E

Yarbay
23 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
108 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
8 yıl
Silinebilir
Silinebilir.
E
8 yıl
Silinebilir
Silinebilir.
E
8 yıl
Türk Telekom Adına Arayan Dolandırıcı
Öncelikle herkese iyi günler.

Bu sefer Telekom faturası üzerinden hizmet satın almayla ilgili bir dolandırıcılık vakasıyla karşı karşıyayız.
Geçen hafta telefonuma "TÜRK TELEKOM Ödeme PIN Numaranız" içerikli bir sms geldi. Ben bunu fatura ödemede kullanılıyor herhalde düşüncesiyle önemsemedim.

Yalnız aynı içerikli mesaj farklı bir kodla bugün de geldi. Ardından bir cep telefonu numarası tarafından arandım. Arayan kişi "Türk Telekom'un Şüpheli İşlemler Departmanı'ndan aradığını, hattımdan PlayStore üzerinden 17 CD'lik, 239 lira değerinde alışveriş yapılmaya çalışıldığını, fakat bunun şüpheli bulunduğu için ürünün kargoya verilmediğini" söyledi.

Bu işlemi hattıma giren herhangi biri yapmış olabilir mi, evde küçük çocuk var mı vs laf çevirmelerden sonra eleman sadede geldi. "Hattınızı bu tür alışverişlere kapayalım, bunun için sizin kodunuzu yenilememiz gerekiyor. Lütfen size yolladığımız kodu bize söyleyin."

Şimdi arkadaşlar; bu kod bilindiği üzre kredi kartlarındaki "3D secure" şifresi gibi bir işlev görüyor. Yani yapılmaya çalışılan alışverişi bu kodu vererek onaylamış oluyorsunuz. Bu şerefsizler sizi koruyoruz ayağına, hattınız üzerinden alışveriş yapmaya çalışıyorlar.

Ha ayrıca şunları eklemem gerek; arayan kişiden adını soyadını, sicil numarası falan sorduğumda gayet kendinden emin bir şekilde bu bilgileri verdi. (Elbette ki sahte bilgiler) O bakımdan, Türk Telekom adına "Telefonunuza şifre gelecek, onu bize söyleyin" içerikli bir aramaya maruz kalırsanız kesinlikle şifrenizi vermeyin.

İşin acı tarafı ise; telekoma durumu bildirdiğimde, ilgili telefon numarasını almaya bile tenezzül etmemeleri oldu tabi. Hayır bi boşluğumuza gelse de kodu versek, o parayı çatır çatır bizden almasını bilirsiniz ulan ibibikler. Kuracağınız sisteme tüküreyim.
E
12 yıl
HP 2211x 22\" - Ölü Piksel - EXA Bilgisayar
Evet arkadaşlar; başlıktan da belli olacağı üzre, bugün EXA Bilgisayar'dan aldığım HP 2211x model monitörü eve getirdim ve tam ortasında deve nalı gibi bir ölü pikselle karşılaştım.

Özellikle siyah fonda çığlık çığlığa "buradayım ben!" diye bağıran bembeyaz bir piksel kendisi. Ve Altpiksel gibi de durmuyor, iriliğinden yola çıkarak full piksel olduğu tahmininde bulunabilirim.

Şimdi; beni nasıl bir süreç bekliyor? EXA Bilgisayar'la benzer bir durum yaşayan arkadaşlar var mı aramızda? Ya da HP? Tutumları nasıl olur acaba?

Küçücük pikselin yaptığına bak, teallam.
E
15 yıl
Ultimate Ears Super.fi 5 Pro ya da? (Derken; Triple.fi 10 Pro alındı.)
Selamlar,

IE4'ü mü kaybettikten sonra tekrardan kulaklık araştırmalarına başladık.. Forumda bu kulaklığını kullanan, veya önceden kullanmış (ya da en azından bilgi sahibi olan) arkadaşların kulaklık hakkındaki düşüncelerini öğrenmek istiyorum..

1 haftaya sipariş kalmaz siparişi vereceğim earphonesolutions'tan, ama siparişi verdikten sonra kulaklığın büyük bir yamuğuna rastlamak da istemem doğrusu.. O sebepten bilgi ve fikir sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum.. İyi günler..
E
16 yıl
Intel Stok Heatsink + X1300XT = 40C
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar..

