Z

Yüzbaşı
02 Mart 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
389 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Z
2 yıl
kripto para ile maaş ödemesi
Arkadaşlar merhabalar. Yurtdışı merkezli bir şirkette bir oyun yapımı için anlaştım. İstanbul'da da ofisleri var sanırım ama daha oturmamış. Bana kripto ile ödeme yapmayı teklif ettiler. Ama şöyle bir şey takıldı kafama. Bir cüzdan oluşturdum ve her ay parayı buraya gönderdiler ve bende bunu banka hesabıma aldım diyelim. Bu bir gelir olarak görünecek ve bir sorun oluşturur mu? Bilen biri varsa ve aydınlatırsa çok iyi olur :)
Z
2 yıl
MongoDB verileri karşılaştırma/kümelendirme
Arkadaşlar merhaba. Üzerinde çalıştığımız bir tez projesinde bir noktada tıkandık. Yaptığımız proje hepsiburada, trendyol gibi sitelerden cep telefonlarının verilerini çekmek ve sonrasında da bu verileri karşılaştırmak. Eğer aynı marka-model telefonlar varsa veri tabanına bir siteden geleni ekleyeceğiz. Farklı marka-modellerse zaten farklı farklı eklesin istiyoruz. Ayrıca fiyatlarını da karşılaştırmak istiyoruz. Eski fiyatları farklı bir kategoride, yeni fiyatları da farklı bir kategoride tutmak istiyoruz.

Verileri alabiliyoruz. İstediğimiz bazı işlemleri de yapabiliyoruz ama bu verileri karşılaştırmayı/kümelendirmeyi nasıl yapacağız bulamadık. Yardımcı olursanız çok seviniriz.
Z
2 yıl
Substance Painter 2022
Arkadaşlar merhabalar. Modellemeyle uğraşanlara bir sorum olacaktı. Steam sonbahar indirimleri kapsamında bu program indirime girdi. Bu zamana kadar Blender üzerinden yapmak istediğim çoğu şeyi yapıyordum ama bazı sitelerde modellerin boyanması için bu program öneriliyor. Sizce almalı mıyım? Dediğim gibi Blender üzerinden zaten yapabiliyorum ama kalite farkı var diyorlar. Bilen birileri yardım ederse sevinirim.
Z
2 yıl
Oyun geliştirme sürecine katılacak ekip arkadaşları aranıyor.
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir bir hikaye üzerinde çalışıyorduk. Sonunda hikayeyi bitirmiş bulunmaktayız. Hikayenin konusu 2059-2061 yıllarında geçmekte olan bir bilim-kurgu hikayesi. Hikayemiz gerçekten güzel bir hikaye. Alanında uzman kişilere danışılarak hazırlanmış ve senaryo konusunda uzman kişilerin de görüşleri alınmış olup hazırlanan bir hikaye. Hepsinin de beğenisini kazanmış bir konu. Bundan sonraki süreçte bu hikayeyi oyuna çevirmek kalıyor.

Oyun bir bilgisayar oyunu olarak planlanmakta. Eğer uygun şartlar sağlanırsa farklı platformlara da bu oyun çıkartılabilir. Ancak oyunun yapılması için ekip arkadaşları aramaktayız. Bu aşamada herhangi bir gelir beklentisi olmayan arkadaşlar lazım bize. Çünkü bir oyun şirketi değiliz. Sadece farklı platformlarda bir araya gelerek bir hayalin peşinden giden insanlarız. Eğer aynı hayale sahipseniz projeye katılırsanız emin olun ki pişman olmayacağınız bir süreç olacak sizin için. Ve işin sonunda belki de çok güzel bir gelecek bizi bekliyor olacak.

Aradığımız ekip arkadaşları:

1- Level tasarımcısı
2- 3B modelleme
3- Animasyon
4- Efekt tasarımcısı
5- Programcı.

