H

Yüzbaşı
29 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
47 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
4 yıl
Turk.Net periyodik kopma sorunu.
kullandigim modem router hat degerlerim ayni olmasina ragmen birkac aydir duzelmeyen periyodik kopma sorunu yasiyorum. gunde en az bir defa genelde gece 12 den sonra. en son care statik ip aldim. gunde 3-4 defa olan kopma sorunu 1-2 ye dustu. hat degerleri normal gorunuyor zaten 35 mbit aliyorum. ama bu periyodik kopmalar bir turlu duzelmiyor. bazen komple kopuyor tekrar baglaniyor bazende baglanti gorunsede hicbiryere girmiyor ping dahi atilmiyor. o zaman elle reset atmak zorunda kaliyorum. modemi degistirdim son care gene ayni. hat degerlerim duzgun zaten saha kutusuda binanin icinde. aradaki kabloyuda cat5 le daha once degistirmistim evin icindeki tesisatda yeni. ayni sistemde daha onceleri 30 gun kopmadan online oldugu oluyordu elektirik gitmedigi surece. enaz 5-6 kez ariza kaydi actirdim ayni standart copy-paste cevaplari yazip geciyorlar. yani isine gelirse demeye getiriyorlar. teknik olarakta turk.net de zayif turk telekomda ya da ugrasmak istemiyorlar. neden kopuyor kimse bilmiyor ya da bunu teknik olarak bakacak cozecek adam yok. turk telekom zaten saha ekipleri ilgisiz hat degerlerine bakip gidiyorlar.

merak ettigim husus internet kopma sorununun kaynagini tespit etmek cok mu zordur. mesela bir kullancinin interneti gitti niye gitti mesela, hat degerlerimi zayif yoksa portlarda mi sorun var?
H
5 yıl
Samsung rezaleti, 2 yıl sonra çöp olan paneller.
rezalet diye başlıklar hoşuma gitmiyor ama sonunda bende açtım böyle bir başlık. problem 2.5 yıllık 48ju6570 ekranında mor yamalar oluşması. diceksiniz şansına küs olabilir arada. problemde aslında şanşımın kötü olması değil çoğu samsung tv de özellikle JS ve JU serisi kullanıcılarında 2 yıllık bir süre kullandıktan sonra yani garanti süresi dolduktan sonra ekranda mor yamalar oluşması. yani yanlız değilim baya bir kullancıda var sorun. samsungda durumdan haberdarmış ama birşey yapmıyor malesef. gelen servis tamir olmayacağını panel değişimin zorunlu olduğunu söylüyormuş. Birkaç forumda samsung un kendi forumu dahil kullanıcılar çözüm aramış ama tamiri olanaksız.

tabi garanti süresi 2 yıl ama aldığınız bir tv ninde ömrünün 2 yıl olması beklenemez. Samsung 2015 konusuna mesaj attım ama kimse okumuyor ya da aynı sorunu yaşayan kimse yok galiba.

Özetle JU ve JS serisi panellerde sorun var genelde 2 yıllık kullanımdan sonra ekranda mor yamalar oluşuyor ve tamiri olanaksız panel değişimi gerekiyor. Samsungda durumdan haberdar olmasına rağmen birşey yapmıyor.

herşeyi samsung alan biri olarak ciddi hayal kırıklığına uğradım.


< Resime gitmek için tıklayın >
H
6 yıl
Aktivasyondan 1 gun sonra Turktelekomun gelip kabloyu sokup gitmesi
10 yildir Turktelekom musterisiyim. 12 gun once Turknet e gecis icin basvurdum. Dun aktivasyon tamamlandi sifreyi kullanici adini girdim hersey guzel calisiyor. Ertesi gun yani bugun turktelekomdan elemanlar gelmis ankastirede benim kabloyu yerinden cikarmis. Calisan sistemi bozup gitmisler. Yani anlamis degilim. Bir bilen varsa beni aydinlatirsa sevinirim.
H
9 yıl
huaewi 630a ethernet kopma sorunu
ADSL deki sorunlar yuzunden ttnet huaewi 630a modem kurup VDSL gecis yaptirdi. normalde modem internetten kopmuyor ama gel gorki Desktop PC ethernet kablosu uzerinden bagli 5 dakika araliklarda network kopuyor? modemin su andaki yazilim surumu "V100R001C23B015 " ureticinin sitesinde yazilim "V100R001C01B012" hangi yazilim eski yeni onuda anlamis degilmi bu nasil bir surum numarasi. Bu modemi kullanan arkadaslar var ise yardimci olursa sevinirim.
H
9 yıl
i7 4790k overheating problemi?
1 hafta once msi z97 g43 + 16gb kingston hyper 1600mhz ram + i7 4790k alarak sistemi upgrade ettim. sogutucu olarak akasa viper var. fan kontrolcuyle beraber kullaniyorum +3 tanede akasa fan var. sistemi test etmek icin prime95 le bir test yapayim derken ilk 1 dakikada islemci sicakligi 80 dereceye dayandi. sogutucuyu mu oturmadi termal macumda mi sorun var diye dusunurken internette arama yapinca birde ne goreyim. stok fan kullananlar islemci 100 dereceye cikiyor diye veryansin ediyorlar.