İşlemci fanım traktmrlüğe terfi ettikten sonra mecbuz yeniledik.. Elimde kalan stok fan heatsinki de ekran kartına takmayı düşünüyordum, sonunda pratiğe dökebildim işi..

Bilindiği gibi Sapphire'in x1300xt ve x1600pro'larda kullandığı gelmiş gelmiş en dandik soğutma sistemlerinden.. Çoğu kullanıcı değiştirme yoluna gitmişti, ben vidalarını sıkıp kullanmaya devam etmeyi tercih ettim.. Harcanacak her kuruş para boşadır zaten bu saatten sonra..


Malzemeler:

Eski bir kasa fanı
Intel stok heatsink
4 tane somunlu civata
heatsinkle diğer bileşenlerin temasını kesmesi amacıyla kalınca bir naylon parçası



Stok fanın peteklerinin doğru şekilde bükülmesinden sonra civatalar için yeterli boşluk oluşmuş oldu.. Yalnız fanı anca kablo parçalarıyla sabitleyebildim, ileride daha iyi bir çözüm bulacağım..



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Eski değerler: (core:500 Mem:800)

Boşta: 65C Yükte: 75+

Yeni Değerler: (core:641 mem:872)

Boşta: 40C Yükte: 48C
E
17 yıl
MOVED: Sennheiser IE4 İncelemesi
E
17 yıl
Muzio JM200 İncelemesi
evet arkadaşlar, uzun bir zamandan sonra (3 yıl kadar) discmanimle aramdaki herşey sona erdi.. aslında ani bir kararla oldu, (soundchaser iyi bilir nedenini) o anda muzio çarptı gözüme (özellikle tasarım olarak) ve gittim 1 saat kadar inceledim vega bilgisayar'da ve satın aldım..(bu da sancılı oldu tabi biraz) neyse ayrıntıları geçip cihaza gelelim..

< Resime gitmek için tıklayın >

benim aldığım model jm-200 (bazı yerlerde 240 olarak da geçiyor) 1 gb hafızaya sahip.. jm 250 ile bunun arasında baya bir gidip geldikten sonra bu cihazda karar kıldım..


kutu içeriği şöyle;

kulaklık
usb kablosu
kılıf
usb çevirici (host&device fonksiyonu için, ne işe yaradığını ileride anlatacağım)
iki tarafı da 3,5mm uca sahip line in kablosu
boyun askısı
hızlı başlama klavuzu (türkçe değil.. ayrıca cd'nin içinde ayrıntılı kullanma klavuzu mevcut, ama o da tr değil.. tr klavuz için muzio'nun sitesine uğramak gerekiyor)
muzio manager,mediaSync manager vb. programların bulunduğu cd

< Resime gitmek için tıklayın >

kutudan ayrı olarak prizden şarj için adaptör de verdiler..

ürünün kutusu içinden çıkanlara oranla küçük gibi.. dandik bir kartonla da işi bitirebilirlerdi, ama kutuyu açında sert bir malzemeden kapaklı bir kutu daha çıkıyor içinden.. emek verildiği belli..


soundchaser'ın deyimiyle "çekiç" şeklindeki kulaklıkların kulağa oturması biraz sorunlu.. çünkü irice bir kulaklık.. ama sesi beklediğimden çok daha iyi çıktı, basslar ve tizler yerli yerinde, yalnız özellikle düşük frekanslı midlerde sorun var.. eğer kulağınıza oturuyorsa gidip de 25-30 ytl verip philips,sony vb. kulaklıklardan almaya gerek yok diye düşünüyorum.. ses ve üretim kalitesi olarak o seviye kulaklıklara taş çıkartıyor.. ayrıca altın kaplama jack'a sahip..

< Resime gitmek için tıklayın >

jm200, yanında verilen kılıfa mükemmel oturdu.. kılıfın iç kısmı kadife benzeri yumuşak bir kumaşla kaplı ve yine kalite olarak hiçbir eksiği yok.. ayrıca arka kısmında bele takılabilmesi için çıtçıtlı bir bağlantı yeri de var..

boyun askısını hiç kullanmayacağım için poşetinden çıkarma gereği bile duymadım.. (ne öyle boynuna as dolaş falan)

yine dikkatimi çeken birşey line in kablosunun kutuya dahil edilmesi ve uçlarının altın kaplama olması.. ama yanında tr kullanma klavuzunun verilmeyişi bence büyük bir eksiklik.. yanında gelen cd'de player'ın açılış kapanış animasyonlarını düzenleyebileceğiniz, firmware ve font upgrade vb. işlemleri yapabileceğiniz muzio manager 3.0 programı ve lyric fonksiyonu için mediaSync programı mevcut..


