DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
A

Teğmen
30 Temmuz 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
48 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
2 ay
Ekstre Atlat-Ekstre Taksitlendir-Hesap Özeti Taksitlendirme
Arkadaşlar selamlar,

Yakın zamanda kredi kartınızın ekstresini taksitlendirdiniz mi? Çalıştığınız Bankada nasıl bir uygulama var, neleri hoşunuza gitti, taksit sayısı nedir? Ben İş Bankası ile çalışıyorum, 2 ya da 3 taksit yapıyor. Asgari ödeme sonrası ekstredeki bazı işlemler hariç (gıda, akaryakıt falan sanırım) geri kalanı taksitlendirebiliyor.
A
2 ay
Lenovo Yoga Tab Plus - Kullanıcı Deneyimleri
Lenovo Yoga Tab Plus ile ilgili fazla konu yoktu, eminim aramızda kullananlar vardır, deneyimlerimizi, az bilinenleri, ip uçlarını, beğendiğimiz beğenmediğimiz konuları paylaşırız diye düşündüm.

Cihazı geçen hafta aldım, halen kutusunda. Önerilerinizi duymak isterim. Sonradan keşfettiğiniz, keşke en baştan bilseydim dediğiniz özellikler neler? Hangi ayarlarda daha güzel performans aldınız. Keşke baştan böyle kullansaydım dediğiniz özellikler nelerdi?

Paylaşım olmazsa konuyu ben kendim güncelleyeceğim.

Lenovo Yoga Tab Plus


< Resime gitmek için tıklayın >
A
9 yıl
Yurt Dışı Seyahatinde Başımıza Gelebilecek Terslikler
Tur şirketine kaydımızı yaptık, gezi günü geldi, hava limanı kontuarında buluştuk, rehberimizle tanışıp uçağa yetiştikten sonra korkacak pek bir şeyimiz kalmadı. Nasıl olsa geri kalan sorunlarla onun ilgileneceğini biliyoruz. Peki yalnız, ya da birkaç arkadaşımızla seyahat ederken başımıza neler gelebilir? Bu sorunları nasıl çözebiliriz? Cevapları yazımızda..


Eşyalarımızı Evde Unutmak;

Sık seyahat edenler bilir ki, sorunlar daha valizimizi hazırlamaya başladığımız anda başlar. Unutkanlarımız, “çantaya mutlaka at” dedikleri şeyleri, daha uçağa binmeden çantaya koymadıklarını hatırlarlar. Şahsen ben bu tarz bir durumla karşılaşmamak adına, seyahate birkaç gün kala yanıma almayı planladığım eşyaları bir yatağın üzerine atar, yanına da valizimi koyarım. Aklıma geldikçe ihtiyaçları eklerim. Yatağa serili vaziyette durması, görsel olarak aklımızda kalmasını kolaylaştırır. Eğer kağıt-kalem not almayı seviyorsanız, eski usul liste yapmak diğer kullanışlı yöntem. Ayrıca her şey de kullanılan akıllı telefonumuz için uygulamalar da mevcut. Ben Google’ın, basit ama kullanışlı uygulaması Keep’i kullanıyorum. Listenizi yapıp, eşyalarınızı valize attıkça uygulamadaki kutucuğun yanına “tık” atabilirsiniz.

Uçağa Yetişememek;

İsterse hava alanının yanında yaşayın, bu sorun hepimizin başına gelebilecek bir sorun. İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız, sabahın erken saatlerinde bile trafik sorun olabilir. Uçuşumuz sabahın bir vaktinde olsa bile, taksi bulamama ihtimalimiz mevcut. Her şey yolunda gitti, hava limanına ulaştık, pasaport polisinin bilgisayar sistemleri çökmüş, terör tehdidi olmuş olabilir ve kuyruklar tahminlerinizden fazla uzayabilir.

Tüm bunlardan kaçınmanın en basit yolu, hava alanına erken gitmek. Hava alanlarında beklemek yorucu olabilir, ya da kafelerdeki, restoranlardaki menüler dünya pahalı olabilir, ama tüm bunlar uçağınızı kaçırdığınızda yaşayacağınız maddi-manevi zorluklar yanında hiç kalacaktır. Örneğin Mardin seyahatimin uçağı sabahın 6;15’inde olduğundan, evimin de hava alanına yakın konumundan dolayı 1,5 saat önce yola çıkmamın yeterli olacağını düşünmüştüm. Ancak her gün geçtiğim, olağanüstü zamanlar hariç hiç de uzun kuyruklara rastlamadığım hava alanı kavşağında sabahın 5’inde kuyruk vardı. Bu saatlerde pek uçuş yapmamış ben, taksi şoföründen bu saatlerde bu yoğunluğun normal olduğunu öğrenecektim.

Devamı için...

http://www.gezginiz.net/2017/01/23/yurt-disi-seyahatinde-basimiza-gelebilecek-terslikler/
A
9 yıl
yurt Dışında ATM/Kredi Kartı Kullanımı
Bu konuda çok soru geldiği için, rehber niteliğinde bir yazı hazırladım, umarım yardımcı olur.


quote:

Seyahatlerimizde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey nedir diye sorsak, en fazla alacağımız cevap muhtemelen “para” olacaktır. Tamamen parasız otostopla, durakladıkları yerlerde çalışarak seyahat eden gezginler olsa da azınlıktalar. Konaklamak için, gezmek için paraya ihtiyacımız var. Kendi ülkemizde paraya ulaşmamız çok zor değil ancak yurt dışı seyahatlerde nakde ulaşmak her zaman kolay olmayabiliyor, yada başımıza türlü aksilikler gelebiliyor. Peki özellikle yurt dışı seyahatlerimizde nasıl bir yöntem izlemeliyiz?


Yazının devamı için...

http://www.gezginiz.net/2016/12/13/yurt-disinda-kart-kullanimi/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.