K

Binbaşı
07 Nisan 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
68 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
2 ay
PUBG Steam Ayak Sesi Alamıyorum.
Merhaba arkadaşlar, PUBG Steam'de ayak sesleri iyi duyamıyorum maalesef ve bir süredir bu sorunla uğraşıyorum. Ne yazık ki çözemedim, başlıkta yazdığım gibi YouTube'ta ayak ses testleri dinliyorum, tüm ayak sesleri gayet güzel alıyorum ve hangi yönden geldiğini anlıyorum ama oyunda PUBG'de ayak sesleri çok az alıyorum ama PUBG Steam'de adamlar yanımda yürüyüp koşarken hiç ayak sesi alamıyorum. Bu arada diğer araç sesleri, ateş sesleri vs. hepsini gayet normal alıyorum. Sorunum, ayak sesleri. Adamlar dibime kadar geliyorlar ve dünyadan haberim olmuyor ve gerçekten sinir bozucu. Sorun kulaklığımdansa ki değil çünkü 2 tane kulaklığım var birisi CORSAIR HS80 diğeri Gamepower Fujin Pro iki kulaklıktada antrenman modlarında denedim adam yanımda silah sıkarken sanki uzaktan sıkıyormuş gibi oluyor ve ayak seslerini duymakta zorluk çekiyorum. Stereo modunda kullanıyorum ve HS80 ile Dolby Atmos aktif durumda. Daha önceki Gamepower Medusa kulaklıkta böyle bir sorun yoktu CORSAIR ve Gamepower Fujin Pro ikiside sıfır kulaklık.
K
2 ay
CORSAİR HS80 Sorunsalı.
Arkadaşlar bu öve öve bitiremedikleri kulaklığı satin aldim ve kulakligin ses seviyesi oyunda ses kasmak için hiç yeterli degil. Ses kalitesi iyi ancak bir önceki kullandığım gamepower medusa ile daha iyi ses kasıyordum desem cidden yalan olmaz. Kulaklığı pcye bağladım ve normal ayarlarda hem kulaklık ses seviyesi hemde sistem sesleri sonda PUBG ye girdim. Sesleri duyduğum noktalarda hic sorun yok ama önceki modele göre gerçekten sesi daha az duyuyorum ve ayak seslerini fark etmem zorlaşıyor. Corsairin kendi yaziliminda belli basli ayarları karıştırdım ve oradaki ayarlar genellikle müzik dinlerken iyi oluyor. Bass ayarı müzik için çok güzel ayarlanıyor fakat FPS modundaki ses ayarı bile bana yeterli gelmiyor. Ayrıca şöyle bir gariplik var Corsair yazılımını kullanırken ayar yaptığımda bloody mousenin tuşlarınıdaki makroyu devre dışı bırakıyor şaka gibi. Mouseyi usbden tak çıkar yapınca geri düzeliyor. Bu kulaklık için en iyi ayarı yapabileceğim bir program var mıdır ve ses kasmak için özellikle hangi ayarlar yapılması gerekiyor. Bircok forumda dolby acces kullanılması önerilmiş gittim 47 TL'ye satın aldım. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler. Sorunları toparlayıp aşağıya kısaca ekliyorum.


1-) Kulaklık normal ayarlarında stereo açık bir şekilde oyunda ses kasılıyor ancak ses seviyesi düşük. (Kaliteyi bozmadan bu seviye nasıl artırılır.

2-) dolby acces denilen uygulamayı corsairin kendi yazılımında aktifleştirmek gibi bir seçenek veya özellik varmı yoksa Windows mağazasından mı alınabiliyor sadece. Ve bu yazılım ile corsair icuice aynı anda çalışıyor mu ?

3-) Corsair yazılımı Bloody w90 Max mousenin makrosunu pasif hale getiriyor. Bu kesinlikle Corsair programından kaynaklanıyor. Programı kaldırınca sorun çözülüyor veya mouseu tak çıkar yapınca düzeliyor. Corsairin sadece ama sadece kulaklık için bir yazılımı varmı? Yoksa dolby acces bu iş için biçilmiş kaftan mı.

