K

Yüzbaşı
19 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
47 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
7 yıl
Sata Hdd Kurulumu
Arkadaşlar samsung evo 850 sata hdd aldım.

ürünü 7 senelik pavilion notebooka format atarak değilde clonlama,kopyalama yaparak kurdum ancak şöyle bir sorun oluştu:

cihazın eski harddiskini formatlayıp cd rom sürücüsü yerine dahili depolama amaçlı kullanım için monte edince laptop açılmıyor,yeni hdd yi değilde eski hdd yi görüyor ve açılışta bekliyor.

Bios ayarlarında hdd öncelikli boot seçili olmasına rağmen cd rom (a takılı eski hdd) da açılmaya çalışıp bekliyor.

Çözümü varmıdır? Yoksa cd rom dan çıkarıp usb den bağlayarak kullanmak zorunda kalacam.
K
8 yıl
Suberb-İnsignia-Tiguan
S.a.dostlar.Yaklaşık bir hafta içinde karar vermem gerekli. Rabbim nasip eylerse 5 yıl binmek üzere ötv siz bir araç alacağım ama karar veremedim. yaşım 37 ve cocukluktan beri araçlara karşı ilgili ve tecrübeliyim fakat akıl akıldan üstündür, sizlerinde fikirlerini alayım dedim.
Aslında gönlümdeki araç skoda kodiaq 1.4 tsi dsg. fakat 2017 de yeni vergi yapılanması dolayısıyla bu aracı bekleyemeyeceğim.
skoda 1.6 tdi prestige dsg
maliyet yaklaşık 87 bin. benim için artıları,geniş iç hacim ve bagaj hacmi yeni kasa oluşu kısmen 5 yıl sonraki ikinci eli. eksileri:yalıtımı, ufak tefek işçilik hataları.
tiguan 1.6 tdi comfort manuel:maliyet 97 bin. (27 binlik ekstralı navi, cam tavan, 5 bölge kamera, 19 jant., elektrikli bagaj vs.
benim için artıları:sürüş keyfi, yeni kasa oluşu, yüksek olması, marka imajı, 5 yıl sonra ikinci eli. eksileri:manuel oluşu, fiyatı, anti vw ci olmam.
insignia 1.6 cdti sport otomatik flexiride şasi, çpg2. maliyet 78 bin.
benim için artları:maliyeti, donanımı, f/p oranı. sağlam motor şanzımanı
eksileri.:eskiyen yüzü, yeni kasası yolda, 19 jantları, 5 yıl sonraki ikinci el değeri.

