M

Çavuş
12 Eylül 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
16 yıl
Samsung R522 XS 08TR HDMI bağlantı ses problemi
İyi günler. Geçen gün Samsung R522 XS 08TR laptop aldım. HDMI çıkışını kullanarak LG marka 42" LCD tv ye bağladım görüntü olarak inanılmaz bir sonuç elde ettim beklemiyordum açıkcası bu netliği. Her neyse sorum şu TV ye HDMI 'dan bağladım fakat ses alamıyorum. Hiremco X3 uydu alıcım da TV nin diğer HDMI girişine bağlı. TV kumandasından input seçeneğinden uydu receiver ı bağladığım HDMI çıkışını seçtiğimde uydudan hem görüntü hem de ses alabiliyorum. Aynı şey laptop için geçerli değil maalesef.

Acaba laptop ın HDMI çıkışı 1.3 değil ve ses aktarımını desteklemiyor mu?
M
19 yıl
Bilgisayar kendini resetliyo ama niye?? :(
Arkadaslar su elektrik yüzünden eski anakartım yandı. Aynı tarzda anakart bulamadıgım için upgrade mecbur hale geldi. Anakart değiştirince de bi kaç parcayı değiştirdik haliyle (geçen hafta topladım sistemi). Önce sistemi söliim sonra da sorunumu

Gigabyte K8N51GMF anakart
AMD semprom 2800 işlemci
1 adet 512 DDR 266 Kingston
1 Adet 512 DDR 400 Kingston
Palit 7600 GS Sonic ekran kartı
Codegen 460 Watt psu

diğer parçalara gerk yok zannedersem sorun yaratabilecek tüm parcaları yazdım sanıyorum. Gerekirse diğer parçaları da sayayım. Şimdi sorunuma gelince;

Bilgisayarda oyun oynuyorum nette geziniorum benchmark testleri de yaptım yani bayağı zorladım makinayı hiç bişiy olmadı. Geçenlerde çalıştırdıgım bi kaç program vardı bilgisayar başında ayrılmıştım bi baktim sanki bilgisayar yeni açılmış gibi çalıştırdıgım programlar yok. Neyse kitlenmiştir restart yapmıştır dedik. Gene olunca anlam veremdim. Elektrik kesilmesi olamaz herhalde ups var çünkü. Neyse bi gün nette gezinirken mouse dondu 4-5 saniye kadar hdd ışıgına baktım sürekli yanıodu ve bastı restartı. Ertesi gün film seyrediodum bir anda kitlendi bastı restartı. Sonra kendim restart edeyim demiştim bios ekranında yani ilk açılış ekranında ( bios bilgileri biosa giriş için del e basın ekranının oldugu) dondu. Biosa girmiyo ama sistem çalışır durumda alt+ctrl+del ile tekrar restart edebildi yani klavyeyi kitlemedi ve sorunsuz açıldı.
Şimdi gelelim benim yaptıklarıma :

Öncelikle sisteme format attım windowsxp sp2 vardı şu an server 2003 yüklü. sistemi dün gece farmatladım ve 266lık ram i çıkarttım yani 512mb 400mhz lik olan takılı sadece ve bilgisayarı açık bırakıp yattım sabah kalktıgımda server uygunsuz kapandıgında hata kodunu rapor eder işte o rapor sayfasıyla karşılaştım. Neyse sonra bios update i de yaptım şuana kadar 4-5 saat oldu kitlenme ve restart yok. Tavsiyeniz nedir çünkü böyle bisorun bi çok şeyden kaynaklanabilir ne önerirsiniz ben çok kuvvetli bir şekilde powersupplydan şüpheleniorum dandik bişiy aldık herhalde 35 ytllik bişiy gidip geri vercem adam gibi bişiy alcam bayram sonrasında. Offf offf çok zor işim çoook bi bulsam hatayı ama dediğim gibi 5 saattir kullanıorum tık yok daha önce de böle çok uzun süreli periodlarda hata veriyo ama psu verip iyi bişiy almak en garantisi sanırım. Tavsiye ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı bayramlar dilerim.
M
20 yıl
modem kurulumda setup a tiklayinca hic bisiy olmuyor
Arkadaslar bi arkadasimin kurulum ile ilgili bi sorunu var yardimci olmaya
calistim ama nafile bi de siz yardim edin bana.

Bilgisayari formatlama zamanı gelmis. yani agirlasma filan olmus. Neyse
basmis formati guzelce WİNDOWS XP yi de kurmus (SP2 yok) Adsl modem pikatel
marka. Kendisi kablo baglantilarini yapior usb ve hat. Buraya kadar ok.
Gel gelellim setupdan kurulum gerceklestirmeye. CD-Rom sürücüsüne takıyo
kurulum cdsini setup a geliyo çift tıklıyomuş kumsaati 1-2 saniye gözüküp
kayboluyomus hic bir icraat yok. Cd den masan üstüne kopyalattım dosyalari
yine ayni. Sirf bu yuzden 2. kez format attirdim ama degisen biisiy olmadi.
Neyse dedim bari driverlari kuralim kendine gelir belki dedim. Uzantisi in_
olan dosyayi .inf yapinca driverlari da kurduk. Yani alette sorun yok da
setup nie calismiyo hala cozemedim Ama o setup bize lazim ki baglati
secenegi ciksin connect ciksin dimi. Ne olur bi yardim edin. Simdiden
tesekkur ederim.
M
20 yıl
Acill! vestel 15 inc monitor uyumsuzluk yaratir mi?
Gecen gun bi tanidigimin tanidigina bilgisayar aldik. Monitor olarak da vestel 15 inc monitorumu verdim. Bilgisayarı bagladiklarinda ( baglantıları kendileri yapmislar) dmp veya dtm mode off yada herneyse onun gibi bi yazi cikmis monitorde. Sorum su: vestel monitorun uyumsuz olma gibi bi durum olabilir mi? Ustelik monitor analog degil dijital. Benim tahminim ekran kartinin yerinden oynamis olmasi veya ramlerin yerinden oynamis olması. Siz ne diyorsunuz bu duruma cevaplarinizi bekliyorum tesekkurler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.