M

Onbaşı
16 Nisan 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
20 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
12 yıl
iPhone 4S Ses Problemi / Çözüldü
quote:

6.0.1 güncellemesi sonrası sorun düzeldi bir şekilde. Telefon satışta olduğundan burda açtığım konuda telefonun bir donanım arızası olduğu sanılıyor. Güncellemeden sonra hiçbir problem yaşanmadı.


Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 5 ay kadar önce yurtdışından aldığım iPhone 4S'te, güncelleme ile mi ilgili bilemiyorum ancak son 2 güncelleme öncesine kadar olmayan bir problem baş gösterdi. Bir süredir devam ediyor, garanti kapsamında da değerlendirilmiyor malum.

Sorun şu ki; durup dururken telefonun ses kısma butonuna basılıyormuş gibi ses kısılıyor, öyle ki sanki kısma butonu basılı kalmış gibi oluyor bazen ben (+) ya bassam bile sesi açamıyorum biraz süre sonra tekrar (+) ya bastığımda açabiliyorum. Bu problem sık sık kendini tekrar ediyor. Ayarlar'daki kullanım hatalarının yer aldığı listeye göz attım panic.plist hatası mı var acaba diye ancak öyle bir hata yoktu. Sadece stacks-(tarih)-(saat).plist şeklinde bir veri kaydı var. Onun da içine girdiğimde Reason kısmında -- Manually triggered stackshot via SpringBoard yazıyor.

Anlayan, benzer problemi yaşayan ve/veya çözen varsa bilgilendirirse sevinirim.

Teşekkürler
M
14 yıl
Crysis 64-bit Windows 7 Oyundan Atma
Arkadaşlar 1 haftadır arıyorum tarıyorum bi türlü çözüm getiremedim.. Ekran kartıyla olduğunu tahmin ediyorum ama kötü bi ekran kartım da yok ki, sistem bilgilerini aşağıda yazıcam birazdan.. Sorun tam olarak şu, oyunu oynuyorum ve oynayanlar bilirler adadan çıktıktan sonra Komutanın da bulunduğu savaş gemisine biniyoruz, sonra nükleer bomba atılıyor vs. ve savaş gemisine en son 4 bacaklı o örümceğimsi canlı geliyor ortalığı yakıyor yıkıyor.. İşte o canlı'nın olduğu kısımda biraz oynuyorum bi süre sonra takılmalar başlıyor ve en sonunda oyun donuyor.. Donduktan sonra Control+ALT+Del yapıp görev yöneticisini tıkladığım anda Crysis Çalışmayı durdurdu, Windows bir çözüm arıyor diye ufak bir pencere çıkıyor sonra Çözüm Bulamıyor Windows :) ve Kapat'a tıklıyorum oyun kapatılıyor. Bazen oyun esnasında, yine aynı bölümü oynarken, görev yöneticisini kontrol amaçlı açtığımda 4.0 GB Ram'in 3.96 GB'ını kullandığını görüyorum. Çözmek için denediğim şeyleri yazıyorum :

-Oyun çözünürlüğünü en alt seviyeye (800*600) indirip, tüm Detayları "Alçak" konuma getirerek ve Windows 7 'nin de tüm görsellik özelliklerini kapatarak maksimum performans ayarlarına getirerek denedim. Sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır.

-Ekran Kartı'nın sitesinden en son driver ı indirip kurdum (ki bu en son driver Win 7 'yi görsellik açısından daha geri götürdü çünkü Aero kullanılamaz oldu.) ve yeni driver ile oyunu açmak istedim , driver desteklemiyor tarzında bir hata ile oyun "hiç" açılmadı. Sonrasında mecburen Sistem Geri Yükleme ile driver güncellemesinden öncesine döndüm.

-Ekran kartı ısınıyordur, fanın olduğu yer pislenmiştir diye düşünüp, tüm kasayı söktüm ve temizledim. Bir güzel bahar temizliğinden sonra oyunu tekrar açtım yine aynı yerde yine aynı sorun. Yine olmadı.

-Ve 1 seferliğine de olsa aldığım hatayı da yazayım, yine aynı sahneyi oynarken oyun dondu ve Alt+Tab ile masaüstüne geldim, oyun açıktı ama donmuş haldeydi. Sonra başlat çubuğunun sağ tarafından malum yerden bir uyarı, "Ekran Kartı Çalışmayı Durdurdu.... vesaire" ve hemen akabinde mavi ekran hatırlayamadığım yazılar, ve 60-65-75 şeklinde belli ki %100 e tamamlanacak olan bi loading olayı. ve %100 e vurunca da otomatik Restart. !

Şimdi nedir benim sorunum ? Var mı benzerini ya da aynısını yaşayan kimse ?


Sistem Özelliklerim :

Sistem
--------------------------------------------------------------------------------

Üretici Gigabyte Technology Co., Ltd.
Model EP43-DS3LR
Toplam sistem belleği miktarı 4,00 GB RAM
Sistem türü 64 bit işletim sistemi
İşlemci çekirdek sayısı 4

Depolama
--------------------------------------------------------------------------------

Sabit disklerin toplam boyutu 373 GB
Disk bölümü (C:) 140 GB Boş (Toplam 298 GB)
Disk bölümü (D:) 55 GB Boş (Toplam 55 GB)
Disk bölümü (E:) 10 GB Boş (Toplam 20 GB)
Medya sürücüsü (F:) CD/DVD
Medya sürücüsü (G:) CD/DVD

Grafikler
--------------------------------------------------------------------------------

Görüntü bağdaştırıcısı türü ATI Radeon HD 3870
Toplam kullanılabilir grafik belleği 2303 MB
Ayrılmış grafik belleği 512 MB
Ayrılmış sistem belleği 0 MB
Paylaşılan sistem belleği 1791 MB
Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 8.632.1.2000
Birincil monitör çözünürlüğü 1280x1024
DirectX sürümü DirectX 10


--------------------------------------------------------------------------------

Ağ Bağdaştırıcısı Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.