Z

Yüzbaşı
25 Haziran 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Z
11 ay
Samsung 65S95C OLED TV alınır mı ?
Merhaba, pek ilgi alanım olmamasına rağmen yeni açtığım evime güzel bir tv almak istiyorum bu konuda çok hevesliyim. OLED TV teknolojisini araştırdım ve bir OLED TV almaya karar verdim. Küçük bir salonum olsa da 55 yerine 65 inch bir cihaz istiyorum. Biraz araştırdım ve Samsung 65S95C modelini beğendim. Bu tv hakkında kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlardan TV hakkında artılarını ve eksilerini belirten bilgi almak isterim. Ayrıca bu fiyat bandında (ki 70k ödeyebileceğim en yüksek rakam diyebilriim) alınacak bir ürün müdür ? Bunun yerine şuna bakabilirsin bu sebeple gibi önerilere de açığım. Son olarak OLED TV lerde yanma gibi bir sorun oluyormus ancak samsung bu modelinde sıvı soğutma kullanarak bu sorunu çözmüş diye bilgiler dolaşıyor internette bu doğru mudur ? Çünkü sadece 2 yıl garantisi var ve bu kadar ciddi para harcayıp sadece 2 yıl kullanmak istemem hiç değilse bir 5-10 yıl arası gitsin isterim :)

İyi günler
https://www.mrcep.com/qe65s95catxtk-samsung-televizyon?ref=akakce&v=1.16.1
Z
3 yıl
Microsoft Word 2016 Dil sorunu
Herkese merhabalar,

Wordümü ingilizce olarak indirdim fakat menüdeki dil ingilzce gözükse bile yazı yazdığım zaman otomatik olarak dili türkçe algılıyor. Şunu farkettim laptopumdaki klavyeyi sağ alt köşeden ingilizceye ayarlarsam worddeki yazı dilide ingilizce oluyor. Yani word otomatik olarak kullandığım klavyeye göre senkronize ediyor kendini. Şimdi ben laptopumda türkçe klavye kullanmak ama worddeki dilin ingilizce olmasını istiyorum. Ödevlerimi ingilizce yazdığım için yazım yanlışlarında altını kırmızı çizmesi bana fayda sağlıyor. He öteki yandan eğer türkçe kalırsa doğru bile yazsam altı kırmızı kırmızı çiziliyor ve sinir bozucu hale geliyor. E kardeşim ne tatava yaptın klavyeyi ingilizceye al öyle kullan wordü diyecek olursanız klavyedeki atıyorum artı işareti shift+4 ile yapılıyor fakat ingilizceye alırsam herşeyin yeri değişiyor bunu da istemiyorum. Bu sorundan nasıl kurtulabilirim ? Wordümün otomatik olarak klavye diliyle senkronize edilmesini istemiyorum. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim..
Z
3 yıl
bf 2042 rtx2060 ile oynanır mı sizce
Yeni laptop alma planım var şu günlerde oynadıgım 2 oyun var biri lol ötekide bf serisi
rtx2060 ve rtx 3060 kartlı iki msi cihazı arasında kaldım.
Sizce rtx2060 bf 2042 için yeterli olur mu
Şimdiki cihazım ancak bf4 oynamaya yeterli oldugu için bf1 ve bf5 in yanında bf2042 de oynamak isterim bi kerede yüzümüz gülsün be ^^
Z
3 yıl
Apple M1 ve parallels hakkında sorularım
Merhaba, öncelikle şunu belirteyim ben mühendislik öğrencisiyim ve alıcağım bilgisayarı genel olarak internette videolar izlemek dizi izlemek ve okul ödevlerim projelerim için kullanmak istiyorum. Daha önce hiç iOS kullanmadım hep windows kullandım. Biraz da iOS denemek istiyorum ve ayrıca M1 çiplerinde bu kadar hypelanmasından sonra bi şans vermek istiyorum. Macbook kulanmak istememin sebepleri arasında ekran kalitesi, havalı olması, tasarımı (sade oluşu), bataryası, 'm1 çip performansı' (tırnak içinde çünkü donanımhaberde açılan konulara bakarsam insanlar günlük kullanım işlerini yaparken çok da hızlı olmadıgından bahsetmişler) diye sıralanabilinir. Ayrıca iphone, airpods pro, apple watch gibi cihazlarda kullandığım için macbook bana çekici geliyor.

