A

Yüzbaşı
23 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
179 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
8 yıl
Cevap: OTO DERİ DÖŞEME
quote:

Orijinalden alıntı: supremum


quote:

Orijinalden alıntı: ART CAR

quote:

Orijinalden alıntı: supremum


quote:

Orijinalden alıntı: ART CAR

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Cem Bey selamlar.
Bu fotograflarini koydugum bir E90 koltugu yan taraf deforme olmus. Zamaninda sprey vs bi uygulama yapılmış ama beni tatmin etmedi. Ayni asinmanin alt tarafinda da küçük bi yirtik var. Bu koltuğun deri tamiri cikarip parca eklemek suretiyle mi yapilir yoksa farkli alternatifler var mi?
Asinan parca degisirse renk farki olusur mu? Bunun icin kapinizi calmak istiyorum. Bana hafta ici bir gune randevu ayarlarsaniz sevinirim.
Iyi calismalar dilerim.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Merhabalar ;

BMW E90 ın orj alman sensotec siyah derisi elimde depoda olması lazım.. Parçalar değişir ve sıfırdan farksız olur .Renk farkı olmaz fakat parlaklık farkı olabilir , o da kısa bir sürede kullanılınca aynı parlaklığa gelir .. Sıfır orj deriler daima daha mattır.Annemin rahatsızlığından dolayı bu aralar hastanede kalıyoruz , fakat siz uğrarsanız , uğramadan evvel bana haber verin , ben çocuklara söylerim sizinle bizzat ilgilenirler.

Saygılarımla

A.CEM ADALI

Öncelikle geçmiş olsun. Acil sifalar dilerim.
Bi aksilik olmazsa bu aksam is cikisi uğrarım. Sizin numaraniz bende vardi ama eski telefonumla birlikte gitti. Sahin Bey'in numarasi var ama hala sizle çalışıyor mu bilmiyorum.

Selamlar ;

Çok teşekkür ederim , annem 85 yaşında olduğundan son yıllarda çok sık sıkıntılarımız oluyor .. Eksik olmayın.Uğrayabildiniz mi ? ben bir haftadır felaketim şu anda dahi annemin yanında diyaliz için takılan katater sargılarını açmaması ve sökmeye çalışmaması için başındayım ve daha da uyumuş değilim.bütün felaketler üst üste geliyor .. birde hafta sonu telefonumda çalındı .. şimdi yeni alana kadar eski bir telefonumla idare ediyorum .. whatsup ı dahi henüz açıp aktif edemedim .. Ama telefon numaram şu an faal .. zaten numaram için google a cem adalı cep deseniz çıkar .. herşeyim açıktır .. şahin bana söylemediği için soruyorum çünkü bu aralar rahatız , işler durgunken hazır hemen yaparlardı sizin işi...


Ilginiz için teşekkürler.
Cuma is cikisi uğradim. Bu akşam hallederiz deyince tamam dedim. Bir kac saat içinde aradan cikardilar.
Sonuctan memnunum. Parcalar degistirildi. Asinan kisim icin ince bir sunger astarda konuldu. Suan icin parlaklik farki disinda bi sikinti yok. O da zamanla gececek zaten.

Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Tekrar Merhabalar ;

Memnun olduğunuza bende çok memnun oldum.Aracınızda kullanılan deri Bmw e90 ın orj alman sensotec derisidir.Daha evvelde dediğim gibi sadece yeni olmasından dolayı ancak matlık olur .. Desen , kalite ve özellik olarak aynı ; çünkü deri bmw nin orj derisidir.Şu an koltuğunuz un döşemeleri fabrikadan çıktığı dikiş atlamaların , orj malzemesine kadar sıfır ve orj olmuştur.Güle güle sağlıklı günlerde kullanın.. Bu arada başka bir işlem daha kalmış , sanırım onun içinde gelecekmişsiniz , işiniz tam bitmemiş sanırım....

Saygılarımla

A.CEM ADALI
A
10 yıl
Cevap: Cevap: OTO DERİ DÖŞEME
quote:

Orijinalden alıntı: razumuhin

gercekten 9 sene sonra bu şekilde kalması harika..
ancak merak edip girdim art car sitesine..
son zamanlarda gezindiğim en berbat site diyebilirim.
nacizane önerim sayfayı bu kadar küçük tutmak yerine yaptığınız işleri göğsünüzü gere gere kocaman kocaman gösteren bir site tasarlanması.