4-) Kulaklığın microfonu açıkken RGB'si yanmıyor (microfondaki ) ve kapalı konuma getirilince yaniyor. Bunun nedenini yazılım üzerinden çözemedim yada ben ayarlayamadım.

Bir insan 2800 TL veripde kulaklık aldığına bu denli pişman olurmu sözüm ona herkes gamepower kulaklığa birde çöp diyordu. Şu ana kadar corsair kulaklığın mikrofonundan baska ve estetiği ve rahatlığından baska bir olayını göremedim.

Bilgili ve deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
K
3 ay
6800XT Soğuk Çalışırken Fanlar neden Yüksek Devirde ?
Arkadaşlar 6800XT Gaming X Trio sahibiyim ve PUBG Steam oynarken dikkat ettım, ekran kartının kendı sıcaklığı 60 derece vegpu hotspot 75 80 derecelerde geziyor ancak fan hızı yüzde 55 civarında ve RPM hızı 2000 2500 arası çalışıyor. Kart bu kadar serin çalışırken fanlar neden böyle acaba? En azından 1200 RPM yüzde 40 çalışsa fanların ömrüne zararı olmaz. AMD yazılımından herhangi bir fan ayarı yapmadım sadece cüzzi miktarda undervolt ettim kartı ve testlerde ve oyunlarda sorunsuz çalışıyor. Sizce bu fanların yüksek devirde çalışma sebebi nedir?
K
5 ay
Sebebi Çözülemeyen FPS Drop Sorunu !
Arkadaşlar sistem bu şekilde:

İ5 10400F
B460-F Rog Strix
Corsair Vengeance 16GB DDR4 2666 CL-15
Samsung 970 Evo 500
Sharkoon 650W +80 Plus Gold Yarı Moduler
Sapphıre Nıtro+ RX6700XT
Gametech Freezer HD6.2 Pro Soğutucu
AMD Adrenalin 23.8.2

Arkadaşlar şuanda 3 adet oyun oynamaktayım bu 3 oyundada belli başlı durumlarda oyun akıcıyken herkesinde bildiği bu lanet sorunla uğraşıyorum. Oyun oynarken FPS birden düşüp duruyor ve bunu bazen sık bazen seyrek yapıyor GPU kullanımının anlık düşmesi ile gerçekleşen bir durum.

1- Sistemde aşırı sıcaklık sorunu yok.
-İşlemci Max 60-C
-Ekran kartı Max-60 Derece HotSpot-72 ila 75 Derece

Sorun çözebilmek adına uyguladığım bütün yöntemler.
-AMD'nin en stabil bilinen driver sürümlerinden 23.8.2 Kullanıyorum
-HPET Kapalı
-GameDVR , XBox , görüntü yakalama uygulamarı kapalı.
-Bilgisayar Nihai Performans Modunda çalışıyor.
-ReSizeBar Aktif.
-Ramler Çift Kanal XMP1 Profil aktif.
-Driver DDU kullanılarak temiz kurulum yapılmış vaziyette.
-Ekran kartına çok iyi bir Undervolt ayarı yapılmış durumda.
-Ana SSD'de Sistem kurulu sistemle aynı diskte oyun yok. PUBG en sık girilen oyun oda SATA SSD'de kurulu.
-Windows 11 Home x64 Kullanıyorum kendı key anahtarımla aktifleştirdim ve kurulum yeni.
-Darboğaz yapıyor diyecenler olabilir aynı sistemle Darboğaz bile olsa Fps'i düşen ve takılma , drop , input lag yemeyenler mevcut.

Bildiğiniz başka çözümler varsa belirtin yoksa kasayıda monıtörüde kaldırıp pencereden aşağı atacağım az kaldı.
K
7 ay
EKRAN KARTI TAVSİYESİ.
Selamın aleyküm arkadaşlar. Asagidaki sistemim için ekran kartı arayışı içindeyim elimdeki mevcut 1660 superi sattim ve 1080 p monitore sahibim ilerleyen zamanlarda 2k monitore geçeceğim ve tavsiyeleri bu faktörleri göz önünde bulundurarak degerlendirmem gerekiyor.

