C

Yarbay
23 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
129 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
4 yıl
Merkel, makam aracı .
Almanya Başbakanı Merkel, makam aracı olarak Volkswagen Transporter tercih etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in geçtiğimiz gün makam aracı olarak Volkswagen'in en çok satılan edilen ticari araçlarından Transporter modelini tercih etmesi görenleri şaşırttı.


https://www.haberler.com/almanya-basbakani-merkel-makam-araci-olarak-13162107-haberi/
C
4 yıl
Süper maske.......
C
4 yıl
İngiltereye 80 ton yardım gönderirsen....
C
4 yıl
Verin maskeleri YSK dağıtsın
HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, maske satışının yasaklanmasının ardından maske tedarik etme yaşanan zorluğa dikkati çekerek, "Verin Yüksek Seçim Kurulu'na maskeleri. Seçmen kartlarını gayet iyi dağıttıklarına göre maskeleri de dağıtırlar herhalde" önerisinde bulundu.

Altaylı, "Maske satışı yasaklanınca maske bulunmaz oldu. İyi niyetle, karaborsa olmasın, fiyatlar fahiş hale gelmesin, fırsatçılar kazanmasın diye getirilen yasak maskeyi iyiden iyiye bulunmaz hale getirdi.


Cep telefonuna gelen mesajlarla maske alabileceğiniz söyleniyor. Telefonu olmayan ne yapsın, telefonu kendi adına kayıtlı olmayan ne yapsın? Örnek mi? Annem telefonla, fatura ile uğraşmasın diye telefonu benim adıma kayıtlı mesela. O nasıl o 5 maskeyi alacak? Aynı şehirde otursak ben alıp götüreyim. Ama aynı şehirde de değiliz mesela" ifadesini kullandı. 
Altaylı, "Hadi bu özel durum önemsemeyelim. Sıra ile geliyor mesajlar. Ne yapacak insanlar?
Sırası gelen kadar acil ihtiyaçlarını da erteleyecekler mi? Ayrıca zaten büyük risk altındaki eczanelere bir de ekstra risk değil mi bu iş! Sürekli 5’er 5’er maske dağıtmak. Ne olurdu bu maskeler belediyeler aracılığıyla dağıtılsa. CHP’li belediyelerin aracılığı ile dağıtıp bu belediyelerin iyi bir iş yapmış gibi görünmesini mi istemiyorsunuz! Onun da kolayı var. Verin Yüksek Seçim Kurulu'na maskeleri. Seçmen kartlarını gayet iyi dağıttıklarına göre maskeleri de dağıtırlar herhalde" görüşünü savundu. 

https://a.msn.com/r/2/BB12LRZe?m=tr-tr&ocid=Haber
C
4 yıl
Programa Katılan Konuklardan Birisi Osurdu!
Habertürk ekranlarında Süleyman Soylu'nun istifa kararı konuşulurken ilginç bir olay yaşandı. Program canlı yayınlanırken bir anda osuruk sesi geldi. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Veyis Ateş'in sunuculuğunda ekranlara gelen programa Nedim Şener, Gürkan Hacır, Adil Gür ve Mete Yarar konuk olmuştu.

https://onedio.com/haber/haberturk-canli-yayininda-ilginc-anlar-programa-katilan-konuklardan-birisi-osurdu-902623
C
4 yıl
Atatürk ve Mevlana\u0027ya hakaret eden şüpheli tutuklandı
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Emre G. isimli bir kişinin sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir videoyla ilgili soruşturma başlattı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada paylaşılan stand-up videosunda Atatürk, Mevlana, Şems Tebriz-i, Konya ve Konyalılar hakkında aşağılayıcı sözlerde bulunduğu ileri sürülen Emre G. hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıklamıştı.


Şüpheli Emre G. hakkında Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar hakkındaki yasaya muhalefetten, 'kişinin hatırasına hakaret suçu ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu' maddelerinden yakalama ve gözaltı talimatı verilmişti. Kararın ardından emniyet ekipleri şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.


Emre G.'nin Kadıköy'de olduğunu belirleyen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin yakalanması için harekete geçti. Kadıköy'deki adrese operasyon düzenleyen polis ekiplerince şüpheli Emre G. dün gözaltına alındı. Vatan Caddesi'ndeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen şüphelinin Konya'ya götürülmeyeceği öğrenilirken, ifadesinin savcılık tarafından SEBGİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden alınacağı bildirilmişti.


