tanimiyoruz sizi

Akşam diskodayız tabi , bu arada dışarıdada kızlarla tanıştık nereden nasıl gibi sorulara cevap verebilirim.

Bugun Cumartesi ve Pazartesi sabah 2de uçağımız ! Pazar gunude diskoya gidip 1 de cıkacagız oradan havalnında 2 de olmamız lazım
P
11 yıl
2. Vitese Geçerken Zorlanuyu (2006 Fiesta)
Merhaba arkadaşlar
daha önce açılmış konularda aradım ve şu çözümü buldum

sanzimanin ortasında bulunan mille oynayip duruyordu.o mil ne ise yariyor dedim kavramı itiyo bu dedi.derdemez hic bisey demeden ikimiz umutlu gokaldik birbirimize baka kaldik.gittim bitane mil aldim .parcayi aldigim yerde adam bunu degistireceksen bilyasinida degistir dedi Tmm diyip parcayi aldik.ayrıca milin geçtiği yerde keçe var onuda değiştir ne olur ne olmaz yağ kacagi vardır diye onuda aldim.toplam parca 100 lira tuttu.arkadasin yanina vardim sanziman üzerinde bulunan mili sokmuş.yeni aldigim mil ile eski milin boyunu olctum.ne göreyim.mil 1.5 cm kadar zamanla erimiş sürtünmeden dolayı.simdi vitesler kaymak gibi.umarim sizin sorunda bu kadar basittir


yani mili değiştirmiş arkadaş..

Bendeki durumda sadece 1 den 2 ye geçerken oluyor ama çok garip hep olmuyor neye göre oldugunu anlamaya calıştım 6 farklı kişi sürdü arabayı biriside motor tamircisi sürenlerin.


tam basmıyorsun tam basacaksın debriaja geçiyor diyen oldu (anlamadıgım ondan mı tam basmıyorum)

2.5 devire gelmeden geçmiyor diyen oldu (3 de bile geçmediği oldu ondan sonra)


ama sadece 2 ye geçerken oluyor ve hep olmuyor.

diğer vitesler harika geçiyor.

debriyaj zayıf yazmıştı expert raporunda alırken adam bundan dolayımı yazdı acaba.

bir fikri olan var mı ? ve ne kadar tutar asıl sorun bu :) ucuz birşeyse yaptırayım hemen değilse erteliyeceğim biraz.
P
11 yıl
Dizel araba ve stop ettirmek
Merhabalar, Yeni şöförüm 2007 den beri ehliyetim var ama direksiyona oturmak gerçek anlamda bugun nasip oldu.

gittim araba aldım, araba olmadan sürmeyi öğrenmek imkansız
dediler dandik araba al, ilk araban en ucuz arabayı al şahin bile olur.
ama gittim ford fiesta aldım 1.4 dizel 2006 model

neyse bugun noterden sonra boş bir arazide kaldırma calıştık arkadşlar 10-15 kere stop ettirdim. sonra arkadaş bir taktik verdi onla dahada stop ettirmedim.

bu taktigin zararı var mı önce onu sorayım ayagım debriajda va 1 vitesdeyken 2 defa haffice gaza basıyorum sonra gazla hic alakam yok hafiften ayagımı cekmeye baslıyorum araba kendi hareket ediyor sonra gaza basıyorum

2-bunca stop ettirmek cok mu zarar lı ? napayım araba kiralayıp onda ogrenip mi geceyim ? yardım lütfen
P
11 yıl
Polo mu Opel mi
Arkadaşlar fiyatları aynı
özellikleri ise

Polo 2001 1.4 Opel ise 2004 1.4

kmler aynı sayılır , 2side LPG li

Karar veremiyorum
P
11 yıl
Android RecyclerView CardViw Detail
Merhabalar

Android de cok yeniyim, navigation drawer sekmelerinde RecyclerView ve Cardview Kullanıyorum.

Buraya kadar hersey guzel ve normal , amacım detay vermek cardview'e tıkladığında yeni bir sekme açılsın ve oradada o cardview içeriğini daha detaylı olarak versin istiyorum :)

RecyclerView.Viewholder ve adapter ile olacak orası okey ama nası olacak onu bilmiyorum :)

Bilene 2 dakkalık iştir onada eminim.



Örnek CARDVIEW

BMW X5 (FOTOSU)
BMW X5 (BAŞLIK)
BMW X5 (KISA BILGI TEXTVIEW)



istiyorumki tıklayaınca bu cardview i yeni sekme açılsın ve orada
yukarıda yine resim
altda yine bmwx5 başlık yazsın aynıları
en altda ise textview ve butun özelliklerini yazsın


Anlatabildim umarım


Yardım edebilecek arkadaşa şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.