İ5 10400F
B460F
Sharkoon 650 watt gold 80+
16 gb ddr4 3000 c15

Arkadaslar butcem ortalama 6 7 k arası.
Seçeneklerim arasinda
3060 ti , 3070 ve 6700xt var.
2 el olarak bu kartlardan birini alacağım ancak kart sahipleri 6700 xt ve 3070 icin 7 7.5 k fiyat isterken 6k civarinada 3060 ti saticilari buldum sizce 3060 ti mi tercih etmeliyim yoksa 6700xt mi artıları eksileri nelerdir.
6700 xt sapphire nitro+ modeline arkadas 7 k istiyor kart oldukca temiz ve jelatini bile üstünde.
Yorumlarda belirtirseniz memnun olurum.
K
geçen yıl
AOC C24G1 Renk Bozulması.
Arkadaşlar monitörde eklediğim görsellere bakarak bu arızanın ne olduğu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. 1 yıla yakın daha garantisi var ve göndermeyi düşünüyorum.
Gri ve açık gri renk tonlarına denk geldiğinde işaretlediğim bölgenin yeşil bir renge büründüğünü fark ettim. Discord ekranı açıkken özellikle belli etti kendini. Normalde oyunlarda vs bakarken anlaşılmıyor siyah ekranda ve ana renklerde görünmüyor ama gri, açık gri ve açık tonda mavimsi renklerde işaretlenen sol üst bolgedeki yaklaşık 3 4 cm uzunlukta ve 2 cm genişliğindeki yerde yeşillenme görülüyor. Normalde monitörlerde siyah ekranlarda ışık sızması vs olabiliyor sadece siyah ekranda olduğu için ona takılmıyorum ama bu bariz belli oluyor. Sorun nedir ve ne yapmam gerekiyor?


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
K
3 yıl
Mikado MD-856 Sol Hoparlörlerden Kısık Ses Geliyor.
Merhaba arkadaşlar. 5+1 Ses sistemimde bütün hoparlörler çalışıyor sağ sol ve orta hoparlör anca soldaki iki hoparlörlerin seslerı sağdakilere göre kısık. Ses sistemini bluetoothda denedim söküp taktım yine aynı. Windows ses yapılandırmasından ve realtek audio console programından sınama yaptığım zaman yine soldakilerin sesi kısık. Acaba bir arızamı var yoksa başka sebebimi var. Hoparlörlerin garantisi var hala.

Model: Mikado MD-856 5+1
K
3 yıl
Redragon K555-1 Indrah
Arkadaşlar redragon k555-1 indrah klavye sahibiyim switchlerden bitanesinde sorun var. Klavyenin switchleri outemu blue switch ve trendyoldan 6 tane tedarik ettim. Klavyenin tuşları sökülüyor ama switchin sökülüp sökülmediğinden emin değilim. YouTube'da bazı modellerde aparatla switchleri söküyorlar ama k552 , k557 gibi ama bu modelde sökülüyormu bilmiyorum 1 tane switchi değiştirmem gerek. Switchler lehimlimi acaba ?
K
4 yıl
5+1 Ses Sistemı Baglama.
Arkadaslar 5+1 ses sistemı almayı dusunuyorum. Anakartımın fotografdakı gıbı. Bu model anakarta ekstra ses kartı almam gerekirmı ve 5+1 ı nasıl baglarım aydınlatırsanız sevınırım.
Anakart Modelı Asus b460F
< Resime gitmek için tıklayın >
K
4 yıl
SAMSUNG 970 Evo SSD Sonrası Sata Portları Iptal YARDIM ! (B460F)
Arkadaslar Kasaya samsug 970 evo 500 gb ssd harddıskı takdım sıstemı kurdum lakın sata portlarından hıcbırı gorunmuyor. Ne DVDRW ne 1 TB WD Harddısk nede eski 120 gb kıngston ssd yı gormuyor sıstem 6 tane sata yuvası var hepsine tek tek takdım çıkardım. Bıosdan sata kısmı degıl ahcı kısmında takdıgım donanım gorunuyor fakat bır turlu lkullanamıyorum portları.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.