S

Yüzbaşı
21 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
11 yıl
nokia BH-505 kullanım kipatcığı
arkadaşlar, internette çok araştırmama ramen bu ürünün Türkçe kullanım kitapcığını bulamadım,
bende bir arkadaştan edinmek zorunda kaldım, ve internette bu zımbırtıyı bulamayanlar için resmini çekip koydum, dileyen arkadaş buradan kaydedip paylaşabilir.
>>>resim<<<

keyword: nokia bh505 "bh 505" user manual usermanual kullanım kitabı kitapcığı kılavuz kılavuzu
S
12 yıl
süper parti için geri sayım sensation white
arkadaşlar merhaba,
sensation white partisi için sabırsızlıkla bekliyorum, bu haftasonu süper zaman geçireceğiz.
DH den bu partiye gelecekler varmı?

Türkiyedeki konseptin uygulandığı diğer ülkelerin videolarını izleyin :D

http://www.youtube.com/embed/_OPsH06fnA8

ataköy atletizim arenada 13 ekimde akşam saat 20 de beklerim :D
S
16 yıl
Bilgisayarınıza hiç format atmayın altın kurallar.
Eğer bilgisayarının formatsız yaşamasını istiyorsan. sana söyleyeceklerimi çok iyi dinle.



  • * ilk olarak nod32 nin düzgün update edilebilen bir versiyonunu kesinlikle edin.
    devamlı kendisini update etsin ve herne olursa olsun bu programı kapatma.. Bilgisayarına format attıktan sonra ilk kurduğun program antivirüsün olmalı. antivirüsün olmadan internete kesinlikle girme hele explorer ile kesinlikle girme!!!
  • * Kesinlikle web sitelerine explorer ile girme. en azından %100 güvenmediklerine bunun yerine firefox yada opera gibi browserleri kullan çok daha güvenlidirler.
  • * Ad-ware 2008 gibi bir program ile düzenli olarak her hafta tüm bilgisayarını taramadan geçir.
  • * LimeWare BearShare gibi spyware malware yada benzeri reklam ve zararlı yazılım içerek hiçbir download yöneticisi ve paylaşım programını kullanma kurma hatta kurulumlarını bile elinde bulundurma.
  • * Tüm ama Tüm programları kurarken eklediğin clicklediğin tüm seçeneklerin ne olduğunu kesinlikle öğrenerek bas. farkında olmadan yükleyeceğin bir yazılım sisteminin yavaşlamasında büyük etkisi olabilir özellikle toolbox yada çeşitli browser araç çubukları olabilir.
  • * sisteminde hangi exe lerin hangi dll lerin hangi driverlerin çalıştıklarını düzenli olarak kontrol et. bilmediğin programları yada daha önce dikkat etmediğin programları tek tek internette araştır ve ne için çalıştıklarını anlamaya çalış
S
16 yıl
DH community for ban WHY???:(
DH community sinden neden kicklendiğim anlamıyorum??
neden neden bunu kim yaptı.
S
16 yıl
bulana yada getirene tam 1YKR ödül
Merhaba
benim bir problemim var bu problemi benzetim yolu ile anlatacağım.
farzedelim; elimde bir çanak anten var ben bu çanak anteninin teorik odak noktasını (çanağın ortası ile çanağın parçası olduğu kürenin merkezinden geçen doğrultuda gönderilen paralel ışınların kesiştikleri nokta) nasıl bulabilirim. sorunun cevabını bazı pratik çözüm yöntemleri ile bulmak mümkün autoCAD yada elle ölçerek.
ancak ben bunu matematiksel olarak çözmenin bir yolunun olup olmadığını merak ediyorum.
elimizdeki veriler.
1-Yükseklik. (Çanakğın horizonal yüksekliği.)
2-Çanağın çapı (çanağın dış çehresinin çapı)
istenen veri.
çanağın parçası olduğu kürenin odak noktasının yeri yani kürenin yarıçapı yada çapı..
aşağıda sorunumu iki boyutlu olarak anlatan grafiği görebilirsiniz.

https://store.donanimhaber.com/8a/56/af/8a56af5560f7bb79543f090452256037.jpg< Resime gitmek için tıklayın >
S
16 yıl
İstiklal Marş\u0027ımızı Nekadar Anlıyorsunuz?
İstiklâl Marşı'nı, diğer başka şiirleri veya herhangi bir metni açıklamadan önce o şiirin, metnin yazıldığı tarihi, tarihî olayları, sosyal, siyasal şartları bilmek gerekir. Bu yüzden İstiklâl Marşı'nı açıklamadan önce kurtuluş savaşını ve o dönemin şartlarını hatırlamak gerekir.