Şimdi benim için en önemli sorulardan bir tanesi şu ki; benim kullanıcagım bir elektronik devre çizim programı var adı pSPICE ve bu program sadece windows ile uyumlu. Araştırdım parallels diye bir program var ve bir sanal makien kurup windows kullanabiliyoruz macbooklar ile. Fakat internette izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla parallels tam destekli falan denmesine ragmen bazı programları çalıştıramıyormuş. Örneğin valorant diye bir oyun varmış adam videoda parallels ile windows kullanarak bu oyunu açmaya çalışmasına ragmen windowsu tekrar başlatın gibi bir hata veriyormuş. Korkum şu ki ben macbookumu alınca böyle bir sorunla karşılaşır mıyım ? Bu pSPICE denilen program okulumun son yılında yoğun kullanıcağım bir program olacak. Eğer sorun yaşamayacaksam parallels in en iyi pro versiyonuna da macin 16 gb ram versiyonunu da para harcamaya hazırım.

Ayrıca genel olarak m1 çipli maclerin performansı hakkında yorumlar okuyorum ve insanların ciddi anlamda bu m1 çiplerden soğuduğunu görüyorum. Bluetooth problemleri, uygulamaların açılırken zorlanması, genel takılmalar vs bu konular hakkında mac kullanıcıları yorum yaparsa sevinirim. Hiç mac kullanmadığım için ve yeni şeyler denemeyi seven biri olduğum için performansından taviz verecek bile olsam parallels ile windows kullanıp kalan boş vaktimde netflix youtube gibi sitelerde takılırken iOS kullanıcak biri için macbook önerir misiniz ?

Ayrıca son olarak her ne kadar oyun oynamasam da ve benim için çok önemli olmasa da lise arkadaşlarımla arada lol oynuyoruz ve mba nın fanı olmaması bu oyunda bana sıkıntı yaşatır mı ? mbp alsam daha mı iyi olur çok fark eder mi ? Bütçe olarak mbp 256 16 gb & mba 512 16gb tercihi yapabilirim. Siz benim yerimde olsanız ne tercih ederdiniz? Rosetta 2 ile m1 in bu oyunu oynatabildiği yazıyor apple ın kendi sitesinde ama bu fan konusu beni biraz tedirgin ediyor ayrıca mbp de 8 çekirdek gpu olması da biraz avantaj gibi duruyor.

Hepinize iyi günler dilerim.


edit: yoğun bilgisayar kullanıyorum ders,eğlence başka amaçlarla günlük en az 6-7 saat ekran başındayım.
Z
6 yıl
PUBG HILECILER
Beyler ben mi yaniliyorum biraz fazla mi hileci var ? Ne yapmak gerekiyor hilesiz oyun oynamak icin?
Z
7 yıl
Beats studio 3
Beats studio 3 almayi dusunuyorum, iyi kotu yorumlayabilir misiniz her nekadar goruntusu ve tek seferlik deneyimim cok hosuma gitmis olsa da uzun vadede cikarabilecegi sikintilar ya da diger teknik sorunlari olabilir. Tesekkurler

Daha iyi bir onerisi olanlar da yazarsa sevinirim, ilk onceligim ses kalitesi ve kablosuz olmasi
Z
7 yıl
Kulaklik tavsiye
Steelseries siberia v2 frost blue kullniyordum 2 senedir falan hic bir sorun yoktu yanliz bugun uc kisminda temassizlik oldu calismiyor artik.

Sizce yine ayni kulakligi almalimiyim iki sene once baya populerdi artik daha iyileri vardir mutlaka ?

Birde amazondan alsak ucuza geliyor galiba peki odeme secenekleri nedir ? Kredi karti kullanmiyorum sorun olur mu ?
Z
7 yıl
BF4 premium edition origin hesabi satilik
Fiyat konusulur hesapta sadece bf4 premium var ilgilenen mesaj atsin
Z
8 yıl
bf4 lu origin hesabimi satiyorum
premiumdur oyun yani butun dlcleri indirebilirsiniz oyunu begenmedigim icin satiyorum 0 fiyati 120 lira gibi biseydi aldigimda.
fiyat 80 tl deniz banka havale yoluyla satabilirim ilgilenenler dm atsin yeter
Z
8 yıl
Makina Mühendisliği için laptop alacam tavsiye
Yeni üniversite kazandim, makina mühendisi olacağım kısmet olursa henüz şahsıma ait bir bilgisayarim yok hazir imkanim varken bir laptop alacam beni okul boyunca (5 sene(inşallah!)) idare edecek bir bilgisayar ariyorum bütce sikintim yok 6-7 bin e kadar cikabilirim bilgisayardan beklentim ;
1.olarak bu makina mühendisliği için gereken yazilim programlarini sorunsuz olarak kullanabilecek olmam sikinti cekmek istemiyorum bunun yaninda 2. planda kalmak üzere birde oyun oynayabilirim.Maclere baktim pek işini görmez diyenler oldu windows yazilimli laptop kullanmam işime geliyormuş galiba bana konu hakkinda tavsiye verirmisiniz. Teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.