Eğer kendine güveniyorsan ve yaparım diyorsan bize katıl.
Z
3 yıl
Silikon bazlı yaşam
Arkadaşlar merhaba. Bir proje üzerinde çalışmaktayım. Silikon bazlı yaşamlar konusunda bazı bilgilere ihtiyacım var. Bu konuyu bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok memnun olurum. İnternet üzerinden yeterli bilgiye ulaşamadım. Umarım yardımcı olacak birisini bulurum :)
Z
3 yıl
Millet İttifakı Adayı İlhan Kesici mi?
Can ataklıya göre Millet İttifakıadayı İlhan Kesici.

https://abcgazetesi.com/can-atakli-muhalefetin-uzerinde-anlastigi-aday-ilhan-kesici-404869
Eğer cidden bunu yaparlarsa yemin ederim ya reise veririm ya da sandığa bile gitmem. Bu milletle dalga geçmektir.
Z
3 yıl
Unity ve tasarım için bilgisayar tavsiyesi
Herkese merhaba. Yaklaşık 1 yıldır yazılımla ilgileniyorum ve bu süreçte unity ve bazı tasarım programlarını öğrenmeye çalıştım. Elimdeki bilgisayar bir yerden sonra bana yetmemeye başladı. Yaptığım şeyleri geliştirdikçe bilgisayarın kastığını gördüm. Bu yüzden yeni bir bilgisayar alacağım. Bütçe 12 bin TL ya kadar. İstediğim bilgisayar tabiki bajsettiğim programlarda kasmamalı. Bir de bilgisi olan arkadaşlar için şunu da ekleyeyim. Tabnine ve Kite gibi oto code tamamlama eklentilerini indirdiğimde bilgisayarım çok fazla kasıyor.

Kısacası bu kasmaların olmadığı bir bilgisayar istiyorum. Önerebileceğiniz güzel laptoplar varsa lütfen yardımcı olun. Benim aklımda altta resmi bulunan laptop var. Tercih etme sebebim ekranının büyük olması. Önerilerinizi beklemekteyim.
< Resime gitmek için tıklayın >
Z
3 yıl
Güncellemeden sonra bilgisayarımı kullanamıyorum.
Arkadaşlar, yaklaşık 3-4 gündür bilgisayarın sağ alt tarafında bir uyarı alıyorum. Windows'un yeni sürümü mevcut, güncelle gibisinden. Uyarı ilk çıktığı günden beri bu güncellemeyi erteliyordum. Dün gece yapayım dedim. Yaptım ve bilgisayarı kapattım. Az önce bilgisayarı açtığımda bazı gariplikler fark ettim. Masaüstüne sağ tık yapıyorum bilgisayar donuyor. Herhangi bir klasör açıyorum, içeriğini göremiyorum. Bilgiler işleniyor gibi bir yazı geliyor. Masaüstündeki uygulamaların sahip olduğu iconların hepsi gitmiş yerine beyaz bir görünüm gelmiş. Windows arama çubuğunda bir şey aratmak istiyorum ama herhangi bir sonuç vermiyor. Düşünün ki paint açıp ss almak istiyorum onu bile yapamıyorum. Tek sıkıntı bende mi? Ne yapmam lazım ? Güncelleştirmeden kaynaklıysa bu güncelleştirmeyi geri alabiliyor muyum? Kullandığım laptop Acer A315. Şimdiden teşekkürler.
Z
3 yıl
Sözlükler.
Sözlüklerle alakalı bir şey yapmaya çalışıyorum ama olmuyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Şöyle bir sözlük oluşturdu.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bu sözlükle şunu yapmak istiyorum. Kullanıcıdan sözlükte bulunan bir hayvanın ismini istiyorum. Sonrasında bu hayvan isminin oluşturduğum sözlükte balıklar anahtarında ise ve balıklar anahtarı da omurgalılar ahtarı içinde ise True dönmesini istiyorum. Ama bir türlü olmadı. Yardımcı olur musunuz?
Z
4 yıl
Haksız linç yiyorum yardım.
EDİT: Pazartesi şikayetçi olacağım arkadaşlar. Sonuna kadar gideceğim. Geçtiğim cumartesi günü saat 12 de uyandığımda Twitter'dan bana DM ve etiketleme yoluyla hakaret, tehdit ve taciz yapılması dolayısıyla öğrendiğim bir linç yaşadım. Benim adıma, kadına şiddeti övdüğüm içeriklerin olduğu 4 tane twit paylaşıldığını gördüm. Ne olduğunu anlamaya çalışırken ve bir şok içerisindeyken, bu işi kimin yaptığını düşünmeye başladım ve aklıma tek bir kişi geldi. Eski kız arkadaşım. Hemen onunla iletişim kurmaya çalıştım ve gün içerisinde cevap verdi. Bu işi kendisinin yapmadığını iddia edip, iftira attığımı iddia etti. Ben de ona tamam deyip konuşmayı sonlandırdım. Bahse konu benim attığım iddia edilen twitler şunlar.