Bugün adliyeye sevk edilen şüpheli çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

https://www.cnnturk.com/turkiye/ataturk-ve-mevlanaya-hakaret-eden-supheli-tutuklandi
C
4 yıl
Apple ile Google işbirliği yaptı, koronavirüse karşı ortak uygulama geliyor
Apple ve Google tarafından koronavirüsün takibi için ortak geliştirilen uygulamayla, Bluetooth açık tutulduğunda kullanıcıların kimlerle temasta olduğu kayıt altına alınacak. Böylece eğer bir kişi virüse yakalanırsa daha önce görüştüğü kişilere ulaşılabilecek. Hem iOS hem de Android platformunda çalışacak olan uygulama, gelecek ay uygulama mağazalarında yerini alacak.

Teknoloji dünyasının iki dev şirketi Apple ve Google, koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir işbirliği yaptı. İki şirket, yaptıkları ortak açıklamayla, kullanıcıların koronavirüs bulaşan biriyle temasa geçip geçmediğini tespit edebileceği bir uygulama için geliştirmek için işbirliği yaptıklarını duyurdu.

Bluetooth teknolojisine dayanan uygulama ile kullanıcılara, bir Covid-19 hastası ile temasta bulunmaları durumunda cep telefonuna bir uyarı gidecek. Yapılan açıklamaya göre Temas Takip/İzleme Sistemi’nde GPS konum verileri veya bireyin kişisel bilgileri kaydedilmeyecek.

Akıllı telefonların Bluetooth LE teknolojisi kullanılarak yakın temasa geçen kişiler tespit edilecek, bu veriler ortak bir sisteme işlenecek ve eğer temasta bulunan kişilerden birinde koronavirüs olduğu tespit edilirse diğerine de durum hakkında haber verilecek.
Apple ve Google tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada tüm dünyada devletler ve sağlık yetkililerinin Covid-19 salgınına çözüm üretmek, insanları korumak ve toplumu tekrar işler hale getirmek için iş birliği yaptığı belirtildi.

Yazılım geliştiricileri de ürettikleri teknik araçlarla virüsle mücadeleye ve hayatların kurtarılmasına katkıda bulunurken; Google ve Apple da devletlerin ve sağlık kuruluşlarının virüsün yayılmasını azaltmasına yardımcı olmak için kullanıcı gizliliğini ve güvenliği tasarımın merkezine alarak Bluetooth teknolojisinin kullanımına olanak veren bir çalışmada birlikte çalıştıklarını duyurdu.

İki şirketin ortak açıklamasında uygulama ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“COVID-19 virüsten etkilenen bireylerle yakın temas durumunda bulaşabildiği için kamu sağlığı yetkilileri, temas izlemeyi yayılmanın önlenmesinde değerli bir araç olarak kabul ediyor. Tüm dünyadan çok sayıda önde gelen kamu sağlığı yetkilisi, üniversite ve sivil toplum kuruluşu, isteğe bağlı bir temas izleme teknolojisi geliştirmek için önemli çalışmalar yapıyor. Apple ve Google, bu çalışmaları daha da ileri taşımak amacıyla temas izlemeye yardımcı olacak API’lar (uygulama programlama arayüzleri) ve işletim sistemi düzeyinde teknolojiler içeren kapsamlı bir çözüme imza atıyor. Acil ihtiyaca yanıt verebilmek için bu çözümün iki aşamada uygulamaya geçirilmesi ve kullanıcı gizliliği konusunda güçlü bir korumanın sağlanması planlanıyor.”

Apple ve Google’ın bu kritik işbirliği kapsamında öncelikle, Mayıs ayında her iki şirket de kamu sağlığı yetkililerine ait uygulamaları kullanarak Android ve iOS aygıtları arasında birlikte çalışabilirliğe olanak veren API’lar sunacak. Kullanıcılar bu resmi uygulamaları aygıtlarındaki uygulama mağazalarından indirebilecekler.

Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek ikinci aşamada ise Apple ve Google birlikte çalışarak bu işlevi temel platformlara entegre edecek ve daha geniş bir Bluetooth tabanlı temas izleme platformu sunacaklar. Bu aşama, API’dan daha güçlü bir çözüm olacak ve isteğe bağlı olarak daha fazla bireyin katılmasına olanak verirken daha geniş bir uygulama ekosistemiyle resmi sağlık yetkilileri arasında etkileşim sağlayacak.