Merhabalar ;

9 sene sonra aracın tekrar gelmesi ve bunu görebilmek yaptığımız işin testi olarak bana da büyük bir zevk verdi..

ART CAR sitesi siteyi yapan arkadaşın ilgisizliği ve benim donanimhaber ve ARTCAR Face sayfama daha fazla ilgi göstermemden dolayı biraz geri kaldı..Esasında dikkatli incelerseniz göreceksiniz , sitenin yapısı , diğer sitelerden kopya alt yapı alınarak yapılan bir site çalışması değildir.Site basit görünümü altında tamamıyla ART CAR a özel hazırlanmış farklı bir sitedir..ilk sayfasıda gördüğünüz görsel Mağzamızı görmüşseniz , ART CAR ın mağza vitrini dizaynıdır... Yani ART CAR'ı bilen ve görmüş biri için hayli esprili bir site ... Beni sitede tek rahatsız eden ise fotoğrafların eski sistem kodlarla yüklenmesi ve bunun zorluğu..Şu an ART CAR ın sitesinde en az 4000 fotoğraf var bu arada onuda belirtmemde fayda var sanırım... Tabi 2-3 senedir yenileme yapmadığımdan üç sene geriden geliyor ;-)) çünkü şu anda zaten 21 sene yapılan güzel işlerin geri dönüşleri fazlasıyla oluyor ve bu gün , 21 sene sonunda artık otomobilleri seven ART CAR ı bilmeyen çok az insan var kanısındayım..Site şu an sadece ART CAR ın geçmişi , adres ve iletişim bilgisi vermek babında orda duruyor ..Tabi 3 sene evvel son güncellenen tüm markalardan 4000 den fazla fotoğrafta orda dediğiniz gibi dimdik durmaktadır.....

Fakat sizin dediğinize de hak vermemek mümkün değil..çünkü dediğiniz çok doğru , ART CAR ın sitesi zamanında seneler evvel daha siteler yeni yeni yapılırken yapılmış bir site olması itibariyle , ART CAR ı tanımayan , bilmeyen bir kişi için site gerçekten ART CAR ı tanıtabilmek babında çok yetersiz bir sitedi.. Dediğinizi dikkate alacağım , siteyide bir ara ele almam gerekecek sanıyorum ..Bu arada ART CAR Facebook sayfası nerdeyse her yeni farklı araçta güncelleniyor ordanda takip edebilirsiniz o sayfa gayet şık oldu... içeriğide ART CAR internet sitesini çoktan geçti..Bizzat devamlı ilgilenip yeni güncellemeler ve fotoğraflarıda bizzat ekliyorum ..Size Facebook sayfamıza bekleriz ..

Bu güzel , içten yapıcı eleştiriniz içinde çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

A.CEM ADALI
A
10 yıl
Cevap: OTO DERİ DÖŞEME
quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

merhaba bazen rast geliyorum fabrikasyon üretim olmayan deri koltuk kaplamaların daha çabuk deforme olduklarını gözlemliyorum özellikle oturdukları kısımlar hemen buruşur gibi oluyor esniyor. Bu sanki sonradan yapılan kaplama koltuklarda daha bir göze çarpıyor. Acaba kullanılan malzeme ile alakası var mı? Müşterilerin ucuza kaçmak için suni deri tercihi yüzündenmi oluyor yoksa hakiki deri kullanımındada oluyor mu bunlar.

Elinizde yapıldıktan 1-2 sene sonrasına ait ilk günkü gibi veya ilk günküne çok yakın durumda olan çalışmalarınızın resimleri var mı?


Not: Benim için o anki güzellikten ziyade kalıcılık daha önemlidir.

Merhabalar ;

Şimdi öncelikle söylemem gereken sonradan yapılan döşemeyi anlamanız için zaten döşemede hatalar ve deformasyonlar olması gerekiyor ; çünkü zaten bunlar yoksa siz o döşemeye sonradan yapılan döşeme gözüyle bakmıyorsunuz.. Yanlış anlaşılma olmasın burda siz derken kast ettiğim siz değilsiniz genel insan psikolojisi böyle maalesef..

Bizim genelde başımıza gelende bunun tam tersi oluyor .. hatasız çalıştığımızdan ve yapılan işler sonradan deforme olmadığından , yaptığmız işlerin sonradan yapılmış bir iş olduğuna malesef inanmıyorlar..bu bir kere borusanda bir BMW 1 kasada , bir kerede bir Audi A4 te başıma geldi ..bunun yanında sıfır araç yaptıran galerici müşterilerimizde çoğu zaman döşemeleri orj diye satıyor...