öncelikle malzeme kalitesini beğendiğimi söylemek istiyorum, elinize aldığınızda kalite hissini duyabiliyorsunuz.. 2 renkli geniş bi OLED ekrana sahip.. (4 satır, 128x64 pixel) contrast ayarını yapabildiğimiz ekranın görüntüsü pırıl pırıl desem yeridir.. yine de güneş altında biraz soluk kalıyor..(OLED'lerin genel problemi)
ekran tek seferde klasör adı, dosya adı, kbps ve khz değeri, pil durumu, şarkının süresi,dosya formatı vs.vs birçok bilgiyi görmenize olanak veriyor.. sizin ayarladığınız süreye göre ekran koruyucuya devreye girebiliyor.. kalpler veya küçük bir civciv ekranda dolaşıp duruyor yani.. yine ekran koruyucu devreye girdiğinde ekrana gelecek şekli çizmenize de izin verilmiş..(muzio manager programıyla)
dosya isimleri ekrana dikey mi, yatay mı gelecek, hangi hızla kayacak, ekranda tag bilgileri mi yoksa dosya isimleri mi gösterilecek, baştan kaç harfi gösterilecek gibi çok geniş ayarlara yer verilmiş.. (maksimum 64'e kadar gösterebiliyor) ayrıca türkçe karakter desteği var.. yani ç,ş,ğ gibi harflerin yerinde garip garip şekiller görmüyorsunuz..

< Resime gitmek için tıklayın >
geniş ekran sayesinde tek seferde bir çok bilgiye ulaşmak mümkün..

< Resime gitmek için tıklayın >
işte civcivimiz yola çıkmış


üründe 2 adet kulaklık kullanmak mümkün (line in girişi kulaklık çıkışı olarak da kullanılabliyor..) 2x12mw + 2x8mw çıkış gücüne sahip.. srs, wow, trubass ve focus efektleri ilgilenenler için iyi özellikler.(şahsen ilgi alanım dışında) bunların yanında 10 adet ön tanımlı ve 1 adet kullanıcı tanımlı 9 band eq'a sahipsiniz.. ses kontrolü joystick'in dış kısmındaki halkayı çevirerek sağlanıyor, hi-fi sistem havasında sanki.. ben IE 4 ile 40 kademe olan ses ayarını ortalama 25-28 arası kullanıyorum.. son ses sağır edecek seviyede olduğu gibi, bunun üstüne bir de srs veya wow açarsanız kulaklarınız için hiç de iyi olmuyor.. (nerden mi biliyorum?)


üstünden geçeceğim 3 ana özellik var.. çalma, radyo ve kayıt..

değişik çalma modları eklenmiş cihaza, aynı şarkıyı tekrar çalma, aynı klasörü tekrar çalma, hepsini tekrar çalma, aynı klasörü rasgele çalma, bütün hafızayı rasgele çalma, aynı klasörü hem rasgele hem tekrar çalma, bütün hafızayı rasgele ve tekrar çalma, tek şarkı çalma ..vs.vs.vs. toplam 12 mod var.. jm200 ayrıca kendi playlistinizi oluşturmanıza da olanak sağlıyor.. tabi bu playlist için de tekrar çalma vb. modlar mevcut..

çalma esnasında şarkı hızını ayarlayabilir, (%60-%140) veya şarkı içerisinde istediğiniz bir bölümü tekrarlatabilirsiniz..navigasyon özelliği sayesinde dosya ve klasörler arasında kolayca gezinebilirsiniz.. jm-200'de klasör limiti yok..sınırsız sayıda klasör oluşturabiliyor..