Evet durum bu. hangisini tecih etsem karar veremedim.
memur adamım senin neyine 90 yüzlük araba git bir tane 55 e otm. dizel astra al otur aşağı dediğimde oluyor kendime☺
üç kişilik bir aileyim. olmazsa olmazım yok. kısmen araçta sessizlik ararım. başka da belirtecek bir durumum yok. herkese sevgi ve saygılar...
K
10 yıl
ZİEBART SES YALITIMI !
Arkadaşlar Geçen gün(10 gün oldu) İstanbul'a yolum düştü.gelmişken aklımda olan ses yalıtımını yaptırayım dedim ve maltepe ziebart a gittim,konuştuk anlaştık;şöyle profosyoneliz böyle ustalarımız,işçilerimiz,şöyle deneyimliyiz,böyle markayız vs.vs. ve ses yalıtımını yaptılar.aracın altına zift gibi bir madde sıkıldı.aracı teslim aldım.
Neyse memlekete geldim aracı yıkayayım dedim.yıkarken kaportada yer yer ziftlere rasladım,önemli değil.motor kaputunu açtım! ne göreyim alttan nasıl bir zift sıktıysalar motorun sağı solu üstü kaputun iç kısımları,ön lambalrın ampul değişimi için arka plastik kapak arkaları hep zift olmuş.saatlerce uğraştım çıkardım.
Sora işgillendim sanayiye gittim aracı lifte kaldırttım,inanırmısınız aracın altındaki yakıt pompasını,değişicek parçaları,amartisör körüklerin üstünkörü bir şekilde zift edip bırakmışlar.usta bile ''hocam sen böyle iş etmezdin''dedi ama ne yapalım!
Tilki gevene bir kez oturur.bidahada tevbe olsun.
İşe yaradı mı? ses desibeli düştü mü?diye merak edenler için bilimsel bir ölçüm yapmadım.öncesi ve sonrası için yalıtım farkını duyu organlarımla Malesef anlayamadım.keşke yaptırmasaydım.Parasını geçtim aracı pis ettik....
K
10 yıl
pes 2013 online pass code geçersiz ps3
s.a. arkadaşlar geçen sene ilk çıktığında pes 13 aldım fakat internetim olmadığı için hep ofline oynadım.bugün internete bağlayıp cihazı ve oyunları güncelledim ve pes 13 ün kodunu girdiğimde geçersiz dedi.onlarca kez doğru kodu girmeme rağmen kabul etmedi.oyunu geçen yıl sıfır aldım ve jeletininden ben çıkardım ve kimseylede oyunu ve kutusunda yazan kodu paylaşmadım.
acep bunun bir çözümü,yolu yordamı varda biz mi yapamadık.yada sorunumu çözüm için ne önerirsiniz...nette araştırma yaptım ama bi çözüm bulamadım.illegal yollar anlatılmış...orjinal oyuna niye illegal çözüm uygulayayım ki...
K
11 yıl
Auto Motor \u0026 Sport dergisi JETTA-ASTRA SEDAN -FOCUS SEDAN KIYIMI..PARDON KARŞILAŞTIRMASI
Arkadaşlar auto motor sport aralık 2012 sayısında jetta-astra sedan ve focus sedan karşılaştırılmış.astra sedanın lansmanının yeni olması nedeniyle bir merakla karşılaştırmayı okudum ve puanlamayı inceledim.sonuç:1.jetta(490 p) 2.focus sedan(469 p) 3.astra sedan(456 p).şaşırmadım....
ben 33 yaşındayım,92 li yıllarda çocukken harçlığımla otodergileri alır,okur fotolarını keser vs.vs.ogünlerden beri arabalar hayatımda en büyük hobimdir hevesimdir.hatta autoshow 2012 için üşenmedim 1000 km gittim bir gün fuarı gezdim ve ertesi gün tekrar geri döndüm.şuanda hala 2 tane otodergiye aboneliğim devam ederrr.Son yıllarda bu dergilerin karşılaştırmalarına zerre kadar itibarım kalmadı.tarafsızlığın t si ni bile görmek imkansiz hale geldi.
gelelim karşılaştırmaya;jetta 1.4tsi dsg higline-astra sedan 1.4 turbo active select cosmo-focus sedan 1.6 powershift titanium modelleri ile katılmış.
-opel orta konsolda kullanıcılarını düğme bolluğunda boğmak istiyormuş ; jettaya oturmak insana evinde olduğu hissini veriyormuş efendime söyleyim.jetta orta konsol konusunda rakiplerine ders veriyormuş! lafa bak hizaya gel...yav arakadaş ben 2006 dan beri foruma üyeyim ne forumda ne de çevremde astra nın konsolunu beğenmeyen birisine rastlamadım.arkadaşımda jetta,amca oğlunda astra var,astra nın kokpiti çok daha güzel gösterişli insanı saran teknolojiyle bütünleştiren bir his verir ....jetta sıradan gelir,ikiside işlevsellik açısından yeterlidir,jettanın beyaz aydınlatması çok hoşuma gider astraının konsolundaki kırmızı bilgi ekranı demode gelir.
-jetta nın bagaj hacmi 510 lt.asra 460 lt.focus 421 lt.demiş ve puanlamanın bagaj bölümünde sırasıyla 6-5-4 puan vermiş.tamam güzel..objektif anladık...güvenliğe gelince fordun ve opelin baz donanımıdan itibaren cömert güvenliğine dikkat çekmiş ve alman kökenli meksikalı jetta nın baz donanımında esp yi sunmadığını ve rakiplerinin karşısında güvenlik fukarası gibi göründüğünü belirtmiş amaaaaa aktif güvenlik puanlaması 10-10-10 puan,pasif güvenlik puanlaması 12-12-12 puan! hani nerde tarafsızlık
- opelin 9 modlu afl aydınlatmasına değinmiş ama aydınlatma puanlamsında opel e 9,vw ye 9 puan vermiş....adamlar afl diye mercedeste bulunmayan mükemmel aydınlatma koymuş 9 puan;tahminimce xenon olmayan halojen aydınlatmaya 9 puan....el insaf.
-gürültü ölçüm değerleri 10p-10p-10p ama gürültü hissi jetta 9 astra 8 focus 7 puan...inanın amca oğlunun dizel 2012 astrası arkadaşımın 2012 dizel jettasından daha sessiz ve daha iyi yalıtılmış hissi veriyor..tabi ölçüm yapamadım sadece hislerim..(bu arada vw yada jetta düşmanı değilim hatta 2 gün öncesine kadar golf 7 için kapora yatırmıştım son anda vazgeçtim ve imkanım olursa almayıda düşünüyorum)