Bir kasada müşterimin anlattığını direk anlatıyorum ; Aracın servis zamanı geliyor , araç servise borusana gidiyor ..hatta müşterimin serviste tanıdığı .. ordaki servis danışmanına soruyor döşemeler nasıl olmuş ? bu arada döşemedeki sensotek deride orj BMW işçilikte birebir aynı dikişlerle yapılmış...danışman bakıyor zaten bu döşeme orj , nesi nassıl olmuş diyor ...Araç sahibi orj değil yaptırdım dediğinde danışman şaşırıyor tekrar bakıyor ..dikişlere bakıyor , deriye bakıyor ..imkansız diyor .. bizim müşteri israr edince danışman bilgisayara şasi no sunu giriyor ve döşemeler kumaş çıkınca inanamıyor .. Yani anlıyacağınız iyi işçilik ve malzemeyle yapılan iş ne orj den ayırt edilir ne de deforme olur.. o sizin söylediğiniz alt malzemede kalitesiz çalışan , kalıbına ve modeline riayet etmiyen firmalarda olur..Bu konuda genelleme yapmak çok yanlıştır..

Sizin söylediğiniz deformasyonlarıda çok iyi biliyorum..O deformasyonlar genelde orj derili araçların model hatalarında ve bu model hatalarına muhakeme etmeden direk uyarak döşemeyi yapan standart döşemecilerde oluyor..Gördüğünüz deformasyonlar genelde tam oturduğunuz kısımdaki dilimin geniş atılmasından ve altında kullanılan alt malzemenin zayıflığından olur.. Deformasyon , tam oturma noktasındaki dilimin genişliğinden mukavemetin azalması , ağırlık ve sıcaklıkla mukavemeti azalan kısımda tam orta noktadan bollaşıp yukarı kalkma veya tam tabiriyle bollanma olur.. Ben çoğu zaman bu orj olan geniş dilimleri daraltarak deformeyi sıfıra indiririm ..oysa bu dilimler orj deri döşemesinde geniş olduğundan kalkma ve genişleme yapar.. eğer o geniş dilimleri daraltıp alttanda çektirme koyarsanız orj döşemedeki hatayıda , deformeyide kaybedersiniz..

Bir yanlış bakışta orj hatasız olur bakışıdır .. insan psikolojisi maalesef bu şekilde çalışır ... orj aldım bunda hata sıfırdır , orj yanlış yapmaz ..bunca yıllık tecrübem maalesef bana bunun tam tersini söylüyor ..Orj aracınız çok özel el yapımı derili bir araç değilse seri üretimdir ve seri üretimde seri hatalar çıkar... sonradan yapılan dediğiniz döşemeler eğer bizdeki gibi her safhada gerekli kontrolleri yapılırsa araca özeldir , seri değildir butik çalışılır ve orj e göre hatası çok daha aza indirilebilir..

Hemen size canlı bir örnekte vereyim ...BMW E39 5 serisi , bu araçta BMW , özellikle oturma kısımlarının yan dikmelerinde lüks gözüksün diye büzgü ve altındada zayıf bir elyaf kullanmıştır ..bu aracın hem yan dikmeleri hem orta parçası orj döşemesinde çok kısa süre zarfında deforme olur... Neden mi ... altta BMW nin kullandığı elyafın güçsüzlüğü , verdiği büzgü payının hakiki deri esnemesi düşünülmeden verilmesi.. ve elyafında ezilmesi .. genelde orj döşemeli e39 lara bakarsanız , güneştende derisi gerilip yanmamışsa bu söylediğimi gayet net bir şekilde göreceksiniz..hatta göreceğiniz sizi hiç memnun etmiyecek çünkü yan pileli kısımlar altı ezilip deri genişlediği için torba gibi olduğunu göreceksiniz..

Sonuç itibariyle genelleme yapmak çok yanlıştır .. Kalitesiz malzeme ve işçilik dediğiniz gibi deforme olur ve anlarsınız ... kaliteli işçilik ve kaliteli malzeme kullanıldığında anlama imkanınız maalesef yoktur .. biri size sonradan yapıldığını söylemez ise , psikoloji olarak kaliteli işi sadece orj olarak algılarsınız ...