radyoya gelelim.. 3 ayrı bölge tarama seçimi var.. amerika, kore ve japonya.. bu radyonun frekans aralığını belirliyor.. tr'ye uygun olarak kore'yi seçtim..(87.5-108mhz) evde yaptığım denemelerde müzik seti kadar iyi çektiğini gözlemledim radyonun.. yürürken de problem yok, ama otobüs vb. hareket halindeki taşıtların içinde, belli başlı frekanslar hariç cızırtılar duymanız olası.. 20 adete kadar frekans kaydedebiliyorsunuz.. bunu cihaz üzerinden manuel yapabilir, bunun dışında iyi çeken ilk 20 istasyonun taranıp otomatik olarak hafızaya alınmasını sağlayabilirsiniz.. ayriyetten muzio manager yardımıyla bilgisayar üzerinden hafızaya alınacak frekans listesini jm200'e kolayca aktarmanız da mümkün..

kayıt modu: kayıt için 3 ayrı kaynak var.. radyo, line in, ve yerleşik mikrofon.. radyodan 44khz-192kbps kalitesine kadar kayıt yapabiliyorsunuz.. tabi bu değerlerle istediğiniz şekilde oynayabilirsiniz...(stereo/mono, 16/44khz, 16/192kbps) aşağıda 192 kbps'le radyodan yaptığım kaydı dinleyebilirsiniz..

http://rapid share.com/files/3229126/FMRC003.MP 3.html (MP3 ile rapid ve share kelimelerinin arasındaki boşluğu silin)

line in'den kayıt modu,maksimum 44khz-192kbps kalitesine izin veriyor.. (yine değişik kalitelerde kayıt etme imkanı sunulmuş) sesle senkronize şekilde kayıt otomatik olarak başlatılıp, durdurulabiliyor.. senkronizasyona istediğiniz gecikme değerini de verebiliyorsunuz.. (saniye olarak)
örnek:
http://rapid share.com/files/3228359/AUDI001.MP 3.html (MP3 ile rapid ve share kelimelerinin arasındaki boşluğu silin)



yerleşik mikrofon için 192kbps biraz yüksek bir değer gibi.. adamlar yine de koymuşlar.. (çeşitli kalite ayarları yapabildiğinizi söylememe gerek yok sanırım) sese duyarlı kayıt yapabiliyor.. kayda başlaması için ne kadar şiddetle ses gelmesi gerektiğini ayarlayabiliyorsunuz.. (hassasiyet)

http://rapid share.com/files/3229686/VORC001.MP 3.html (MP3 ile rapid ve share kelimelerinin arasındaki boşluğu silin)

cihaza açılış-kapanış ve şarkı esnasında istediğiniz zaman ekranda dönmesini sağlayabileceğiniz animasyonlar yükleyebilirsiniz.. muzio manager'la birlikte birkaç hazır animasyon geliyor.. ama isterseniz kendi animasyonunuzu da yaratabilirsiniz.. jm-200'ün animasyonu arka arkaya gösterilen resim dosyalarından (jpg,bmp,gif) oluşuyor.. burada dikkat çekmek istediğim nokta, hareketli bir gif dosyası değil, hareketsiz resimlerin arka arkaya gösterilmesi mantığıyla oluşan bir animasyon..(maksimum 60 kare) animasyon hızını da oluşturma esnasında ayarlayabildiğinizi belirteyim..

< Resime gitmek için tıklayın >
şarkı sırasındaki animasyonlardan birtanesi..

< Resime gitmek için tıklayın >
cihazı açılışına kendi hazırladığım animasyonu koydum

cihazın en önemli özelliklerinden biri de host&device fonksiyonu.. böylece diğer cihazlardan(dijital fot. mak., mp3 player, usb bellek vb.) istediğiniz dosyaları alabilir, istediğiniz dosyaları yollayabilir, istemedeğiniz dosyaları da silebilirsiniz.. kendi yaptığım denemelerde hafıza kartı okuyucuya taktığım hafıza kartından çeşitli dosyalar çekip, yolladım.. ve hiçbir sorun yaşamadım.. bu özellik cidden önemli, yanınıza alacağınız hafızakartı vb harici belleklerle hafızanızı dolaylı yoldan büyütmüş oluyorsunuz..

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
aslında kendi güç kaynağı olmayan bir cihazdan veri çekebileceğimi pek sanmıyordum.. bildiğim kadarıyla dahili piller 3.7 volt oluyor.. usb cihazlar ise 5volt ile çalışıyor.. bu farklılık nedeniyle umudum yoktu pek, ama jm-200 dahili piliyle hem hafıza kartı okuyucuyu, hem de kendini besleyerek beni şaşırttı..