-astranın tork konvektörlü şanzımanı sıkışık trafikte küçük bir artıya sahip demiş ; focus ve jettanın çift kavramalı şanzımanlarının şehir içinde sıkışık trafikte titreme ve kararsız olduğunu vurgulamış puanlamada astra 21-focus 21-jetta 24....haydaaaaa yahu astrayı övmüşsün en az puanıda astraya vermişin.diyeceksinki jetta çift kavrama,yav forda niye 21 verdin oda çift kavramalı o zaman?
uzar da uzar arkadaş...kemal sunal filmi gibi jetta sendikalı;diğerleri harranlı.....
Valla ben harranlı olsam bu adamlara bırakın test aracını su bile vermem.yarın vw bu karşılaştırmanın kataloğunu basar bayilerine dağıtır.sonra milleti sıraya sokar,hizaya sokar....(sürç-i lisan ettiysek affola)
K
13 yıl
HDMİ 1.4 KABLO (ARC)İLE SES ALMAK
Arkadaşlar samsung ht d5550 ses sistemi ile samsung ps51d550 tv yi 1.4 hdmi kablo ile ses sisteminin hdmi out dan, tv hdmi in e bağladım tüm ayarları yapmama rağmen ses sisteminden tv sesi alamadım.bilen arakaşlar yardımcı olursa sevinirim.(ses sistemi ve kablo arc (auto return channel )uyumlu. tv 2011 model, arc uyumlu mu değil mi anlayamadım nasıl analrım?tahminime göre tek ihtimal bu )
K
15 yıl
CARİSMA-MAREA-BRAVA-POLO CLASSİC
Arkadaşlar Allah izin verirse yakın zamanda carisma,marea,brava,yada polo classic,araçlarından birini almak istiyrum. bütcem max.14.000tl önceliklerim:
1.konfor
2.sağlamlık,kalite(tüm yol şartlarına en iyi dayanacak mekanik aksam)
3.göze hoş gelen dış ve iç görünüm
4.uygun yedek parça
5.yakıt
diye sıralayabilirim.
sahibinden.com da yaklaşık bir aydır bakıyorum km 70 binin altında vuruksuz ve boyasız temiz otolara fakat fiatlar çok kabarık geldi.
örneğin 2001 carisma avance 61 binde 18500tl,2001 brava sx 25 binde 15.000tl,2004 marea exclusive 64 binde 16.750 tl,2000 polo classic 50 binde 16.000 tl gibi fiyatlarla satılıyor.amacım temiz ve uygun bi araç almak fakat baya zor.kalkıp 18 500tl çeken adama 14000 e olur mu demek de yanlış olur.tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum.......
K
16 yıl
YENİ YAKIT REKORUM
Arkadaşlar arabamın deposunu taşana kadar doldurttum sonra uzun yolda 106 km yol yaptım ve depoyu tekrar taşana kadar doldurttum.sonuç:14.56 ytl benzin aldı.....(benzinin litresi 3.51 ytl toplam 4.15 litre yaktı.)
gece sürüşü,max hız 80-90km/h gaz pedalı altında yumurta hesabı.....................
arabanın markası lada vega112 1.5 16v nasıl ?
K
16 yıl
PHILIPS Xenium Champion ( 9@9k ) izlenimler
Arkadaşlar tel elime dün geçti kişisel fikirlerimi paylaşayım: tel i elime ilk alınca tel in nette görüldüğü gibi şık olmadığı kanısına vardım.plastik kalitesinin ve yapısının geçen ay babama almış olduğum xenium 9@9g modeline göre fark edilir derecede kalitesiz oldğunu gördüm.9@9g modeli komple parlak siyah plastikten üretilmiş fakat bu 9@9k ise sadece tuş takımı parlak plastik.diğer yerleri mat siyah. tel in metal gri olan bölümü açık bakır renginde nette ki gibi gri değil.
tel in boyutları ideal avuç içine güzel oturuyor.nokia 1100 la aynı büyüklükte diyebilirim.mp3 çaları kulaklıkla gayet güzel ses veriyor. samsung mp3 çalarımla yaklaşık diyebilirim. sesi dışarı verdiğimde ise ses şiddetinin yeterli olduğunu fakat sesin netliğinin yada tizliğinin yetersiz olduğunu gördüm k 750 ye göre.
2gb kartın yarısı dolu olarak tel in hızı yeteri seviyede bir kaç saniyede müzik çalar açılıyor.
tel in fotoğraf kalitesi vasat.zaten bu tel i kimse foto için almaz.
tel ergonomik olarak kullanışlı menüler anlaşılr ve kolay geldi bana.
tel ile dünden beri 1.30 saat konuştum,özelliklerini öğrenmek için baya bi kurcaladım,15-20 mp3 dinledim ve şimdi bataryadan bir çubuk eksildi.bana göre gayet başarılı ileride tam performansla daha iyi olacağı kanısındayım.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.................

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
K
16 yıl
TİCARETBUDUR.COM\u0027DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Arkadaşlar geçen gün ticaretbudur.com dan indirimli olarak 82 ytl ye philips 9@9f telefon sipariş verdim tel bugun elime gecti fakat üst model olan 9@9g göndermişler memnun oldum fakat yanlışlıkla mı gönderdiler diye firmaya telefon açtım ve şu cevabı aldım : 9@9f modelleri hatalı olduğu için üretici firma bu telefonları geri cekmiş.
ticbud.yetkilileri güvenimizin zedelenmemesi içinde üst model olan 9@9g modelini [hepsiburada.comda 279 ytl] göndermişler.
yıllardır duyulmuş internet sitelerinden alışveriş yapıyorum fakat böyle bi örnek davranşla karşılaşmamıştım.burdan tekrar ticaretbudur.com satıcılarına teşekkür ediyorum.siteyle ilgili endişesi olanlara umarım yardımcı olmuşumdur.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.