İstiklâl Marşı, 1921 yılında Kurtuluş Savaşı devam ederken yazılmıştır. Ülkemiz düşman tarafından istilâ edilmiş, düşman Ankara'ya kadar yaklaşmıştı. Polatlı' dan Ankara'ya, Atatürk ve arkadaşları tarafından yeni kurulan Meclis'e top sesleri gelmekteydi. Daha güvenli olacağı düşünülerek, Meclis'in daha iç bölgeye, Kayseri'ye taşınması düşünülüyordu. İstiklâlimiz için yurdun her tarafında millî mücadele verilmekteydi. Halk perişandı, çaresizdi, korku içindeydi... İstiklâl Marşı işte bu dönemde, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazıldı. 25 Mart 1921'de mecliste okunan bu şiiri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki üyeler ayakta dinledi, büyük coşku, ve beğeniyle Milli Marş olarak kâbul etti. İstiklâl Marşımızı anlamak, onu açıklayabilmek için bu tarihî günleri bilmek gerekir.
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; 
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Mehmet Akif Ersoy, birinci kıtada endişe, korku içinde olan Türk milletine, Türk ordusuna "Korkma!' diye sesleniyor. O, Türk milletinin hürriyeti ve vatanı için Çanakkale'de neler yaptığını çok iyi biliyordu. Akif, millî mücadelenin kazanılacağından emindir; ancak "Acaba bağımsızlığımız elden mi gidiyor?" diye korku içinde olan kendisi gibi düşünmeyen Türk milletine "Korkma!"diyerek sesleniyor. Bunun için şiirine "Korkma!' diyerek başlıyor. İstiklâl Savaşı Türk milleti için hayatî önem taşımaktaydı. Böyle kritik dönemlerde "vatan, millet, istiklâl, din, aile, millî benlik, millî birlik, bayrak" gibi kavramlar daha da önemlidir. Millî duyguların ve millî iradenin bir tercümanı olan Mehmet Akif Ersoy, şiirinde bu değerleri sanatkârane bir üslûpla anlatmakta, milletimizin bu değerlerden güç aldığını ifade etmektedir.

Şair birinci dörtlükteki "ocak" kelimesiyle Türk ailesini anlatmaktadır. Tek bir aile kalsa bile, bunun bağımsızlığımızı kazanmak için, sancağımızı taşımak için yeterli güç olacağını düşünmektedir.

Şair Birinci dörtlükte "Korkma" Diyerek Türk milletine, Türk ordusuna sesleniyor. Savaşı karanlık bir gece gibi (Şafak) gören şair, "O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;" dizesinki yıldız kelimesi ile bayrağımızı kastetmektedir. "Yıldızı parlamak" deyimiyle de savaşın kazanılacağını müjdelemektedir.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!' 
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl...
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklâl!

Şair ikinci dörtlükte bayrağımıza seslenmektedir. Burada bayrak (hilâl) kişileştirilmiştir. Bayrak, Türk milletine kızgındır, içinde bulunulan durumdan, o kötü durumdan, Türk milletini sorumlu tutmaktadır. "Hilâl" kelimesi, bayrak anlamında kullanılmıştır. Bayrak, Türk milletine kaşlarını çatmış, celâllenmiş bir şekilde bakmaktadır. Şair bu durumdan rahatsızdır. Bayrağın gülümsemesini istemektedir. Kahraman ırkıma bir gül!... Türk milletinin bunu hak etmediğini söylemektedir. Eğer gülümsemezse onun için dökülen kanı milletin helâl etmeyeceğini söylemektedir."Hakkıdır Hakk'a tapan, milletimin istiklâl!" mısraında şairimiz 'Hakk' kelimesini iki anlamda kullanmıştır: Birinci anlamı Allah; ikinci anlamı ise doğruluk, adalete saygı göstermek, anlamındadır. İşte böyle ulvî değerlere sahip bir milletin bağımsızlık hakkıdır.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. 
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Üçüncü dörtlükte "hürriyet" kavramı üzerinde durmaktadır. Türk milleti için "hürriyet" vazgeçilecek, göz ardı edilecek bir kavram değildir. Türk milleti bu değer için asırlarca mücadele etmiştir. Asla bir başkasının boyunduruğu altında yaşamak istememiştir. Şair hürriyetimizi elimizden almak isteyen düşmanları birer çılgına benzetiyor. "Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım." Mısraında böyle bir çılgına şaşacağını söylüyor. 'Zincire vurmak' deyimi burada esir etmek anlamında kullanılmıştır. Şairimiz burada "ben" kelimesiyle Türk milletini kastetmiş, millet adına konuşmuştur.

