B

Teğmen
29 Mayıs 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
4 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
Haftalık termal macun değişimi sorunu
Herkese selamlar,

Benim şöyle bir problemim var; Acer Nitro 5 AN515-43 ryzen 7 modeline sahibim. Bilgisayar oyunlar için vs. oldukça yeterli benim için. Fakat, bilgisayarda termal macun çok çabuk eskiyor ve throttle yapıyor. Örneğin termal macunu bugün değiştirsem fan temizliklerini vesaire yapsam 1 hafta boyunca 6 saat bile oyun oynasam hiçbir sıkıntı olmuyor. Fakat 1 hafta sonrasında bilgisayarı açtığımda bile, yani CPU'ya yük bindirmediğim halde fanlar fazla fazla çalışmaya başlıyor.

Bu durum biraz canımı sıkmaya başladı. GPU 60-70 derecelerde gezerken CPU sürekli 95-100 derecelere çıkıyor oyundayken ve fps drop yaşatıyor. CPU'yu 99% kullanımla sınırlandırınca da kesinlikle randıman alamıyorum fps çok düşüyor. Turbo boost kapatmayı denedim regedit'ten fakat hiçbir etki etmedi. Malesef Ryzen Master programı laptoplarda çalışmadığı için undervolt da yapamıyorum. Haftalık termal macun değişimi dışında yapabileceğim bir şey var mı sizce?

Bu arada her türlü termal macunu denedim. Arctic MX-4, Thermal Grizzly Hydronaut vs denemediğim macun kalmadı ve macun kalitesinden olmadığından eminim artık.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler!
B
4 yıl
fena olmayan bilgisayarda tarayıcı kasması
merhabalar, yaklaşık 5 senedir sahip olduğum lenovo y50-70 laptop artık iyice suyunu çıkarmaya başladı sanırım. chrome, opera, firefox vs. bütün tarayıcıları denedim ve kesinlikle stabil bir şekilde internette gezemiyorum. en basitinden mesela youtube'da tam ekran yapmak gibi basit bir işlem gerçekleştirirken bile 4-5 saniyelik bir bekleme süresi oluyor. mouse'un orta tuşu ile sayfada gezinirken yazılar kayıyor falan. bu durumlar artık canımı sıktığı için belki buradan bir çözüm bulabilirim diye konu açmaya karar verdim. yardımcı olursanız sevinirim.

bilgisayarımın özellikleri:
-windows 10 home 64-bit
-intel 4600 dahili ekran kartı
-nvidia 860M ikincil ekran kartı
-16 gb ram
-intel core i7-4710HQ işlemci

özelliklere baktığımda kesinlikle böyle bir yavaşlık olacağını düşünmüyorum, yazılımsal bir sorunu varsa sizlerden yardım bekliyorum.

ayrıca şunları da belirtmek istiyorum;
-tüm driverlar güncel, tek tek indirerek güncelledim tamamını.
-windows'un en güncel sürümünü kullanıyorum
-format atalı 1 ay bile olmadı belki (ki ilk format attığımda da böyleydi.)
-düzenli virüs taraması yapıyorum windows defender aracılığı ile.
B
10 yıl
Açıkta mı kaldım beyler :(
oy verirseniz sevinirim...http://strawpoll.me/2158266

edit:

Hacettepe Çevre: Yeni açıldı.
Hacettepe Geomatik: 62k
Hacettepe Otomotiv: 19k, 50k diye hatırlayarak yazmıştım :D
Hacettepe Gıda: 53k
B
10 yıl
ölü tercih yaptım, halen içimdeki umut gitmiyor.
98k'dayım öncelikle. odtü bilkent vs. sıraladım körün attığı taş denk gelir misali. fakat yazdığım 2 bölüm için hala umudum var aptal gibi. hacettepe geomatik ve hacettepe çevre mühendislikleri. geomatik 62k ile almış. çevre mühendisliği ise bu sene açıldı, pek bir yerde de görmedim bu bölüm hakkında konuşanı. gelme ihtimali var mıdır acaba?
B
10 yıl
UÇAK SORUSU YANLIŞ DIYENLER!!
Benim de biyolojide lamarck sorusu yanlış beyler bi el atsak onu da şikayet etsek yanlış diye?
B
10 yıl
11LER BOŞA KONU AÇMAYIN GEÇ KALDINIZ.
11. sınıfta çalışmaya başlayan insanlar görüyorum. Ulan ayıptır hiç mi sorumluluk duygunuz yok. Millet 7. sınıftan başlıyor YGS/LYS çalışmaya siz burada hala yeni başlıyorum geyiği yapıyorsunuz.

Kendinize yazık etmişsiniz beyler. Boşuna başlamayın. Battı balık yan gider. Eğer yeni başlıyorsanız yazın günde 8 saatin altına düşmemeniz gerekir. Buradaki aldatıcı yorumlar gözünüzü boyamasın.

Her şeyin bir telafisi var ancak bu kadar da değil. Herif 11. sınıfta çalışmaya başlayıp tıp hedefliyor inanılacak gibi değil.
B
10 yıl
Karınca suda çözünür mü?
Sizce yüksek sıcaklıkta karıncayı suya atıp karıştırsak karınca suda çözünür mü?
B
10 yıl
Karınca suda çözünür mü?
Sizce yüksek sıcaklıkta karıncayı suya atıp karıştırsak karınca suda çözünür mü?
B
10 yıl
Fizik ve Geometri modül?
Fizik ve geometride önemli konular için modül var mı? Apotemi, güray küçük gibi?
B
10 yıl
Bu netlerle olur mu?
YGS 119k.
Mat:33 isaretledim 28🗼 felan gelir gibi
Geo: 11 tane isaretledim bundan da 7-8 civari gelir.

Fizik: max.15
Kimya:17 civari, 25e kadar yolu var.
Biyoloji: 20 civari. Bunun da 25e kadar yolu var.


60k olur mu bu netlerle?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.