konu basligi buradahttps://communities.intel.com/thread/54032?start=0&tstart=0

inteldeki muhendis arkadaslarda soyle bir cozum dokumani koymuslar.https://communities.intel.com/docs/DOC-23517

ilgili dokumandakileri uyguladim. XTU dan gerekli ayarlari yaptim. UEFI bios dan ayarlari nereye koymuslar bulamadim. mesala turbo bust power max gibi. ornegin BIOS da XMP le ilgili bir ayar yok? sadece ramin voltaj ve mhz ayarini yapabiliyorsunuz. cpu voltaji ilgili dokumanda 1.108 ama voltaji 1.108 yapinca sistem reset ediyor surekli. bende suan biosda 1.16v. ilgili dokumanda core voltaj mode adaptive durumda. bende auto. ne ise yariyor onuda bilmiyorum :)

sadede gelelim. 1 i islemci uzerinde olmak uzere 4 fan 1900rpm de calisiyor. 15 dakikalik AIDA64 extreme le test ettigimde maximum 74 derede :) intelin dokumaninda tavsiye edilen maximum sicaklik degeri. bu arada bu sicaklik degeri daha once ayni islemci icin 72 derece iken bu olay ortaya ciktiktan sonra 74 dereceye cikarmislar.

bf4 acip biraz oynayinca 55-60 derecelerde.

sormak istedigimin bu turbo bust power max, turbo bust short power max, proccessor current limit ayarlari UEFI bios icerisinde nereye koymuslar. varda ben mi goremiyorum :)

birde 4790k kullanlar varsa test edip sicaklik degerlerini paylasirlarsa sevinirim.
H
15 yıl
ah logitech vah logitech
logitech in destek hatti yani 00800 44 882 5862 telefonlari acmiyor surekli mesgul. yaklasik bir 5 ay once vatanbilgisayardan logitech illumunated klavye ve ms revolution mouse almis bulundum. piyasadaki en pahali mouse ve kalavyelerden birisi. gel gorki parasinin hakkini veren urunler degil ikiside. klavye zaten kutusu acik geldi. birde ustune shift tusu arada takilmaya basladi. logitech aldiginiz yere geri gonderin dedi. vatan a gonderdik 15 gun bekledi akabinde aynen bana geri gonderdiler. mouse da gene arada bir baglantisi kopuyordu. onuda gonderdim onuda aynen bana geri yolladilar. neyse o kadar para verdik ittire kaktira her baktikca kendime kizarak urunleri kullanmaya devam ettim. yanliz sadece 5 aylik bir kullanimdan sonra mouseun sag tarafindaki kaplama malzeme kalkinca iyiden iyiye delirdim. ariyorum surekli destek hattini direk mesgule dusuyor. oldukca sinir bozucu. neyse bundan sonra logitech bana uzak allaha yakin olsun. vatan bilgisayarada teknik servisi mukemmel yani. neyse kendileri bilir yani bir daha iki firmadan da hicbir sekilde 1 liralik dahi bir urun almam. etrafimdaki kimseyede aldirmam. 5-10 milyonluk klavye mouse alsam bu kadar basimi agritmazdi kesinlikle. biraz versaysin oldu ama o kadar para veripte shift tusu takilan arada bir baglantisi kopan rezil bir goruntuye kavusan mouse cok sinirlerimi bozdu. sagol logitech sagil vatanbilgisayar. yani ne diyim size.
H
15 yıl
Gigabyte EP45-UD3R restart döngüsü
Gigabyte EP45-UD3R restart döngüsü hakkında bilgisi olan var mı? Şöyleki boot ekranı gelmeden sürekli restart ediyor. Biraz araştırınca internette bu sorundan baya müzdarib kullanıcı var. ama çözümü hakkında net bir cevaba ulaşamadım. psu 680w hiper. psu yu değiştirdim. therlmaltake le denedim gene aynı. ramler mushkin 1066mhz. 2.1v ile 5-5-5-15 de çalışıyor. memtest le ramleri test ettim bir sorun gözükmüyor. bios f7a ya güncelledim. gene aynı. psu yu kapatıp tekrar açtığınızda düzgün açılıyor. ama bilgisayarı kapatıp açarsanız dürekli restart ediyor. bu konu hakkında bilgisi tecrübesi olan biri varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim.