Garbın âfakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, 
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Dördüncü kıtada savaşan tarafların askeri, teknolojik güçleri mukayese edilmektedir. Düşmanın sınırları, adeta çelik zırhlarla korunurken bizim hudutlarımızda üstün savaş teknolojisine karşı iman dolu göğüslerini siper etmiş kahramanlar vardır. Düşmanın maddî üstünlüğü vardır; fakat manevî gücün karşısında yenik düşecektir. Şair "ulusun" sözüyle düşmanı uluyan, canavara benzetiyor. Bu canavar ne kadar ulursa ulusun Türk milletini korkutamayacaktır; çünkü onun iman dolu serhaddi, yani sınırı, göğsü vardır.

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. 
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Beşinci kıtada şair, mücadele veren kahraman mehmetçiklere seslenmektedir. Başkalarının hayatına saygı göstermeyen itilâf devletlerin, yağmacıların karşısında ordumuzun göğsünü siper etmesini istemekte ve

"Doğacaktır, sana va'dettiği günler Hakk'ın
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın."


diyerek mehmetçiğe güzel günlerin yakında olacağının müjdesini vermektedir.

Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: 
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Altıncı kıtada yine şair Türk ordusuna seslenilmekte ve "vatan" kavramı üzerinde durmaktadır. Vatanımızın sadece bir toprak parçasından ibaret olmadığını, bu toprakların altında binlerce insanın şehit olarak yattığını söylemektedir. Adeta vatanın her karış toprağında şehit kanı vardır. Vatanımızı "Vatan" yapan asıl şey budur. Şair, bunun bilinmemesi, bu şuura varılmaması durumunda, vatan uğruna şehit düşen atalarımızın rahatsızlık duyacağını, incineceğini söylüyor.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? 
Şuhedâ fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Yedinci kıtada yine "vatan" kavramı üzerinde durulmaktadır. Vatan için verilen mücadelenin ne kadar kutsal olduğunu şair, "Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan şühedâ!" mısraı ile dile getirmektedir. Şair bu kıtada Tanrı'dan bütün varını yoğunu, sevdiklerini; hatta canını almasını ama vatanından ayrı bırakmamasını dilemektedir. Vatan hepsinden daha değerlidir.

[font=Courier]Ruhumun senden, ilâhi, şudur ancak emeli: 
Değmesin mâbedimin göğsüne namahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.


O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım, 
Her cerihamdan, ilâhi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden nâ'şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Sekizinci ve dokuzuncu dörtlükte şair; düşmanın manevî değerlere, özellikle dinî inançlar gibi ulvî değerlere saldırıp, ezanları susturmaları ve manevî gücümüzü kırmak istemelerini, bizim için en büyük tehlike olarak görmektedir. "Bu ezanlar -ki şahadetleri dinin temeli-" mısraı ile şahadetin dine temel teşkîl ettiğini ve bu ifadenin ezanda mevcut olduğu anlatmaktadır.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! 
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklâl!

Şair şiirin son bendinde, yine bayrağa sesleniyor. Sonsuza kadar sana, Türk milletine zulüm yapılamayacağını söylüyor. Şair, mutlu yarınlara olan inancını yeniden pekiştiriyor, büyük zaferi adeta önceden müjdeliyor. Nitekim ordumuz Atatürk'ün kumandasında Büyük Taarruz' la 16 ağustos 1922'de düşmanı yenilgiye uğratıyor, kesin zafere ulaşıyor.