< Resime gitmek için tıklayın >
Sonrasında ne yapabilirim diye düşünürken, soluğu emniyet müdürlüğünde aldım. Bayramın 2. günü olması dolayısıyla ve küçük bir yer olduğu için siber suçlardaki görevlilerin tatilde olduğu, salı günü gelecekleri söylendi. Sadece bahse konu twitlerin çıktılarını aldılar ve müracaatımı yaptılar. Sonrasında ise salı günü bu twitleri kimin yaptığının ortaya çıkacağını söylediler. Ben de eve geri döndüm. Hakaretler, tehditler ve tacizler dozunu iyice arttırdı. @bentekboynuz isimli twitter kullanıcısı beni etiketleyerek ağır hakaretler etti. DM yoluyla tehditler savurdu. Ertesi gün olunca olay iyice büyüdü. Yaklaşık 2-3 saat sonra eski kız arkadaşım twitterdan DM yoluyla benimle iletişime geçti. Olayı kendisinin kurguladığını, bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini itiraf etti. Aslında @bentekboynuz adlı kullanıcının kendisi olduğunu, bütün kurguyu bu hesaptan yapıp, kadın hakları savunuculuğu yapan yüksek takipçili kişilere bu hesaptan DM yoluyla bahse konu twitleri gönderdiğini ve bu şekilde yayılmasını sağladığını itiraf etti. Bahse konu mesajlar şunlar.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Bu resimlerin yeterli olmadığını söyledim. Bu kurguyu hangi hesaptan yaydıysa, kime mesaj attıysa onlara itiraf etmesini söyledim. Bu konuşma sırasında da @bentekboynuz isimli kullanıcının aslında kendisi olduğunu itiraf etti. Sonrasında bu hesaptan yayılması için @ciaoobe9 isimli yüksek takipçili kadın haklarını savunan kullanıcıya ilk mesajı attığını söyledi. Tekrardan aynı hesaba kendisinin yaptığını itiraf eden mesajlar gönderdi. Bahse konu mesajlar şunlar.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Bu olaylardan sonra gerekli konuşmaları yapıp, twitterdaki çoğu kullanıcıya bahse konu twitleri kaldırttım. Ancak dün öğrendiğime göre İnstagram'da da meşhur olmuşuz. Orada halen benim yazdığım iddia edilen twitlerin resimleri paylaşılıyor ve linç ediliyorum. Sizden isteğim bana yardım etmeniz. Yüksek takipçili arkadaşlar varsa bu olayın aslını yaymalarını rica ediyorum. Ekşi sözlük kullanıcıları varsa aramızda bu olayı yaymalarını rica ediyorum. Suçsuz birisi haksız bir şekilde linç ediliyor. Lütfen yardım edin. Ulaştırmaya çalışın.Salı günü siber suçlar, eski kız arkadaşımın yaptığını tespit ettiler. Adresine kadar her şeyini buldular ancak buna dair belgeyi bana vermediler. Eğer şikâyetçi olursam, ifade tutanağının kopyasını vereceklerini söylediler. Ancak eğer şikâyetçi olursam, savcılık ve mahkeme aşamasında eski kız arkadaşım benim adres bilgilerimi, telefon numaramı ve bana ait tüm bilgileri öğrenebilecek. Sadece twitterdan bunu yapan kişi bu bilgileri öğrenirse neler yapmaz diye düşünüp şikâyetçi olmadım. Zaten twitterda yazdığı yüksek takipçili kişiler bunun hakkında şikâyetçi olmuşlar. Kısacası forum ahalisi.. Yardımınıza ihtiyacım var.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.