Açıklamada, “Apple ve Google olarak, bu sürecin iş birliği içinde dünyanın en acil sorunlarından birini çözmemiz için hiç olmadığı kadar önemli bir dönem olduğunu düşünüyoruz. Geliştiriciler, devletler ve kamu sağlığı tedarikçileri ile yakın bir iş birliği içinde çalışıp teknolojinin gücünden yararlanarak tüm dünyada Covid-19’un yayılmasını yavaşlatmayı ve günlük yaşamda normale dönüşü hızlandırmayı umuyoruz. Bu çalışmada gizlilik, şeffaflık ve kullanıcının izni büyük önem taşıyor ve ilgili paydaşlara danışarak bu işlevleri geliştirmek için sabırsızlanıyoruz. İlgililerin analiz edebilmesi için çalışmalarımız hakkındaki bilgileri açık bir şekilde yayınlayacağız” denildi.

https://www.haberturk.com/apple-ile-google-dan-koronaviruse-karsi-ortak-uygulama-haberler-2643041-teknoloji
C
4 yıl
eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı (diğer iller yokmu.?)
İstanbul'da eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı başladı. Vatandaşlar ücretsiz maskelerini T.C. kimlik numaraları ve telefon numaralarını eczacıya vererek, telefonlarına gelen kod ile maskelerini temin edebilecek.

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı bugün itibariyle başladı. Vatandaşlar ücretsiz maskelerini TC kimlik numaraları ve telefon numaralarını eczacıya vererek, telefonlarına gelen kod ile maskelerini temin edebilecek.


https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-corona-virusun-ardindan-eczanelerde-ucretsiz-maske-dagitimi-basladi-6185890
C
4 yıl
İstanbul\u0027da eczaneler maskeleri ücretsiz dağıtacak
İstanbul Eczacı Odası, İstanbul'da ücretsiz maske dağıtımının eczaneler üzerinden hızlı ve güvenli şekilde yapılması için Sağlık Bakanlığı'yla ortak karar aldıklarını duyurdu.

Türkiye'de görülen koronavirüs salgınına karşı halk sağlığını korumada en sık başvurulan yöntemlerden biri de maske kullanımı. İstabul Eczacı Odası da şehirdeki eczaneler aracılığıyla maskelerin ücretsiz bir şekilde dağıtılacağını açıkladı.İstanbul Eczacı Odası'nın yaptığı açıklama şu şekilde:"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİK""Biz eczacılar, pandemiyle mücadelede en ön safta kesintisiz ilaç hizmeti ve sağlık danışmanlığı sunarak, günlerdir fedakarca büyük bir çaba sarfediyoruz. Sağlık hizmetinin vazgeçilmez bir halkası olan bizler, birinci basamak sağlık sunucusu olarak halk sağlığını korumak adına bu süreçte yine önemli bir görev üstlendik.Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczanelerimiz üzerinden yapılması kararı alınmıştır.

https://www.haberler.com/son-dakika-istanbul-da-halka-dagitilacak-13104553-haberi/
C
4 yıl
polise maaş kesintisi
Soylu'dan, gündemi sarsan "maaş kesintisi" iddialarına yanıt: Ben buna karışmam, hiçbir polis imzalamak zorunda değil
Milli Dayanışma Kampanyası için polislerin maaşlarından zorunlu kesinti yapılacağı iddialarına cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil" ifadelerini kullandı.

cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında "Biz Bize Yeteriz" sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası ile ilgili 'zorunlu' bağış tartışmaları yaşandığı öne sürüldü. Kamuoyunda polislerin maaşlarından zorunlu kesinti yapılacağı iddialarının ortaya atılmasının üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan iddialara cevap geldi. Soylu, "İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler" dedi.FATİH PORTAKAL DA İDDİA ETMİŞTİHer rütbeden farklı meblağların tahsil edileceğini savunan Portakal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:"Milli kampanyanın emniyet tarifesi: Polis memurları 100, komiser/amir 150, 4-3-2'nci derece müdürler 250, 1'incisi sınıf müdür 500 TL. Dilekçe doldurmaları istenmiş. 15'inde maaşlarından kesilecek.""BEN BUNA KARIŞAMAM"Sözcü'den Deniz Zeyrek'in haberine göre, o dilekçelerin, İçişleri Bakanlığı'nın ya da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkezi olarak yaptığı bir şey olmadığını kaydeden Soylu, "İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler. Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil" ifadelerini kullandı.


https://www.haberler.com/soylu-dan-gundemi-sarsan-maas-kesintisi-13091492-haberi/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.