İstiklâl Marşı'nda geçen bazı kelime ve deyimlerin mânâsı:
  • Şafak: Alaca karanlık.
  • Ocak: Aile.
  • Çehre: Yüz, surat.
  • Hilâl: Bayrak. (Şiirdeki mânâsı)
  • Gül-: Gülmek, gülümsemek.
  • Celâl: Hiddetlenmek, çok kızmak.
  • Hakk: Allah.
  • Bend: Engel.
  • Âfâk: Ufuklar.
  • Çelik zırhlı duvar: Askerî güç.
  • Ulu-: Ulumak, köpek ve canavar gibi ulumak.
  • Serhad : Sınırın en ucu, sınırın başlangıcı.
  • Tek dişi kalmış canavar: Nesli tükenmekte olan canavar.
  • Hâyasız: Ahlaksız, edepsiz.
  • Kefensiz yatmak: Şehit olmak. Şehit düşmek
  • Şühedâ: Şehitler.
  • Cân: Can, canımız.
  • Cânân: Eş-dost, sevgili, anne, baba...
  • Huda: Allah
  • Cüdâ: Ayrı.
  • İlâhî: Allah'a ait.
  • Mabed: İbadethaneler, camiler.
  • Nâmahrem: Haram olan.
  • Ebedî: Sonsuza kadar, sonsuza ait.
  • Vecd: Coşku, sevinç.
  • Secde etmek: Baş eğmek, İbadette eğilmek.
  • Cerîha: İltihaplı yara, cerahat.
  • Ruh-ı mücerred: Canlanmış ruh, mücerret olmuş ruh.
  • Na'ş: Ceset, ölü bedeni.
  • Arş: Göğün yedinci katı, göğün en yüksek yeri.
  • İzmihlâl: Eziyet, zulüm.

    Not:Bu yazı farklı kaynaklar kullanılarak Ben tarafından derlenmiştir.
    Bu yazının Önür boyu Sabit başlık olarak kalması gerektiğini düşünüyorum.
  • S
    17 yıl
    3wPlayer to avi converter.
    arkadaşlar hiç internetten indirdiğiniz bir video illede 3wplayer isimli player ile oynayacam diye ısrat ettimi?
    etti ise bu dandirik player in spyware içerdiğini ve bilgisayara abidik gubidik programlar yüklediğini bilseniz iyi olacak.
    işte bende yabancı bir forumda gördüğüm bir perl script ini exe haline getirdim.
    ve sizinle paylaşıyorum.
    program konsol modunda çalışıyor yani çalıştırmak için
    [Başlat>Çalıştır>]CMD
    yazpıp enter'a basın
    daha sonra bu programın bulunduğu klasöre girip
    w3toavi.exe X:\klasör\şifreli_dosya.avi X:\klasör\şifresiz_dosya.avi
    komutunu girin.
    filminiz artık tüm playerlerde rahat rahat oynayabilir durumda.
    http://snipetr.inativa.com/w3toavi/w3toavi.rar
    lütfen görüşlerinizi bildirin.
    S
    17 yıl
    Scythe MINE Cooler \u0026 Arctic Silver 5
    arkadaşlar sonunda Arctic Silver 5'ime kavuştum e onu almışken birde baktım yanında mine cooler duruyor. şu ünlü ninja nın üreticisi üretmiş.
    dandirik birşeye benziyordu zaten çok ucuz değildi ancak.
    neyse aldım üstelik tükanı bol bol tembihledim. bakın bğenmezsem kasama olmazsa getiririm geriye dedim. hay hay dediler.
    aldım koşa koşa eve geldim (banliö ile 1,25 saat.)

    neyse direk bilgisayarı kapatıcam oda ne 7 dosyadan 5 i inmiş dedim noluyo download hızına bir baktım 220K Oha dedim ne oluyor. meğersem adsl yi yükseltmişler bir göbek bir sevinç. anlatamam. neyse sistemi kapattım yatırdım masanın üzerine.
    azcık uğraştırdı (Max 15 dk) ancak taktım. bir iki bios kontrolü sonra açmaya karar verdim sistemimi.
    Arctic Silver 5 'i çok çok az sürmeye çalıştım ve en güzel yöntem olan homojen olarak noktalama sistemi ile her tarafına güzelcene yaydım. kolay oldu doğrusu.
    30 dakika içinde tüm montaj bitmişti stok fanın n eymiş o sesi yahu kardeşim oh be dünya varmış.
    şimdi resimler geliyor.