< Resime gitmek için tıklayın >
işte cep telefonumun hafıza kartının içi..


bu cihaz hakkında merak edilen bir konu ise, usb 2.0 desteğinin olmayışı.. aslında cihaz usb 1.1'in nimetlerinden bile sonuna kadar yararlanmıyor.. usb 1.1'de veri aktarım hızı 11mbps iken, jm200'ün aktarım hızı 5mbps.. ilk aldığımda beni de düşündürmüştü, 1gb hafızada usb 1.1 sorun olur mu diye, 950mb. civarı şarkıyı atmam yaklaşık 20 dakikamı aldı.. uzun gibi, ama sadece bir kere bu kadar bekliyorsunuz, sonradan tek-tük şarkı attıp sildiğim için aktarım hızı çok sorun olmadı..

< Resime gitmek için tıklayın >



jm200'ü almadan öncede baya cıncıkladım vega bilgisayar'da, ve beğenerek aldım.. 155ytl de bu cihaz için oldukça uygundu.(özellikle bir süre önce 250-300ytl seviyesindeolduğunu düşünürsek) jm250'den farkı renkli ekran olmaması ve saat bulunmaması.. ama bunun yanında host&device fonksiyonunun olması gibi bir artısı var.. ve renkli ekran olmadığı için pil ömrü daha uzun.. vega bilgisayar'da aynı şarkı, aynı ses seviyesi ve aynı kulaklıklarla yaptığım denemede, jm250 ile aralarında ses şiddeti bakımından fark göremedim) almak isteyenleri pişman etmeyecek bir seçim jm200..

edit: bozuk türkçe için özür dilerim..
E
18 yıl
Exodus Türkiye\u0027de?
arkadaşlar aldığım duyumlara göre exodus 13-14 aralık'ta biri istanbul-stüdyo live, diğeri ankara'da olmak üzere iki konser verecekmiş.. bu konuda bilgisi olan varmı?
tr'ye gelmesi halinde konserine ne pahasına olursa olsun gideceğim bikaç gruptan biridir kendileri.. eğer balon haberse boşuna heveslenmeyelim bari.. stüdyo live'da olursa orayı konserden sonra iyi bir tadilata sokmaları gerekir ayrıca..
E
18 yıl
BRC mi aldesa mı?
merhaba arkadaşlar..

benim 91 model ford sierra 1.6 GL karbüratörlü aracım var.. buna 4-5 yıl önce stefanelli marka lpg kiti taktırmıştık.. ilk taktıklarında karbüratör kapağındaki hava girişini koli bandıyla kapamaları dikkatimi çekmişti, neden kapatıldığını sorduğumda "lpg'de böyle" cevabını aldım.. tabi belli bir süre aynı motora sahip bir ford taunus'ta hava girişinin kapatılmadığını gördüm.. benim aracın hava girişini açtığımda araba düşük devirde hemen stop ediyordu, tekrar geri bantladım.. hava girşini yeterince kapatamazsanız motor kalkışta sendeleyip stop ediyor, biraz daha kapatırsanız bu sefer de kalkışta çok iyi ama devir 3000'i zor buluyor, araba kalktıktan sonra devirlenmek istemiyor..
bi ayar tutturuyorsunuz sonra hava filtresinin kirlenmesine göre tekrar bozuluyor, filtreyi değiştiriyoruz tekrar yapıyoruz flan filan derken baya bir cebelleşiyoruz.. son zamnlarda başka sorunlarda çıkmaya başladı, lpg servisine götürdüğümde beyinin körükleri sertleşmiş, arızalı dendi.. değiştiği zamn o hava girişini kapama olayı da kalkarmış,çekişte ve yakışta da fark olurmuş.. iki marka söyledi brc ve aldesa.. brc 1, aldesa 3 yıl garantiliymiş.. brc için 180ytl, aldesa için 120ytl fiyat verdi.. aldesa'yı tavsiye ederim dedi.. şimdi hangisini tercih etsem diye düşünüyorum, tekrar öyle yok hava ayarı, sirkeleme, boğulma vs.vs. falan uğraşmak istemiyorum..

hangisini önerirsiniz? bir de beyin değiştiği zaman gaz göstergesi de değişiyor mu? yoksa eskisi mi kalacak üstünde?

zahmet edip cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.