bu arada gigabyte in türkiyedeki servisi neresidir. bu sorunu kendilerinede iletmek isterim.
H
15 yıl
Gigabyte MA790GP-DS4H veya DKA790GX Patinum
Gigabyte MA790GP-DS4H veya MSI DKA790GX Platinum

ikisi arasinda kararsiz kaldim. islemci olarak phenom II 940 kullanmayi dusunuyorum. kartlarin fiyatlari ayni seviyelerde. hangi karti onerirsiniz. msi da 5 sata port gigada 6. msi ayrica reset vs. butonlar var. msi 8gb ram destegi giganin 16gb ram destegi var. diger ozellikleri ayni. sogutmalari farkli birde. sekil olarakta sanki giga goze daha cok hitap ediyor. onun disinda msi 4 pin guc girisi giga ise 8 pin kullaniyor. diger ozellikleri ayni. OC performansi hakkinda bilgim yok.

hangisini onerirsiniz. phenom II 940 ve OCZ 1066 mhz 2gbx2 ramle kullanacagim. ekran karti almayi dusunmuyorum. aslinda dfi 790 fx alip ekran karti alacaktim ama vazgectim. onun yerine ps3 almak daha mantikli geldi.

mevcut guc kaynagi thermaltake 430w. kontrol ettim sanirim bu sistem icin yeterli. ileride OC yaparsam ekran karti takarsam o zaman degistirmeyi dusunuyorum. birde bu anakartin 4 pinlik ve 8 pinlik girisler kafami kurcaladi. su anda kullandigim anakart asusk8n. 24 pinlik yaninda ayreten 4 pinlik guc girisi kullaniyor. guc kaynagini kontrol ettim ayreten 4 pinlik kablo daha var. sanirim ikisini yanyana takmam gerkiyor gigabyte da. dogrumudur yoksa yeni psu mu alacaz.

onerilerinizi bekliyorum.
H
15 yıl
logitech mx revolution laser mouse için mouse pad önerisi?
logitech mx revolution laser için sizden mousepad önerisi istiyorum. piyasada iki tür mouse pad var. plastik ve kumaş kaplı. daha önceden nova killer kullanıyordum. ama zamanla kayganlığını yitirdi. pek verim alamadım bu mousepad den. birde genelde herkes kumaş kaplı olanlardan alın diyor. plastikler çabuk yıpranıyor. mouse un kaygan yüzeyine zarar veriyor. bende Steelseries QCK aldım. kumaş kaplı olanından. tüm mouselarla uyumlu olduğu yazıyordu. yanlız benim yeni aldığım mx revolution laser mousela birlikte kullanmak imkansız. imleç bir oraya zıplıyor bir buraya.tam bir fiyasko oldu benim için.üreticinin sitesinde de tüm mouselarla uyumlu olduğu yazıyor.

laser mouseların için nasıl bir zemin uygundur. masam cam olduğu için mecburum mousepad kullanmaya. bu arada kumaş olanlar lazer mouselarla kullanılmıyor mu? eğer kullanılıyorsa nasıl iştir ki benim mouse da çalışmıyor?

mousepad konusunda veya zemin konusunda deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
H
16 yıl
sapphire x1600pro 512MB AGP yavaş yanma
aslında yazamadan edemedim. dün oyun oynarken aniden nosignal deyip monitör ardından pc kapandı kendi kendine. dedim herhalde voltaj düştü. yeniden açtım bilgisayarı. baktım herşey normal. gene oyuna kaldığım yerden devam ettim ki. bir koku geldi burnuma. kasayı açayım bide ne göreyim. dumanlar çıkıyor ekran kartından. ekran kartının güç kablosunun takılı olduğu yerden. kapattım sistemi. ekran kartını çıkartayım dedim. sanki fırından yeni çıkmış börek tepsisi. ellerime yapıştı. soğuduktan sonra çıkardım. güç girişindeki sarı kablo, plastik soket; hem ekran kartı tarafında hemde psudan gelen tarafta. baya baya yanmış. aslında karta üzülmedimde kasa psu thermaltake ti. psunun ekran kartı güç çıkışını kesmek zorunda kaldım. ona canım sıkıldı. sanırım ekran kartının fanından kaynaklanıyor. fan çalışmıyor şu an. ama kart güç girişi soketi kararmasına rağmen çalışmasına devam ediyor. fanını çıkartıp artık yumurta pişirebilirm galiba. :D birde önerisi olan var mı? bu kartı ne yapabilirm. fan ölmüş. enteresan bir fikri olan var mı? yumurta pişirmek dışında :D
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.