    < Resime gitmek için tıklayın >
    < Resime gitmek için tıklayın >
    S
    17 yıl
    Elektirikler gitti siz evde yoksunuz downloadlar durmasın
    Merhaba ilk önce sınırsız interneti olup gece gündüz download yapan arkadaşlara sesleniyorum.
    evinizde sık sık elektirikler kesiliyor ancak siz güç kaynağı almıyor. yada kesintiler güç kaynağının kaldırabiliceğinden uzun sürüyorsa;
    Download larınız durdu demektir.
    bunu çözmek için tek yol var.
    Programlanabilir zamanlayıcılı röle.
    röle nedir?
    röle verilen bir enerji ile anahtarlama yapan elektronik bir alettir. yani siz 220 voltluk bir anahtarı 1.5 voltluk bir güç ile anahtarlaya bilirsiniz. bunun terside mümkündür.
    Zamanlayıcılı programlanabilir röle nedir?___PDF
    Rölenin görevini zamana ve programa bağlı olarak gerçekleştiren röle türüdür. enerji verildikten sonra 15 saniye anahtarlama yap sonra kes. yada enerji verilirse her 10 saniyede bir 5 saniye anahtarlama yap. yada 30 saniye bekleyip yarım saniye anahtarlama yap gibi ve daha birçok şekilde (aklınıza gelen ve gelmeyen) anahtarlama yapan cihazlardır.
    Yukardaki resimde gördüğünüz röle 1 saniye ile 300 saat arasında zaman için programlanabiliryor.
    benbu röleden kullanarak elektirikler geldikten 30 saniye sonra bilgisayarın start buttonuna basan bir devre kurdum.
    bu röle 24v ile 240 volt arasında rahatlıkla çalışıyor. endüstriyel olarak tasarlandığından herhangi bir çok çalışmadan ısınma kolay şekilde bozulma derdi yok. Taş gibi röle.
    benim kullandığım ayarlar şöyle.
    rölenin a1 ve a2 bacaklarına power supply den bypass yaptığım 220 volt u bağladım. 15 ve 18 numaralı ayaklara ise power button kablosundan yaptığım bypass kablolarını bağladım.
    şu şekilde çalışıyor.
    Ben bilgisayarı kapatıp açabiliyorum. bilgisayar kapalı kalabiliyor. ancak elektirikler gidip geldiğinde tekrar açılıyor bu nedenle kapalı kalmasını istediğinizde fişini çekmenizi öneririm yada anahtarlı bir piriz edinin.
    Benim kullandığım model şu
    Klockner-Moeller ETR469A
    videosu içinhttp://www.youtube.com/watch?v=FFTQYJ3vRgE (Not..: videoda elektirikleri kesmedim sadece pirizi taktım.)
    S
    17 yıl
    raid0 daha yavaş??
    arkadaşlar ister inanın ister inanmayın iki tane 80 Gb hddmi p4t533 Model asus anakartımın hardware RAID biosunu kullanarak stripe olarak birleştirdim. ancak 320 Gb lık hdd de bulunan eski sistemim ile yaptığım testlerde pcmark05 te 4994 skor yaptım (sadece HDD) raid hdd sisteminde ise 3714 Skor yaptım. skorlar tamaen aynı yazılım ortamında ve +- 30 Mb fiziksel bellek kullanım farkı ile gerçekleştirildi. açıkcası inanamadım.
    raid sistemim çok güzel çalışıyor. kütür kütür iki diskten aynı anda okuyor. şimdi birde raid sistem kuruluyken diğer hdd me test yapıcam? bakalım ne olucak
    fikirlerinizi bekliyorum

    sistem analizi
    NO RAID 
    +-|
    |+320 Gb hdd master (C: D: E: F:)
    |+80 Gb hdd slave (G:)

    RAID 0

    +-|
    |+320 Gb master (D: E: F: G:)
    +-raid bios
    |+raid0
    |+80 Gb master \
    |+80 Gb slave / 160 Gb raid0 stripe (C: H:)
    DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.