O

Yarbay
19 Mart 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
274 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
O
2 yıl
Bu ses nereden geliyor?
Arkadaşlar son zamanlarda kasadan tık tık diye ses gelmeye başlamıştı. Ben de harddiskten zannediyordum. Harddiski söktüm ssd'ye geçtim ama ses gitmedi. Dakikada birkaç kere tık tık ediyordu. Bugün islemciye solidworkste hesaplama yaptırırken farkettim ki sürekli bu ses geliyor. Hesaplamayi durdurunca kesiliyor, yine uzun aralıklarla yapmaya devam ediyor ama. Ben de sıvı sogutucudan şüphelendim. Ondan bu tarz bir ses gelebilir mi? Sogutucu Dark aquaforce 242r. Iyi bir marka olmadigi icin ekstra supheyle yaklasiyorum.
Ses:
https://vocaroo.com/1dKtZwGoBina

Düzenleme: 2 aylıkken böyle sorunlar oluyorsa yakında bozulur bu herhalde. O yüzden servise göndereceğim ya başlarım böyle işe sinirimi bozdu valla. İşin kötüsü soğutucusuz kalacağım kim bilir kaç güne geri gönderecekler. Keşke kule soğutucu alsaymışım, yanlış yaptık.
O
2 yıl
Overclocktan anlayanlar bir bakabilir mi?
Merhaba herkese. Asus p7h55-m lx anakartım, ddr 3 1333 mhz cl9 4x2 8 gb dual ramlerim ve i7 870 işlemcim var. Şimdi bu anakartta sadece işlemcinin frekansını arttirabilecegimiz bir yer yok. Çarpan kilitleriyle oynadigimda turbo boost iptal oluyor. Geriye sadece bclk frequency ayarı kalıyor frekans arttırmak icin. Fakat bu ayar bildigim kararıyla her seyin ayarını degistiriyor. Mesela arttirdikca ramlerin hızı da artıyor fakat bu anakart en fazla 1333 mhz destekliyormus. Sitesinde boyle yazıyor. Ben bclk yi arttirsam bir zararı olur mu ramlere veya anakarta falan? Yada dram frekansini mı kismam gerekiyor bios'tan? Kendim frekans olarak ayarlayabilecegim bir yer yok ama 3 4 tane hazır mod var sadece. Internette bclk oc hakkında pek bir sey bulamadım, bulduklarım cevap olmadı. Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
O
2 yıl
Tuhaf bir ses geliyor
Merhaba herkese. Bir süredir aracimdan tuhaf bir ses geliyor. Genelde kalkarken ya da cok dusuk hizda oluyor ve sanki eski otobüslerin fren gıcırtısı şeklinde bir ses. Tiz bir ses degil frenlerden gelen ince sesler gibi degil. Kalın bir ses. Bayagidir yapmıyordu bugun yine 3 4 kere yaptı. Klima acikken yapiyormus gibime geliyor sanki yanılmıyorsam. Nereleri kontrol etmem lazım? Tesekkurler.

Bu arada kaydetmem ya da ustanın yanına gidip test etmem falan mümkün degil çünkü ne zaman yapacagi belli olmuyor.
O
2 yıl
Volvo S40 ilk kasa hakkında
Merhaba herkese. Bu arabaya şöyle bir alıcı gözüyle bakarsak artıları ve eksileri nelerdir, kullananlar tavsiye ediyor mu? Şu an alacagimdan sormuyorum ancak ilerde belli olmaz. Gerçekten aklımı kurcalayan bir araç. Eski falan ama gözüme epey hoş geliyor ve sağlam, oturaklı bir araba gibi duruyor. Bol bol uzun yol da yaparım, o yüzden benim icin bu önemli. Alınırsa hangi modeli alınır (genelde 1.6 dolu ama 1.8, 1.9 ve 2.0 motorları da var turbo ve atmosferik olmak üzere). Çok masraf açar mı, açarsa ocak söndürür mü? Parçası bulunuyor mu ve yakıtı nasıldır? 2022 yılında (yaklaşık 20 yıllık bir araç yani) bu paralara (temizleri en az 120 bin gibi) siz olsaniz tercih eder misiniz mesela... gibi merak ettiğim şeyler var. Bu araba hakkında yazılıp çizilmiş şeyler var ama konular cok eski. Güncel bilgi alabilmek amacli actim konuyu. Herkese teşekkürler.
O
2 yıl
Park Sensörü Hakkında
Merhaba. Aracımda park sensörü takılı ama sesiyle alakalı bir problem yaşıyorum. Hiç tampondaki lensleri sökmeden farklı bir park sensörü beyni ve buzzer'ı alsam üzerindeki sensörlerle uyumlu çalışır mı?
O
2 yıl
Gigabyte B40m H hakkında teknik yardım
Merhaba, anakartımı az önce son sürüm olan F62 Bios'una güncelledim, ama advanced voltage settings menüsü değişti. Eskiden oradan dynamic vcore (dvid) kısmından ofset ayarı yapmıştım, şimdi o kısım yok. Sadece dram voltage seçeneği çıkıyor. dynamic vcore ve dynamic vcore soc ayarı kayboldu. Nasıl eskisi gibi ofset verebilirim?
O
3 yıl
Bursa şehir içi yakıt tüketimi
Aracım Citroen Xsara 1.4 Hdi ve Bursa merkezde kullanıyorum. Pompa hesabiyla yakıt tüketimini hesaplayayım dedim ve bir depoda ortalama 6,19 litre yakıt tüketmişim. Yaptığım kilometrenin %90'ına yakını şehir içi. Bir kere kısa mesafe uzun yol yaptım o kadar. Klimayı her zaman olmasa da yarı yarıya açıyorum. Ve yokuşlu bir yerde yaşıyorum. Bu sartlarda dizel araba icin yaklasik 6,2 litre normal midir?
Bir de Bursa şehir içi sizin tuketimleriniz nasil arkadaşlar?
O
3 yıl
Kalkarken arkadan ses geliyor
Merhaba, özellikle seri kalkarken bagajın oralardan tak diye vurma sesi geliyor birkac aydır. Bagajda kayıp ses çıkartabilecek bir sey de yok. Sebebi ne olabilir ve kime baktırmam lazım? Basina gelenler yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler.
O
3 yıl
Mudanya Bursa yolu Eds
Arkadaslar merhaba, bu yolda devlet hastanesinden asagi inerken uzun bir iniş var. Hız sınırı da 82. Arabayı saldım 110 a falan çıkmış. Kullandigim bildigim yol ama sohbet muhabbet derken dalmisim. Egim de olunca rahat hizlandı tabi. Kameraları gordugum gibi yavasladim 80 'e indirdim arabayi ama çekmiş midir? Flash falan patlamadı, Eds'ler patlatıyor mu normalde? Bir de bu eds aktif mi bilen arkadaslar yazarsa cok sevinirim.
O
3 yıl
Park Lambası Yanmıyor Muayeneden Geçer mi?
Arkadaşlar muayeneye gideceğim pek vaktim yok. Sağ ön park lambası yanmıyor. Aslında yanıyordu ne olduysa yanmıyor şimdi. Geçer miyim kalır mıyım?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.