1-2 sene sonrasına ait resimler varmı demişsiniz .. 1-2 sene bizim için deforme süresi zaten değil ..size 9 sene evvel yapılan bir 147 yi ekliyeyim .. Bu araç bize direksiyon yenilemeye geldi .. Eski sahibi (aracın ilk sahibi yani aracı deri yaptıran müşterimiz ) yeni sahibine bizi tavsiye etmiş , zaten aracın yeni sahibide bizi tanıyormuş.. ay evvel direksiyonunu yeniletmek için bize geldi.Bende direk aracı görünce fotoğraflarını böyle bir soru gelir diye özellikle çektim....Aracın kendisi eskimiş , fakat döşemeler hala ilk günki gibi...ben bile şaşırdım...hatta bu araba zamanında kataloğumuza koyduğumuz bir arabaydı..Aracın bize ne kadar yeniyken gelmiş olduğunu aşağıda eklediğim fotoğraflardan , egzostundan net anlarsınız araç sıfır alındığında gelmişti..

BU 9 SENE EVVEL GELİP SIFIR YAPILDIОI HALİ.....BİR SONRAKİ MESAJDADA 9 SENE SONRASI VAR.........


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
Cevap: OTO DERİ DÖŞEME
BU DA ARACIN VE YAPTIОIMIZ DÖŞEMESİNİN 9 SENE SONRAKİ HALİ.. BİZDE 1-2 SENE YAPTIОIMIZ İŞLERİN YIPRANMASI VE DEFORME OLMASI İÇİN BİR SÜRE DEОİL DEMEMDEKİ GAYE BUDUR...BU ARAÇTA SADECE DERİ BİRAZ PARLAMIŞ , O DA SANIRIM BAKIM YAPILIRKEN İLAÇ SÜRÜLMÜŞ VEYA OTURUP KALKMAKTAN SÜRTÜNMEDEN PARLAMIŞ..İYİ BİR TEMİZLİKLE O DA MATLAŞIR ..BEN BU DÖŞEMEYİ ARAÇ BU SENE GELDİОİNDE TEK TEK İNCELEDİM.. DEFORMASYON 9 SENEDEN SONRA SIFIRDI ..TABİ BU GÜZEL BAKMAKLADA BİRAZ İLGİLİ , HOR KULLANIRSANIZ BU 9 SENE OLMAYADABİLİR...ORJİNALDE BİLE BU SAОLAMLIОI GÖRMENİZ ÇOK ZOR..BU ARADA ALT MALZEMEDE KULLANDIОIMIZ SÜNGER VE ASTARLAR ORJİNAL DÖŞEMEDE KULLANILANLARDAN ÇOK DAHA KALİTELİ BUNUDA BELİRTMEKTE FAYDA VAR...

SİZDE BAKIN BAKALIM NE DÜŞÜNECEKSİNİZ , DÜŞÜNCELERİNİZ BİRAZ OLSUN DEĞžİŞİR UMARIM..

SAYGILARIMLA

A.CEM ADALI
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
18 yıl
TÜM VOLKSWAGEN CADDY Sİ OLANLARIN DİKKATİNE
Arkadaşlar daha evvel duyup inanamamıştım bu arabanın balatasının 17000 km gibi kısa sürede bittiğine .Ben yinede dikkat ettim ve dikkatli kullandım .Ama benim caddy ninde akıbeti çok farklı olmadı.21 654 km de benim caddy de debriaj bitirdi

.Bu yaşıma kadar envai çeşit araba kullandım hali hazırda da 5 tane arabam var.Ben böyle bir debriaj bitmesinide hayatımda görmedim .Arabada ne kaçırma vardı ne bir şey ,bunun yanında güç kaybı da mevcut değildi bir iki ışıkta kalkarken tatlı bir titreme yaptı sonra trafikte kalkarkende ileri bir zıplama yaptı ve vitesle aracın bağlantısı kesildi.Araç stob ettiğinizde vitese geçiyor .bu şekilde debriaja basıp çalıştırmaya kalktığınızda dahi ileri atlayıp kalıyordu.

Daha evvel debriaj teli kopan bir fiestayla ara gazı vererek kilometrelerce yol katedip servisine götürmüş biriyim arabadanda iyi anlarım ama inanın böyle şey görmedim.Devamındaki acı tabloyada gelmek istiyorum .Volkswagen 24 ü aradadım çekiciye yönlendirdiler tamam dedim.Çekici gelirkem maçka meydanını bulamamış ve karıştırmış bir afra bir tafra üf püf çekerek geldi.Yol boyu sadece üfleyip püfledi neyse volkswagen yetkili servisine geldik.


Servis girişinde volkswagenden bir arkadaş nesi varmış arabanın diye adama kibar bir şekilde bir soru yöneltti.Adamın cevabı çok acıydı .ne bileyim ben kardeşim sahibi orda ona sorsana bana ne soruyon ben tamircimiyim,ben çekiciyim bir şeyi varki geldi yani bunları tekrar etti durdu bu tartışmayla başladı servis maceram .


İçeri girdim bir bayan beni servis danışmanının masasına oturttu bir 20 dakikada gelmesini bekledim geldi .Aracın sorununu sordu bir ustaya baktırıp kontrol bile etmeden tamam dedi siz gidin ben size sorunu bildiririm .Bende dedim ki bak bu benim şirket arabam ve bu devamlı kullanılan bir araç ona göre erken dönerseniz sevinirim.


Ertesi gün öğlen oldu arıyan soran yok.Ben aradım.Aracın plakasını verdim bir daha bir daha sordu.Söyledim,bana hemen size döneceğim dedi .Bakın burda dikkat bir gün evvel 16.30 da aracı birakmışım ertesi gün 13.00 da ben arıyorum beni arayan yok.


Ve hala sorunu adam bilmiyor soracak .Sordu ve yarım saat sonra geri döndü .


Debriaj baskı balata birde volan yanmış dedi..Arkadaşlar volan denilen şey demir bir parça yanma diye bir şey olmaz en fazla çizilir kurumlanır veya yağlanır en kötü ihtimalle tornaya verirsin bir dakikada eskisinden yeni olur.Bu parçaların değişimi ve işçiliği için benden istediklerini söylemeye utanıyorum.Benden tam tamına bu iş için ======2.095 YTL =====istediler.


Şaşırdım kaldım bu ticari bir araç benim porsche min balata değişimi bile bu kadara mal olmuyor yaniii...Ben kendi servisi olsun istemiştim ama malesef yanlış bir istekmiş .gerçekten yetkili volkswagen servisleri böyleymiş .daha evvel söylemişlerdi inanmamıştım .sizde benim gibi yapmayın bence inanın ..Bunun yanında bu sorun devamlı olan bir sorun benimkinde olmaz demeyin okadar dikkatli kullandım yinede oldu.Benden bu bilinen sorunu bile bana sormadan şanzımanı indirerek bulldular debriaj bitmişse bu kadar dahi demeden bu günde gittim 83 ytl verdim bunun için sadece sökme çünkü takmayın dedim .veznedeki arkadaşta 85 i aldı tamam diyor zaten sinirlenmişim .Üstüne normalde bakmam üstünü verme adetiniz yokmu dedim de aaa unutmuşum diyerek verdi .


Bu gün aynı zamanda renomun soğutma fanında bir arıza vardı onun içinde renaulta gittim .fan müşüründen fan motoruna famna kadar değiştirdiler bu arada sileceklerim eskimişti onu dahi ben söylemeden değiştirmişler sadece =====140 ytl==== para verdim orda sordum bu aracın debriaj balatası değişim dahil nekadar sıkı durun ....sadece ====400 ytl==== her şey dahil...Bence caddy alacaklara tavsiyem uzak durun.Benim yaşadıklarımı sizinde yaşamanız içten değil

A
18 yıl
TÜRKİYEDEKİ V.İ.P ARAÇLARA BENZİYOR MU
ARAÇ HAKKINDAKİ YORUMLAR ARKADAŞLAR .ŞU ARA AYNISINI YAPMAK İÇİN ARACI BULDUM .PEK YAKINDA İSTANBUL CADDELERİNDE GÖREBİLİRSİNİZ.

< Resime gitmek için tıklayın >
A
18 yıl
FUARDAKİ JL AUDİO STANDINDAKİ KIRMIZI GOLF V İN İÇİYLE İLGİLİ YORUMLARINIZ
fuara giden arkadaşların bu golf ün içiyle ilgili yorumlarını almak isterim araç iç döşeme ve tavan dahil kendi yaptığımız bir araçtır.ön koltuklardaki nakışlarda kullanılan ipler kristal fosfor olup ışık depoladığında 7 saat yanar...evet yorumlar ve fikirler....
A
18 yıl
GMC TYPHOON/GMC SYCLON
BU ARAÇLARLA İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUM
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.